Dunajská Streda – Trenčín 1:2 (kon.) | Michalovce – Nitra 0:0 (kon.) | Trnava – Podbrezová 2:0 (kon.)
Senica – Ružomberok 0:3 (kon.) | Zlaté Moravce – Slovan Bratislava 3:2 (kon.)
koniec
DAC 1904 Dunajská Streda
1:2 (1:1)
AS Trenčín
Sobota 21.10.2017, 15:00Niké liga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní 13. kola našej najvyššej futbalovej súťaže. Dunajská Streda dnes na domácom trávniku vyzve Trenčín a vám z duelu vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Dunajskostredčania sa v priebežnej tabuľke nachádzajú na výbornom treťom mieste. Na svojom konte majú po 12 odohraných zápasoch 24 bodov, pričom na druhý Slovan strácajú bod a na prvú Trnavu 6 bodov. Tešiť ich môže aj celkové skóre 18:13. To si vylepšili aj v poslednom kole, keď v Podbrezovej vyhrali hladko 2:0. Psychickú pohodu potom hráči Dunajskej Stredy upevnili počas týždňaaj v Slovnaft Cupe, keď zvíťazili v Medzeve presvedčivo 5:1 a postúpili už do štvrťfinále.

    Trenčania s úvodom sezóny nemôžu byť veľmi spokojní, pretože v tabuľke sa nachádzajú až na siedmom mieste. V doterajších 12 zápasoch dosiahli iba 5 výhier a 3 remízy a na svojom konte majú pri celkovom skóre 28:20 18 bodov. Musíme ale zdôrazniť, že stred tabuľky je veľmi prehustený a jedno trojbodové víťazstvo môže AS v súvislosti od ostatných výsledkov posunúť aj o tri priečky vyššie. Trenčín to dobre vie a na juhu Slovenska sa pokúsi rozšíriť štvorzápasovú víťaznú šnúru vo Fortuna lige, ktorú naposledy natiahol domácou výhrou 4:1 nad Senicou.

    V tejto sezóne sa už jeden vzájomný zápas medzi Trenčínom a Dunajskou Stredou odohral. Stalo sa tak ešte v júli v 2. kole na trávniku AS, kde triumfovali hosťujúci Dunajskostredčania 2:1. O góly sa vtedy postupne postarali hosťujúci Vida, domáci Janga a opäť hosťujúci Vida. Dunajská Streda je v pozícii mierneho papierového favorita aj dnes.
     
    Úvodné zostavy:

    FC DAC Dunajská Streda: Macej – Davis, Huk, Šatka, Živković – Kalmár, Ľupták, Ljubicić, Malec – Čmelík, Pačinda.
    Náhradníci: Száraz – Mervo, K. Vida, Ashiru, Koštrna, Divković, Aluku.

    AS Trenčín: Šemrinec – Skovajsa, Lawrence, Kleščík, Šulek – El Mahdioui, Ubbink, van Haaren – Beridze, Janga, Paur.
    Náhradníci: Chovan – Zubairu, Šalata, Azango, Čögley, Gong, Mance.

    Rozhodca: Sedlák – Weiss, Jenčura.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop obstarali hostia, ale o loptu rýchlo prišli a museli sa brániť. Akciu domácich ťahal Kalmár, ale v závere nemal komu prihrávať.
     
    2
    Dopredu sa teraz hrnul aj Trenčín, ale Ľupták sa výborne vrátil a útočiacemu hosťovi znepríjemnil zakončenie. Sledujeme obojstranne aktívny vstup do duelu.
     
    3
    Trenčín dal gól!
    Trenčania šokovali svojho súpera hneď v úvode zápasu! Ubbink posunul za hranicou šestnástky loptu priamo pred stred bránky, kde sa RICKY VAN HAAREN otočil a perfektne to trafil k ľavej žrdi Maceja.
    3. Ricky van Haaren - 0:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    4
    Dunajskostredčania tak už od úvodu prehrávajú rozdielom jedného gólu. Takto si začiatok duelu určite nepredstavovali.
     
