Oostende – Mechelen 0:1 (kon.) | Genk – Eupen 1:1 (kon.) | Antverpy – Mouscron 1:0 (kon.)
Gent – Kortrijk 2:1 (kon.)
koniec
Royal Antverpy
1:0 (0:0)
Royal Excel Mouscron
cz Sobota 09.12.2017, 20:00 • Het Bosuilstadion, Antverpy • Belgická Jupiler Pro League • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Mouscron naposledy vyhrál 23. září a devět ligových zápasů čeká na výhru. Dalším soupeřem hostujících fotbalistů budou Antverpy, kterým se daří v letošní sezóně belgické Jupiler Pro League o něco lépe a balancuji na hraně skupiny o titul, tedy na 6. místě.

     
    Úvodní sestavy:

    Royal Antverpy FC: Bolat – Buta, Batubinsika, Matheus, Jelle Van Damme – Haroun, Corryn – Limbombe, Hairemans, Owusu Acheampong – Ardaiz.
    Náhradníci: Ježina – Jaadi, Rodrigues, Dequevy, Ghandri, Achter, S. Yatabaré.

    Royal Excel Mouscron: Butez – Vojvoda, Mézague, de Medina, Lomalisa – Rotariu, Mohamed, Govea, Gulan – Amallah, Awoniyi.
    Náhradníci: Libertiaux – Aidara, Mbombo Lokwa, Locigno, Debaisieux, Van Durmen, Nzeza.

    Rozhodčí: Bert Put. Asistenti: K. Meers, M. Hillaert. Čtvrtý rozhodčí: N. Laforge.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Bert Put dal právě pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstaral hostující Mouscron, Hosté naposledy vyhráli 23. září a devět ligových zápasů čekají na výhru.
     
    2
    Joyce Lomalisa šel ve středu hřiště hodně ostře do osobního souboje a nepříjemně došlápl protihráči na nohu. Žlutá karta.
     
    3
    Hra se odehrává mezi oběmi šestnáctkami a zatím čekáme na úvodní šanci. Do náznaku příležitosti se hned v úvodu dostali hosté, jenže jejich zpětná přihrávka z levé strany pokutového území nic nepřinesla.
     
    4
    Joaquín Ardaiz se snažil na levé straně útočné poloviny vybojovat míč, jenže to u postranní čáry přehnal s důrazem a tělem poslal jednoho z protihráčů na trávník.
     
    5
    William Owusu Acheampong se dostal do první příležitosti zápasu, jeho přízemní střela zpoza šestnáctky ale diagonálně zamířila vedle vzdálenější levé tyče.
     
    6
    V hledišti to jen zahučelo a skóre zápasu v Antverpách zůstává bezbrankové poté, co domácí minuli bránu.
     
    7
    Nikola Gulan byl zřejmě hráčem, který zpoza šestnáctky napřáhl k pěkné táhlé střele mířící pod břevno, Sinan Bolat ale předvedl pěkný zákrok, když levou rukou vyboxoval míč nad bránu!
    7. Bolat si skvěle poradil s táhlým pokusem zpoza vápna
     
    8
    Hosté měli výhodu rohového kopu, následný centr byl ale odvrácen. Na opačné straně mohli udeřit Antverpy, jenže dlouhá kolmá přihrávka skončila v náručí brankáře Jeana Buteze.
     
    9
    Hra se v pravidelném rytmu přelévá za strany na stranu a fanoušci by stejně jako my rádi viděli nějaký gól.
     
    10
    Fotbalisté obou týmů hrají s velkým nasazením a v osobních soubojích si většinou nic nedarují.
     
    11
    Selim Amallah si naběhl za obranu na nádherný oblouček od Taiwa Awoniyi z levé strany hřiště a po kličce vybíhajícímu brankáři Sinanovi Bolatovi míč z úhlu poslal do brány! Gól ale kvůli ofsajdu neplatil a hostující záložník navíc viděl žlutou kartu.
     
