Trnava – Ružomberok 1:1 (kon.) | Senica – Žilina 4:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Nitra 2:2 (kon.)
koniec
FK Senica
4:1 (2:1)
MŠK Žilina
Nedeľa 05.11.2017, 17:00 • OMS Aréna Senica • Niké liga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 15. kolo našej najvyššej futbalovej súťaže, kde FK Senica privíta na svojom trávniku tím MŠK Žilina. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    FK SENICA:

    Záhorákov aj naďalej trápia bodové suchoty. Po 14. kole sa nachádzajú na úplnom chvoste tabuľky so ziskom troch bodov. Na predposlednú Podbrezovú strácajú až 7 bodov. Seničia sú jediný tím z ligy, ktorý v aktuálnej sezóne ešte nezvíťazil. Na svojom konte majú tri remízy a jedenásť prehier. Svojím súperom dovedna nastrieľali 10 gólov a až 34 inkasovali. Napriek nepriaznivým výsledkom sa výkon mladých seničanov každým zápasom zlepšuje, čo dokázali aj v tom poslednom, kedy vycestovali na Pasienky, kde si zmerali sily so Slovanom Bratislava. Záhoráci nevstúpili do zápasu slávne a hneď od 7. minúty prehrávali po presnom zásahu Sekulića. V 33. minúte išli slovanisti už do dvojgólového vedenia, keď Mareš využil ponúknutý pokutový kop. Hostia po zmene strán boli ofenzívne aktívnejší a v priebehu troch minút dokázali skórovať hneď dvakrát. Najprv to bol Duga, ktorý sa trafil v 46. minúte a neskôr v 49. minúte sa presadil aj Oliver Podhorin. Napriek obrovskom tlaku domácich v závere stretnutia diváci už ďalší gól nevideli, a tak sa seničania mohli tešiť z dôležitého bodového zisku.

    MŠK ŽILINA:

    Futbalisti Žiliny momentálne figurujú na 3. priečke tabuľky so ziskom 27 bodov. To sa im podarilo po deviatich víťazstvách a piatich porážkach. Svojím súperom uštedrili až 33 gólov a len 19 inkasovali. Čím by sa tento klub pochválil, tak určite svojou aktuálnou formou. Žilinčania ťahajú päťzápasovú šnúru víťazstiev, ktorú sa budú snažiť dnes natiahnuť. Naposledy sa predstavili pred zrakmi vlastných fanúšikov, ktorí prišli podporiť svoj milovaný klub v zápase so Zlatými Moravcami. Tí museli byť s výkonom svojho klubu maximálne spokojní. V 14. minúte otvoril stav stretnutia Káčer, ktorý sa nemýlil z pokutového kopu. Diváci dlho gól nevideli, napriek obrovskej prevahe domáceho celku. Dočkali sa až v 89. minúte, kedy sa trafil senický odchovanec Samuel Mráz, ktorý zároveň stanovil výsledok na konečných 2:0. Zaujímavosťou je, že súperovi nedovolil ani raz zakončiť do priestorov bránky.

    Svetoví bookmakeri dnes viac veria Žiline, na ktorú víťazstvo je vypísaný kurz 1.33, na remízu to činí 5.50 a na prekvapivé víťazstvo Senice je vypísaný kurz 7.00.

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Senica: Plach – Otrísal, Ranko, Lupták, Podhorin – Medvěděv, Krč, M. Rigo, Duga – Vaščák (C) – Šefčík.
    Náhradníci: Milošovič – Sarpei, Kováč, Romulo Romulo, Richtárech, Malý, Smékal.

    MŠK Žilina: Volešák – Chvátal, Hancko, Králik, Mazáň – Káčer, Diaz, Škvarka (C) – Špalek, Mráz, Jánošík.
    Náhradníci: Mandous – Cociuc, Vallo, Polievka, Otubanjo, Lačný, Šušolík.

    Rozhodca: Ziemba – Bednár, Galo – Vlčej.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Loptu majú pevne pod kontrolou záhoráci, ktorí majú výhodu outového vhadzovania na vlastnej polovici.
     
    3
    Skvelým obranným zákrokom sa prezentoval Lukáš Ľupták, ktorý zastavil rozbiehajúci sa útok súpera.
     
    4
    Šošoni si vďaka svojej útočnej aktivite vybojovali výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    5
    Samuel Šefčík sa po súboji ocitol na trávniku. Celé sa to udialo nedovoleným spôsobom. FK Senica bude zahrávať priamy voľný kop.
     