    5
    Čmelík skončil na zemi, pretože ho tam poslal strelec jediného gólu. Rozhodca ponecháva rozohrávku domácemu celku, ktorý tak môže založiť útočnú akciu.
     
    6
    Domáci sa pokúšajú reagovať. Dopredu sa natlačil Pačinda a centrom do vápna hľadal niektorého zo svojich spoluhráčov, ale neúspešne. Hostia si dali veľký pozor.
     
    8
    Trenčín sa rozhodne nestiahol do defenzívy a aktívne pokračuje aj v útoku. Hostia si teraz vypýtali štandardku z väčšej vzdialenosti.
     
    9
    Štandardnú situáciu rozohral Ubbink centrom do vápna. Tam razom nastal veľký zmätok, pretože nikto poriadne nevedel, kde je lopta. Situáciu napokon najlepšie ustáli domáci.
     
    10
    Hostia to sskúsili dlhou nakopnutou loptou. Prihrával Ubbink a hľadal Beridzeho, ale ten to nestihol a odkopávať bude iba Macej.
     
    11
    Macej poslal loptu na opačnú polovicu a tam sa jeho spoluhráči pokúsia zaútočiť. Domácim nemožno uprieť snahu, ale do zakončenia sa vôbec nedostávajú.
     
    12
    Beridze sa dostal do predu a pokúšal sa ísť až do zakončenia, ale v súboji zoči-voči Živkovićovi neuspel a o loptu prišiel.
     
    14
    Ubbink to z ľavej strany z veľkej vzdialenosti skúsil centrom do vápna, kde si domáci vôbec nerozumeli a Davis ju odrazil iba na rohový kop.
     
    15
    Rohový kop hostí zahral van Haaren. Našiel Kleščíka, ktorý loptu ešte predkžoval za seba, ale tam jeho spoluhráči proti presile neuspeli.
     
    16
    Hostia sa vrátili späť do útoku a bolo z toho aj zakončenie! Janga dostal prihrávku pomedzi dvojicu hráčov a z pravej strany sa vyrútil priamo ku bránke. Tam nevymýšľal a zakončoval po zemi, ale Macej bol na to pripravený.
     
    17
    Čmelík si zobral loptu na kopačku a do útoku ju dostal individuálnym prienikom po ľavej strane. Počas neho bol aj faulovaný, ale rozhodca ponechal výhodu.
     
    18
    Domáci ešte v útoku získali vhadzovanie. Po ňom to skúšal Davis, ale lopta skĺzla iba do bočnej siete Šemrincovej bránky.
     
    19
    Hostia opäť veľmi efektne zaútočili. Beridze potiahol loptu po ľavej strane, zasekol si Ljubicića a pálil, ale mieril iba nad brvno.
     
    20
    Prvých 20 minút zápasu je za nami a musíme konštatovať, že domáci gólman je v oveľa väčšej permanencii ako jeho náprotivok. Dunajskostredčania sa v útoku snažia, ale nebezpečnejšie nevedia pohroziť.
     
    21
    Trenčín ostáva na útočnej polovici a získava autové vhadzovanie. Hostia sú smerom dopredu nepríjemní, aj keď sú vo vedení 1:0.
     
    22
    Žltú kartu dostáva James Alexander Lawrence (AS Trenčín). Dunajská Streda bude mať k dispozícii štandardku.
     
    23
    Z väčšej vzdialenosti to Pačinda skúsil zatočenou loptou priamo ku gólmanovi Šemrincovi. Ten nezaváhal a nikomu nedal priestor na hlavičku, pretože vyskočil a loptu schoval do rukavíc.
     
    24
    Do útoku prešli aj domáci. Pačinda to skúšal prihrávkou na ľavú stranu šestnástky, ale tam jeho spoluhráči neuspeli. Na lepšie zakončenie Dunajskej Stredy stále iba čakáme.
     
    25
    Teraz mohlo prísť od Živkoviča! Ten mal dostatok priestoru na pravej strane v šestnástke, ale kým si loptu pripravil na stredu, stihol k nemu dobehnúť trenčiansky obranca.
     
