B. Bystrica – Lipt. Mikuláš 4:1 (kon.) | Nitra – Poprad 3:1 (kon.) | Žilina – Detva 3:1 (kon.)
Trenčín – Zvolen 3:4 (po pr.)
koniec
HK Nitra
3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
HK Poprad
Piatok 08.12.2017, 18:00 • Nitra Aréna • Tipos Extraliga (SR) • 26. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Nitry potvrdili dobrú domácu formu a hokejistov Popradu zdolali 3:1. V tretej tretine kontrovali hru a napriek dvom oslabeniam nepustili súpera na kontakt. Záver bol veľmi nervózny, čoho dôkazom bola aj bitka Judda Blackwatera s Dávidom Bondrom. Nitra sa tak prehupla cez 50-bodovú hranicu a na svojom konte má po dnešku presne sto strelených gólov. Naopak, Poprad by mal do ďalších zápasov zapracovať na nasadení a väčšej disciplinovanosti. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:35:20)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:20
    V samotnom závere stretnutia dostáva menší trest aj Patrik Svitana. Hokejbalový majster sveta putuje na lavicu hanby za seknutie. Popradská nádej na bodový zisk je tak pomaly preč.
     
    59:02
    Judd Blackwater a Dávid Bondra sa znovu pustili do seba. Napokon z toho bola aj pästná výmena názorov, ktorej víťazom je domáci hokejista.
     
    58:23
    Jimmy McDowell sa dostal do dobrej palebnej pozície, ale jeho strelecký pokus švihom z priestoru medzi kruhov minul domácu bránu. Mathieu Corbeil naďalej zostáva vo svojej bráne.
     
    57:49
    Aleš Ježek nahadzoval puk pred domácu bránu. Puk sa ešte snažil tečovať Patrik Svitana, ale napokon končí len v lapačke Mareka Laca. Vhadzovať sa tak bude v útočnom pásme Popradu.
     
    56:57
    Hlavní rozhodcovia posielajú na tresnú lavicu hráčov z oboch strán. Menší trest za hrubosť dostávajú zhodne Judd Blackwater a Dávid Bondra. Pokračovať budeme v hre štyroch proti štyrom.
     
    56:43
    Tak toto bola veľká šanca na skorigovanie nitrianskeho náskoku. Patrik Svitana si krásne stiahol puk od mantinelu až do priestoru medzi kruhmi, ale Marek Laco pohotovým zákrokom vytesnil puk na ochrannú sieť.
     
    56:15
    Necelé štyri minúty zostávajú do konca tretej tretiny. Po reklamnej prestávke sa bude vhadzovať v nitrianskom útočnom pásme, pretože Mathieu Corbeil vytesnil puk na ochrannú sieť.
     
    55:22
    Lukáš Vartovník zachytil puk v útočnom pásme. Následne ho chcel nahodiť na domáceho brankára Mareka Laca, ale zozadu ho prekvapil jeden z nitrianskych hokejistov.
     
    54:05
    Marek Laco musel zasahovať po strele od modrej čiary, ktorú vyslal Peter König. Následne sa ale Nitrania oslobodili a Miroslav Pupák svojou aktivitou dokonca vybojoval útočné pásmo.
     
    53:36
    Hosťom nevychádza ani táto presilová hra. Ešte sa prakticky neusadili v útočnom pásme. Puk je opäť až v ich obrannom pásme a čas na strelenie aspoň dvoch gólov sa rýchlo kráti.
     
    52:53
    Domáci hokejisti zvládajú prvú polminútu svojho oslabenia. Branislav Mezei posiela puk cez všetky čiary, a tak oslobodzuje svoj tím.
     
    52:29
    Radoslav Macík teraz nešťastne zasiahol hokejkou do tváre Matúša Paločka a mal by ísť na trestnú lavicu. Napokon je to tak, hoci dostáva len menší trest.
     
    52:13
    Až teraz sa domáci hokejisti definitívne oslobodili. Marek Slovák je už na ľade, čo znamená, že Popradčania zahodili ďalšiu šancu na to, aby sa vrátili do zápasu.
     
    51:26
    Jimmy McDowell si nakorčuľoval do priestoru medzi kruhmi. Pohotovo vystrelil, ale puk z jeho hokejky skončil tesne vedľa domácej brány.
     
    50:41
    Popradčania sa dostali do útočného pásma, hoci postavenie Dávida Buca bolo viac než hraničné. Napokon je to ale úplne jedno, keďže o pár sekúnd neskôr puk Danielovi Brejčákovi ušiel do stredného pásma.
     
    50:12
    Viac než polminútu hry Popradčania kombinovali v útočnom pásme. Do zakončenia sa tlačil obranca Aleš Ježek, ale puk pred ním kryje brankár Marek Laco. Následnú výmenu názorov rozhodcovia vylúčením neriešia.
     
    49:38
    Poprad dostane šancu streliť kontaktný gól. Hlavný rozhodca Vladimír Baluška totiž posiela na trestnú lavicu Mareka Slováka, ktorý dostáva dve minúty za hákovanie.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 10. Slovák (Blackwater, Mezei), 28. Ordzovenský (Slovák, Rais), 30. Blackwater (Milam, Ordzovenský) – 17. Lichanec (Abdul)


    HK Nitra: Lawson (22. Laco) – Mezei, Rais, Milam, Ordzovenský, Rýgl, Versteeg, Korím, Mich. Pupák – Mikúš, Krištof, Paulovič – Macík, Slovák, Blackwater – Kutálek, Šiška, Csányi – Mir. Pupák, Šille, Fominykh.
    HK Poprad: Corbeil (Gavalier) – Brejčák, McDowell, Jýchym, König, Davydov, Česánek, Dinda, Ježek – Štrauch, Mlynarovič, Svitana – Buc, Lichanec, Abdul – Paločko, Vartovník, Bondra – Hvila, Heizer, R. Rapáč.

    Rozhodca: Vladimír Baluška, Peter Jonák – Roman Výleta, Šimon Synek.