Škótsko – Česko 0:1 (kon.)
koniec
Škótsko
0:1 (0:0)
Česko
cz Utorok 14.11.2017, 19:00Kvalifikácia ME U19
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec nabídlo jedinou branku, o kterou se postarali naši reprezentanti. Ti skórovali těsně před koncem utkání, čímž nedali soupeři moc prostoru na odpověď. Česko je tak i ve třetím zápase stoprocentní. (20:52:17)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí Murray měl na kopačce vyrovnání, svoje zakončení ale poslal tesně vedle tyče.
     
    90+2
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Graiciar, přichází Sláma.
     
    90+2
    Hosté hrají přesně tak, jak jim to vyhovuje. Tedy s míčem na kopačkách a co nejdále od svého pokutového území.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    88
    Česko právě vstřelilo branku!
    Naši reprezentanti se přeci jenom dočkali! Do šestnáctky přiletěl centr, do kterého strčil nohu LADISLAV KREJČÍ.
     
    87
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Frýdek, přichází Vais.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Porteous (Skotsko).
     
    86
    Oba celky se momentálně střídají v držení míče a k vidění je nespočet nepřeností. Na branku to v tuto chvíli vůbec nevypadá.
     
    85
    Utkání se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut, počítat se dá také s nastaveným časem.
     
    84
    Johnston přihrál na pravou stranu na Morrisona, který po krátkém driblinku přihrál pouze na nohu protihráče. Následně je pískán útočný faul.
     
    83
    Dudlova přihrávka nakonec našla Krejčího, který ihned oslovil Růska. Ten se hnal za propadnutým míče, nicméně Češi budou alespoň vhazovat.
     
    82
    Už, už to vypadalo, že Drchal dokáže být u míče jako první. Včas ale zasáhl tuším, že Holsgrove, který jednal na poslední chvíli.
     
    81
    Baur se z pozice levého obránce dostal až k pokutovému území, kde ale narazil na roj hráčů v opačných dresech. Ti odkopli balón až k Wrightovi.
     
    80
    Nakopávaný balón za obranu Skotska doskákal až za brankovou čáru. Znuděný brankář Wright tak vykopne balón na opačnou stranu.
     
    79
    Tentokráte si vzal standardní situaci na starost Frýdek, jehož centr doputoval pouze na hlavu protihráče. Poté se neujala ani další střela.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Johnston (Skotsko).
     
    78
    Růsek utrpěl při jednom ze zákroků nějakou menší bolístku, se kterou musel odkulhat za postranní čáru. Jeho kolegové se ujmou volného kopu.
     
    77
    Krejčí chtěl vybídnout na levé straně Dudla, před kterým byl jako první u míče střídající Murray. Momentálně sledujeme hodně nazáživnou pasáž utkání.
     
    76
    Stále sledujeme tu samou písničku. Češi mají míč častěji na kopačkách, avšak stále se nedokážou prodrat k vyložené šanci.
     
    75
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Middleton, přichází Murray.
     
    74
    Ve druhém dějství je k vidění nespočet nedovolených zákroků. Právě po jednom z nich se k míči dostane tým Skotska.
     
    73
    Hrací předmět je momentálně v moci hostujících hráčů, kteří vymýšlejí, kudy povedou útočný výpad. Vypadá to na pravé křídlo.
     
    72
    Utkání se nám dostalo do závěrečné dvacetiminutovky. Zatím jsme neviděli žádnou branku a navíc nebylo k vidění ani moc brankových příležitostí.
     
    71
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Wilson, přichází Welsh.
     
    70
    Z nabízené standardky nevzniklo žádné nebezpečí, následně se Češi dostali k rychlému kontru. Tomu ale chyběla rychlost a i přesnost.
     
    69
    A nakonec se pobyt o trochu protáhne. Ferguson byl kousek od postranní čáry poslán na zelený pažit a následovat bude volný kop.
     