    12
    Joaquín Ardaiz po odraženém míči v blízkosti šestnáctky na pravé straně pokutového území vystřihl pohotové nůžky, míč ale neměl dostatečnou razanci na to, aby zamířil na bránu.
     
    13
    Stallone Limbombe vystřelil na pravém křídle z hranice šestnáctky, jeho přízemní pokus byl ale slabý a Jean Butez si na přední tyči připsal snadný zákrok.
     
    14
    Taiwo Awoniyi si na vzdálenější pravé tyči nabíhal na přetažený přízemní centr z levé strany hřiště, jenže k tomu, aby se dostal do zakončení, mu scházel krok.
     
    15
    Geoffry Hairemans se sice na levém křídle neprosadil, vybojoval ale autové vhazování, které přenechal spoluhráči.
     
    15
    Alexander Corryn na útočné polovině vlétl jako utržený ze řetězu do souboje s jedním z protihráčů, ačkoliv věděl, že šanci na zisk míče má minimální. Po ostrém faulu následovala žlutá karta.
     
    16
    Dimitri Mohamed si dobře pokryl míč tělem a Jelle Van Damme ho ve středu útočné poloviny hostí fauloval.
     
    17
    Joyce Lomalisa rozehrál standardní situaci nakrátko a vypadalo to na nacvičený signál, který zhatila nepřesná přihrávka.
     
    18
    Joaquín Ardaiz nepřesně přihrál a jeho dlouhý kolmý pas skončil pouze u brankáře Jeana Buteze.
     
    19
    Jelle Van Damme byl zřejmě hráčem, který se snažil prosadit na levé straně šestnáctky a brankář Jean Butez ho po vyběhnutí z brány poslal k zemi. Penalta se ale nepískala.
     
    20
    Geoffry Hairemans poslal do šestnáctky podruhé v rychlém sledu pěkný dlouhý pas, jenže Matheus si ho v blízkosti hranice šestnáctky uvnitř pokutového území zpracoval s pomocí ruky.
     
    21
    Mouscron se snažil prosadit na levém křídle, jenže jeden z obránců Antverp dobře udržel protihráče na zádech.
     
    22
    Fotbalisté hostujícího celku tentokrát zvolili útok po pravém křídle, kde vybojovali autové vhazování a usadili se na polovině Antverp, které se převážně brání.
     
    23
    Moucron otočil hru z pravé strany doleva, kde jeho kombinaci přerušil Taiwo Awoniyi a odkopl míč za postranní čáru.
     
    24
    Antverpy se snažili zahrozit po dlouhém kolmém pasu za obranu, jenže jeden z domácích hráčů ho nezpracoval.
     
    25
    Do šestnáctky Mouscronu přilétl dlouhý kolmý pas, který si v šestnáctce zpracovával William Owusu Acheampong. Hra ale byla přerušena, protože se nacházel v ofsajdu.
     
    26
    Taiwo Awoniyi po nádherném přetaženém centru z levé strany hřiště přehlavičkoval vybíhajícího brankáře Sinana Bolata, jeho pokus ale o hodně minul pravou tyč.
     
    27
    Mouscron pochopil, že musí být aktivní, jinak si koleduje o malér, a zatlačil domácí hráče před pokutové území.
     
    28
    Kombinace hostujícího celku žádné nebezpečí nepřinesla, za to další dlouhý kolmý pas za obranu z domácích řad ano, Jean Butez ale na pravé straně šestnáctky rychle vystartoval z brány proti míči a odvrátil ho pěstmi do bezpečí.
     
    29
    Taiwo Awoniyi byl zřejmě hráčem, který se nadechl k průniku do šestnáctky, dva protihráče přesprintoval, třetí ho ale na hranici šestnáctky o míč připravil.
     
    30
    Taiwo Awoniyi si v rozhodující chvíli míč příliš předkopl, což vedlo ke zkáze slibně vyhlížející individuální akce.
     
