Levante – Girona 1:2 (kon.) | Vigo – Bilbao 3:1 (kon.) | Sociedad – Eibar 3:1 (kon.)
Villarreal – Malaga 2:0 (kon.) | Real Madrid – Las Palmas 3:0 (kon.)
koniec
Celta Vigo
3:1 (3:1)
Athletic Club Bilbao
Nedeľa 05.11.2017, 16:15Španielska LaLiga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Celta Vigo si pripisuje do tabuľky La Ligy mimoriadne dôležité víťazstvo, keď si v domácom prostredí poradila s Athleticom Bilbao pomerom 3:1. Všetky góly padli ešte v prvom polčase. V tom druhom sme síce videli zlepšený výkon hostí, tí sa však napokon k vyrovnaniu ani len nepriblížili, a tak pokračujú vo veľmi nevýrazných výkonoch v tejto ligovej sezóne. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok večera! (18:09:39)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    V závere mohol ešte znížiť na rozdiel jedného gólu predsa len znížiť Aritz Aduriz, no po prihrávke z pravej strany napokon trafil len ľavú žrď brány Rubéna Blanca.
     
    90+2
    Až v tejto chvilu sa nám objavil údaj o nadstavenom čase, ktorý sa bude hrať ešte minútu, to znamená, že sa nadstavovali celkovo tri minúty.
     
    90+1
    Iago Aspas dnes napokon hetrik nezaknihuje, keď do nadstaveného času púšťa svojho spoluhráča z lavičky Jozabeda Sáncheza.
     
    90
    Center do vlastného pokutového územia bol celkom nebezpečný, no defenzíva Celty si s ním dokázala poradiť, následná koncovka od Iñakiho Williamsa bola nepresná.
     
    89
    Ďalší nákop pred Rubéna Blanca obstaral Iñaki Williams, loptu na rohový kop zrazil tentokrát Andreu Fontàs. Tlak Bilbaa sa v týchto momentoch stupňuje.
     
    88
    Následne sa naskytla príležitosť na rýchly protiútok pre Iñakiho Williamsa, ktorý sa ale proti Sergimu Gómezovi nepresadil, napriek tomu zostávajú hostia v ofenzívnej aktivite.
     
    87
    Po zaujímavej kombinácii hráčov Celty sa lopta dostala k Iagovi Aspasovi, ktorému však dnes nie je súdené streliť hetrik, keďžedomáci kanonier znova trafil len Unaia Núñeza.
     
    86
    V strede poľa sa v súboji s Aymericom Laportem previnil nedovoleným zákrokom Pione Sisto, lopta tak teraz bude patriť hosťujúcemu celku.
     
    85
    V týchto momentoch je tempo hry pomerne rozhárané, čo jednoznačne vyhovuje domácej Celte Vigo, ktorá tak kráča za pomerne zaslúženým trojbodovým ziskom.
     
    84
    No a práve táto akcia bola poslednou, do ktorej sa v dnešnom zápase zapojil Stanislav Lobotka, ktorý na posledné momenty zápasu prepúšťa svoje miesto Nemanjovi Radojovi.
     
    84
    Cez Lobotku sa lopta dostala na Johna Guidettiho, ktorý vyslal do rozhodenej defenzívy Bilbaa Iaga Aspasa. Proti nemu vyštartoval Kepa Arrizabalaga, Aspas sa ho pokúsil obhodiť. Pokus to nebol zlý, no lopta dopadla len na hornú sieť brány hostí.
     
    83
    Pochvala teraz pre Stanislava Lobotku, ktorý dobre zapracoval pri návrate do defenzívy, keď zobral jasnú loptu z kopačky Markelovi Susaetovi a následne založil akciu svojho tímu.
     
    82
    Tak teraz to Bilbau takmer vyšlo! Peknú akciu po ľavej strane napokon zakončoval Mikel San José, no jeho strela mierila len vysoko nad bránu Rubéna Blanca.
     
    81
    Hostia síce držia loptu na svojich kopačkách, avšak naozaj majú veľký problém vymyslieť niečo, čím by prekvapili dobre hrajúcu defenzívu domáceho tímu.
     
    80
    Začína sa nám posledná desaťminútovka zápasu. Aritz Aduriz sa rovnako ako jeho spoluhráči od svojho príchodu nevie príliš presadiť proti pozornej defenzíve Viga, tentokrát nevybojoval rohový kop po súboji s Andreuom Fontàsom.
     
    79
    Celta sa dostala k štandardnej situácii na polovici Bilbaa, keď dobre zapracoval Daniel Wass, k priamemu ohrozeniu brány Kepu Arrizabalagu však napokon neprišlo, následne v súboji s Iñigom Lekuem nevybojoval loptu ani Stanislav Lobotka.
     
    78
    Athletic už skutočne začína byť tak trochu bezradný, keď veľmi málo kombinácií domácich sa dostane až do tesnej blízkosti brány Celty Vigo. Navyše, keď už mal Rubén Blanco nejakú prácu v druhom polčase, dokázal ju vyriešiť.

    Jakub Kocourek

    Góly: 16. Sergi Gómez, 22. Aspas, 26. Aspas – 38. Raúl García

    Karty:   41. Sergi Gómez (CVG), 63. Gómez (CVG) – 12. Vesga (ATB), 58. Raúl García (ATB)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:17.
    Celta Vigo: Blanco – Mallo (C), Sergi Gómez, Fontàs, J. Castro – Wass, P. Hernández, Lobotka (84. Radoja) – Aspas (90+1. Jozabed), Gómez (77. Guidetti), Sisto.
    Náhradníci: S. Álvarez – Radoja, Guidetti, Jozabed, Hjulsager, Cabral, Portela.

    Athletic Club Bilbao: Arrizabalaga – Bóveda (73. Lekue), Núñez, Laporte, Balenziaga – San José, Vesga (46. Iturraspe) – Susaeta (C), Raúl García, I. Córdoba (46. Aduriz) – I. Williams.
    Náhradníci: Herrerín – Iturraspe, Lekue, Etxeita, M. Rico, Merino, Aduriz.

    Rozhodca: Jesus Gil Manzano