Žilina – Podbrezová 1:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Senica 3:0 (kon.) | Prešov – Dunajská Streda 0:0 (kon.)
Michalovce – Ružomberok 1:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Trenčín 1:1 (kon.)
koniec
FC ViOn Zlaté Moravce
3:0 (2:0)
FK Senica
Sobota 02.12.2017, 14:00Niké liga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Zlatomoravčania zvládli úlohu papierového favorita a pohodlne zvíťazili rozdielom troch gólov. Hostia zo Senice prerušujú sériu dobrých výsledkov a domov odchádzajú bez bodu. To je od nás pre dnešok všetko. Ďakujeme za pozornosť a prajeme vám príjemný zvyšok dňa. (15:53:14)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90
    Nadstavovať sa bude jedna minúta. Loptu bude od svojej bránky zahrávať domáci gólman Kováč, takže veľa sa už toho asi neudeje.
     
    89
    Hostia sa ešte skúsili presunúť dopredu, kde z pravej strany centroval Medvěděv, ale našiel iba rukavice Kováča.
     
    88
    Domáci potiahli akciu dopredu, Záhumenskáý na hranici šestnástky posunul loptu Nascimentovi a ten úplne minul bránku súpera.
     
    87
    Domáci si pri rozorhávke pomáhajú aj so svojím gólmanom. Kováč si stále drží čisté konto a duel sa už iba dohráva.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Róbert Gešnábel (FC ViOn Zlaté Moravce), ktorý poslal k zemi Medvěděva.
     
    85
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Peter Sládek, prichádza Jakub Švec.
     
    85
    Striedajúci Šimon neprihrával, ale priamo strieľal. Mieril do ľavého horného rohu, ale bránku minul.
     
    84
    Po faule získala Senica štandardku spoza rohu šestnástky. Uvidíme, či to hostia využijú na čestný gól.
     
    83
    Hostia dopredu prihrali na kapitána Vaščáka, ale toho domáci celok rýchlo pokryl. Žiadne zakončenie ani teraz neprišlo.
     
    82
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Jakub Krč, prichádza Hans Nunoo Sarpei.
     
    81
    Hosťujúci gólman po rohovom kope uspel a loptu vyboxoval do bezpečia. Striedanie pripravujú aj hostia zo Senice.
     
    80
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Damián Bariš, prichádza Miloš Nikolić.
     
    80
    Z hranice pokutového územia vystrelil Szymonowicz a Plach jeho pokus iba vyrazil nad brvno.
     
    79
    Zlatomoravčania sa dopustili útočného faulu, takže loptu rozohral hosťujúci brankár Plach. Hra sa teraz presúva z jednej strany trávnika na druhú.
     
    78
    Domáci to stále skúšajú. Bariš sa teraz pri šestnáskte pokúšal nájsť ktoréhokoľvek zo svojich spoluhráčov, ale neúspešne.
     
    77
    Striedajúci domáci hráč teraz prešiel do šestnástky a zakončoval, ale iba z ofsajdovej pozície. Množstvo nepresností divákov určite neteší.
     
    76
    Ani po tomto rohu zakončenie neprišlo. Na trávniku sa stále nič nemení.
     
    75
    Zlatomoravčania striedali takmer jednu minútu a následne získali rohový kop. Domáci celok sa nikam neponáhľa.
     
    74
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Ewerton Paixao da Silva, prichádza Cleber Silva Nascimento.
     
    73
    Domáci si prihrávali pred šestnástkou a vyzývali Gešnábela, aby to skúsil na ďalekonosné zakončenie, ale strela neprišla.
     
    72
    Zlatomoravskí hráči získali ďalší roh, ale Bariš ho nezahral priamo na hlavu žiadneho zo spoluhráčov. Dnes sú odkopy od rohových zástavok obojstranne zlé.
     
    71
    Domáci brankár Kováč rozohrával od svojej bránky, ale nikam sa neponáhľal. Zlaté Moravce majú duel plne pod kontrolou a budú ho chcieť dohrať najmä bez inkasovania.
     
