Paríž – Lille 3:1 (kon.) | Angers – Montpellier 1:1 (kon.) | Guingamp – Dijon 4:0 (kon.)
Metz – Rennes 1:1 (kon.) | Monaco – Troyes 3:2 (kon.) | Toulouse – Caen 2:0 (kon.)
koniec
EA Guingamp
4:0 (2:0)
Dijon FCO
cz Sobota 09.12.2017, 20:00 • Stade de Roudourou, Guingamp • Ligue 1 Uber Eats • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Krásný sobotní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší francouzská soutěž Ligue 1 pokračuje již sedmnáctým kolem a my se společně zaměříme na zápas Guingampu, který přivítá před domácím publikem Dijon.
     
    Dijon FCO

    Dijon bojoval v minulém ročníku Ligue 1 až do posledních kol o záchranu. Díky čtyřem získaným bodům v posledních dvou zápasech se posunulo na konečné šestnácté místo o bod nad sestupové pásmo.

    V novém ročníku Ligue 1 nezačal Dijon nejlépe. Na první tříbodový zisk čekal do čtvrtého kola, kdy na domácím stadionu přehrál 2:1 Montpellier. Následně nebyl Dijon daleko od remízy se supersilným PSG, v domácím prostředí však rozhodl utkání ve druhé nastavené minutě Thomas Meunier. V posledních kolech už se daří týmu z východu Francie více sbírat doby do ligové tabulky. Po čtyřech domácích výhrách se Dijon posunul tabulkou na aktuální desátou pozici.
     
    EA Guingamp

    Guingampu stačilo padesát bodů v minulém roce jen na konečné desáté místo, které nezaručilo pohárovou Evropu v nové sezoně. Letos se daří týmu ze západu Francie ještě hůře. Nestabilní výsledky trápí Guingamp ze všeho nejvíce. Nejdelší série se ziskem bodu jsou aktuálně dva zápasy! Guingamp trpí především v útoku, méně než jedna vstřelená branka na zápas to jasně dokazuje. Před týdnem ale parta okolo útočníka Jimmyho Brianda přerušila nepříjemnou sérii bez vítězství, když na půdě Troyes urvala tři body díky jediné brance právě Brianda. Ve vyrovnaném středu tabulky patří Guingampu aktuálně čtrnáctá pozice, ale jen s tříbodovým náskokem na sestupová místa.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    06.05. 2017 Guingamp – Dijon 4:0
    05.11. 2016 Dijon – Guingamp 3:3
    24.05. 2013 Guingamp – Dijon 2:0
    27.07. 2012 Dijon – Guingamp 1:0
    12.03. 2010 Dijon – Guingamp 1:0
     
    Úvodní sestavy:

    EA Guingamp: Johnsson – Martins Pereira, Kerbrat, Sorbon, Rebocho – Deaux, Diallo – Salibur, Benezet, Regis Coco – Briand (C).
    Náhradníci: Caillard – Ikoko, Eboa Eboa, Thuram, Tabanou, Phiri, Giresse.

    Dijon FCO: Reynet (C) – Chafik, Yambéré, Djilobodji, Haddadi – Kwon Chang-hoon, Amalfitano, Abeid, Sammaritano – Saïd, Tavares.
    Náhradníci: Leroy – Lang, Bouka Moutou, Sliti, Marié, Balmont, Jeannot.

    Rozhodčí: Lesage – Denis, Rahmouni.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas sedmnáctého kola tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hostující hráči rozehráli první poločas dnešního utkání ze středového kruhu. Tavares společně se Saïdem se rychle přesunuli na útočnou polovinu, ale Sorbon výborně zasáhl v obraně a míč odpálil do bezpečí.
     
    3
    Také domácí Guingamp se poprvé dostal do útočnou polovinu. Haddadi zaváhal při zpracování a nabídl tak domácím autové vhazování. Benezet kombinoval s Cocem, ale spolupráce přes pevnou obranu nevedla.
     
    4
    První nadějná akce zápasu. Benezet si nabíhal mezi obránce ve velké rychlosti. Yambaré zasáhl na poslední chvíli, když odpálil balon na rohový kop.
     
    5
    Centr od rohového praporku byl snadnou záležitostí pro Reyneta. Brankář Dijonu si lehce povyskočil pro míč na středu vápna a snadno ho sebral do rukavic.
     