    26
    Trenčín sa napokon ubránil a sám sa presunul smerom dopredu. Začína sa posledná dvadsaťminútovka úvodného polčasu.
     
    27
    Trenčania to nemysleli vôbec zle. Po prihrávkach na jeden dotyk dostával loptu priamo pred bránku El Mahdioui, ale v poslednej chvíli ho odstavil Šatka.
     
    28
    Dunajská Streda dala gól!
    Je vyrovnané! Popol si teraz môže na hlavu sypať Lawrence, ktorý nezvládol odpratať ľahkú loptu a ponúkol ju rovno ERIKOVI PAČINDOVI. Ten sa vyrútil zoči-voči Šemrincovi a nezaváhal.
    28. Erik PAČINDA - 1:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    29
    Domáci pokračovali v aktivite. Čmelík po pravej strane prenikal už do šestnástky, ale tesne pred jej hranicou ho fauloval Beridze a nasledovať bude nebezpečná štandardka Dunajskostredčanov.
     
    30
    Do lopty sa oprel Davis a skúšal to trafiť do pravého horného rohu Šemrincovej bránky, ale priestor troch žrdí tesne minul.
     
    31
    Na trávniku ostáva teraz ležať domáci Ľupták, ktorý bude potrebovať aj ošetrenie.
     
    32
    Ľupták bol ošetrený na trávniku a následne odkráčal za postrannú čiaru. Všetko ale nasvedčuje tomu, že bude môcť pokračovať v hre.
     
    33
    Ľupták je už späť na trávniku a duel môže pokračovať. Trenčín sa medzičasom dostal na útočnú polovicu a pokúša sa tam niečo vymyslieť.
     
    34
    Šulek sa vysokým nápokom pokúšal nájsť niektorého zo spoluhráčov, ale lopta bola príliš dlhá a skončila iba v aute. Vhadzovať bude domáci celok.
     
    35
    Ľupták skončil na zemi po nepríjemnom sklze Beridzeho, ale rýchlo sa postavil a bude pokračovať v hre. Rozhodca faul nezapískal.
     
    36
    Trenčania napokon svoju aktivitu zavŕšili strelou z väčšej vzdialenosti, ktorá však smerovala nad domácu bránku. Macej teda situáciu upokojí ďalekým odpokom.
     
    37
    Žltú kartu dostáva Aschraf El Mahdioui (AS Trenčín), pretože opakovane v nebezpečnom sklze poslal súpera k zemi.
     
    38
    Trenčania sa opäť dostali do útoku. Vďačiť za to môžu Skovajsovi, ktorý loptu zahral popri ľavej čiare.
     
    39
    Kleščík teraz posunul loptu až na Šemrinca a Trenčín bude útočnú akciu zakladať nanovo. Duel sa od stavu 1:1 hrá v podstate akokeby od začiatku. Uvidíme, či sa niekto pred prestávkou ešte ujme vedenia.
     
    40
    Skvelá šanca hostí skončila na Šatkovi! Janga dostával loptu do behu pred stred bránky, ale v poslednej sekunde ju pred ním obetavo zastavil Šatka.
     
    41
    Hostia ešte ostali v útoku. Ubbink hľadal vo voľnom priesore Paura, ale proti nemu výborne vybehol Macej a loptu schoval do rukavíc.
     
    42
    Dunajskostredčania vytlačili svojich súperov k stredovému kruhu. Aktuálne sledujeme minútku bez akéhokoľvek náznaku zakončenia.
     
    43
    Trenčania sa napokon do útoku vrátili. Beridze to v ľavom rohu šestnástky vôbec nemyslel zle, ale napokon neupsel.
     
    44
    Beridze poslal k zemi Živkoviča, ale rozhodca mu kartu nedal. Odpískal iba obyčajný faul, po ktorom domáci prešli dopredu a získali rohový kop.
     
    45
    Center smeroval k bližšej žrdi, kde ju skrotil Kleščík. Rozohrávať tak bude trenčiansky brankár Šemrinec.
     
    45+1
    Nadstavovať sa budú dve minúty. Lopta aktuálne lieta v okolí stredového kruhu a nič nenasvedčuje tomu, že by sme ešte mali vidieť gól.
     