    70
    Začína sa posledná dvadsaťminútovka riadnej hracej doby tohto polčasu. Domáci tím nevyužil ešte ani jedno striedanie, hostia už striedali dvakrát.
     
    69
    Zlatomoravčania si napokon po Barišovom centri vypýtali rohový kop. Zahral ho Paixao da Silva k bližšej žrdi, ale iba na kopačky Seničanov.
     
    68
    Domáci preniesli loptu dopredu a získali faul, ktorý ale nerozohrali centrom do vápna. Namiesto toho si prihrali nakrátko a ostali pri lopte.
     
    67
    Po rohovom kope priletel center od zástavky priamo do rukavíc brankára Kováča. Zlatomoravčania sa bez zaváhania ubránili.
     
    66
    Domáci si vypracovali skvelú šancu! Z ľavej strany prišlo zakončenie spoza šesnástky, ale Plach ho vyrazil a dopredu išli aj hostia. Zvnútra pokutového územia tam vystrelil Medvěděv a Senica bude zahrávať rohový kop.
     
    65
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Alan Kováč, prichádza Amir Ben Šimon.
     
    64
    Strelecky to napokon skúsil Vaščák, ale mieril iba rovno do brankára Kováča. Senica je dnes v zakončeniach veľmi zlá a nedôrazná.
     
    63
    Seničania teraz zahrali aj so svojím gólmanom Plachom a budú sa chcieť vrátiť do útoku, aby aspoň raz prekvapili Kováča.
     
    61
    Lupták musel byť ošetrený, ale našťastie je v poriadku a môže pokračovať v zápase. Na Senici teraz badať snahu o dosiahnutie čestného gólu.
     
    60
    Hosťujúci Lupták sa drží za pravú nohu a bude potrebovať aj lekárske ošetrenie.
     
    59
    Seničania vrátili loptu pred bránku a teraz už Vaščák strelecky mieril presne, no Kováč loptu iba neisto vyrazil pred seba. Dorážať chcel ihneď Lupták, ale po súboji skončil na zemi.
     
    58
    Zaujímavá akcia Senice! Cez šestnástku prešla lopta na pravú stranu, kam šprintoval Vaščák. Síce nestrieľal z ideálnej pozície, ale potom sa vrátil k žrdi a zakončoval odtiaľ, no iba do Kováča.
     
    56
    Zlatomoravčania ostávajú na útočnej polovici, ale už nevedia zakončiť. Seničania si dávajú pozor a súpera do šestnástky nepúšťajú.
     
    55
    Aj úvod druhého polčasu teda priniesol presný zásah. Všetko nasvedčuje tomu, že o osude duelu je už úplne rozhodnuté a domáci nebudú mať problém s udržaním pohodlného náskoku.
    54. Róbert GEŠNÁBEL - 3:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    54
    Zlaté Moravce dali gól!
    Domáci tím pridáva aj tretí gól. RÓBERT GEŠNÁBEL sa presadil druhýkrát v zápase, teraz tomu predchádzala akcia na jeden dotyk. Szymonowicz na jej konci priťukol loptu na hranicu šestnástky, kde si ju zobral Gešnábel a z ideálnej pozície prekonal Placha strelou pomedzi nohy.
     
    52
    Ďalšia snaha Senice sa končí neúspešne, Vaščák bol zastavený ofsajdovým verdiktom. Diváci na tribúnach sa s veľkou pravdepodobnosťou nudia.
     
    51
    Seničania ešte vo svojej aktivite pokračovali a získali rohový kop, ale po ňom pri bližšej žrdi loptu zasiahli iba domáci.
     
    50
    Hosťujúci Vaščák dostal odskočenú loptu a chcel sa vyrútiť na Kováča, ale bol príliš pomalý. Dobehol ho Dobrotka a odzbrojil ho.
     
    49
    Sládek sa pokúšal centrovať na spoluhráča stredom ihriska, ale lopta dopredu neprešla. Seničania si už v defenzíve dávajú veľký pozor.
     
    48
    Domáci gólman Kováč sa nemusel nikam ponáhľať, ale aj napriek tomu nerozohral ideálne. Aj tak sa však domáci dopredu dostali, no Gešnábela zastavil ofsajd.
     
