West Ham – Chelsea 1:0 (kon.) | Burnley – Watford 1:0 (kon.) | Crystal Palace – Bournemouth 2:2 (kon.)
Huddersfield Town – Brighton 2:0 (kon.) | Swansea – West Bromwich 1:0 (kon.) | Tottenham – Stoke City 5:1 (kon.)
Newcastle – Leicester 2:3 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
2:2 (2:2)
AFC Bournemouth
cz Sobota 09.12.2017, 16:00 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (18:07:52)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 8:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 14:14.
     
    Druhý poločas již branku nenabídl, nicméně Crystal Palace mohl v samotném nastavení rozhodnout o svém vítězství, jenže neproměnil penaltu. Nakonec byla plichta s Bournemouthem zcela zaslouženým výsledkem. Vše podstatné se vlastně událo v první půli, a to hlavně na jejím konci.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Běží poslední minuta z avizovaného nastavení.
    90+3. neproměněná penalta Bentekeho
     
    90+3
    Benteke nedal! Tuhle penaltu hodně zazdil střelou doprostřed brány. Ani z téhle šance se tedy Belgičanovi nepodařilo letos prolomit střeleckou smůlu. Pořád nemá na svém kontě ani jeden gól.
     
    90+2
    Sudí Friend se se svým asistentem dlouho rozhodoval, ale nakonec ukázal na bílý puntík. Tahle situace byla ovšem minimálně hodně sporná a pořádně naštvala fanoušky Bournemouthu.
    90+1. faul Danielse na Zahu
     
    90+1
    Byla nařízena penalta pro Crystal Palace! Daniels v šestnáctce fauloval Zahu, ale ani z opakovaných záběru není úplně jasné, jestli zasáhl jako první míč nebo soupeře. Spíše to stihl v jeden okamžik. Každopádně domácí mají velkou možnost rozhodnout tenhle duel.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje pět minut.
     
    88
    Loftus-Cheek se ve vápně tlačil k míči, jeden z obránců se mu ale vrhl pod nohy a ve skluzu ho odzbrojil. Crystal Palace v závěru utkání docela mačká svého soupeře.
     
    87
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Ryan Fraser, přichází Benik Afobe.
    86. šance Milivojeviče
     
    86
    Tohle si Milivojevič bude hodně vyčítat! Měl totiž na kopačce rozhodující gól. Jenže z vápna poslal míč pouze mimo. Opravdu velká škoda pro Crystal Palace.
     
    84
    Do konce utkání opravdu nezbývá mnoho. Je pravda, že dosavadní průběžný výsledek by mu asi slušel i po závěrečném hvizdu sudího Frienda.
     
    82
    Benteke (CRP) přidržel za dres svého protihráče, a je tak dalším potrestaným hráčem žlutou kartou.
     
    80
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Jermain Defoe, přichází Callum Wilson.
     
    79
    McArthur (CRP) je na hřišti sotva pár minut, ale už si vysloužil za svůj bezohledný skluz žlutou kartu.
     
    78
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Andros Townsend, přichází Bakary Sako.
    77. šance Danna
     
    77
    Dann mohl bez problémů strhnout vedení na stranu domácích! Benteke mu hlavou míč sklepl k tyči a odtud jeho spoluhráči pálil z bezprostřední blízkosti z voleje. Jenže balón napálil pouze hodně nad bránu Begoviče.
     
    75
    ... Ibe rozehrál přímák opravdu hodně mizerně. Střela za mířila pouze na tribuny, odkud se ozval hurónský smích. Legrační záležitost od hostujícího hráče to vlastně byla.
     
    74
    Friend zapískal, Bournemouth bude mít k dispozici slušnou standardku...
     
    73
    Zaha se ocitl v ofsajdu. A byť se mu rozhodnutí rozhodčích nelíbí, opakované záběry potvrdily, že Friend a jeho kolegované na lajnách měli pravdu.
     