    68
    Krejčí nejdříve špatně přihrál na Růska, poté hostující středopolař alespoň odvrátil míč do zámezí. Skotsko se dostane k autovému vhazování.
     
    67
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Barjonas, přichází Gilmour.
     
    67
    Drchal je po nástupu na hrací plochu hodně aktivní. Český reprezentant se prodral kolem brankové čáry a jeho přízemní ránu musel Wright vykopnout.
     
    66
    Johnston to zkusil individuálním průnikem přes střed hřiště, načež ale narazil hned na prvního bránícího hráče. Česko se řítí do protiútoku...
     
    65
    Domáci kapitán Porteous dokázal ustrážit střídajícího Drchala, avšak Česi se dostanou k autu. Kadar zřejmě hodí dalekonosný aut.
     
    64
    Česko pokračuje ve svírání svého protivníka. Před malým momentem se ke střele z vápna dostal Frýdek, jeho rána ale měla špatné parametry.
     
    59
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Fortelný, přichází Drchal.
     
    59
    Dudl oslovil vzdušnou přihrávkou Fortelného, který se k míči opět nedostal. Český výběr je hodně nepřesný, akce vzduchem vůbec nevycházejí.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Ferguson (Skotsko).
     
    58
    Bačkovský nakopl balón směrem k Fortelnému, kterému přeci jenom chybělo něco málo k zastižení míče. Morrison se již chystá k autu.
     
    57
    Holsgrove se ujal rozehrávky rohového kopu z pravé strany. Rozehrávka nakrátko s Fergusonem nakonec nepřinesla nic nebezpečného.
     
    56
    Po jednom z útočných faulů rozehrávalo Skotsko z vlastní půlky. Wilson vyvezl balón, který ale poslal mimo dosah útočných kolegů.
     
    55
    Češi mají v úvodu druhého poločasu výraznou územní převahu a domácí se jen stěží dostávají na útočnou polovinu hřiště.
     
    54
    Dudl se vydal opět na ofenzivní výlet, po kterém se mu konečně podařilo odcentrovat. Jeho pokus ale skončil v rukavicích Wrighta.
     
    53
    K rozehrávce nabízené standardky se postavil Frýdek, po jehož centru zakončoval tuším, že Mareš. Střela ale mířila vedle boční sítě.
     
    52
    Na hrací ploše skončil Graiciar a hlavní sudí si dával s odpískáním opravdu hodně načas. Nakonec se musel podívat na verdikt kolegy na čáře.
     
    51
    Růsek dokázal obejít napadajícího Fergusona a poté přihrál k autové čáře Dudlovi. Ten ale při pokusu o centr nevyzrál na Morrisona.
     
    50
    Neuer se musel po centru vrhnout rybičkou, po které odvrátil kulatý nesmysl ven ze šestnáctky. Posléze rozjel protiakci Růsek.
     
    49
    Na levé straně motal protihráče Johnston, který byl nakonec napadán rovnou trojící protihráčů. Češi tak slaví v přesile úspěch v podobě autu.
     
    48
    Také čeští reprezentanti si poprvé oťukali balón, se kterým nyní kombinují na své polovině. Postupně se u něj střídá celá čtyřčlenná linie.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte domácí. Ti budou hrát pro změnu zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nenabídl žádnou branku. Hned v úvodu se sice naši reprezentanti radovali ze vstřelené branky, ta ale nebyla uznána zřejmě kvůli ofsajdu. Postupem času se hra hodně vyrovnala a k vidění nebyli žádné velké příležitosti.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    43
    Na opačné straně si Baur nedělal s propadnuvším míčem žádné komplikace a raději ho poslal za autovou čáru.
     
    42
    Česká obrana nyní úplně zapomněla na naběhnuvšího Barjonase, kterému se ale hlavička nepovedla. Domácí záložník zakončení hodně uspěchal.
     