    47
    Seničania ihneď v úvode druhého polčasu získali rohový kop zásluhou Vaščáka. Kováč centroval pred bránku, odkiaľa zakočnoval kapitán hostí Vaščák, ale mieril iba vysoko nad brvno.
     
    46
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Denis Duga, prichádza Marek Rigo.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sa nenadstavila ani minúta a rozhodca hru ukončil. Videli sme veľmi atraktívny úvod zápasu, ale po druhom góle tempo výrazne opadlo a hru začali kaziť nepresnosti na oboch stranách. Uvidíme, čo priniesie druhá štyridsaťpäťminútovka.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Krč sa zrazil so Szymonowiczom a domáci získali štandardku spoza šestnástky. Bariš to skúšal centrom na vzdialenejšiu žrď, ale lopta bola príliš dlhá.
     
    44
    Seničania stratili loptu na zamrznutej časti trávnika. Bariš ju potom potiahol dopredu a ponúkol ju Záhumenskému, ktorý však spoza šestnástky úplne minul priestor bránky.
     
    42
    Zlatomoravčania ešte v útoku ostali. V šestnástke pristavili loptu Gešnábelovi, ktorý sa do nej ihneď oprel, ale nepresne. Bránku súpera minul.
     
    41
    Z pravej strany teraz Záhumenský našiel za hranicou šestnástky Sládka, ktorý bol ale rýchlo dostúpený obrancom a napokon nemohol strieľať.
     
    40
    Začína sa posledná päťminútovka riadnej hracej doby tohto polčasu. V útoku sú domáce Zlaté Moravce.
     
    39
    Rovnaká situácia vzápätí aj na opačnej strane, tam bol ofsajd pískaný príliš rýchlemu Gešnábelovi. Stále sledujeme veľa nepresností.
     
    38
    Hostia po dlhšom čase chceli prejsť do útoku, ale Podhorinovu aktivitu zastavil ofsajdový verdikt.
     
    37
    Paixao da Silva poslal z pravej strany zaujímavý center priamo k bránke, kde však loptu nik z jeho spoluhráčov netečoval, pretože zasiahla brvno. Plach mal teraz kúsok šťastia.
     
    36
    Domáci ostávajú na útočnej polovici, získali tam autové vhadzovanie. Medzičasom sa nám začala posledná desaťminútovka tohto polčasu.
     
    35
    Domáci prešli do útoku a mohli skórovať! Po dlhšom čase tu máme zaujímavú akciu, na konci ktorej da Silva z pravej strany centrom našiel hlavu Bariša, ale ten zakončil iba vedľa bližšej žrde.
     
    33
    Po druhom góle tempo hry výrazne opadlo. Vidíme množstvo nepresností na oboch stranách a žiadne presné zakončenia.
     
    32
    Seničania ešte ostali v útoku. Z pravej strany chcel centrovať Richtárech, ale nemal komu, takže si loptu prevzali iba domáci futbalisti.
     
    31
    Seničania sa ešte predsa len posunuli bližšie k bránke. Na hranici šestnástky si povyskočil Krč a vo vzduchu zakončoval, ale mieril iba vysoko nad brvno.
     
    30
    Tesne za stredovou čiarou získali štandardku aj hostia. Zo zamrznutej časti trávnika ju rozohral Medvěděv, ale náročný terén mu nedovolil ideálny odkop a lopta k jeho spoluhráčom ani nedoletela.
     
    29
    Zlaté Morave teraz z väčšej vzdialenosti centrovali opäť na hranicu vápna, kde si prihrávku hruďou spracoval Szymonowicz, ale bol obklopený súpermi a zakončiť už nedokázal.
     
    28
    Zlatomoravčania prešli do útoku a po menšom faule tam získali štandardku. Centrom na hranicu šestnástky ju rozohral Sládek, ale nikoho zo spoluhráčov nenašiel.
     
    27
    Domáci gólman rozohrával od svojej bránky, ale nikam sa zbytočne neponáhľal. Domáce Zlaté Moravce určujú tempo hry.
     