    31
    Poslední minuty jsou velkým soubojem o střed hřiště, kde nyní Dylan Batubinsika udeřil do obličeje loktem hodně aktivního útočníka hostí Taiwa Awoniyiho.
     
    32
    Hosté rozehráli standardní situaci a do šestnáctky přímo z ní poslali prudký centr, který domácí fotbalisté Antverp dokázali odhlavičkovat do bezpečí.
     
    33
    Ze zápasu uběhlo více než 32 minut a po úvodní půlhodině zatím marně čekáme na nějakou gólovou radost.
     
    34
    Matheus před pár okamžiky dobře podržel protihráče na zádech a pomohl si zpětnou přihrávkou na brankáře Sinana Bolata. Domácí mohli vyrazit směrem vpřed, jmenovitě Buta, jenže ve středovém kruhu po ztrátě míče fauloval.
     
    35
    Stallone Limbombe měl na pravém křídle u postranní čáry k míči příliš daleko a kolmý pas ve skluzu nezachytil.
     
    35
    Buta krásně odcentroval z pravého křídla a jeden z jeho spoluhráčů ve středu šestnáctky přizvedl míč hlavou vysoko do vzduchu. William Owusu Acheampong poté vystřihl po padajícím listu pohotové nůžky, jenže míč netrefil dobře, a přestože mířil přesně k pravé tyči, Jean Butez byl na zemi včas!
    35. William Owusu Acheampong vystřihl nůžky, ale slabé
     
    36
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát deset minut a po dalších nůžkách v podání domácích fotbalistů stále marně čekáme na úvodní gól dnešního zápasu.
     
    37
    William Owusu Acheampong si na vzdálenější levé tyči nabíhal na přetažený přízemní centr z pravé strany hřiště, jenže mu k zakončení scházel krok.
     
    38
    Dvojice hráčů Antverp si na pravé straně šestnáctky dávala přednost, a tak to vzal na sebe Stallone Limbombe, který po rychlém náběhu vypálil bez přípravy a jeho střela byla sražena těsně vedle pravé tyče! Následný rohový kop nic nepřinesl.
    38. Střela Stallona Limbombeho byla sražena těsně mimo!
     
    39
    William Owusu Acheampong se snažil prosadit na pravé straně šestnáctky a vybojoval pro svůj tým rohový kop. Přetažený centr ale přelétl pokutové území.
     
    40
    William Owusu Acheampong je hodně aktivní během posledních okamžiků, zatím se mu ale podařilo skórovat.
     
    41
    Taiwo Awoniyi krásně odcentroval z levého křídla a jeden z jeho spoluhráčů si na hranici šestnáctky krásně zpracoval míč na prsa, poté napřáhl k přízemní střele, která byla tečována a od levé tyče se odrazila zpět do hry!
    41. Tečovaná střela hostujícího Mouscronu orazítkoval tyč!
     
    41
    Geoffry Hairemans předvedl ve středu hřiště taktický faul, kterým poslal k zemi Selima Amallaha. Žlutá karta.
     
    42
    Omar Govea fauloval pronikajícího Butu a také on viděl za svůj taktický faul žlutou kartu.
     
    43
    Geoffry Hairemans rozehrál volný přímý kop a nádhernou střelou mířil přesně do levého horního rohu brány, Jean Butez ale vytáhl fantastický reflexivní zákrok, kterým míč vyrazil na rohový kop!
    43. Brankář Jean Butez a jeho spektakulární reflexivní zákrok!
     
    44
    A další šance domácích, která přišla po centru ze strany. Jeden z domácích hráčů ale hlavičkoval do náruče Jeana Buteze.
     
    45
    Jelle Van Damme se dostal na levé straně šestnáctky k přízemní střele, která mu vůbec nesedla a pod tlakem zamířil daleko vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    V Antverpách se během prvního poločasu hrál velice pohledný útočný fotbal, který přinesl na obou stranách několik šancí. Největší šanci domácích měl na svědomí střelou z volného přímého kopu Geoffry Hairemans, Jean Butez ale předvedl spektakulární reflexivní zákrok a míč vyrazil mimo. Ještě předtím mohl na straně hostů udeřit jeden z hráčů Mouscronu, jehož přízemní střela z hranice šestnáctky byla sražena na tyč. Skóre po první půli. Antverpy 0 Mouscron 0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:00.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    V Antverpách právě začal druhý poločas utkání, které i přes velké šance zatím gól nepřineslo.
     