    41
    Porteousova myšlenka přenést míč na pravou stranu na Middletona nebyla vůbec špatná, domácí kapitán ale nedal centru téměř žádnou razanci.
     
    40
    Graiciar se skvěle vrátil za polovinu, kde dokázal zastavit přihrávku. Poté se ale jeho spoluhráči okamžitě dopustili ztráty.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli se bude také něco nastavovat.
     
    34
    Růsek přihrával do pokutového území na Graicira, který nedokázal propasírovat balón na malé vápno. Domácí brání velmi zodpovědně.
     
    33
    Po delší době se dostal k hracímu předmětu také brankář Bačkovský, který nikterak neotálel a poté ho hodil doleva na Dudla.
    32. Sadílkova střela nad.
     
    32
    Odpovědnost na sebe vzal Sadílek, jehož obstřel přeletěl zeď, ale i branku. Wright mohl zůstat ledově klidným, následně bude vykopávat.
     
    31
    Svižná akce našich mladežnických fotbalistů vyústila v nedovolený zákrok na Graiciara. Česko se tak dostane k rozehrávce volného kopu.
     
    30
    Morrison vhazoval kousek za polovinou hřiště. Jako adresáta si chtěl vybrat Middletona, který se ale pohyboval v úplně jiném prostoru.
     
    29
    Ani tentokráte nedokázal Růsek uspět v hlavičkovém souboji, načež byl na druhé straně Smith přistižen v ofsajdovém postavení.
     
    28
    Skotsko si přichystalo standardku z pravé strany. K rozehrávce se postavil Holsgrove, jehož centr skončil pouze na hlavě Krejčího.
     
    27
    Na vysoký balón si počíhal urostlý zadák Porteous, jenž ve spolupráci s Morrisonem dokázal vyvézt kulatý nesmysl k polovině hřiště.
     
    26
    Frýdek rozkmital své rychlé nohy a následně se dostal za bránícího hráče. Velmi dobrým skluzem se ale blýskl Barjonas, jenž dokázal vybojovat balón.
     
    25
    Zdálo se, že si Porteous pomohl v souboji s Růskem loktem. Hlavní sudí ale nechal pokračovat ve hře, o několik vteřinek později byla hra přeci jenom přerušena.
     
    24
    Střelecký pokus se konal také na druhé straně. O ránu z dálky se přihlásil Frýdek, jehož rána neměla šanci na jakýkoliv úspěch.
     
    23
    Neuer se nadechl k sólovému úprku až na půlící čáru, po kterém přihrál vedle stojícímu Frýdkovi. Hostující záložník následně roztáhl hru doleva.
     
    22
    Byl to právě levý křidelník skotského výběru, který vyprodukoval další střelu. Táhlá rána ale mířila daleko za Bačkovského svatyni.
     
    21
    Porteous přenesl míč na Johnstona, který byl po pár rychlých krocích poslán k zemi. Skotsko bude rozehrávat z hlouby pole.
     
    20
    Kadar si navedl míč do středu hřiště a poté vyprodukoval kolmici na Graiciara. Šajtle alá Tomáš Rosický neměla potřebné parametry.
     
    19
    Fortelný nahrál na Růska, který operoval zády k brance. Jeho následná přihrávka mířila pouze na kopačku Morrisona.
     
    14
    Vzdušná nabídka mířila na zadní tyč, kde byl u míče jako první jeden z Čechů. Posléze další centr odvrátil záložník Frýdek.
     
    13
    K rozehrávce se postavil Johnston, jehož technická rána narazila pouze do dobře postavené zdi. Následovat tak bude další rohový kop.
     
    12
    Neuer fauloval těsně před šestnáctkou jednoho z protihráčů, což uviděl hlavní sudí a odpískal faul. Slušná pozice z přímého kopu.
     
    11
    Na opačné straně to zkoušel individuálním průnikem Johnston, který se ale tak trochu zamotal do svých kliček. Kadar ho skvěle vystál.
     