    45+2
    Trenčania prešli dopredu. Kleščík to tam skúšal centrom na pravú stranu, ale Šulek loptu zasiahol už iba vo veľmi nevýhodnej pozícii a bránku ani netrafil.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas je za nami. Trenčania sa v ňom veľmi rýchlo ujali vedenia, ale domáci v druhej polovici periódy reagovali a vyrovnali na 1:1. Viac aktivity by sme zrejme mohli pripísať hosťujúcim futbalistom, avšak v závere polčasu sa už ofenzívnejšie prezentovali aj Dunajskostredčania.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Dunajskostredčania mali v úvode polčasu problém dostať sa z vlastnej polovice, ale napokon výborne predkopli loptu dopredu a dokonca si vypýtali aj rohový kop.
     
    47
    Po rohu letela lopta priamo do šestnástky, ale odtiaľ žiadne zakončenie neprišlo. Hostia sa bezproblémovo ubránili.
     
    48
    Hostia prešli do útoku. Paur to z väčšej vzdialenosti skúsil aj strelecky, ale bránku minul, Macej vôbec nemusel zasahovať.
     
    49
    Macej rozohral a jeho spoluhráči prešli dopredu. Davis potiahol loptu po ľavej strane a chcel centrovať na Pačindu, ale lopta bola príliš dlhá a adresáta nenašla.
     
    50
    Na opačnej strane zakopli Dunajskostredčania loptu na rohový kop. Ten zahral Ubbink pred bránku, ale opäť to po štandardke od zástavky bolo iba bez zakončenia.
     
    51
    Hosťujúci Šulek vo výskoku nestiahol ruky a lakťom trafil jedného z domácich hráčov. Našťastie sa ale Dunajskostredčanovi nič vážne nestalo a môže sa pokračovať v hre.
     
    52
    Trenčiansky úspešný strelec si teraz potiahol loptu vedľa bránky a pokúšal sa vrátiť ju späť do najnebezpečenjšieho priestoru, ale bol v krkolomnej pozícii a nepodarilo sa mu to.
     
    53
    Hostia ešte ostali v útoku. Ubbink v pokutovom území posunul loptu van Haarenovi, ktorý si to už rovnal na strelu, ale napokon prišiel dunajskostredský obranný zákrok. Macej mohol ostať pokojný.
     
    54
    Ubbink fauloval Pačindu a domáci sa vďaka tomu budú môcť dostať z vlastnej obrannej polovice. Dunajskostredčania budú chcieť loptu určite poslať k opačnej bránke.
     
    55
    Trenčín je opäť ofenzívne aktívny. Do útoku sa vrátil veľmi rýchlo, Paur našiel van Haarena, ale ten bol bránený a nemohol presne vystreliť.
     
    56
    Hostia stále ostali v útoku. Lawrence to skúšal nakopnutím po zemi, ale to prešlo celou šestnástkou a nik ho neusmernil smerom do brány, takže rozohrávať bude opäť Macej.
     
    57
    Dunajskostredčania sa dostali do dobrého protiútoku. Bol v ňom Čmelík a na konci aj zakončoval, ale Trenčania loptu zrazili na rohový kop, pred ktorým sa ešte bude striedať.
     
    58
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Tomáš Malec, prichádza Marko Divković.
     
    59
    Domáci po rohu neuspeli, ale zakrátko sa do útoku vrátili. Opakovane zakončoval Čmelík, ale jeho pokus bol opäť zrazený a lopta po zemi prešla iba k pripravenému Šemrincovi.
     
    60
    Trenčín po niekoľkých minútkach v defenzíve prešiel na opačnú polovicu trávnika a okamžite vybojoval rohový kop.
     
    61
    Ubbink to skúsil centrom k bližšej žrdi, ale tam svojich spoluhráčov nenašiel a hostia loptu upratali do bezpečia. V posledných minútach nám chýbajú nebezpečnejšie zakončenia.
     