    6
    Zničehonic se hosté dostali ke střele. Do středu vápna propadl centr Chafika, najednou byl Kwon téměř sám na bodu pro pokutový kop, ale míč mezi tři tyče nedostal.
     
    7
    Dijon je v úvodu zápasu aktivnějším týmem. Po dalším Chafikově centru se ale k hlavičce nedostal Tavares. Naopak na druhou stranu pádil Briand, který byl sestřelen skluzem Djilobodjiho.
     
    8
    K míči se na místě přestupku postavil Lucas Deaux. Záložník Guingampu se opřel do balonu, před Reynetem ještě střela poskočila a tak raději brankář Dijonu vyrazil míč na rohový kop.
     
    9
    Ani tento pokus od rohového čtvrtkruhu se domácím nevydařil. Diallo rozehrál jen do kombinace, po krátké chvíli se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti Benezet. Míč však končí vysoko nad.
     
    10
    První desetiminutovka nenabídla závratné tempo zápasu. Guingamp se držel znovu u balonu, postupným útokem získával metry k brance Dijonu, ale finální fáze znovu ztroskotala na přesnosti.
     
    11
    Jimmy Briand si zpracoval dlouhý pas, poté se ale poroučel po kontaktu s Chafikem k zemi. Hlavní rozhodčí ale tvrdý souboj nechává bez povšimnutí.
     
    12
    Tentokrát to domácí zkusili po pravém kraji. Pereira kombinoval se Saliburem. Nakonec to byl právě Pereira, který byl hrubě faulován Haddadim.
     
    13
    Haddadi jde nakonec pod sprchy. Zákrok na Pereiru byl natolik tvrdý, že rozhodčí vylučuje obránce Dijonu již ve třinácté minutě.
    13. Červená karta
     
    15
    Guingamp pokračuje v tlaku. Po rohovém kopu se ale k míči dostal jen obránce Dijonu Djilobodji.
     
    16
    Pereira se po ošetření vrací zpět do hry. Yamberé rozehrál útočnou akci Dijonu od vlastního vápna. Dlouhý pas našel Kwona, který zpracoval pro Saïda, ale právě dvaadvacetiletý útočník nepřešel přes bránícího Kerbrata.
     
    17
    Guingamp se nemůže udržet na útočné polovině. Nyní nepřesně přihrával Diallo na rozběhnutého Brianda.
     
    18
    Přesila domácích zatím není na trávníku znát. Nyní mohl naopak jít do útoku Sammaritano, neměl si s kým nahrát a tak raději zvolil cestu zpět.
     
    19
    Na levé straně se uvolnil k centru Rebocho. Portugalcův centr už byl ale navíc, protože je pískán ofsajd právě krajního obránce Guingampu.
     
    20
    Benezet si zaběhl na pravou stranu, kde svedl rychlostní souboj s Djilobodjim. Hostující obránce dokázal pokus o centr zblokovat a poté ještě sám odkopl míč do bezpečí.
     
    21
    Na levé straně měl spoustu prostoru Coco. Tentokrát se odvážil k obrannému skluzu Chafik. Následoval další nepřesný rohový kop Guingampu.
     
    22
    Nyní už musel Reynet z branky. Vysoký nákop do vápna Dijonu zpacifikoval Baptiste Reynet až na poslední chvíli před hlavičkujícím Briandem.
     
    23
    Tavares sice přetlačil v osobním souboji o míč Dialla. Následně na něj ale čekala další dvojice bránících hráčů Guingampu a s tou si již neporadil.
     
    24
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Jonathan Martins Pereira, přichází Jordan Ikoko.
     
    25
    Po dalším rohovém kopu domácího celku se dostal do zakončení Salibur. Jeho střela byla ale jen zblokována na další pokus od rohového praporku.
     
    26
    Už to vypadalo, že by se mohl dostat ke střele Mustapha Diallo. Senegalec se ale nestačil s míčem rychle otočit a toho využil bránící Djilobodji k obrannému zákroku.
     
    27
    Také Johnsson musel být v pozoru. Po dlouhém centru do vápna musel předvést svůj reflex na brankové lajně po teči Saïda.
     
    27
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Kwon Chang-hoon, přichází Arnold Bouka Moutou.
     
    28
    Guingamp zatlačil hostující celek. Rebocho si našel prostor u postranní lajny, následně se mu ale do cesty postavil Chafik. Hosté se bez větších problémů znovu ubránili.
     
