Trenčín – B. Bystrica 4:2 (kon.) | Nové Zámky – Lipt. Mikuláš 0:4 (kon.) | Žilina – Nitra 2:4 (kon.)
Košice – Poprad 3:1 (kon.) | Zvolen – Detva 6:2 (kon.)
koniec
HC Košice
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
HK Poprad
Nedeľa 19.11.2017, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 21. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri ďalšom pokračovaní hokejovej Tipsport ligy. V rámci tohto kola sa v Košiciach odohrá veľké východniarske derby, hokejky si skrížia HC Košice a HK Poprad.

    HC Košice vstúpil do zápasového rytmu po reprezentačnej prestávke víťazne, keď uspel na horúcom ľade Liptovského Mikuláša. Košičania si týmto víťazstvom potvrdili druhú priečku v tabuľke, ktorá im patrí so ziskom 44 bodov. Domáci celok disponuje priaznivým skóre v pomere 69:51, ktoré potvrdzuje druhú najlepšiu defenzívu a tretí najproduktívnejší útok v rámci najvyššej hokejovej súťaže Slovenska.

    Posledné tri zápasy Košíc:
    HC Košice – HKM Zvolen 3:4 sn
    HC Košice – HC 07 Detva 3:1
    MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC Košice 2:4

    HK Poprad pricestuje do metropoly východného Slovenska s jasným cieľom – zabojovať o štvrtú priečku tabuľky, o ktorú v súčasnosti súperí so Zvolenom. Ten má, rovnako ako Poprad, na svojom konte 37 bodov. Skóre kamzíkov je vzácne vyrovnané, predstavuje ho pomer 60:59. Poprad v ostatnom zápase potrápil aktuálneho lídra z Trenčína, keď mu na vlastnom ľade podľahol pomerom 1:2.

    Posledné tri zápasy Popradu:
    HC 05 Banská Bystrica – HK Poprad 4:5
    MsHK Žilina – HK Poprad 1:2
    HK Poprad – Dukla Trenčín 1:2
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Škorvánek) – Kessel, Pulli, Michalčin, Matejka, Dudáš, Šedivý – Hričina, Boltun, Nagy – Kafka, Hovorka, Suja – Klíma, Pacan, Koyš – Novotný, Vrábeľ, Petráš

    HK Poprad: Ivanov (Corbeil) – König, Brejčák, Ježek, Fabian, Dinda, Jáchym, McDowell, Paločko – Svitana, Mlynarovič, Buc – Šitikov, Heizer, Hvila – Abdul. Vartovník, Bondra – Štrauch, Lichanec, Kroták

    Rozhodca: Novák, D. Konc – Jobbágy, M. Korba.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:07
    Úvodné buly bolo vhodené, zápas sa začal. K puku sa ako prvé dostali domáce Košice, ktoré sa z hĺbky vlastnej defenzívy pokúsia založiť prvú útočnú akciu stretnutia.
     
    00:14
    Ivanov musel okamžite riešiť prvý problém, keď sa puk od zadného mantinela odrážal k jeho pravej žrdi. Gólmanovi najskôr prekĺzol popod lapačku, popradský brankár ale drobné zaváhanie okamžite napravil.
     
    01:02
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Pulli – 2 min., hákovanie).
     
    01:30
    Košice sa pomerne rýchlo oslobodili a pohybom si vypýtali puk v útočnej tretine. Tam nazbierali dve desiatky cenných sekúnd.
     
    01:52
    Poprad je už oúäť v pásme, na Habala to teraz lieta zo všetkých strán.
     
    02:20
    Ani jedno zo zkaončení hostí ale nemalo prívlastok gólové, a tak sa Košice opútovne oslobodili. Oba celky teraz budú striedať počas hry.
     
    02:48
    Ďalšie vyhodenie v podaní Košíc. Prvá presilová hra Popradu príliš nevychádza.
     
    03:15
    Jere Pulli sa medzičasom vrátil na ľadovú plochu, Košice tak pokračujú s piatimi korčuliarmi. Sily sú vyrovnané, uvidíme, ktorému celku to bude vyhovovať viac.
     