    62
    Domáci sa vrátili do útoku. Davis centroval tradične z ľavej strany, ale výbornú prácu odviedolhosťujúci Kleščík, ktorý vyskočil veľmi vysoko a loptu upratal.
     
    63
    Čmelík dohral súboj proti Kleščíkovi a druhý menovaný ostal ležať na trávniku. Domácich to hnevá, pretože podobnú situáciu pred chvíľou rozhodca na opačnej polovici neodpískal.
     
    64
    Dunajskostredčania sú po zmene strán veľmi aktívni. Teraz sa Čmelík snažil opäť preniknúť dopredu, ale Kleščík ho postrážil.
     
    65
    Paur padol v súboji s Davisom a pískal sa faul. Hostia vďaka tomu získali štandardku od postrannej čiary, ktorú van Haaren zahral centrom pred bránku, ale tam si domáci poradili.
     
    66
    Hostia sa udržali v útoku. Paur to skúšal centrom z pravej strany, ale ten neprešiel. Následne sa teda pustil do útočenia po zemi a získal aspoň rohový kop.
     
    67
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Desley Ubbink, prichádza Abdul Zubairu.
     
    67
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Lukáš Čmelík, prichádza Esmerald Aluku.
     
    67
    Po dvoch striedaniach zahral rohový kop van Haaren priamo pred bránku. Našiel tam Paura, ale ten v rýchlosti mieril iba vysoko nad brvno.
     
    68
    Zápas sleduje priamo na štadióne 6616 divákov. Veľmi slušná návšteva!
     
    69
    Trenčín dal gól!
    Hosťujúci celok sa vracia do vedenia. Van Haaren výborne podvihol loptu pred bránku, kde v hlavičkovom súboji uspel RANGELO JANGA.
    69. Rangelo JANGA - 1:2
    Zdroj: www.huste.tv
     
    72
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Branislav Ľupták, prichádza Musefiu Olansunkanmi Ashiru.
     
    72
    Mohlo byť opäť vyrovnané! Divkovičova lopta prešla popred trenčiansku bránku a siahal po nej Kalmár, ale v poslednej sekunde pred ním zasiahol Paur.
     
    73
    Na opačnej strane to bolo taktiež nebezpečné. Van Haaren pomedzi dvojicu hráčov našiel opäť Jangu a ten sa vyrútil do šestnástky. Proti sebe mal však Šatku, a tak v rýchlosti vystrelil iba vedľa priestoru troch žrdí.
     
    74
    Žltú kartu dostáva Giorgi Beridze (AS Trenčín), ktorý Živkoviča fauloval za rohom pokutového územia.
     
    75
    Dunajská Streda to skúšala veľmi dobre. Davis mieril priamo na bránku, ale Šemrinec loptu vyrazil. Aktivita domácich pokračovala, ale bez gólového zakončenia.
     
    76
    Domáci ešte ostali v útoku. Kalmár z ľavej strany centrom hľadal niektorého zo svojich spoluhráčov, ale bezúspešne. Zakončenie sme teraz nevideli a rozohrávať bude Šemrinec.
     
    77
    Davis zahrával štandardku z väčšej vzdialenosti priamo do vápna. Tam sa rozhodol vysoko vybehnúť Šemrinec, ktorý loptu vyboxoval preč z pokutového územia.
     
    78
    Domáci sa tešili z vyrovnania, ale gól pre ofsajd nebol uznaný! Huk hlavou zrazil loptu na Pačindu a ten si vylepšil pozíciu a zakončoval do odkrytej bránky, ale napokon zbytočne.
     
    79
    Hra sa teraz rýchlo prelieva z jednej strany na druhú. V poslednej minúte uspeli gólmani na oboch stranách, ale nešlo o žiadne náročné zákroky.
     
    80
    Domáci sa stále viac a viac tlačia dopredu. Kalmár skúšal centrovať do vápna, ale Kleščík tam loptu nepustil. Začína sa posledná desaťminútovka riadnej hracej doby.
     
    81
    Dunajskostredčanom bol teraz odpískaný ofsajd, takže o útočnú polovicu prídu. Rozohrávať bude hosťujúci gólman Šemrinec, ktorý sa nikam ponáhľať nemusí.
     
