Bayern – Hannover 3:1 (kon.) | Hoffenheim – Lipsko 4:0 (kon.) | Brémy – Stuttgart 1:0 (kon.)
Leverkusen – Dortmund 1:1 (kon.) | Mainz – Augsburg 1:3 (kon.) | Schalke – Kolín nad Rýnom 2:2 (kon.)
koniec
Werder Brémy
1:0 (1:0)
VfB Stuttgart
cz Sobota 02.12.2017, 15:30 • Weserstadion, Bremen • Nemecká Bundesliga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 13:17. (17:28:23)
     
    Trojice českých fotbalistů v dresu Brém se může se svými spoluhráči radovat teprve z druhé výhry v ligové soutěži.

    Do prvního poločasu vstoupily oba týmy ospale. O první vzrušení se postaral až Pavlenka, který nepřesně vykopl, ale Takuna Asano toho nedokázal využít. Těsně před pauzou se poprvé rozvlnila síť. Po bleskové rozehrávce volného přímého kopu se dostal do úniku Max Kruse, který střelou levou nohou na vzdálenější tyč poslal Brémy do vedení. Ve druhém poločasu se Stuttgart snažil o vyrovnání, ale to nepřišlo. Naopak domácí byli velmi blízko druhé branky, ale tu po sporném ofsajdovém postavení hlavní rozhodčí neuznal.

    Ani tři získané body však Brémy neposouvají ze sestupových pozic. Tým Jiřího Pavlenky, Jaroslava Drobného a Theodora Gebre Selassieho je stále na předposledním místě bundesligové tabulky.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Na rohový kop Stuttgartu přiběhl do vápna i brankář Zieler. Tlak v šestnáctce ale nekončí ani zakončením. Pavlenka nemusel zasahovat.
     
    90+3
    Stuttgart již myslí jen na útok. Toho chtěl využít domácí útočník Kruse, ale jeho přihrávka na Juzunoviče byla o něco delší a Zieler si došel pro balon na hranici vápna.
     
    90+2
    Andreas Beck vedl útočné snažení Stuttgartu po pravé straně. Třicetiletý záložník si narazil s Ascacibarem, ale Pavlenka si došel na následný centr do vápna.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Maximilian Eggestein, přichází Jerôme Gondorf.
     
    90
    Od rohového praporku rozehrál do vápna Delaney. Stuttgart rychle získal balon. Na pravé straně se uvolnil Akolo, následně pálil do obránce Donis i Brekalo.
     
    89
    Max Kruse držel míč u kopačky, držel také soupeře na zádech. Beck se ale dostal k balonu, nakonec vše končí rohovým kopem pro Brémy.
     
    88
    Vypadalo to na obranný faul Veljkoviče při hlavičkovém souboji, ale hlavní rozhodčí píská nedovolený zákrok útočníka Stuttgartu. Domácí celek tak může ušetřit další cenné sekundy.
     
    87
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Fin Bartels, přichází Florian Kainz.
     
    86
    Stuttgart se nadechuje k závěrečnému tlaku. Právě Badstuber se napřáhl na hranici vápna, ale Pavlenka předvedl parádní zákrok u tyče. Následná dorážka Donise již jen z ofsajdu.
     
    85
    Stuttgartu již příliš času na vyrovnání nezbývá, už jen méně než deset minut i s nastavením pro celek kolem stopera Holgera Badstubera.
     
    84
    Gebre Selassie podklouzl, když na něj letěl balon. Kolem českého hráče ale nebyl nikdo v dresu Stuttgartu a tak se nic závažného nestalo.
     
    83
    Moisander přidržel v souboji Donise a je za to potrestán žlutou kartou.
     
    82
    Kruse udržel míč na hrací ploše po nakopnutém balonu na útočnou polovinu. Toho mohl využít Bartels, který sice šel do přesily obránců, ale přece jen dokázal zakončit.
     
    80
    Junuzovič kombinoval s Eggesteinem. V pokutovém území zahrál rukou Badstuber, ale hlavní rozhodčí nechává hru pokračovat. Zieler nakonec drží balon v rukavicích.
     
    79
    Střídající Chadrac Akolo to chtěl vzít na sebe. Individuální akce středem trávníku ale neměla šanci na úspěch.

    Vít Schück

    Góly: 45. M. Kruse (Bartels)

    Karty:   40. Bargfrede (BRM), 83. N. Moisander (BRM) – 36. Ascacibar (STU)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 13:17.
    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, N. Moisander, Augustinsson – M. Eggestein (90. Gondorf), Bargfrede (76. Sané), Delaney – Bartels (87. Kainz), M. Kruse, Junuzović.
    Náhradníci: Drobný – Bauer, Kainz, Gondorf, Hajrović, Sané, Belfodil.

    VfB Stuttgart: Zieler – Pavard, Badstuber, Baumgartl – Beck, Ascacibar, Gentner, Emiliano Insúa (62. Terodde) – Brekalo, Asano (57. Donis), Özcan (71. Akolo).
    Náhradníci: Grahl – Aogo, Terodde, Donis, Akolo, Mangala, Kamiński.