    6
    Exekútor priameho kopu sa rozhodol pre krátku rozohrávku so svojím spoluhráčom.
     
    7
    Miloš Volešák musel vyutekať zo svojej obvyklej pozície, aby bol pri lopte skôr ako útočiaci Samuel Šefčík. To sa mu podarilo a loptu upratal do bezpečia.
     
    8
    Róbert Mazáň dokázal poslať z ľavej strany prízemný center, ale ten nebol vôbec presný. Lopta putuje do zámedzia a Senica bude pokračovať odkopom od vlastnej bránky.
     
    9
    Jurij Medveděv si vo vzdušnom súboji pomáhal rukami, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra. Ten nariadil priamy voľný kop v prospech Žiliny.
     
    10
    Centrovaná lopta po priamom kope síce prepadla v šestnástke Senice, ale ako prvý bol pri nej brániaci hráč, ktorý ju upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    11
    Samuel Mráz sa odhodlal ku zakončeniu z väčšej vzdialenosti. František Plach predviedol úchvatný zákrok, po ktorom lopta putuje do zámedzia. MŠK Žilina bude zahrávať rohový kop.
     
    12
    Centrovaná lopta po rohovom kope si našla cestu len na hlavu brániaceho hráča, ktorý získal loptu na svoju stranu.
     
    13
    František Plach v snahe odkopnúť loptu ju nepríjemne poslal svojmu spoluhráčovi do oblasti tváre.Gólman mal veľké šťastie, že si to lopta nenamierila do bránky.
     
    14
    Lopta sa nachádza na polovici Žiliny, ale sú to práve hosťujúci futbalisti, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    15
    Blažej Vaščák sa prezentoval dobre načasovaným sklzom, vďaka ktorému prekazil súperovi rozbiehajúci sa útok.
     
    16
    Jakub Krč sa snažil založiť rýchly útok smerom dopredu, ale jeho dlhý pas bol veľmi nepresný a skončil až na kopačke domáceho gólmana.
     
    17
    Dávid Hancko poslal do pokutového územia krátku prihrávku, ktorou hľadal lepšie postaveného spoluhráča. Našiel len kopačku brániaceho hráča, ktorý loptu upratal.
     
    18
    Lukáš Jánošík si spracoval prihrávku Michala Škvarka a následn zakončil. Jeho strelecký pokus bol veľmi nepresný. FK Senica bude zahrávať odkop od vlastnej bránky.
     
    19
    Samuel Šefčík sa po súboji ocitol na zemi. Hlavný arbiter uznal zákrok ako nedovolený. Seničania tak budú aj naďalej pri lopte.
     
    20
    Jakub Krč posúval loptu po lajne, ale opäť nepresne. MŠK Žilina bude pokračovať outovým vhadzovaním.
     
    21
    Nikolas Špalek si svoj nábeh zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovom postavení.
     
    22
    Hostia sa dokázali usadiť na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    23
    Nikolas Špalek naslepo hľadal niekoho zo svojich spoluhráčov. Loptu poslal do priestoru, kde stál osamotený František Plach, ktorý si loptu zobral do svojej moci.
     
    24
    Senica dala gól!
    BLAŽEJ VAŠČÁK využil zaváhanie hosťujúcej defenzívy, po ktorom sa ocitol zoči-voči gólmanovi. Strelou k pravej tyčke prekvapivo otvára stav stretnutia. Aktuálne skóre je 1:0! Bez asistencie.
    24. Blažej VAŠČÁK - 1:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    25
    Už to vyzeralo tak, že sa po centri dostanú šošoni do vážnejšej príležitosti, ale v tom ich zastavil verdikt hlavného rozhodcu. Útočný faul.
     
    26
    Lopta sa nachádza na polovici Senice, ale sú to práve domáci borci, kto má loptu pevne pod kontrolou.
     
    27
    Loptu si dokázal v pokutovom území súpera spracovať Jakub Krč, ktorý okamžite zakončil. Gólmana teraz zastúpil brániaci hráč, ktorý nebezpečný projektil dokázal zachytiť.
     
    28
    Lopta sa po sérii prihrávok dostala až na kopačku Miloša Volešáka, ktorý hral v tomto prípadena istotu a poslal loptu čo najďalej od vlastného vápna.
     
    29
    Michal Škvarka si vo vápne spracoval odrazenú loptu a následne zakončil. Jeho pokus dokázal vystihnúť Michal Ranko, ktorý jeho strelecký pokus zachytil.
     
    30
    Dávid Hancko sa snažil rozbehnúť rýchlu akciu pre svoj tím, ale jeho dlhý kros nezachytil ani jeden z jeho spoluhráčov. Lopta putovala úplne mimo ihriska.
     