    29
    Před vápnem si zpracoval balon Briand, byl ale podobně jako před malou chvílí Diallo zády k brance. Než se stačil střelec Guingampu otočit, tak mu balon ustřelil od kopaček Yamberé.
     
    30
    Po půlhodině se dostal do nečekaného zakončení přes hlavu Coco. Jeho nůžky však nebyly umístěny podle představ.
     
    31
    Domácím se ale proti oslabenému soupeři nedaří prosadit. O centr se pokusil Rebocho, ale Portugalcův pokus končí bez doteku hráčů mimo hru.
     
    32
    Přestože se domácím nedaří ohrožovat branku Dijonu, tak tlak sílí. Po rohovém kopu se dostal k obranné hlavičce Djilobodji, míč nasměroval jen těsně nad břevno.
     
    33
    Nicolas Benezet si tak zopakoval rohový kop. Tentokrát už Reynet nenechal nic náhodě a s přehledem ukryl míč v rukavicích.
     
    35
    Rebocho centroval z levého kraje, ale hostující obrana znovu obstála. Tlak Guingampu bude pokračovat rohovým kopem.
     
    36
    Coco si zpracoval dlouhý pas rukou, rozhodčí byl v dobrém postavení a bere tak domácím míč. Hosté si mohou na chvíli oddechnout od bránění.
     
    37
    Guingamp je po krátké chvíli znovu v útoku. Rebocho je velmi aktivní na levé straně, ale nyní se prezentoval jen nepřesným pasem do vápna.
     
    39
    Dijon se dokonce rozhodl napadat rozehrávku domácích obránců. Sorbon tak pod tlakem musel zvolit přihrávku až na Johnssona.
     
    39
    Guingamp právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilu v poli ještě před přestávkou. Po tvrdém faulu před vápnem nechal hlavní rozhodčí domácím výhodu. Na levém kraji byl připravený Rebocho, který přihrával JIMMYMU BRIANDOVI, který jen lehkou tečí usměrnil míč k zadní tyči.
    39. Jimmy BRIAND - 1:0
     
    40
    Nechybělo mnoho a Briand se mohl hrát sám na branku. Těsně před ním ale zasáhl Yamberé a ve spolupráci s Reynetem situaci zvládli.
     
    41
    Guingamp právě vstřelil branku!
    A už to je o dvě branky! Rebocho byl znovu aktivní na levé straně, po jeho přízemním centru se dostal do obranného skluzu Yamberé. Se štěstím se balon odrazil před YANNISE SALIBURA, který si ještě míč posunul do středu a poté ho z blízkosti napálil do stejného místa jako před chvílí Briand.
    41. Yannis SALIBUR - 2:0
     
    43
    Hostující celek už chce dohrát první poločas bez inkasované branky. O to se snaží především Tavares, který podržel balon na útočné polovině několik cenných sekund.
     
    44
    Po Briandově hlavičce se vyznamenal Reynet. Hostující brankář skočil ke své levé tyči a dokázal vyrazit míč na rohový kop.
     
    45
    Další pokus posílal směrem k Reynetovi Benezet. Střela domácího hráče se ale mezi tři tyče nevešla.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45+2
    Hosté si ještě před pauzou vybojovali rohový kop, ale ten končí jen neúspěchem. Domácí se s přehledem ubránili.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Dvě nastavené minuty uplynuly a první poločas tak končí. Zápas ovlivnila brzká červená karta pro Oussamu Haddadiho, který již ve třinácté minutě sestřelil Pereiru a musel předčasně do sprch. Také Pereira musel po lehké zkoušce na trávníku vystřídat. Domácí dlouho nemohli najít recept na pevnou hostující obranu. Podařilo se jí prorazit až pět minut před pauzou, kdy se lehkou tečí prosadil Jimmy Briand. O několik sekund později přidal druhý zásah Guingampu Yannis Salibur a domácí tak vedou proti deseti po poločase už o dvě branky.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Julio Tavares, přichází Benjamin Jeannot.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou domácí fotbalisté. Guingamp začíná postupným útokem.
     
    48
    Domácí začali podobně jako skončili první poločas. Po rohovém kopu hlavičkoval nebezpečně Briand. Po lehké teči budou domácí pokračovat znovu od rohového praporku.
     
    50
    Tentokrát se hnal do vápna z levé straně Coco. Míč mu ale na poslední chvíli odskočil od kopačky a toho využil Reynet, který rychle vyběhl směrem k útočníkovi a sebral mu balon.
     
