Sevilla – Leganés 2:1 (kon.) | Getafe – Sociedad 2:1 (kon.) | Girona – Real Madrid 2:1 (kon.)
Eibar – Levante 2:2 (kon.) | Malaga – Vigo 2:1 (kon.)
koniec
Girona FC
2:1 (0:1)
Real Madrid
Nedeľa 29.10.2017, 16:15 • Estadio Municipal de Montilivi, Girona • Španielska LaLiga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Väčšina futbalistov Girony dnes zrejme podala svoj životný výkon. Real Madrid síce po polčase viedol najtesnejším rozdielom, no v druhom dejstve dvakrát inkasoval. Najskôr vyrovnal skóre Cristhian Stuani a o štyri minúty neskôr efektnou pätičkou rozhodol zápas najlepší hráč Cristian Portugués. Madridčania mali dostatok času na odpoveď, no nevypracovali si ani jednu stopercentnú gólovú šancu. Girona dosiahla historicky najlepší výsledok a musíme konštatovať, že jej víťazstvo je absolútne zaslúžene. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (18:16:17)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    V samotnom závere stretnutie ešte vzplanuli vášne na ihrisku. V drobnej roztržke nechýbal Sergio Ramos, ale ani striedajúci Johan Mojica, ktorý napokon dostáva od rozhodcu žltú kartu.
     
    90+3
    Lucas Vázquez to teraz skúsil individuálne. Presadil sa cez ľavého obrancu súpera, ale lopta mu ušla mimo hracej plochy. Bono tak bude odkopávať od svojej brány.
     
    90+2
    Poriadne ubolený Isco ešte vybojoval rohový kop. Po centri z ľavej strany sa tlačil do koncovky Nacho Fernández aj Casemiro, ale loptu do bezpečia napokon poslal jeden z domácich obrancov.
     
    90+1
    Alejandro Hernández pridal ešte štyri minúty, pričom tu prvú máme takmer za sebou. Domáci futbalisti držali loptu ďaleko od svojej brány. Dobre pracoval najmä striedajúci Olarenwaju Kayode.
     
    90
    Cristiano Ronaldo sa trápi. Aj teraz dostal loptu do pokutového územia, no pomohol si útočným faulom. Girona je veľmi blízko k obrovskému výsledku, ktorý v histórii klubu nemá obdobu.
     
    89
    Hosťom sa absolútne nedarí vynútiť nejaký tlak, vďaka ktorému by mohli aspoň vyrovnať. Naopak, po chybnej rozohrávke sa dostal k strele Olarenwaju Kayode, no tú zablokoval Nacho Fernández.
     
    88
    Tak až teraz je spomínané striedanie domáceho tímu realitou. Strelec vyrovnávajúceho gólu Cristhian Stuani odchádza na lavičku náhradníkov a na jeho miesto prichádza obranca Johan Mojica.
     
    87
    Teraz sme sledovali nejaké zmätky pri striedaní. Hlavný arbiter si jasne všimol zdržovanie domácich hráčov a napokon sa ešte striedať nebude. Naopak, za zdržovanie hry dostáva žltú kartu Aday.
     
    86
    Na trávniku teraz zostáva ležať jeden z domácich hráčov a zrejme bude musieť striedať. Každopádne, pre Gironu je aj toto ideálny spôsob ako naťahovať čas a získavať cenné sekundičky.
     
    85
    Domáca obrana si teraz bude môcť na chvíľu oddýchnuť. Po niekoľkých odvrátených centroch si počínal proti pravidlám Nacho Fernández, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra.
    84. Marco Asensio (REA)
     
    84
    Po peknom oblúčiku Isca sa dostal do koncovky Marco Asensio. Strela mládežníckeho reprezentanta Španielska ale bola z ťažkého uhla, a tak ju pohodlne chytá brankár Bono.
     
    83
    Pablo Maffeo teraz išiel nekompromisne do súboja s Lucasom Vázquezom. Bol to hraničný zákrok, no rozhodca nepískal. O niekoľko sekúnd neskôr spomínaný hosťujúci hráč rozvlnil sieť, no v momente Iscovej prihrávky bol v ofsajde.
     
    82
    Domáci tréner posiela na trávnik ďalšieho čerstvého hráča. Je ním Olarenwaju Kayode, ktorý vymení strelca zatiaľ rozdielového gólu Cristiana Portuguésa.
     
    81
    Lucas Vázquez ukázal svoju rýchlosť na pravej strane. Prehnal sa okolo obrancu, ale následný center smerujúci na Cristiana Ronalda odvrátil nedávno spomínaný obranca Marc Muniesa.
     
    80
    Ofenzívu už podporuje aj Sergio Ramos. Španielsky obranca poslal zľava center do šestnástky na Cristiana Ronalda, ten bojoval ako lev, ale domáci obrancovia ho do zakončenia nepustili.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 54. Stuani, 58. Portugués – 12. Isco

    Karty:   87. Aday (GIR), 90+4. Mojica (GIR) – 45. Modrić (REA)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 8:6. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 21:11.
    Girona FC: Bono – Maffeo, Espinosa, Juanpe, Muniesa, Aday – Portugués (82. Kayode), Granell (C), Pons, B. García (75. Timor) – Stuani (88. Mojica).
    Náhradníci: Iraizoz – Ramalho, Mojica, Aleix Garcia, Douglas Luiz, Timor, Kayode.

    Real Madrid: Casilla – Hakimi (66. Asensio), Varane (46. Nacho Fernández), Ramos (C), Marcelo (66. L. Vázquez) – Kroos, Casemiro, Modrić – Isco – Ronaldo, Benzema.
    Náhradníci: Ramos – Nacho Fernández, Hernández, D. Ceballos, Asensio, M. Llorente, L. Vázquez.

    Rozhodca: Alejandro Hernández