    30
    Senica dala gól!
    Jurij Medveděv sa individuálnym spôsobom dostal až do šestnástky súpera, kde sa rozhodol zakončiť. Na jeho strelecký pokus gólman ešte reagoval, ale len vyrazil loptu presne na kopačku SAMUELA ŠEFČÍKA, ktorý loptu doťukal do bránky. Stav stretnutia je 2:0. Bez asistencie.
    30. Samuel ŠEFČÍK - 2:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    32
    Lukáš Jánošík poslal nebezpečný center do šestnástky súpera, na ktorý si najvyššie vyskočil Michal Ranko, ktorý loptu poslal za hranicu vlastého vápna.
     
    33
    FK Senica bude zahrávať outové vhadzovanie na vlastnej polovici ihriska.
     
    34
    Erik Otrísal síce získal loptu na polovici súpera, ale podľa hlavného rozhodcu nedovoleným spôsobom. MŠK Žilina bude zahrávať nepriamy voľný kop.
     
    35
    Hostia sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde sa im však nedarí vytvoriť si lepšiu streleckú pozíciu.
     
    36
    Samuel Šefčík bol v útoku až príliš aktívny, čo neuniklo hlavnému rozhodcovi, ktorý odpískal útočný faul.
     
    37
    Jakub Krč sa previnil voči pravidlám fair-play, vďaka čomu budú šošoni zahrávať voľný kop takmer z poliacej čiary.
     
    38
    MŠK Žilina bude zahrávať pokutový kop po nedovolenom zákroku Blažeja Vaščáka.
     
    39
    Žilina dala gól!
    Autorom gólu z pokutového kopu je MIROSLAV KÁČER, ktorý poslal loptu presne do protipohybu gólmana. Lopta skončila v pravej časti bránky. Stav stretnutia je 2:1!
    39. Miroslav KÁČER - 2:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    41
    Už to vyzeralo tak, že sa Miroslav Káčer dostane do vážnejšej príležitosti, ale loptu na polovici súpera získal nedovoleným spôsobom.
     
    42
    Seničania sú po inkasovanom góle útočne aktívnejší, vďaka čomu si vybojovali výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    43
    Lukáš Ľupták bol po súboji s jedným z hráčov hostí faulovaný. FK Senica bude zahrávať voľný kop z väčšej vzdialenosti.
     
    44
    O žiadne vzrušenie sa však jednať nebude. Jakub Krč si v čase rozohrávky priameho kopu počínal v pokutovom území nedovoleným spôsobom.
     
    45
    V závere prvého polčasu zahrávali šošoni rohový kop, ktorý sa exekútor rozhodol rozohrať krátkou formou. Žilina tak môže aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme tu koniec prvého polčasu. Ten možno označiť ako pomerne atraktívny. Mali sme možnosť vidieť tri presné zásahy a množstvo ďalších zaujímavých príležitostí. Po prvom polčase prekvapivo vedie Senica, ktorá sa dnes viac sústredí na pevnú defenzívu a udrieť sa pokúša po rýchlych kontrách a naopak šošoni vsadili na kombinačný štýl hry, ktorý im zatiaľ neprináša želané ovocie. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Juraj Chvátal, prichádza Yusuf Otubanjo.
     
    47
    Senica dala gól!
    Denis Duga poslal prudký center na vzdialenejšiu žrď, ktorým doslova trafil nabiehajúceho JURIJA MEDVĚDĚVA. Ten aj troška so štastím poslal loptu presne k pravej tyčke. Stav stretnutia je 3:1!
    47. Jurij MEDVĚDĚV - 3:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    48
    MŠK Žilina bude po zblokovanom centri zahrávať rohový kop. Nechajme sa prekvapiť, ako s ním šosoni vynaložia.
     
    49
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala na bližšiu žrď, kde stál Erik Otrísal, ktorý loptu upratal do bezpečia.
     
    50
    Z väčšej vzdialenosti sa rozhodol zakončiť Jakub Krč. Jeho strelecký pokus smeroval do ľavej šibenice. Miloš Volešák si na svoje konto pripísal parádny zákrok. FK Senica bude zahrávať rohový kop.
     
    51
    Po realizácii rohového kopu sa v šestnástke súpera najlepšie zorientoval Jurij Medveděv, ktorého hlavičkové zakončenie smerovala tesne nad brvno.
     
    52
    Blažej Vaščák ostal po súboji otrasený ležať na trávniku a potrebuje opateru lekárov. Dúfajme, že bude v poriadku a v hre bude aj naďalej pokračovať bez nejakého zdravotného obmedzenia.
     
