Villarreal – Tel Aviv 0:1 (kon.) | Slavia – Astana 0:1 (kon.) | D.Kyjev – Partizan 4:1 (kon.)
YB Bern – Skenderbeu 2:1 (kon.) | Hoffenheim – Razgrad 1:1 (kon.) | Başakşehir – Braga 2:1 (kon.)
Austria – AEK Atény 0:0 (kon.) | Rijeka – AC Miláno 2:0 (kon.) | Bergamo – Lyon 1:0 (kon.)
Limassol – Everton 0:3 (kon.) | Zlín – Lok. Moskva 0:2 (kon.) | Kodaň – Tiraspol 2:0 (kon.)
Be'er Sheva – Plzeň 0:2 (kon.) | FCSB – Lugano 1:2 (kon.) | CZ Belehrad – Kolín nad Rýnom 1:0 (kon.)
Arsenal – Borisov 6:0 (kon.) | Marseille – Salzburg 0:0 (kon.) | Guimarães – Konyaspor 1:1 (kon.)
Zorja Luhansk – Bilbao 0:2 (kon.) | Hertha – Östersunds FK 1:1 (kon.) | Waregem – Lazio 3:2 (kon.)
Arnhem – Nice 1:0 (kon.) | Vardar – Rosenborg 1:1 (kon.) | Sociedad – Zenit 1:3 (kon.)
koniec
Apollon Limassol
0:3 (0:2)
Everton FC
Štvrtok 07.12.2017, 19:00Európska liga • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    Everton nastúpil síce s dosť omladeným mužstvom, ale skupinovú fázu EL ukončil víťazstvom, vôbec prvým, a tak končí na treťom mieste, kde nahradil práve Apollon Limassol. (20:52:31)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Henry Charsley, prichádza Alexander Denny.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    Apollon sa drží na lopte opäť veľmi ďaleko od brány súpera. Zápas sa už iba dohráva, aj keď Cyperčania určite myslia na skorigovanie a týmpádom čestný zásah.
     
    88
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Kevin Mirallas, prichádza Anthony Gordon.
    87. Nikola Vlašić (EVE) - 0:3
     
    87
    Everton FC dal gól!
    NIKOLA VLAŠIČ sa dostal k lopte po odkope Roblesa. Posunul si ju cez Pitiana a rútil sa sám na Kissasa, ktorého bez problémov prekonal.
     
    86
    Momentálne to vyzerá na ihrisku tak, že Apollon by chcel ešte niečo vymyslieť, ale Everton mu to veľmi dobre znemožňuje.
     
    85
    Apollon začína akciu od svojho brankára Kissasa, avšak v strede poľa o loptu veľmi rýchlo prišiel. Dopredu tak prechádza Everton.
     
    84
    Veľmi pekne potiahol loptu popri bránkovej čiary do šestnástky Mirallas, prihral na hranicu malého vápna, kde bol Vlašič, no jeho zbytočná kľučka ho dostala zo streleckej pozície.
     
    82
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Fraser Hornby, prichádza Nathan Broadhead.
     
    80
    Do konca zápasu ostáva posledných desať minút riadnej hracej doby. Dokáže ešte Apollon tento duel zdramatizovať?
     
    79
    Žltú kartu dostáva Esteban Sachetti (Apollon Limassol).
     
    78
    Vlašič sa snažil v strede poľa vyhnúť hneď trojici hráčov súpera, čo sa mu aj podarilo, ale nešťastne pri tom stúpil na nohu Sanchettiho.
     
    76
    Striedanie v tíme Apollon Limassol: z ihriska odchádza Nicolás Martínez, prichádza Ioannis Pittas.
     
    75
    Schneiderlin sa dostal k hlavičke po centri Mirallasa z pravej strany, belgicko-francúzska spolupráca priniesla iba zakončenie vedľa brány.
     
    74
    Žltú kartu dostáva Beni Baningime (Everton FC).
     