    03:17
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Bondra – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    03:30
    Hovorkovi prepadol puk na útočnej modrej a zdalo sa, že by z toho mohol byť samostatný únik popradského hokejistu. Proti bol Habal, ktorý vykorčuľoval a rýchlo rozohral.
     
    04:17
    Ježek vystúpil vo vlastnom obrannom pásme pomerne vysoko, ani to ale Popradu nepomohlo. Košice si rozhodili defenzívu súpera a skúsili to strelou z medzikružia, Ivanov ten puk vykopol na zadný mantinel.
     
    04:40
    Teraz sa už hostia oslobodia. Navyše získavajú cenné sekundy v útočnom pásme, a tak budú môcť aj prestriedať.
     
    05:03
    A ďalšie vyhodenie puku. Ani Košiciam zatiaľ táto presilová hra nevychádza podľa predstáv.
     
    06:11
    Novotný prihrával na modrú čiaru, strela odtiaľ smerovala ponad ľad len do pravého betónu pozorného Ivanova. Ten nemal dôvov hru prerušiť.
     
    06:22
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    06:25
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Vartovník – 2 min., podrazenie).
     
    06:47
    Košice dali gól!
    Košice sa po peknej akcii ujali vedenia. Všetkému predchádzala prihrávka na modrú čiaru, odkiaľ prišla pekná kolmica do ľavého kruhu. PETR KAFKA sa tu efektne uvoľnil, potiahol si puk do strany, položil Ivanova na ľad a skóroval. Asistencie: Eduard Šedivý, Jakub Suja.
     
    07:20
    McDowell sa snažil dostať popri mantineli až do útočného pásma, košická defenzíva mu ale vystavila pomerne rýchlu stopku. Hrať sa tak bude v strednom pásme.
     
    07:51
    Napokon sa Poprad pred Habala predsa len dostal, bolo to ale príliš blízko ku košickému gólmanovi. Pískalo sa preto postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    08:29
    Podobná situácia aj na opačnej strane klziska, zápas sa teraz pomerne často prerušuje.
     
    08:41
    Puk sa teraz dostal až k divákom. Jeden z nich si domov odnesie peknú spomienku na dnešný zápas. Po krátkom prerušení sa bude vhadzovať pred Vladislavom Habalom.
     
    09:28
    König počkal s pukom skúsene za popradskou bránkou, aby ho napokon mohol dostať pred tú košickú. To sa mu nepodarilo, zakázané uvoľnenie, buly pred Ivanovom.
     
    09:45
    Hričina neustál súboj s Ježekom, ten sa ale nedovoleného zákroku nedopustil. Český hokejista v službách Popradu tak založí ďalšiu útočnú akciu hostí.
     
    09:58
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Boltun – 2 min.).
     
    09:58
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Šitikov – 2 min., filmovanie pádu).
     
    10:20
    V zápase pokračujeme so štyrmi korčuliarmi na oboch stranách. Viac priestoru by teraz mohlo vyhovovať technickejším hokejistom.
     
    11:04
    Poprad sa dnes prezentuje zvýšenou rotáciou svojich hráčov, aj teraz odišiel striedať po niekoľkých sekundách. Podobne učinia aj domáce Košice.
     
    11:30
    Hovorka si chcel puk spracovať na modrej čiare, prihrávka však bola príliš silná, a tak mu prepadla cez jeho čepeľ až do stredného pásma.
     
    12:20
    Buc sa rozbiehal s pukom proti Habalovi, presnejšie však nestrieľal. Bolo to už v momente, keď mohol Boltun spoločne so Šitikovom vykorčuľovať na ľadovú plochu.
     
    13:20
    Klímova prihrávka medzi kruhy nebola vôbec presná, k puku sa tak dostali hokejisti Popradu. Tí sa pokúsili o rýchly protiútok, na konci ktorého bola len strela do zadného plexiskla.
     
    14:37
    Fabianovi puk prepadol, dostal sa až k Sujovi. Ten založil košickú útočnú akciu, na konci ktorej stál Hovorka. Košický útočník skúšal strieľať od modrej, trafil ale len spleť tiel pred Ivanovom.
     
    15:12
    Košičania sa dopustili zakázaného uvoľnenia, vhadzovať sa tak bude po pravici českého gólmana Vladislava Habala.
     