    26
    Domáci teraz zaváhali v defenzíve. Vaščák využil svoju rýchlosť a zobral loptu Chrenovi, po čom ju okamžite vystrelil smeorm na bránku, ale nebol presný.
     
    25
    Zlatomoravčania sa teraz sami vyhnali z útočnej polovice, pretože sa tam dopustili faulu. Domáci sa budú musieť stiahnuť do defnezívy.
     
    24
    Domáci futbalisti ostávajú v útoku, ale Sládek teraz z pravej strany nedokázal centrovať pred bránku. Senica si v defenzíve dáva pozor.
     
    22
    Domáci sa na útočnej polovici udržali a skúsili to ďalekonosným zakončením. Za šestnástkou sa do lopty oprel Gešnábel, no mieril iba do stredu bránky, kde bol pripravený Plach.
     
    21
    Barišovi teraz center od rohovej zástavky veľmi nevyšiel. Loptu poslal až za vzdialenejšeiu žrď, kde ju nik z jeho spoluhráčov netrafil.
     
    20
    Domáci celok vedie po dvoch desaťminútovkach rozdielom dvoch presných zásahov a bude zahrávať ďalší rohový kop.
    19. Martin CHREN - 2:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    19
    Zlaté Moravce dali gól!
    Domáci futbalisti zvyšujú svoj náskok. Z ľavej stran poslal loptu pred bránku po zemi Paixao da Silva, potom si ju prevzal MARTIN CHREN a efektne zakončil do ľavého horného rohu.
     
    18
    Bariš teraz centroval z ľavej strany. Skúšal to umiestniť pred bránku, ale jeho spoluhráči sa tam k lopte nedostali.
     
    17
    Zlatomoravčania okamžite pokračujú v ofenzívnej aktivite a získali ďalší rohový kop.
    16. Róbert GEŠNÁBEL - 1:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    16
    Zlaté Moravce dali gól!
    Domáci sa ujímajú vedenia. Z pravej strany šestnástky centroval priamo pred bránku Bariš a našiel nabiehajúceho RÓBERTA GEŠNÁBELA, ktorý hruďou umiestnil loptu do siete.
     
    15
    Po rohu preletela lopta priamo pred bránku, kde ju hlavou trafil domáci kapitán Dobrotka, ale namieril ju iba presne do stredu Plachovej svätyne. Gôlman Senice nemohol zaváhať.
     
    14
    Zlaté Moravce teraz prešli po pravej strane. Na konci akcie centroval Sládek pred bránku, ale senická obrana loptu zrazila na rohový kop.
     
    13
    Na opačnú stranu preniesol hru Chren popri ľavej postrannej čiare. Po rýchlom prechode do útoku chcel centrovať pred bránku, ale trafil iba hosťujúceho zadáka.
     
    12
    Seničania získali loptu a prešli na opačnú polovicu. Kováč tam centroval z ľavej strany zrejme na Vaščáka, ktorý bol pred bránkou, ale lopta letela úplne mimo hracej plochy.
     
    11
    Domáci futbalisti sa vrátili na útočnú polovicu. Chren si opakovane nabiehal na center z pravej strany, ale Seničania ho postrážili a k lopte ho nepustili.
     
    10
    Z pravej strany priletela lopta k bližšej žrdi, kde si ju Zlatomoravčania zrazili na ďalší roh. Krč to porom skúšal rovnako, ale ani na druhý pokus spoluhráčov nenašiel.
     
    9
    Senica ešte ostala na útočnej polovici a získala tam rohový kop. Zahrávať ho bude Krč.
     
    8
    Hostia mohli ísť do vedenia! Nenápadnú strelu spoza šestnástky Kováč iba vyrazil pred seba, kam okamžite šprintoval Podhorin. Zlaté Moravce teraz mali čo robiť, aby nenápadnú situáciu ustáli.
     
    7
    Domáci kapitán Dobrotka to skúsil pasom na Urgelu a ten ešte na jeden dotyk zahral so spoluhráčom, ale potom Zlatomoravčania o loptu prišli. Senica sa dobre bráni.
     