    47
    Hosté rozehráli na pravé straně hřiště standardní situaci, následný centr ale fotbalisté Antverp odvrátili.
     
    48
    Nádherná kombinace hostí po přihrávce Selima Amallaha z pravé strany šestnáctky vygradovala nádhernou patičkou ze značky pokutového kopu, škoda jen, že zamířila doprostřed brány, kde byl připravený brankář Sinan Bolat!
     
    49
    Antverpy odpověděli akcí taženou po levém křídle, následný centr byl ale odvrácen. Hosté dobře brání.
     
    50
    Domácí se dostali na pravé straně šestnáctky k prudké střele, která zamířila do náruče Jeana Buteze!
     
    51
    Hra se po přestávce přelévá ze strany na stranu, zatím jsou ale aktivnější fotbalisté Royalu Antverpy.
     
    52
    Selim Amallah vypálil z hranice šestnáctky poté, co se dostal k odraženému míči, jeho rána ale zamířila vysoko nad bránu.
     
    53
    Selim Amallah se poté kolem sebe ohlížel, jako by čekal, že mu některý z protihráčů vynadá, ale nestalo se tak.
     
    54
    Geoffry Hairemans podruhé v zápase rozehrál volný přímý kop a opět z toho byla velmi nebezpečná střela, která těsně minula pravý horní roh hostující brány!
    54. Geoffry Hairemans tentokrát pálil z přímáku těsně vedle brány!
     
    55
    Mouscron po sražené střele z levé strany šestnáctky, která skončila nad bránou, rozehrál na levé straně rohový kop. Následný centr byl ale na přední tyči odvrácen.
     
    56
    Jean Butez po zpětné přihrávce zazmatkoval a odkopl míč zbytečně za pravou postranní čáru.
     
    57
    Střela domácího týmu zpoza šestnáctky po teči zamířila nad a po následném rohovém kopu z levé strany, který rozehrál Geoffry Hairemans, se uprostřed šestnáctky ocitl William Owusu Acheampong, ani nadvakrát se ale v obležení dvou protihráčů neprosadil!
     
    60
    Domácí se na pravé straně šestnáctky málem dostali do zakončení, ale kolmá přihrávka byla příliš prudká.
     
    61
    Omar Govea rozehrál na levé straně rohový kop, jeho centr byl ale odvrácen. Domácí jsou pozorní.
     
    62
    Taiwo Awoniyi se na pravé straně šestnáctky dostal k odraženému míči, jenže z blízkosti nedokázal brankáře Sinana Bolata propálit! Domácí brankář si připsal skvěl zákrok a vyrazil míč na rohový kop.
     
    63
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Stallone Limbombe, přichází Ivo Rodrigues.
     
    64
    Dimitri Mohamed zůstal ležet na hrací ploše poté, co ho z boku neremploval střídající Ivo Rodrigues.
     
    66
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Alexander Corryn, přichází Sambou Yatabaré.
     
    68
    Taiwo Awoniyi se ocitl na levé straně šestnáctky ve slibné šanci, jenže místo střely zvolil přihrávku doprava, která těsně neprošla. Hosté ze slibné akce nic nevytěžili.
     