    71
    L. Cook (BTH) si vysloužil žlutou kartu za svůj zákrok, Zaha (CRP) naopak za svou nepřiměřenou reakci a vyvolání konfliktu.
     
    70
    L. Cook fauloval ze strany Zahu. A to dost nešetrně. Vznikla kvůli tomuto zákroku menší potyčka mezi hráči. Friend zřejmě sáhne k nějakým osobním trestům v podobě žluté karty.
    69. střela Ibeho
     
    69
    Hezky nyní vypálil ze střední vzdálenosti Ibe a Speroni musel míč vyrážet do bezpečí. Kdyby střela letěla kousek vedle, asi by měl domácí muž v rukavicích o poznání větší starosti.
     
    67
    King se sice pronikl do šestnáctky, ale nakonec fauloval Tomkinse, a tak u míče zůstanou domácí. Druhý poločas zatím nenabízí tolika líbivou podívanou jako dějství první.
     
    65
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Yohan Cabaye, přichází James McArthur.
     
    65
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Junior Stanislas, přichází Jordon Ibe.
     
    62
    S. Cook nyní zasáhl velmi dobře proti útočícímu soupeři. A dokonce ze zablokované střely ještě vytěžil pro svůj tým odkop od branky, který za chvilku provede brankář Begovič.
     
    61
    Benteke v ofsajdu. Pokračovat ve hře kvůli porušení fotbalových pravidel nemohl.
     
    60
    Dvě třetiny zápasu je za námi. A musíme říci, že se jednalo o hodně zajímavých šedesát minut. Uvidíme, jestli se podaří ještě některému z týmů strhnout vítězství na svou stranu.
    59. šance Defoea
     
    59
    Defoe nebyl daleko od hattricku! Stanislas mu z pravé strany přihrál do šestnáctky a tam byl jeho spoluhráč úplně volný. Nicméně jeho pokus nakonec skončil pouze hodně vedle Speroniho brány.
     
    57
    Stanislas se nyní vůbec poprvé propracoval k nějakému zakončení. Avšak Speroniho svou střelou opravdu výrazně ohrozit nemohl. Argentinec snadno míč schoval do své náruče.
     
    55
    Cabaye byl nyní faulován svým soupeřem, ale bez odezvy hlavního arbitra. Nakonec Friend přece přispěchal k hráči a alespoň zkontroloval jeho zdravotní stav.
    54. střela Cabayeho
     
    54
    První zákrok ve druhé půli si na své konto připsal brankář Begovič. K jeho tyči totiž slušně mířil Cabaye, nicméně hostující gólman si poradil. A balón polapil do svých rukavic.
     
    53
    Po rohovém kopu se k odraženému míči propracoval Zaha, vypálil, nicméně hra už byla přerušená, protože sudí Friend viděl nějaký zákrok v pokutovém území- U balónu tak zůstane AFCB.
     
    52
    Zakončení Loftuse-Cheeka bylo zbytečné. Protože si jednoduše nedokázal pohlídat ofsajdovou situaci. Nepřímý volný kop také rozehraje Bournemouth.
     
    50
    Úvod druhého poločasu nám zatím žádnou větší šanci nenabídl. Jako by se spíše oba týmy hledaly.
     
    49
    Měl to být míč rozhodčího, po němž se mělo hned hrát. Ale Milivojevič se Surmanem se nějak nepohodli, a tak sudí Friend musel situaci řešit. Oběma hříšníkům nakonec musel domluvit.
     
    48
    Rozhodčí Friend nyní přerušil hru. Ve vápně totiž ležel Benteke, který inkasoval nějaký úder do obličeje od svého soupeře. Každopádně ten svému protihráči rozhodně ublížit nechtěl.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Vidíme zatím opravdu moc pohledný fotbal, který nabídl v závěru první půle dokonce tři góly. Zatím ani náhodou nelze odhadovat, kdo to dotáhne do vítězného konce. Ale věřme, že se ofenzivní podívaná bude konat i po přestávce.
     