    16:10
    Mlynarovič potreboval striedať, puk preto len odovzdal svojim spoluhráčom. Tí sa napokon jednoduchým nahodením na bránku dostali do pásma a po komerčnej prestávke v ňom aj budú pokračovať.
     
    16:57
    Nagy založil zaujímavú košickú akciu, okrem jedného zakončenia od modrej čiary ale domáci súperovi výraznejšie nepohrozili. Hru tak môže upokojiť Fabian.
     
    17:32
    Dinda posielal puk von z obranného pásma Popradu, napokon skončil až na popradskej striedačke. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    18:02
    Suja predviedol peknú individuálnu akciu, keď sa niekoľkými šikovnými pohybmi dostal od zadného mantinelu až pred Ivanova. Tam to skúšal bekhendom, avšak popradský brankár mu vystavil efektný semafór.
     
    18:58
    Abdul prebral puk v strednom pásme, chýbala mu všiak väčšia stabilita na korčuliach, ako aj podpora zo strany spoluhráčov. Aj preto budú útočiť domáce Košice.
     
    19:04
    Ani domáci si ale pri prechode útočnou modrou čiarou nerozumeli. Prebieha posledná minúta prvej tretiny, uvidíme, či prinesie ešte niečo zaujímavé.
     
    19:22
    Poprad dal gól!
    Tak napokon je tu vyrovnávajúci gól Popradu! Ten sa usadil v pásme súpera, kde niekoľkými prihrávkami pomotal hlavu domácej defenzíve. Do siete napokon puk dostal ALEŠ JEŽEK. Asistencie: Štefan Fabian, Dávid Buc.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina dnešného zápasu medzi Košicami a Popradom, po dvadsiatich minútach sa do šatní pôjde za priebežného stavu 1:1.

    Pomer striel po 1. tretine: 9:6

    Druhá tretina sa začne približne o 17:55.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:15
    Prostredná časť riadnej hracej doby sa odštartovala tradične, vhadzovaním puku v stredovom kruhu. Budeme zvedaví, ktorí z celkov založí útočnú akciu ako prvý.
     
    21:06
    Košice dali gól!
    Košice sa po druhýkrát v zápase dostávajú do vedenia. Defenzíva Popradu zaspala na vavrínoch, výsledkom čoho bol samostatný únik. MAREK HOVORKA už v tejto situácii nemohol zaváhať. Asistencie: Lukáš Matejka, Petr Kafka.
     
    22:16
    Poprad mal puk na vlastných hokejkách, Košičania ale hostí dobre vytlačili do stredného i obranného pásma. Nasledovať bude buly pri útočnej modrej čiare domáceho tímu.
     
    22:50
    Košice sa dostali do ďalšej veľkej šance, teraz však so zakončením zbytočne čakali. Strelu z bezprostrednej blízkosti tak zachytil Ivanov vo svojej lapačke.
     
    23:20
    Košice sa usadili v pásme, o čo sa postarala trojica Nagy – Boltun – Hričina. Následná strela od modrej čiary ale nepriniesla žiadne vzrišenie, gólman ju bez problémov pokryl.
     
    24:19
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Michalčin – 2 min., držanie).
     
    24:57
    K puku sa dostal po vyhratom buly Kessel, ktorý ho poslal cez všetky čiary až k bránke Ivanova.
     
    25:12
    Zaujímavá akcia Popradu. Strela od modrej ešte mala smerovať na teč Bondru, ktorý sa pre bránkou zahnal hokejkou, letiaci puk ale napokon netrafil.
     
    25:30
    Košice puk opäť vyviezli a získavajú tak cenné sekundy v pásme.
     
    26:06
    Domáci sa navyše dostali sami do šance, a to počas svojho oslabenia. Na štadióne to teraz len tak zhučalo, domáci priaznivci už ten puk videli v sieti.
     
    27:30
    Medzičasom pokračujeme s piatimi korčuliarmi na oboch stranách. Košice sa teraz rozhodli hru upokojiť a s pukom za vlastnou bránkou počkali na dostriedanie svojich spoluhráčov. Striedať bude aj Poprad.
     
    28:49
    Košičania sa na malý moment usadili v pásme, kde to skúšali strelou od modrej čiary. Ivanov teraz nemal puk úplne pod kontrolou, napriek tomu ale predviedol kvalitný zákrok, po ktorom sa stav nemenil.
     
