West Ham – Chelsea 1:0 (kon.) | Burnley – Watford 1:0 (kon.) | Crystal Palace – Bournemouth 2:2 (kon.)
Huddersfield Town – Brighton 2:0 (kon.) | Swansea – West Bromwich 1:0 (kon.) | Tottenham – Stoke City 5:1 (kon.)
Newcastle – Leicester 2:3 (kon.)
koniec
West Ham United
1:0 (1:0)
Chelsea FC
Sobota 09.12.2017, 13:30 • Olympijský stadion, Londýn • Anglická Premier League • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnešný duel medzi West Hamom a Chelsea ukončil dlhé série oboch tímov. Domáci prerušili šnúru ôsmich ligových stretnutí bez víťazstva a hostia siedmich ligových súbojov bez prehry. Rozhodol o tom jediný gól Marka Arnautovića ešte zo šiestej minúty. Od tohto momentu boli síce hostia aktívnejší, ale v ofenzíve im chýbal nápad a vypracovali si minimum zaujímavých príležitostí. (15:25:15)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Pedro si dobre spracoval loptu v šestnástke, obhodil si jedného z brániacich hráčov, no hneď bol pri ňom ďalší, ktorý ho nepustil do koncovky.
     
    90+3
    Futbalisti Chelsea kontrolujú loptu a posúvajú sa s ňou čoraz bližšie k domácej bráne. Adrián je zatiaľ bez práce.
     
    90+2
    Cesc Fàbregas skúsil vystreliť zo strednej vzdialenosti. Lopta mu však nesadla na kopačku, a tak ju poslal ďaleko od brány West Hamu.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca zohľadnil viacero dlhších prerušení hry a pridal päť minút navyše. Domáci fanúšikovia sa búria.
     
    90
    Cesc Fàbregas sa hnevá sám na seba, pretože nepresne prihrával na pravé krídlo voľnému Willianovi. Hostia dnes nemajú svoj deň.
     
    89
    Chelsea vysunula všetkých hráčov na útočnú polovicu a púšťa sa do záverečného tlaku. Domáca obrana zatiaľ odoláva.
     
    87
    Žltú kartu naopak videl Arthur Masuaku (West Ham), ktorý zbytočne zdržiaval hru a váhal s autovým vhadzovaním.
     
    86
    Pedro Obiang si dovolil riskantný sklz proti Victorovi Mosesovi a protihráča zložil na trávnik. Hlavný rozhodca namiesto druhej žltej karty ponechal výhodu, ktorú hostia nevyužili.
     
    84
    Hosťom sa naskytla ďalšia zaujímavá možnosť. Eden Hazard si urobil priestor na zakončenie, no jeho pokus ľavačkou smeroval nad bránu.
    83. Álvaro Morata (CHE)
    ang2290a80ca4f342805.gif
     
    83
    Veľká šanca Chelsea. Álvaro Morata dostal výbornú prihrávku do pokutového územia, mal pred sebou voľný priestor, ale jeho strela sa dotkla iba bočnej siete.
     
    82
    Striedajúci André Ayew mohol využiť, že je čerstvejší ako ostatní hráči na trávniku. V brejku však poslal loptu priamo na Thibauta Courtoisa.
     
    81
    Kladivárom postupne dochádzajú sily. Na útočnej polovici sa domáci hráči iba prechádzajú a naťahujú čas. O niečo aktívnejší sú vzadu.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných desať minút. Chelsea stále prehráva a jej záverečný tlak neprichádza.
     
    78
    Michail Antonio si ľahol na trávnik a signalizoval zranenie. Domáci preto ihneď vystriedali a na hraciu plochu vybehol André Ayew.
     
    77
    Zaujímavý moment na Olympijskom štadióne. Michail Antonio diskutoval s Davidom Moyesom a nevyužil moment, keď na neho smerovala lopta.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 6. Arnautović

    Karty:   7. Arnautović (WHU), 58. Adrián (WHU), 67. Reid (WHU), 68. Cresswell (WHU), 70. Obiang (WHU), 87. Masuaku (WHU) – 18. Alonso (CHE)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 1:8. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:10.
    West Ham United: Adrián – Zabaleta, Ogbonna, Reid, Cresswell – Noble (C), Obiang – Arnautović (69. D. Sakho), Lanzini, Masuaku – Antonio (78. A. Ayew).
    Náhradníci: Hart – Rice, E. Fernandes, A. Ayew, Carroll, J. Hernández, D. Sakho.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Christensen, Cahill (C) – Zappacosta (64. Willian), Kanté, Bakayoko (46. Pedro), Fàbregas, Alonso (55. Moses) – Morata, E. Hazard.
    Náhradníci: Caballero – Rüdiger, Ampadu, Moses, Willian, Pedro, Batshuayi.