    45+5
    První poločas skončil.
    45+3. Jermain DEFOE - 2:2
     
    45+3
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    Tahle trefa bude kandidovat minimálně na gól tohoto kola. JERMAIN DEFOE přebral dlouhý pas ze středu pole a z voleje napálil míč tak, že obloučkem zapadl přesně ke vzdálenější tyčce. Zkoprnělý Speroni se po balónu jen ohlédl. Lewis Cook.
     
    45+2
    Townsend napřáhl z dálky a provětral rukavice Begoviče. Ten si ale nakonec s touhle střelou poradil.
     
    45+1
    To chtěl Zaha moc. Sice spadl ve vápně na zem po souboji s Akém, nicméně za tohle se penalta jednoduše pískat nemohla. Nakonec domácí forvard zahrál rukou, a tak u balónu zůstanou hosté.
     
    45
    Rozhodčí Friend nastaví první poločas o čtyři minuty.
    44. Scott DANN - 2:1
     
    44
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Domácí během chvilky přidávají také druhý gól. Poté, co Cabayemu nevyšel rohový kop, dostal o pár chvil později přihrávku od Bentekeho, našel na druhé tyčce úplně volného SCOTTA DANNA, jenž snadno skóroval do prázdné brány. Asistence: Yohan Cabaye.
     
    42
    Průběžný výsledek je zatím zcela zasloužený. Dokonce je asi o něco lepším týmem Crystal Palace. Bournemouth totiž směrem dopředu docela tápe.
    41. Luka MILIVOJEVIĆ - 1:1
     
    41
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno. LUKA MILIVOJEVIČ z pokutového kopu nezaváhal a usměrnil svou pumelici přesně do šibenici. Tady nemohl mít Begovič absolutně žádnou šanci.
     
    40
    Za svůj zákrok inksaoval Begovič (BTH) ještě žlutou kartu.
    40. brankář Begovič podrazil ve vápně Zahu
     
    40
    Uvidíme penaltu! Begovič totiž podrazil Zahu, a i když domácí útočník hodně tomhle pádu přidal, kontakt mezi oběma hráči byl. Sudí Friend se tak jal ukázat na bílý puntík.
     
    37
    Crystal Palace se stále snaží o překonání gólmana Begoviče. Je vidět, že se tlačí dopředu, tam ale trošku chybí potřebná kvalita. Hostující gólman si zatím moc nezachytal.
     
    35
    Deset minut zbývá do konce tohoto poločasu. A zatím o výsledku tohoto utkání rozhoduje jediná branka. Bournemouth však není v žádném případě lepším týmem. Crystal Palace se totiž snaží vehementně o vyrovnání.
     
    34
    Milivojevič (CRP) fauloval soupeře v rychlosti a je druhým hráčem potrestaným osobním trestem v podobě žluté karty.
     
    33
    Hlavičkovat se nyní snažil Benteke na zadní tyči, a ačkoli přehodil brankáře Begoviče, Francis nakonec odvrátil míč do bezpečí. Belgičan tak stále čeká na svůj první přesný zásah v této sezóně.
     
    32
    Tady se penalta pískat nemohla. Townsend sice trefil ruku Danielse, ale ten jí měl u těla a ještě mu jí soupeř trefil z blízkosti. Sudí Friend se neunáhlil a nechal správně pokračovat ve hře.
     
    30
    Tomkins (CRP) zatáhl za záchrannou brzdu, zastavil slibně se rozvíjející akci a inkasoval první žlutou kartu tohoto utkání.
     
    28
    Townsend našel ve vápně svým pasem Bentekeho, jenže ten o balón nakonec přišel. A to docela snadno. Sotva se míče dotkl, už ho dokázal odzbrojit jeden z obránců.
     