    29:25
    Zápas stratil v ostatných minútach na svojom tempe, na ľade sa nedialo nič zaujímavé. Hra je v tomto momente prerušená, bránka Ivanova totiž opustila svoje pôvodné miesto.
     
    29:38
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Pacan – 2 min., hrubosť).
     
    29:38
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Brejčák – 2 min., držanie).
     
    30:52
    Po dlhšom čase sa s pukom do útočnej tretiny dostal aj Poprad, nenápadná strela z pravej strany každopádne nepriniesla žiadne vzrušenie. Habal puk bez väčších problémov pokryl.
     
    32:00
    Na ľade sa skutočne nedeje nič zaujímavé, puk sa teraz niekoľkokrát voľne presunul stredným pásmom. Zdá sa, že práve sledujeme jednu z hluchých pasáží dnešného stretnutia.
     
    32:56
    Pacan uspel na buly, bolo to ale len v pásme Košíc. Tie sa tak k zakončeniu nedostali. Nestrieľal ani Poprad, ktorý napádal s jediným korčuliarom.
     
    34:27
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    35:04
    Kessel poslal puk cez všetky čiary spoluhráčovi, ktorý mohol pokračovať sám proti Ivanovovi. Na poslednú chvíľu ale prikorčuľoval popradský bek, ktorý celú situáciu v súlade s pravidlami vyriešil.
     
    36:48
    Košičania sa usadili v pásme a poslali si niekoľko krížnych prihrávok. Tá finálna napokon letela popri modrej čiare a priniesla strelu príklepom, ktorá skončila v moci Ivanovova.
     
    37:56
    Stále pokračujeme v tradičnom obraze druhej tretiny, a síce divácky neatraktívnom hokeji. Na ľade sa nedeje nič zaujímavé, oba celky by sa už zrejme najradšej videli v šatni.
     
    38:25
    Šitikov dokorčuľoval nahodený puk v útočnej tretine, proti nemu ale stála len dvojica brániacich Košičanov. Tí tak súpera k zakončeniu nepustili.
     
    39:18
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Zo zápasu uplynulo už rovných 40 minút, na konci je aj druhá tretina. Pred poslednou časťou riadnej hracej doby platí priebežný stav 2:1.

    Pomer striel po 2. tretine: 23:13

    Tretia tretina sa začne približne o 18:46.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:01
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Nagy – 2 min., podrazenie).
     
    40:18
    Hlavný arbiter sa postaral o úvodné buly poslednej, tretej tretiny. Budeme zvedaví, či sa ešte bude skóre výraznejšie meniť, alebo pôjde len o prípadné kozmetické úpravy.
     
    41:17
    Popradu zatiaľ táto presilová hra príliš nevychádza, Košičania sa niekoľkokrát dobre oslobodili a puk poslali cez všetky čiary.
     
    42:10
    Ladislav Nagy je na ľadovej ploche, Košičania toto oslabenie zvládli. Zdá sa, že tretia tretina sa bude niesť v duchu tej druhej a veľa hokejových momentov neprinesie.
     
    43:14
    Abdul sa teraz pekne zbavil brániaceho hráča, napokon ale obišiel aj bránku, a tak zakončiť nemohol. Zaujímavá šanca z pohľadu Popradu, ktorá sa skončila bez streleckého pokusu.
     
    43:42
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dudáš – 2 min., sekanie).
     
    44:10
    Košice sa rýchlo oslobodili, Poprad teraz musí kombinovať len za vlastnou bránkou.
     
    44:28
    A ďalšie vyhodenie puku. Zdá sa, že presilové hry sú dnes pre oba celky skôr trestom. Ani v tejto sa totiž Popradu vôbec nedarí.
     
    45:46
    Košice už hrajú v plnom počte, ďalšia nevyužitá presilovka v podaní hosťujúceho celku. Toto môže Poprad ešte poriadne mrzieť.
     
    46:37
    McDowell teraz kľučkou popred bránku prekvapil aj Ivanova. Toto by sa stávať nemalo, s trochou smoly si mohol Poprad streliť nešťastný vlastný gól.
     
