Brighton – Southampton 1:1 (kon.) | Leicester – Everton 2:0 (kon.)
koniec
Brighton & Hove Albion
1:1 (0:1)
Southampton FC
Nedeľa 29.10.2017, 14:30Anglická Premier League • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Súboj dvoch klubov z juhoanglického pobrežia priniesol vyrovnaný priebeh a remízu 1:1. Do vedenia išiel ako prvý Southampton, ktorý využil priamy kop. Po výbornej strele Warda-Prowsa úspešne dorážal Steven Davis. Potom však diktovali tempo domáci futbalisti, ktorí zaslúžene vyrovnali v druhom polčase po presnej hlavičke Murrayho. Brighton však napriek aktivite nepridal ďalší gól a musel sa uspokojiť s remízou. (16:22:28)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Hosťujúci tréner rozhadzuje rukami, pretože Virgil van Dijk poslal katastrofálnu prihrávku do územia nikoho a lopta opustila hraciu plochu.
     
    90+1
    Riadny hrací čas sa naplnil, ale zápas pokračuje ďalej. Nadstavujú sa ešte tri minúty navyše.
     
    90+1
    Presne na konci deväťdesiatej minúty vytiahol hlavný rozhodca žltú kartu. Videl ju Gaëtan Bong (Brighton), ktorý nešetrne fauloval v strede poľa.
     
    89
    Hostia nevyužili ponúknutú štandardku, keď centrovaná lopta iba preletela pokutovým územím. Zostávajú však v útoku.
     
    88
    Cédric Soares centroval do šestnástky z pravej strany. Gaëtan Bong zrazil loptu na rohový kop.
     
    87
    Pre Josého Izquierda to bol posledný dotyk s loptou, pretože ho tréner vystriedal. Na ihrisko vybehol Solly March.
     
    86
    José Izquierdo výborne zabojoval na ľavom krídle a získal loptu pri rohovej zástavke. Domáci budú vhadzovať.
     
    85
    Mathew Ryan dobre prečítal center z kopačky Ryana Bertranda a schoval loptu do rukavíc. Domáci gólman nemal dnes veľa práce.
     
    83
    Hosťujúci tréner zvolil takisto striedanie a hneď dvojité. V zápase skončili Dušan Tadić a James Ward-Prowse, na ich miesta prišli Shane Long a Pierre-Emile Höjbjerg.
     
    83
    Domáci lodivod poriadne dlho vyčkával s prvým striedaním v dnešnom stretnutí. Z ihriska odišiel Pascal Groß, ktorého vymenil Isaiah Brown.
     
    82
    James Ward-Prowse odcentroval do šestnástky, tam sa lopta nešťastne odrazila od domáceho futbalistu, no nebola z toho šanca pre Southampton.
     
    80
    Hostia pohrozili zo štandardky. James Ward-Prowse poslal prudkú loptu do pokutového územia, kde sa nepríjemne odrážala. Wesley Hoedt však nemieril presne.
     
    79
    Hlavný arbiter najprv nedoprial štandardku domácim po faule na Pascala Großa, no potom odpískal nedovolený zákrok na opačnej strane. Shane Duffy (Brighton) dokonca uvidel žltú kartu.
     
    78
    James Ward-Prowse zachytil loptu v strede poľa, ale nechtiac si pomohol rukou. Hlavný rozhodca preto musel prerušiť hru.
     
    77
    Anthony Knockaert skúsil šťastie strelou z väčšej vzdialenosti. Po narážačke so spoluhráčom mal voľný priestor, no nemieril dobre.
     
    75
    Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných pätnásť minút. Remízový stav môžu ovplyvniť tréneri viacerými striedaniami.
     
    74
    Brighton pokračuje v aktívnej hre, naďalej sa tlačí dopredu a chce vyťažiť z dnešného stretnutia tri body. Southampton skôr vyčkáva.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 52. G. Murray – 7. S. Davis

    Karty:   62. G. Murray (BRN), 79. Duffy (BRN), 90+1. Bong (BRN) – 62. Hoedt (SOT)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 4:2. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:10.
    Brighton & Hove Albion: Ryan – Bruno (C), Duffy, Dunk, Bong – Knockaert, Stephens, D. Pröpper, Izquierdo (87. March) – Groß (83. Is. Brown) – G. Murray.
    Náhradníci: Krul – Hemed, Goldson, March, Schelotto, Suttner, Is. Brown.

    Southampton FC: Forster – Soares, V. van Dijk, Hoedt, Bertrand – S. Davis (C), Romeu – Tadić (83. S. Long), Ward-Prowse (83. P.-E. Höjbjerg), Boufal (72. Redmond) – Gabbiadini.
    Náhradníci: A. McCarthy – Jošida, Stephens, S. Long, Redmond, P.-E. Höjbjerg, McQueen.