    10
    Graiciar si počíhal na přihrávku za obranou soupeře, míč ale nedokázal kloudně přihrát Krejčímu. Domácí tak dokázali uzmout balón.
     
    9
    Logicky tak následoval druhý roh, který taktéž nepřinesl nic nebezpečného. Další sražený centr skončil až u českého brankáře.
     
    8
    Střelecký projektil byl ještě lehce tečován a Skotsko se tak dostalo k rohu. Ten mířil do území, kde se pohyboval Bačkovský, který pouze vyrazil balón za čáru.
     
    7
    Také naši reprezentanti faulovali a byl z toho volný kop z levé strany. Rozehrávka nakrátko nakonec vedla v Barjonasovu střelu vedle.
     
    6
    Do šestnáctky přiletěl velmi zajímavý centr, na který si naskočil Neuer. Hostující stoper hlavičkoval pouze do Wrighta, už předtím byl ale máván ofsajd.
     
    5
    Po přechodu přes půlící čáru skončil na zemi Růsek a hlavní sudí nařízuje standardní situaci. Bude to z nějakých třiceti metrů od branky.
     
    4
    A svým výkopem nalezl pouze hlavu obránce Neuera, který poslal míč na druhou stranu hřiště. Tam byl v souboji úspěšnější Kadar.
     
    3
    Také domácí hráči měli na svědomí první střelecký pokus, ten ale vystoupal pouze nad břevno. Bačkovský tak bude vykopávat.
     
    2
    Češi dokázali vsítit branku, ta ale není uznána! Zřejmě se jednalo o ofsajdové postavení. Frýdkovo přesné zakončení tak bylo zbytečné.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Skotsko: Wright – Morrison, Porteous (C), Wilson, Baur – Barjonas, Holsgrove, Ferguson – Middleton, Smith, Johnston
    Náhradníci: Mcadams – Deas, Duffy, Gilmour, Hornby, Murray, Rudden, Welsh

    Česko: Bačkovský – Kadar, Neuer, Mareš, Dudl – Frýdek, Krejčí, Sadílek (C) – Graiciar, Růsek, Fortelný
    Náhradníci: Groger – Drchal, Král, Schneider, Sláma, Vais, Zifčák, Žitný.
     
    Česko

    Čeští reprezentanti do devatenácti let mají skupinu rozehranou ještě lepším způsobem, neboť po dvou zápasech neztratili ještě ani bod. V prvním utkání si poradili hodně hladce s Arménií poměrem 5:0. Stejným výsledek vyfasovalo také Lucembursko. Česká republika tak začala skupinu nejen, že dvěma výhrama, nýbrž také dvěma čistýma kontama.
     
    Skotsko

    Fotbalisté Skotska nezačali skupinovou fázi vůbec špatně, přičemž mají zatím na kontě čtyři body. V úvodním střetnutí si tento severní celek poradil s výběrem Lucemburska poměrem 3:1. Ztráta dvou bodů přišla v následujícím utkání, kdy se proti Arménii udála remízova přestřelka 3:3.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! V rámci kvalifikace mistrovství Evropy hráčů do devatenácti let se proti sobě představí Skotsko a Česko.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    David Suchý

    Góly: 88. Krejčí

    Karty:   58. Ferguson (SCO), 78. Johnston (SCO), 86. Porteous (SCO)


    Škótsko: Wright – Morrison, Porteous (C), Wilson, Baur – Barjonas, Holsgrove, Ferguson – Middleton, Smith, Johnston
    Náhradníci: Mcadams – Deas, Duffy, Gilmour, Hornby, Murray, Rudden, Welsh

    Česko: Bačkovský – Kadar, Neuer, Mareš, Dudl – Frýdek, Krejčí, Sadílek (C) – Graiciar, Růsek, Fortelný
    Náhradníci: Groger – Drchal, Král, Schneider, Sláma, Vais, Zifčák, Žitný