    69
    Dylan Batubinsika fauloval v souboji dvou jednadvacítek a za ostrý skluz viděl žlutou kartu.
     
    71
    Antverpy právě vstřelily branku!
    Domácí rozehráli rohový kop na levé straně hřiště a jeden z hráčů Antverp na vzdálenější pravé tyči hlavou orazítkoval tyč! Míč se poté odrazil od pravé tyče podél brankové čáry k levé a FARIS HAROUN ho z blízkosti dorazil do brány!
    71. Faris HAROUN - 1:0
     
    73
    Mouscron nezvládl ubránit rohový kop a prohrává v Antverpách těsně 1:0. Hostí nyní mohou mrzet neproměněné šance.
     
    74
    Selim Amallah se snažil středem hřiště proniknout do šestnáctky a těsně před ní byl faulován.
     
    76
    Selim Amallah rozehrál volný přímý kop a nádhernou střelou orazítkoval břevno! Hosté málem vyrovnali.
    76. Salim Amallah krásnou střelou z přímáku trefil břevno!
     
    78
    Mouscron je během posledních okamžiků zápasu aktivnějším týmem, jenže zatím se marně snaží vyrovnat, ačkoliv před pár okamžiky byl hodně blízko.
     
    79
    Hosté se marně snaží vyrovnat, zatímco Antverpy pojistit jednobrankové vedení. Mouscron přichystal dvojí střídání.
     
    80
    Střídání v týmu Royal Excel Mouscron: ze hřiště odchází Dorin Rotariu, přichází Yanis Mbombo Lokwa.
     
    80
    Střídání v týmu Royal Excel Mouscron: ze hřiště odchází Mërgim Vojvoda, přichází Sébastien Locigno.
     
    83
    Joaquín Ardaiz se dostal v pravém rohu šestnáctky blíže ke středu hřiště ke střele, která zamířila nad bránu.
     
    84
    A další střela domácího týmu z podobného místa, která po zemi mířila k pravé tyči, Jean Butez byl ale na zemi včas a připsal si snadný zákrok.
     
    86
    Jeden z domácích fotbalistů zůstal ležet na hrací ploše a musel být ošetřován. Hra byla přerušena.
     
    88
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Joaquín Ardaiz, přichází Reda Jaadi.
     
    89
    Domácí se snažili podruhé v zápase prosadit, jenže kolmá přihrávka zamířila do území nikoho.
     
    90
    Do konce utkání už zbývá odehrát jen pár okamžiků a domácí se soustředí především na obranu, která působí velice kompaktně. Poslední akci zastavil Faris Haroun.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního zápasu byly nastaveny 4 minuty.
     
    90+1
    Jelle Van Damme v závěru utkání viděl žlutou kartu poté, co pořádně dohrál protihráče.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Záložník Faris Haroun se prosadil dvacet minut před koncem utkání z dorážky a o osudu utkání v Antverpách tak rozhodl jeden jediný gól, který vstřelili domácí hráči. Mouscron mohl odpovědět střelou z volného přímého kopu, jenže orazítkoval břevno. Konečný výsledek duelu. Antverpy 1 Mouscron 0. (21:53:43)

    Tomáš Reiner

    Góly: 71. Haroun

    Karty:   15. Corryn (ANY), 41. Hairemans (ANY), 69. Batubinsika (ANY), 90+1. Jelle Van Damme (ANY) – 2. Lomalisa (MOP), 11. Amallah (MOP), 42. Govea (MOP)


    Royal Antverpy: Bolat – Buta, Batubinsika, Matheus, Jelle Van Damme – Haroun, Corryn (66. S. Yatabaré) – Limbombe (63. Rodrigues), Hairemans, Owusu Acheampong – Ardaiz (88. Jaadi).
    Náhradníci: Ježina – Jaadi, Rodrigues, Dequevy, Ghandri, Achter, S. Yatabaré.

    Royal Excel Mouscron: Butez – Vojvoda (80. Locigno), Mézague, de Medina, Lomalisa – Rotariu (80. Mbombo Lokwa), Mohamed, Govea, Gulan – Amallah, Awoniyi.
    Náhradníci: Libertiaux – Aidara, Mbombo Lokwa, Locigno, Debaisieux, Van Durmen, Nzeza.

    Rozhodca: Bert Put. Asistenti: K. Meers, M. Hillaert. Čtvrtý rozhodčí: N. Laforge