    6
    Hosťujúci gólman Plach rozohral loptu ďaleko od svojej bránky a zaútočiť sa pokúsi aj Senica, ktorá je v úvode pasívnejšia ako jej súper.
     
    5
    Zlatomoravčania získali aj druhý rohový kop. Teraz ho zahral Bariš až za zdanú žrď, kde si loptu stiahol Sládek na hruď a potom pálil pravačkou, ale nepresne.
     
    4
    Odkopu od rohovej zástavky sa chopil Paixao da Silva. Skúšal to centrom pred bránku, ale tam si všetko pohodlne postrážil Plach a loptu schoval do rukavíc.
     
    3
    Časť trávnika je narmznutá a šmýka sa na nej. Uvidíme, ako sa s náročným terénom vysporiadajú futbalisti. Domáci celok medzičasom získava prvý rohový kop.
     
    2
    Zlatomoravčenia preniesli hru na svoju útočnú polovicu. K ľavej postrannej čiare tam poslali center na Chrena, ktorý chcel prihrávať pred bránku, ale domáci sa dopustili útočného faulu.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarala hosťujúca Senica, ktorá hrá v červených dresoch. Zlatomoravčania sú v bielej farbe.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Chren, Dobrotka (C), Horník, Záhumenský – Paixao da Silva, Bariš, Szymonowicz, Sládek – Gešnábel, Urgela.
    Náhradníci: Novota – Nascimento, Hamar, Nikolić, Jamrich, Švec, Baggio da Costa.

    FK Senica: Plach – Lupták, Ranko, Jarabica, Medvěděv – Duga, Podhorin, Krč, Richtárech – Kováč, Vaščák (C).
    Náhradníci: Milošovič – Sarpei, Romulo Romulo, M. Rigo, Malý, Obiechina, Šimon..
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej futbalovej súťaže. Fortuna liga má dnes na programe svoje 18. kolo, v rámci ktorého proti sebe nastúpia aj Zlaté Moravce a Senica.

    Zlatomoravčania sa v tabuľke priebežne nachádzajú na ôsmej priečke. Na svojom konte majú po 17 odohraných zápasoch 21 bodov, ktoré získali za šesť výhier a tri remízy. Ich celkové skóre je jemne negatívne 20:23. V posledných zápasoch sa však Zlatým Moravciam príliš nedarí, pretože naposledy vyhrali ešte v druhej polovici októbra. Odvtedy si pripísali dve výhry a dve remízy. V poslednom dueli doma podľahli Michalovciam 0:1.

    Seničania sú v tabuľke na poslednej dvanástej priečke. V 17 zápasoch získali iba 10 bodov za dve výhry a štyri remízy a k tomu si pripísali aj záporné celkové skóre 15:35. Paradoxne sú ale v lepšej forme ako ich súper, pretože z posledných štyroch zápasov dva vyhrali a dvakrát remizovali. Naposledy dokonca doma zdolali Prešov 1:0, takže do dnešného duelu vstúpia víťazne naladení.

    V aktuálnej sezóne uvidíme druhý vzájomný zápas Senice a Nových Zámkov. Ten prvý sa odohral ešte v úvode septembra na senickom trávniku, kde Zlaté Moravce triumfovali 1:0 gólom Karlika z penalty.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

    Veronika Pancuráková


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly: 16. Gešnábel, 19. Chren, 54. Gešnábel

    Karty:   86. Gešnábel (ZMO)


    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Chren, Dobrotka (C), Horník, Záhumenský – Paixao da Silva (74. Nascimento), Bariš (80. Nikolić), Szymonowicz, Sládek (85. Švec) – Gešnábel, Urgela.
    Náhradníci: Novota – Nascimento, Hamar, Nikolić, Jamrich, Švec, Baggio da Costa.

    FK Senica: Plach – Lupták, Ranko, Jarabica, Medvěděv – Duga (46. M. Rigo), Podhorin, Krč (82. Sarpei), Richtárech – Kováč (65. Šimon), Vaščák (C).
    Náhradníci: Milošovič – Sarpei, Romulo Romulo, M. Rigo, Malý, Obiechina, Šimon.

    Diváci: 512