    82
    Kalmár potiahol loptu dopredu a potom to Davis opakovane skúšal centrom, ale nikoho nenašiel. Rozohrávať bude opäť Šemrinec.
     
    83
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Giorgi Beridze, prichádza Philip Azango.
     
    84
    Domáci sa stále snažia, ale teraz im bola pri útočnej snahe odpískaná ruka. Dunajskostredčania vďaka menším prehreškom a nepresnostiam sami prichádzajú o cenné desiatky sekúnd.
     
    85
    Dunajská Streda dokonca musela čeliť rohu hostí. Po ňom od bližšej žrde hlavou zakončoval Janga, ale nemieril presne.
     
    86
    Živkovič centroval z veľkej vzdialenosti a dostal spoluhráčov dopredu. Davis ešte presne našiel Ljubičiča, ale ten hlavičkoval bez prípravy iba vedľa priestoru troch žrdí.
     
    87
    Trenčín mohol definitívne rozhodnúť, ale nestalo sa tak! Van Haaren sa vyrútil na Maceja úplne osamotený, dokonca si brankára obhodil a už iba zakončoval, no trafil pravú žrď.
     
    88
    Hosťujúci Lawrence ostal po súboji ležať na trávniku a späť do hry sa príliš nehrnul. Trenčín si uvedomuje, že teraz sa nikam ponáhľať nemusí.
     
    89
    Hosťujúci striedajúci hráč Zubairu fauloval tesne za stredovou čiarou a domáci tím bude môcť založiť novú útočnú akciu.
     
    90
    Davis poslal dlhú loptu až do šestnástky. Tam sa do nej hlavou snažil oprieť Ljubičič, ale nedokázal to dostatočne dôrazne a Šemrinec tak nemohol mať problém.
     
    90+1
    Lawrence vystrelil loptu z pokutoévho územia svojho brankára na opačnú stranu. Tam sa dopredu dostal Janga a strieľal cez Huka, ale toto nemohlo Maceja prekvapiť.
     
    90+2
    Trenčania sa v nadstavenom čase presunuli do útoku a skúšajú to z každej možnej pozície. Najdôraznejší bol teraz Janga, ktorý strieľal k ľavej žrdi, ale Macej sa tam vynikajúco vrhol.
     
    90+3
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Rangelo Janga, prichádza Antonio Mance.
     
    90+3
    Trenčín vystriedal a ešte aj rozohral rohový kop. Hostia záverečné minúty zvládajú veľmi dobre a všetko nasvedčuje tomu, že si tesný náskok ustrážia a domov odídu s tromi bodmi.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Trenčania dnes neboli v pozícii favorita, ale aj napriek tomu sa tešia z víťazstva a troch bodov. Hostia boli počas celého zápasu o niečo aktívnejší, čo pretavili do dvoch gólov a jednej nastrelenej konštrukcie bránky. Domáci skórovali iba raz, a tak odchádzajú v pozícii zdolaného tímu. (16:55:27)

    Veronika Pancuráková


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 28. Pačinda – 3. van Haaren, 69. Janga

    Karty:   22. Lawrence (TRE), 37. El Mahdioui (TRE), 74. Beridze (TRE)


    DAC 1904 Dunajská Streda: Macej – Davis, Huk, Šatka, Živković – Kalmár, Ľupták (72. Ashiru), Ljubicić, Malec (58. Divković) – Čmelík (67. Aluku), Pačinda.
    Náhradníci: Száraz – Mervo, K. Vida, Ashiru, Koštrna, Divković, Aluku.

    AS Trenčín: Šemrinec – Skovajsa, Lawrence, Kleščík, Šulek – El Mahdioui, Ubbink (67. Zubairu), van Haaren – Beridze (83. Azango), Janga (90+3. Mance), Paur.
    Náhradníci: Chovan – Zubairu, Šalata, Azango, Čögley, Gong, Mance.

    Rozhodca: Sedlák – Weiss, Jenčura

    Diváci: 6616