    53
    Blažej Vaščák odchádza po vlastných z hracej plochy, ale nevyzerá to s ním príliš dobre. Uvidíme, či do hry ešte zasiahne.
     
    54
    Blažej Vaščák sa pripojil späť medzi svojich spoluhráčov. Pri lopte sú momentálne hostia, ktorí budú vhadzovať na vlastnej polovici.
     
    55
    Lukáš Ľupták bol faulovaný, na čo upozornil asistent rozhodcu. FK Senica bude zahrávať voľný kop z vlastnej polovice ihriska.
     
    56
    Miroslav Káčer sa snažil prepasírovať loptu skrz trojicu brániacich hráčov, čo mu však nevyšlo podľa predstáv a napokon o ňu prišiel.
     
    57
    Zástavka letí do nebies! Yusuf Otubanjo sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovej pasci súpera.
     
    58
    MŠK Žilina v obrovskej príležitosti! Bol v nej Samuel Mráz, ktorý sa nikým nestrážený ocitol v malom vápne. Yusuf Otubanjo mu tam poslal presnú prihrávku, ktorú však z prvej nedokázal trafiť.
     
    59
    Skvelá práca Mareka Riga, ktorý nepríjemne napádal rozohrávku súpera, vďaka čomu získal pre svoj tím outové vhadzovanie na polovici MŠK.
     
    60
    Loptu už majú pevne pod kontrolou šošoni, ktorí si ju medzi sebou vymieňajú formou krátkych prihrávok na vlastnej polovici ihriska.
     
    60
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Lukáš Jánošík, prichádza Eugeniu Cociuc.
     
    61
    Žltú kartu dostáva Jurij Medvěděv (FK Senica).
     
    62
    Po nedovolenom zákroku Jurija Medveděva mohli hostia skórovať po nariadenom priamom kope. Ku realizácii sa postavil Eugeniu Cociuc, ktory skúsil priamo ohroziť gólmana. Jeho strelecký pokus smeroval tesne vedľa ľavej tyčky.
     
    63
    Jurij Medveděv nám teraz predviedol, ako sa to robí v zadných radoch, keď nepustil k lopte dotierajúceho Mazáňa. FK Senica bude pokračovať vhadzovaním.
     
    65
    Žltú kartu dostáva Michal Ranko (FK Senica).
     
    66
    MŠK Žilina zahrávala po nedovolenom zákroku Michala Ranka ďalší voľný kop. Miroslav Káčer bol tým mužom, ktorý sa dostal k zakončeniu, ale v čase, keď sa nachádzal v ofsajde.
     
    67
    František Plach si na svoje konto pripíše úspešný zákrok po nepríjemnom hlavičkovom pokuse jedného z hráčov Žiliny. Lopta putuje do zámedzia a Žilina bude pokračovať rohovým kopom.
     
    68
    Centrovanú loptu po rohovom kope dokázal zachytiť Erik Otrísal, ktorý ju okamžite poslal ďaleko od vlastného vápna.
     
    69
    Samuel Mráz teraz pekne predĺžil loptu na nabiehajúceho Otubanja, ktorý sa napokon k lopte nedostal, vďaka včasnému zákroku Michala Ranka.
     
    70
    Michal Ranko bol v súboji faulovaný. Hlavný rozhodca stál dostatočne blízko, aby si toho všimol a včas reagoval.
     
    71
    David Hancko sa prezentoval dobre načasovaným sklzom, po ktorom nedovolil Jurijovi Medveděvovi pokračovať vo svojom individuálnom preniku.
     
    72
    Miroslav Káčer si zbehol na prihrávku svojho spoluhráča a zakončil z väčšej vzdialenosti. Strela to bola parádna, ale smerovala decimetre od pravej tyčky.
     
    73
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Miroslav Káčer, prichádza Miloš Lačný.
     
    74
    Pri lopte sú hostia, ktorí trpezlivo vyčkávajú na moment prekvapenia na vlastnej polovici ihriska.
     
    75
    K odrazenej lopte sa dostal Róbert Mazáň, ktorý zakončil z prvej. Jeho ďalekonosný pokus skončil úplne mimo bránky. František Plach bude loptu odkopávať.
     
    76
    Marek Rigo sa ocitol v dobrej príležitosti na skórovanie, ale namiesto zakončenia zvolil prihrávku, ktorú dokázal zblokovať jeden z brániacich hráčov.
     
    77
    Michal Škvarka sa po súboji ocitol na trávniku a hlavný rozhodca nariadil ďalší priamy voľný kop v prospech Žiliny.
     