    73
    Tak asi som to zakríkol, pretože v jednej veľkej bol najskôr Mirallas a po ňom aj Hornby. Obaja pálili prudko zvnútra šestnástky, niekoľko metrov za čiarou, ale iba do Kissasa.
    72.
     
    72
    Hra sa momentálne odohráva v strede poľa, kde si oba tímy loptu striedajú vo svojom držaní. Šancí oproti prvému polčasu poriadne ubudlo.
     
    70
    Už viac ako štyridsať minút sa stav tohto stretnutia nezmenil. Uvidíme, či sa to niektorému z tímov do konca duelu ešte podarí.
     
    69
    Joao Pedro centrovl sprava, Zelaya hlavičkoval cez Feeneyho nepresne. Joel Robles ale musel zachraňovať situáciu, aby z toho nebol roh. Zvládol to.
     
    68
    Zelaya našiel pasom v pokutovom území Papoulisa, toho nakoniec od lopty odstavil krajný bek hostí Baningime. Mirallas do kontry neprešiel.
     
    67
    Ďalšia nepresnosť na domácej strane dáva loptu hráčom Evertonu, dlhý pas na Hornbyho pred mladým útočníkom odohral Roberge.
     
    66
    Vlašič sa z ľavej strany cez dvoch hráčov súpera do šestnástky nedostal. Ešte však zabojoval Lookman, posunul loptu do šance Hornbymu, ten bol okamžite zastavený.
     
    65
    Nejaký čas sa kvôli ošetrovaniu nehralo. Zdá sa ale, že záložník Allan bude v poriadku a schopný pokračovať v hre. Minimálne to skúsi.
     
    63
    V strede poľa ostáva ležať otrasený Allan, ktorý bude potrebovať ošetrenie. Na ihrisko teda prišli ľudia z realizačného tímu Apollonu.
     
    62
    Sanchetti mohol strieľať spoza veľkého vápna, ešte však loptu posunul viac doprava na spoluhráča Zelayu. Jeho center odvrátil stopér Bešič.
     
    61
    Striedanie v tíme Apollon Limassol: z ihriska odchádza Adrián Sardinero, prichádza Antonio Jakoliš.
    Striedanie v tíme Apollon Limassol: z ihriska odchádza André Schembri, prichádza Emilio Zelaya.
     
    60
    Pravačkou to vyskúšal Joao Pedro, lenže trafil iba múr a to isté sa mu podarilo aj pri následnej dorážke.
     
    59
    Prenikajúci Papoulis stratil po súboji s Lookmanom loptu spod kontroly, tá však trafila tesne pred veľkým vápnom Evertonu Klaasena do ruky. Bude to zaujímavá pozícia pre priamy kop.
     
    58
    Po neúspešnom rohovom kope prešli dopredu domáci, strela Papoulisa spoza veľkého vápna bola poriadne nepresná.
     
    57
    Ademola Lookman sa cez Pitiana krásne predral až do malého vápna, Bol však z uhlu, takže jeho strela trafila vybiehajúceho brankára Kissasa.
    56.
     
    56
    Vlašič hľadal oblúčikom v pokutovom území cyperského mužstva Hornbyho, ten sa ku guľatému nezmyslu nedostal, pred ním zasiahol obranca Pitian.
     
    55
    Sanchetti začal akciu, ktorá sa mala cez Sardinera zrýchliť, no jeho prihrávku hostia dokázali zachytiť.
     
    54
    Dlhý pas z pravej strany na rozbehnutého Lookmana presný nebol, dobre postavený Joao Pedro dostal loptu hlavou na Kissasa.
     
    53
    Centrujúci Martínez síce nedokázal pred bránou Roblesa narobiť problémy, nasledoval ale roh. Ani ten úspešný nebol.
     
    52
    Lookman si chcel splniť defenzívne povinnosti, lenže vedľa svojej šestnástky fauloval a daroval priamy kop Apollonu.
     