    51
    Rebocho se snažil přetlačit Chafika na levém kraji, ale na zkušeného Maročana si nepřišel. Míč tak bez problémů doletěl až za brankovou lajnu.
     
    52
    Dijon se prokousal na útočnou polovinu. Prudký centr do vápna jen proletěl kolem Johnssona. Na opačné straně se pokusil o průnik do vápna Salibur, ale byl čistě zastaven Sammaritanem.
     
    53
    Briand nebyl daleko od své dnešní druhé branky. Po lehkém proniknutí obranou se dostal na hranici vápna. Prudkou střelou však našel jen břevno Reynetovy branky.
    53. Briandova rána do břevna
     
    54
    Lucas Deaux se po lehkém kontaktu s protihráčem sesunul k zemi a drží se za koleno. Se záložníkem Guingampu to nevypadá vůbec dobře.
     
    55
    Fantastická akce Dijonu! Nacvičený signál končí pumelicí Abeida do břevna. Míč se odrazil od břevna na brankovou lajnu a poté se již domácí dokázali ubránit.
    55. Abeid napodobil Brianda střelou do břevna
     
    57
    Domácí se začínají soustředit jen na ofenzivu a zapomínají na obranu. Po zazmatkování v rozehrávce se jen o kousek nedostal Jeannot do jasné šance.
     
    58
    Útočnou akci Guingampu vedl po pravé straně Salibur. Po přihrávce do vápna střílel z kroku Briand jen do bránícího Djilobodjiho.
     
    59
    Domácí měli k dispozici další rohový kop. Hostující obrana obstála, navíc se dostal do nadějné příležitosti Jeannot. Tentokrát ale uspěla obrana Guingampu.
     
    60
    Guingamp právě vstřelil branku!
    Guingamp přidává třetí branku. Po bleskové akci domácího celku se dostal do úniku Jimmy Briand, který ještě přihrával před prázdnou branku na sprintujícího MARCUSE REGISE COCOA, který se štěstím dopravil míč do sítě.
    60. Marcus Regis Coco - 3:0
     
    61
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Lucas Deaux, přichází Lebogang Phiri.
     
    62
    Domácí se rozhodně nechtějí tříbrankovým náskokem spokojit a stále útočí. Nyní musel Reynet předvést povedený zákrok proti střele Benezeta.
     
    63
    Obrana Dijonu se sype. Chafik zaváhal v rozehrávce a jen vinou nepřesné přihrávce nešel Briand sám na brankáře Reyneta.
     
    65
    Hostům se podařilo přejít s míčem půlící lajnu. Na pravé straně ukázal rychlost Sammaritano, když se pustil do souboje s Rebochem. Portugalec ale uspěl, když nedovolil soupeři vybojovat ani rohový kop.
     
    66
    Boj ve středu pole dopadl nejlépe pro Dialla. Ten rozběhl přihrávkou po lajně střelce třetí branky zápasu Cocoa, ale právě jednadvacetiletý záložník se k brance neprosadil.
     
    67
    Guingamp právě vstřelil branku!
    Destrukce pokračuje. Po rohovém kopu, který rozehrál Nicolas Benezet se dostal k hlavičce téměř nebráněný CHRISTOPHE KERBRAT a ten už jen umístil míč k přední tyči. Reynet byl znovu úplně bez šance.
    67. Christophe KERBRAT - 4:0
     
    68
    Hosté se snaží alespoň o čestný úspěch, ale proti přesile rozjetých hráčů Guingampu se nemohou dostat ani na delší čas na útočnou polovinu.
     
    69
    Domácí vyčkávají na vhodný okamžik k útoku. Postupným obehráváním obrany ubírají hostujícím hráčům síly.
     
    70
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Mehdi Abeid, přichází Naïm Sliti.
     
    72
    Salibur se pokusil projít zcela sám před hostující obranu. Narazil však už u bránícího Amalfitana, který ho výrazně zbrzdil. Domácí však pokračují v tlaku.
     
    73
    Parádní přihrávku mezi dva obránce vymaloval Diallo. Briand však číhal v ofsajdovém postavení a tak je jeho centr do vápna zbytečný.
     
    74
    Karl-Johan Johnsson musel zasahovat. Po rychlé akci Amalfitana se musel vypořádat se střelou do středu branku.
     
    75
    Saïd srazil rozeběhnutého Salibura a vytvořil tak pro domácí nebezpečný volný přímý kop. K míči se postavil Nicolas Benezet, šestadvacetiletý ofenzivní hráč Guingampu však poslal míč jen nad břevno.
     