    47:22
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    48:36
    Košičania puk vyhodili von zo svojho pásma, pričom doputoval až do toho útočného. Domáci sa ale rozhodli striedať, a tak ďalšiu akciu zakladať nebudú.
     
    48:36
    Až teraz prišlo zakončenie v podaní domácich, strelu z medzikružia ale zastavila pozorná popradská defenzíva. Puk následne skončil na ochrannej sieti.
     
    49:43
    Brejčák dokorčuľoval vyhodený košický puk, následne ale nemal s kým kombinovať. Aj tentokrát sa tak museli diváci zaobísť bez útočnej akcie.
     
    50:39
    Košice dali gól!
    Konečne prišiel potrebný impulz v podaní ďalšieho gólu. Prezentovali sa ním Košice, ktoré sa radujú po nenápadnej útočnej akcii. Do listiny strelcov sa zapísal EDIUARD ŠEDIVÝ. Asistencie: Marek Hovorka, Petr Kafka.
     
    51:52
    Poprad teraz musí jednoznačne prenisť sily do útoku, v opačnom prípade si totiž vo východniarskom derby pripíšu na svoje konto tri body domáce Košice.
     
    52:30
    Puk teraz hľadal pred bránkou postaveného Koyša. Ten chcel strelu od modrej tečovať, tesne ale minul a zahnal sa len vo vzduchu.
     
    53:27
    Fabian prenechal puk spoluhráčom, potreboval totiž striedať. Poprad sa následne presunul pred Habala, kde si vybojoval vhadzovanie.
     
    53:27
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    53:49
    Hosťom sa teraz v kombinácii absolútne nedarí. Poprad sa prezentoval zbytočným zakázaným uvoľnením.
     
    54:26
    Zápas opätovne stráca na svojom tempe. Zdá sa, že Košice už dnes o body neprídu, i keď diváci si dnes príliš veľa hokejových momentov neužili.
     
    55:30
    Ladislav Nagy sa prezentoval peknou útočnou akciou, pri ktorej ale "zabudol" vystreliť. Košický kapitán preto ešte hľadal spoza bránky svojich spoluhráčov – neúspešne.
     
    55:52
    Máme za sebou pästný súboj, v ktorom Dudáš poslal k ľadu svojho súpera. Uvidíme, ako sa budú deliť tresty.
     
    55:52
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Lichanec – 2 min., hrubosť + 2 min., hrubosť).
     
    55:52
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dudáš – 2 min., hrubosť + 2 min., hrubosť).
     
    55:52
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Lichanec – 10 min. osobný trest, hrubosť).
     
    55:52
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dudáš – 10 min. osobný trest, hrubosť).
     
    56:37
    Vylúčenie v tíme HC Košice (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    57:38
    Poprad má poslednú šancu vrátiť sa do zápasu. Hrá presilovú hru o jedného muža, do konca riadnej hracej doby neostávajú ani tri minúty.
     
    58:07
    Do konca tretej tretiny ostávajú dve minúty. Puk je pomerne často pri Ivanovovi, ktorý tak nemôže opustitť svoju svätyňu.
     
    59:26
    Košičania s piatimi hráčmi, už sa zrejme nič podstatné neudeje.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa dnešné veľké východniarske derby medzi Košicami a Popradom, ktoré bolo pre A-mužstvo HC Košice zároveň 400. zápasom v domácej Steel aréne. Po výsledku 3:1 sa napokon z bodov tešia domáci.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:18:33)

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 7. Kafka (Šedivý, Suja), 22. Hovorka (Matejka, Kafka), 51. Šedivý (Hovorka, Kafka) – 20. Ježek (Fabian, Buc)


    HC Košice: Habal (Škorvánek) – Kessel, Pulli, Michalčin, Matejka, Dudáš, Šedivý – Hričina, Boltun, Nagy – Kafka, Hovorka, Suja – Klíma, Pacan, Koyš – Novotný, Vrábeľ, Petráš
    HK Poprad: Ivanov (Corbeil) – König, Brejčák, Ježek, Fabian, Dinda, Jáchym, McDowell, Paločko – Svitana, Mlynarovič, Buc – Šitikov, Heizer, Hvila – Abdul. Vartovník, Bondra – Štrauch, Lichanec, Kroták

    Rozhodca: Novák, D. Konc – Jobbágy, M. Korba