    51
    Prihrávka Joaa Pedra vedľa pokutového územia na Sardinera nebola najpresnejšia, Charsley loptu nechal prejsť za bránkovú čiaru.
     
    50
    Martínez sa dostal do pokutového územia, kde si zasekol obrancu Charsleyho, avšak centrom našiel len hráčov anglického Evertonu.
     
    49
    Prudkú strelu vyslal od svojej kopačky Allan, tá však mierila iba do stredu brány, kde bol Robles. Španiel loptu dobrým zákrokom vyrazil.
     
    48
    Domáci hráči to skúsili cez os ihriska, pred vlastnou šestnástkou prečítal tento prechod Schneiderlin a dobre zasiahol.
     
    47
    Opäť to bolo Everton, kto začal po výkope aktívnejšie. Jeho prechod popri postrannej čiare však bol domácimi hráčmi prečítaný.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Zápas sa rozbiehal opatrne, ale potom prišli zaujímavé momenty. Najskôr pred bránou Kissasa, ktorý dvakrát inkasoval, vždy sa presadil Lookman. Šance mal aj Apollon, ale jeho hráči Roblesa neprekonali.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45
    Hostia rozohrali rohový kop na krátko, ale takmer okamžite prišiel ofenzívny faul, ktorý nedovolil Charsleymu pokračovať samému na brankára.
     
    44
    Everton to skúša po ľavej strane, kde sa krásne uvoľnil Charsley. Našiel v šestnástke Mirallasa, ten zrazeným centrom získal roh.
     
    43
    Vlašič veľmi pekne presunul hru na hranicu šestnástky, kde bol úplne voľný Mirallas, avšak jeho prudká strela trafila iba Kissasa.
     
    42
    Stopér Pitian nakoniec skúsil centrovaný pas z poliacej čiary, našiel len Joela Roblesa.
     
    41
    Apollom Limassol drží loptu v strede poľa, no proti dobre postaveným hráčom Evertonu sa mu nedarí dostať smerom dopredu za žiadnu cenu.
     
    40
    Päť minút pred koncom prvého polčasu stále Everton vyhráva o dva presné zásahy. Všeobecne však vidíme veľmi dobrý zápas plný šancí na oboch stranách.
     
    39
    Prudký center smerom do brány dokázal hlavou jemne tečovať kapitán Papoulis a lopta skončila v sieti za bezmocným Roblesom. Presný zásah pre ofsajd nakoniec neplatí.
     
    38
    Rýchla rozohrávka Apollonu po faule hostí na polovici Evertonu prísť nemohla, rozohrávať sa bude až na píšťalku belgického arbitra Delferiereho.
     
    37
    Odkop Joaa Pedra popri postrannej čiare zastavil síce Vlašič, avšak Everton sa nedostal v podstate nikde, kde by to bolo zaujímavé.
    36.
     
    36
    Lookman hľadal v šestnástke protivníka nabiehajúceho Mirallasa. Ten v hlavičkovom súboji proti Santanovi neuspel a navyše fauloval.
     
    34
    Kevin Mirallas mohol zvýšiť vedenie Evertonu už na rozdiel triedy, pretože vyslal dobrú technickú strelu smerom k vzdialenejšej žrdi, no bránu tesne minul.
     
    33
    Rýchla kombinácia hráčov Apollonu sa tentoraz neujala, prudká kolmica do pokutového územia Schembriho nenašla.
     
    32
    Papoulis opäť v akcii, tentoraz prudkou strelou preveril Roblesa z hranice pokutového územia. Španiel vyrazil na roh, po ktorom zblízka, ale chabo, strieľal do neho krajan Sardinero.
     
    31
    Papoulis spadol na hranici šestnástky anglického tímu, pokutový kop sa pískať nebude.
     
    30
    Mladíci Evertonu pokračujú v dobrom výkone, ktorý počas tohto zápasu odvádzajú. Kto vie, čo by bolo, keby takto Everton hral počas celej skupinovej fázy.
     