    76
    Po dlouhé době se hosté dostali na delší čas na útočnou polovinu. Sammaritano si však pomohl při souboji s Ikokem faulem a akce končí u rohového praporku.
     
    77
    Marcus Coco spolupracoval na levé straně s Benezetem, který prošel až do vápna, ale střelou k zadní tyči Reyneta nepřekvapil.
     
    78
    Tentokrát vedl útok Guingampu střídající Phiri. Následně si po přihrávce od Phiriho vybojoval faul Benezet. Domácí tak budou zahrávat další volný přímý kop.
     
    79
    K míči se postavil Yannis Salibur. Dělovkou donutil Reyneta k vyražení míče zpět do hry. Domácí se udrželi u balonu jen do doby, než to zkusil z velké dálky Diallo jen nad břevno hostující branky.
     
    80
    Zápas je již dávno rozhodnut, domácím se již příliš nechce do útočení a tak si jen posouvají míč ze strany na stranu.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Postupný útok Guingampu se nyní zasekl u Salibura, který při otočce kolem obránce skončil na trávníku.
     
    83
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Yannis Salibur, přichází Franck Tabanou.
     
    84
    Domácí se pokusili o výpad na pravém kraji. Nakonec to byl právě střídající Tabanou, který centroval nepřesně před Reyneta.
     
    85
    Briand si šel pro druhou branku v zápase. Po parádní přihrávce se řítil sám na brankáře Dijonu. Kličkou ho nepřekonal, navíc je pískán ofsajd a ani případný gól by neplatil.
     
    87
    Tabanou se skácel v pokutovém území po lehkém kontaktu s Yamberém, ale hlavní rozhodčí pokutový kop nepíská a pokračuje se ve hře.
     
    88
    Zápas se již jen dohrává. Domácí s klidem kombinují na vlastní polovině, hosté už nemají po téměř osmdesáti minutách v oslabení síly na napadání.
     
    89
    Baptiste Reynet si ještě jednou sáhl na balon. Po prudkém centru z pravé strany si došel pro míč před osamoceným Briandem.
     
    90
    Nicolas Benezet centroval od rohového praporku. Hosté se jen se štěstím ubránili páté brance. Na první tyči tečoval míč Coco a jen dobře postavený Chafik odrazil míč vedle tyče.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase jednu minutu.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Jedna nastavená minuta je pryč a zápas tak končí jasnou výhrou domácího Guingampu 4:0 nad Dijonem.

    Zápas předznamenala již ve třinácté minutě udělená červená karta, kterou si vykoledoval po tvrdém faulu na Jonathana Pereiru Oussama Haddadi. Od té doby se hrálo výhradně na jednu branku. Ještě před poločasem využili přesilu brankou Jimmy Briand a Yannis Salibur. Ve druhém půle hostům docházela energie a tak konečný stav 0:4 z pohledu Dijonu ještě přívětivý. Ve druhé půli si prosadil nejprve Marcus Regis Coco, poté završil zápas hlavičkou po rohovém kopu Christophe Kerbrat.

    Ve vyrovnaném středu tabulky tak přeskakuje Guingamp Dijon a je aktuálně na deváté pozici, Dijon padá na dvanácté místo.
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 6:5. Rohy: 18:2. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 5:7. (21:54:09)

    Vít Schück

    Góly: 39. Briand (Rebocho), 41. Salibur, 60. Regis Coco (Briand), 67. Kerbrat (Benezet)

    Karty:   13. Haddadi (DIJ)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 6:5. Rohy: 18:2. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 5:7.
    EA Guingamp: Johnsson – Martins Pereira (24. Ikoko), Kerbrat, Sorbon, Rebocho – Deaux (61. Phiri), Diallo – Salibur (83. Tabanou), Benezet, Regis Coco – Briand (C).
    Náhradníci: Caillard – Ikoko, Eboa Eboa, Thuram, Tabanou, Phiri, Giresse.

    Dijon FCO: Reynet (C) – Chafik, Yambéré, Djilobodji, Haddadi – Kwon Chang-hoon (27. Bouka Moutou), Amalfitano, Abeid (70. Sliti), Sammaritano – Saïd, Tavares (46. Jeannot).
    Náhradníci: Leroy – Lang, Bouka Moutou, Sliti, Marié, Balmont, Jeannot.

    Rozhodca: Lesage – Denis, Rahmouni