    27
    Crystal Palace měl k dispozici standardní situaci. Nezužitkoval jí ovšem ani zdaleka tak, jak si představoval. Nakonec z téhle akcce jednoduše ani nezapršelo.
     
    25
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Mamadou Sakho, přichází Scott Dann.
     
    24
    Na zemi je nyní Sakho. Je totiž zraněný a vyžádal si ošetření. Uvidíme, jak na tom nakonec domácí stoper bude. Kouč Hodgson totiž připravuje nějaké střídání.
     
    23
    Výtečně to nyní udělal Tomkins. Stačil se vrátit, aby zabránil v zakončení Defoemu. Na poslední chvíli se mu vrhl pod nohy a zabránil mu v zakončení.
     
    22
    Zaha to nyní ve vápně zkusil individuálně, ale neuspěl. Nakonec se s míčem dostal pouze do zámezí. Odkopávat od brány tak bude Begovič.
     
    20
    Prvních dvacet minut naznačilo, že se oba týmy hodlají poprat o tři body. Hraje se docela ofenzivní fotbal, na každé straně jsme viděli několik šancí. Zatím se však podařilo skórovat pouze hostům.
    17. možnost Sakha
     
    17
    Crystal Palace mohl vyrovnat! Po rohovém kopu se nakonec míč dostal k Sakhovi, který pálil z blízkosti. Jenže ani on za brankovou čáru balón nedostal. Jeden z bránících hráčů, konkrétně Surman, dokázal balón odvrátit. Tedy odvrátil... měl spíše štěstí, jak celou situaci nakonec vyřešil.
    16. šance Townsenda
     
    16
    Tohle byla docela škoda pro Crystal Palace. Townsend se dostal k zakončení poté, co k němu propadl centr z levé strany. Jenže trefil jen jednoho z obránců soupeře.
     
    13
    Hosté rozehráli rohový kop, ale nic z něho nevytěžili. V tuhle chvíli jim to nemusí tolik vadit. Jsou to oni, kdo aktuálně vedou.
     
    12
    Sudí Friend si něco vyříkával s hráči domácího celku předtím, než Bournemouth rozehrál rohový kop. Potřeboval situaci ve vápně uklidnit.
    10. Jermain DEFOE - 0:1
     
    10
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    A máme tu přece jenom první přesný zásah tohoto utkání. Postaral se o něj JERMAIN DEFOE, který zaznamenal už svůj jubilejní 200. ligový gól poté, co zužitkoval přihrávku po nakrátko rozehraném rohovém kopu, a to od Surmana. Asistence: Andrew Surman.
     
    8
    Crystal Palace vypadá na hřišti o něco nebezpečněji. Alespoň se tedy dokáže propracovat do nějakých příležitostí. Bournemouth směrem dopředu spíše tápe. Ale až následující minuty ukážou, jak se celá situace vyvine.
    6. hlavička Defoea
     
    6
    První zákrok si na své konto připsal také Speroni, který dostal přednost před Hennesseym. Hlavičku Defoea snadno zlikvidoval, byť až na druhý pokus.
    4. střela Schluppa
     
    4
    Tohle byla parádní rána! Schlupp se dostal k odraženému balónu po centru od Zahy a ostře vypálil. Jeho pokus letěl jen kousek nad břevnem Begovičovy brány.
     
    3
    Pár nepřesností bylo k vidění v úvodních třech minutách. A až nyní byla k vidění jakási pološance, to když si na přihrávku Townsenda nabíhal Benteke. Ale míč nakonec nezasáhl. Docela velká škoda pro domácí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Crystal Palace FC: Speroni – Fosu-Mensah, Tomkins, M. Sakho, Schlupp – Loftus-Cheek, Cabaye, Milivojević, Townsend – Zaha, Ch. Benteke.
    Náhradníci: Hennessey – van Aanholt, Dann, McArthur, Sako, Kelly, Puncheon.