    29
    Nebezpečenstvo prichádza aj na druhej strane, pretože Sardinero sa dostal k odrazenej lopte a prudkou ranou k bližšej žrdi poriadne preveril Roblesa, ktorý stihol vyraziť.
    27. Ademola Lookman (EVE) - 0:2
     
    27
    Everton FC dal gól!
    K tomuto asi veľa slov netreba. ADEMOLA LOOKMAN dostal loptu nejakých 20 až 25 metrov od brány súpera, otočil sa a prudkou ranou trafil nechytateľne tesne vedľa brankára Kissasa. Ten si na loptu asi siahol, ale zastaviť ju nedokázal.
     
    27
    Naďalej vidíme krátke prihrávky od hráčov v tmavých dresoch. Apollon trochu vytiahol presing, Robles všetko zvládol.
     
    26
    Charsley prenesením hry našiel na opačnej strane šírky ihriska Baningimeho, Everton aj napriek tomu pokračuje v postupnej kombinácii.
     
    25
    Pripomenul sa i mladý útočník hostí Hornby, jeho pokus cez hráčov stojacich pred ním neprešiel až na bránu Kissasa.
     
    24
    Mirallas sa ďaleko nedostal, bolo to však za pomoci faulu domáceho futbalistu Sanchettiho. Everton ostáva na lopte v strede poľa.
     
    23
    Apollon sa snaží o odpoveď. Po zdĺhavej kombinácii jeho hráči vyťažili vysoký pas, ktorý nenašiel vôbec nikoho v bielom.
     
    21
    Everton FC dal gól!
    Chcel som písať, že defenzíva Apollonu pracuje veľmi dobre, ale dvojica hráčov hostí, Vlašič s Mirallasom, sa cez ňu zásluhou narážačky dostala až do šestnástky. Prišiel center Vlašiča na vzdialenejšiu stranu malého vápna a ADEMOLA LOOKMAN sa položil do hlavičky takým štýlom, že trafil pod brvno mimo dosah Kissasa.
    21. Ademola Lookman (EVE) - 0:1
     
    20
    Zdalo sa, že po úvodných šanciach sa hra rozbehne, o zhruba desať minút neskôr však musím skonštatovať, že to tak nie je.
     
    19
    Kissas sa dotkol lopty, pretože do jeho malého vápna letel center z krídla. Skúsený brankár s takouto loptou problém nemohol mať a ani nemal.
     
    18
    Sardinero faulovaný, Apollon získal priamy kop. Center Joaa Pedra bol ale nízky a jeho ďalší pas dopadol podobne.
     
    17
    Dobrý pas na druhej strane neprešiel okolo Charsleyho, následný pokus z prvej od Sanchettiho nádej na úspech nemal.
     
    16
    Joao Pedro trochu zbytočne odohral loptu na rohový kop pre súpera, center od rohovej zástavky však pre Everton nepriniesol dobré správy.
     
    15
    Pokus spoza veľkého vápna nemal nárok na úspech, ľavý obranca Ribeiro Santana vystrelil vysoko nad.
     
    14
    Bešič zahral rukou pri spracovaní lopty, tá teda patrí zas a znova domácim hráčom cyperského tímu.
     
    13
    Kombinácia Evertonu vyzerala nádejne, lenže Vlašič svojou prihrávkou ako keby prekvapil Lookmana. Ten sa pošmykol a bolo po akcii.
     
    12
    Z rohového kopu Evertonu nevyťažil nič, vzápätí však pri pokuse o kontru prišiel faul hráčov Apollonu.
     
    11
    Charsley sa dostal pred šestnástkou súpera k odrazenej lopte, ktorú z prvej technicky poslal smerom do rohu brány. Kissas končekmi prstov pokus vytesnil nad.
     