    78
    K realizácii priameho voľného kopu sa postavil striedajúci Eugeniu Cociuc, ktorého centrovaný pokus bol príliš nízky, a tak ho zachytil hneď prvý brániaci hráč.
     
    79
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Samuel Šefčík, prichádza Dávid Richtárech.
     
    80
    Yusuf Otubanjo sa snažil na hranici veľkého vápna uvoľniť, ale proti kvartetu záhorákov sa to vykonáva len veľmi ťažko. O loptu napokon prišiel.
     
    81
    Šošoni sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si vytvorili menší tlak. Celé to však hasne hvizdom hlavného arbitra. Yusuf Otubanjo si v súboji pomáhal nedovoleným spôsobom.
     
    82
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Denis Duga, prichádza Alan Kováč.
     
    83
    Do zlatej príležitosti sa dostal Michal Škvarka, ktorý nedokázal z troch metrov prekonať Františka Placha, ktorý reflexívnym zákrokom zachytil jeho hlavičkový pokus.
     
    84
    Marek Rigo sa odhodlal k centru z pravej strany ihriska. Jeho pokus dokázal zblokovať obranca, od ktorého lopta putuje do zámedzia. FK Senica bude pokračovať rohovým kopom.
     
    85
    K realizácii rohového kopu sa postavil Jakub Krč, ktorý poslal prudký center na bližšiu žrď. Tam si brániaci hráč svoj priestor postrážil a nedovolil nikomu zakončiť.
     
    86
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 495 platiacich divákov.
     
    87
    Lopta sa nachádza na kopačke Františka Placha, ktorý sa zbytočne neponáhla s rozohrávkou.
     
    88
    Záhoráci aj naďalej zbierajú cenné sekundy vo svoj prospech. Momentáne majú výhodu outového vhadzovania na vlastnej polovici ihriska.
     
    89
    Hostia vrhajú všetky svoje sily do útoku a ešte sa pokúšajú o futbalový zázrak. V závere stretnutia funguje defenzíva Senice výborne a svojmu súperovi ponúka len minimum priestoru na hracej ploche.
     
    90
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Jakub Krč, prichádza Hans Nunoo Sarpei.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol nadstaviť ešte štyri minúty navyše.
     
    90+2
    Senica dala gól!
    ALAN KOVÁČ skvelo vystihol fatálnu chybu brániaceho hráča, po ktorej sa dostal do samostatného úniku. Peknou kľučkou oklamal gólmana a neskôr z väčšieho uhlu zakončil do prázdnej bránky. Stav stretnutia je 4:1! Bez asistencie.
    90+2. Alan KOVÁČ - 4:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    90+4
    Yusuf Otubanjo sa v poslednej minúte nadstaveného času dopustil ešte útočného faulu, po ktorom už asi nič viac neuvidíme.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:3.
    Střely mimo: 2:6.
    Rohy: 2:5.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 19:20.
     
    Zaznel záverečný hvizd hlavného rozhodcu, s ktorým prichádza aj koniec stretnutia. V ňom sme sa dočkali obrovského prekvapenia na úkor Žiliny, ktorá bude cestovať domov s nepríjemným debaklom. Boli sme svedkami vyrovnaného stretnutia, po ktorom je práve Senica tým šťastnejším celkom. FK Senica si do ligovej tabuľky pripíše svoje prvé víťazstvo v aktuálnej sezóne. Odo mňa to je z tohto stretnutia všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Z pozície komentátora sa Vam hlásil Róbert Gašpárek. (18:51:34)

    Róbert Gašpárek


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly: 24. Vaščák, 30. Šefčík, 47. Medvěděv (Duga), 90+2. Kováč – 39. Káčer (pen.)

    Karty:   61. Medvěděv (SEN), 65. Ranko (SEN)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 2:6. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 19:20.
    FK Senica: Plach – Lupták, Podhorin, Ranko, Otrísal – Duga (82. Kováč), Medvěděv, Krč (90. Sarpei), M. Rigo – Vaščák (C) – Šefčík (79. Richtárech).
    Náhradníci: Milošovič – Sarpei, Kováč, Romulo Romulo, Richtárech, Malý, Smékal.

    MŠK Žilina: Volešák – Chvátal (46. Otubanjo), Hancko, Králik, Mazáň – Káčer (73. Lačný), Diaz, Škvarka (C) – Špalek, Mráz, Jánošík (60. Cociuc).
    Náhradníci: Mandous – Cociuc, Vallo, Polievka, Otubanjo, Lačný, Šušolík.

    Rozhodca: Ziemba – Bednár, Galo – Vlčej

    Diváci: 495