    AFC Bournemouth: Begović – Francis, S. Cook, Aké, Daniels – Stanislas, L. Cook, Surman, Fraser – J. King – Defoe.
    Náhradníci: Boruc – Gosling, Arter, Afobe, C. Wilson, Ibe, Simpson..
     
    Bournemouth se nově bude vypořádat s absencí Adama Smitha, jemuž se nakumulovaly žluté karty a byl od disciplinárky automaticky potrestaný, i nadále jsou pak zranění Adam Federici, Bradley Smith a Tyrone Mings. Sestava by tak u hostujícího celku neměla doznat výraznějších změn.
     
    Crystal určitě může být rád za tu skutečnost, že se jim do sestavy možná vrátí již uzdravení Yohan Cabaye, Scott Dann a James McArthur. Otázkou pak je, kdo se postaví mezi tři tyče, Wayne Hennessey měl sice zdravotní trable a zažehnal je, ale Julian Speroni naposledy nepředvedl v Birminghamu vůbec špatný výkon.
    Své dvaadvacáté narozeniny oslavil den před utkáním Jordon Ibe:

     
    Hosté měli v uplynulé době poměrně přívětivý los a v posledních pěti kolech si vedli velmi solidně. Porazili třeba Newcastle nebo Huddersfield, prohráli sice s Burnley, ale dál remizovali se Swansea a naposledy se Southamptonem. Bournemouth prostě působí jakýmsi nenápadným dojmem, a když musí, prostě zabere a důležité body urve.
    Poctivý trénink Wilfrieda Zahy:

     
    Domácí mají hlavně velké problémy v ofenzívě, vstřelili dosud pouhých osm branek, přičemž venku letos ještě nezaznamenali jako jediný žádný gól. Ne nadarmo dopadly jejich poslední zápasy v Brightonu a na půdě WBA pouze bezbrankovou remízou. Nedaří se především Christianovi Bentekemu, jenž loni táhl Crystal k záchraně, ale naposledy se trefil loni v květnu, a letos na přesný zásah stále čeká.
     
    Oba týmy dělí v tabulce jen pět bodů, o něco lépe je na tom pak Bournemouth, který je před Crystalem Palace o čtyři příčky vepředu. Dolní polovina tabulky přitom není to, co si před startem této sezóny představovaly. Rády by se vyšplhaly co nejdále od sestupového pásma a dohrávaly v hornějších patrech průběžného pořadí. Jenže úvodních patnáct kol jim nevyšlo úplně podle představ, takže jejich postavení je vlastně pouze logickým vyústěním celé situace.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Patrik Sandev

    Góly: 41. Milivojević (pen.), 44. Dann (Cabaye) – 10. Defoe (Surman), 45+3. Defoe (L. Cook)

    Karty:   30. Tomkins (CRP), 34. Milivojević (CRP), 71. Zaha (CRP), 79. McArthur (CRP), 82. Ch. Benteke (CRP) – 40. Begović (BTH), 71. L. Cook (BTH)

    Nepremenená penalta: 90+3. Ch. Benteke (CRP), brankár Begović zneškodnil


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 8:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 14:14.
    Crystal Palace FC: Speroni – Fosu-Mensah, Tomkins, M. Sakho (25. Dann), Schlupp – Loftus-Cheek, Cabaye (65. McArthur), Milivojević, Townsend (78. Sako) – Zaha, Ch. Benteke.
    Náhradníci: Hennessey – van Aanholt, Dann, McArthur, Sako, Kelly, Puncheon.

    AFC Bournemouth: Begović – Francis, S. Cook, Aké, Daniels – Stanislas (65. Ibe), L. Cook, Surman, Fraser (87. Afobe) – J. King – Defoe (80. C. Wilson).
    Náhradníci: Boruc – Gosling, Arter, Afobe, C. Wilson, Ibe, Simpson.

    Rozhodca: Friend – Hussin, Eaton