    10
    Hra sa postupne rozbieha a po šanci Lookmana je dosť možné, že začnú prichádzať aj ďalšie.
    9.
     
    9
    Lookman dostal loptu do šestnástky, kde sa po peknej kľučke dostal na malé vápno zoči-voči Kissasovi. Ten proti nemu vybehol až tak blízko, že anglický krídelník v stopercentnej šanci trafil tohto brankára.
     
    8
    Domáci futbalisti sa po krídle ďaleko dostať nedokázali, pretože ich postup bol zastavený. Neuspel ani Everton.
     
    7
    Po súboji s Klassenom na zemi ostal Allan, ktorý tam utrpel nepríjemný úder do ruky, no nebolo to nič, čo by sa malo pískať.
     
    6
    Kapitán Papoulis dostal peknú prihrávku na hranicu šestnástky súpera, kde si zasekol Baningimeho, ale technicky vystrelil nad.
     
    5
    Mladý útočník Hornby sa síce v šestnástke Apollonu ocitol na zemi, ale pokutový kop v prospech Evertonu pískaný nebol.
     
    4
    Začiatok stretnutia je veľmi opatrný. Skúšali to aj hráči Limassolu, ďaleko sa nedostali.
     
    2
    Hostia sa držia na lopte a aj keď je to na súperovej polovici, tak k bráne Kissasa sa zatiaľ dostať nevedia.
     
    1
    Everton nastupuje v tmavomodrých dresoch a poriadne mladej zostavy, pretože celá lavička nastupuje za B-tím, v základnej zostave je potom ďalšie kvarteto. Apollon má dresy biele.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Apollon Limassol

    Obom tímom už v podstate o nič nejde, pretože šancu na postup zo skupiny nemajú. Vedúca dvojica Atalanta Bergamo a Olympique Lyon majú pred posledným kolom jedenásť bodom, zatiaľ čo cyperský účastník Európskej ligy na tretej priečke iba tri. Všetky prišli za remízy, nakoľko Apollon ešte v skupinovej fáze 2017/18 nevyhral. Limasolský
    klub po bode získal od všetkých troch klubov v jeho skupine E a Evertone ešte nejaké v poslednom dueli uchmatnúť môže. Apollon doposiaľ skóroval v piatich prípadoch, dva góly strelil Adrián Sardinero.

    Everton FC

    S anglickým mužstvom sa rátalo na postup, avšak liverpoolskému tímu aktuálny ročník nevychádza, na čo nedávno vyhadzovom doplatil Ronald Koeman, toho nahradil Sam Allardyce. To sa ukázalo aj v skupinovej fáze Európskej ligy, kde "Toffes" v piatich stretnutiach získali len bod za remízu s Apollonom Limassol, na Lyon aj Atalantu dvakrát nestačili. Strelili pri tom slabučké štyri presné zásahy, keď sa presadili Ramiréz, Rooney, Williams a Vlašič. Uvidíme, či si Everton napraví renomé aspoň výhrou na záver.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Matej Kubove

    Góly: 21. Lookman, 27. Lookman, 87. Vlašić

    Karty:   79. Sachetti (APN) – 74. Baningime (EVE)


    Apollon Limassol: Kissas – Pedro, Pitian, Roberge, Ribeiro Santana – Allan, Sachetti – N. Martínez (76. Pittas) – Sardinero (61. Jakoliš), Schembri (61. Zelaya), Papoulis (C).
    Náhradníci: Vale – Zelaya, Stylianou, Yuste, Pittas, Vasiliou, Jakoliš.

    Everton FC: Robles – Baningime, Feeney, Bešić, Charsley (90+1. Denny) – Vlašić, Klaassen, Schneiderlin, Lookman – Mirallas (88. Gordon) – Hornby (82. Broadhead).
    Náhradníci: Hewelt – Collins, Duke-McKenna, Broadhead, Lavery, Gordon, Denny.