Podbrezová – Nitra 1:0 (kon.) | Senica – Michalovce 1:1 (kon.) | Dunajská Streda – Zlaté Moravce 3:3 (kon.)
Trnava – Prešov 1:0 (kon.) | Trenčín – Žilina 5:2 (kon.)
koniec
FK Železiarne Podbrezová
1:0 (1:0)
FC Nitra
Sobota 09.12.2017, 14:00 • Zelpo Arena, Podbrezová • Niké liga • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    FK Železiarne Podbrezová

    Podbrezovčania ťahali negatívnu sériu piatich prehier v rade. keď postupne prehrali doma proti Senici, s Dunajskou Stredou (0:2), Spartakom Trnava (0:2), Michalovcami (1:2), Trenčínom (1:8) a aj Ružomberkom (0:3). V predposlednom ligovom kole ale túto šnúru pretrhli, keď po bojovnom a oduševnenom výkone doma uhrali remízu 1:1 so Slovanom Bratislava. Získali síce len bod, ale z psychického hľadiska má veľmi vysokú hodnotu. To sa odzrkadlilo aj v poslednom kole na pôde MŠK Žilina. Domáci síce vyhrali 1:0, ale "Železiari" herne rozhodne nesklamali.

    Zverenci Mareka Fabuľu okupujú predposledné jedenáste miesto so ziskom jedenástich bodov za tri víťazstvá, dve remízy a trinásť prehier a skóre 13:36. Viac gólov dostali iba Prešov a Senica, menej ich nedal nik. Rovnaký počet má Prešov.

    Podbrezová sa ale snaží zapájať do zostavy mladých hráčov z B-tímu alebo dokonca dorastu, ktorí dostávajú šancu na úkor skúsenejších. V prvom tíme sa postupne začínajú etablovať mená ako Samuel Kuc, Ján Blahút, Dávid Haščák, Adrián Kačerík, Dávid Válek, Adrián Kopičár, Jakub Sedláček či Viktor Jedinák. Naopak, stále menej šancí v áčku a viac v béčku dostávajú Lukáš Migaľa, Kamil Kuzma, Ľuboš Kupčík či Martin Válovčan.

    Najlepším strelcom tímu je momentálne Andrej Rendla s tromi gólmi, lenže ten si znova poranil koleno a skončila pre neho minimálne táto sezóna. Trikrát sa presadil aj Endy Opoku Bernadina. Dvakrát sa trafili Matúš Mikuš a Lazar Djordjevič.

    FC Nitra

    Počas uplynulého víkendu sa pod Zoborom pre neprispôsobivý trávnik hrať nemohlo, preto sa stretnutie so Spartakom Trnava presunulo na utorok do Trenčína, kde gólom Slobodu z 88. minúty vyhrali "Bíli andeli". Nitrania po výbornej štarte ročníka postupne klesajú tabuľkou, aktuálne sú šiesty a to ich v poslednom jesennom kole môže predbehnúť Trenčín, ktorý aktuálne stráca iba dva body.

    Do stretnutia s Trnavou však zverenci Ivana Galáda ťahali sériu piatich duelov bez prehry. Je pravdou, že až v štyroch prípadoch sa zrodila remíza, trikrát v pomere 0:0 a prišlo len jedno víťazstvo, nad Prešovom, ale aj to je pozitívna bilancia.

    Najlepším strelcom FC Nitra je mladý útočník Filip Balaj, ktorý dal šesť gólov. O päť sa postaral Tomáš Kóňa, tri vsietil Andrej Ivančík.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Viazanko (C), Krivák, Djordjevič, Turňa – Baéz, Sedláček – Bernadina, Kopičár, Leško – Mikuš.
    Náhradníci: Vavrúš – Gerát, Haščák, Kupčík, Jedinák, Mojžiš, Mejri.

    FC Nitra: Hroššo – Kuník, Vencl, Križan, Chovanec – Kotrík, Šimončič, Niba – Valenta, Balaj, Charizopulos.
    Náhradníci: Kolmokov – Ngeyitala, Fábry, Ivančík, Abrahám, Šurnovský, Steinhübel.

    Rozhodca: Očenáš – Roszbeck, Perát – Somoláni.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop stretnutia mali hráči hostí, ktorí sa snažia dopredu dostať po ich pravej strane, ale ich posun bude pokračovať až po priamom kope, pretože prišiel faul Podbrezovej.
     
    2
    Viazanko postrážil svoju pravú stranu, akciu súpera cez seba nepustil. Nasleduje aut pre Podbrezovú.
     
    3
    Matúš Mikuš vyslal pekný technický pokus spred pokutového územia, jeho technický pokus bránu Hrošša minul maximálne zhruba o jeden meter.
     
    4
    Kotrík tvrdším sklzom poslal na zem Kopičára. Priamy kop poslal Leško prudko smerom k bližšej žrdi, po jemnom teči zakročil Hroššo.
     
    5
    Kotrík veľmi potiahol loptu po krídle, kde mu ju nedokázal zobrať Djordjevič. Jeho center hľadal Valentu, dobre postavený Turňa odkopol. Ďalší pas Nitry zas postrážil Kuciak.
     
    6
    Ďalší faul hráčov hostí a znova na ich polovici. Na zemi ostal Mikuš, ale po kontakte s Križanom bude v poriadku.
     
    7
    Hneď dvaja hráči Nitry ostali na zemi po kontaktoch s protihráčmi, píska sa druhý zákrok Viazanka na Filipa Balaja.
     
    8
    Róbert Valenta prešiel z krídla cez Turňu do pokutového územia súpera, jeho pokus z mierneho uhlu chytil Martin Kuciak.
     
    9
    Dávid Leško vyslal dlhý pas zo stredu poľa smerom za defenzívu súpera, Bernadina bol postrážený. Následne Holanďan aj tak vystrelil, no iba nad bránu Hrošša.
     
    10
    Kuník sa dostal pod tlak súpera, loptu však stihol odkopnúť. Síce iba k hráčom súpera, ale nedostal Podbrezovú do šance.
     
    11
    Djordjevič prečítal pas za obranu a odkopom všetko vyriešil. Po následnej kombinácii pálil z diaľky Šimončič, vedľa Kuciakovej brány.
     
    12
    Chovanec bol vedľa svojej šestnástky pri lopte pred Bernadinom skôr, krídelná akcia skončila veľmi nepodareným centrom Kotríka.
     
    13
    Žltú kartu dostáva Macdonald Niba (FC Nitra).
     
    14
    Niba zastavil kontru Podbrezovej, tá sa chcela pokračovať smerom dopredu, ale po zlej prihrávke pálil na druhej strane Kotrík len do Kriváka.
     
    15
    Po výkope Kuciaka získal loptu Niba, ktorý ju hlavou posunul na krídlo, kde Balaja fauloval Ján Krivák.
     
    16
    Charizopulos dostal krásny pas na hranicu malého vápna, kde ostal úplne osamotený, ale v obrovskej možnosti trestuhodne hlavou loptu netrafil.
     
    17
    Sedláček a Kopičár zdvojili prenikajúceho hráča súpera a v strede poľa ho zastavili faulom. Po pokračovaní akcie prišla nepresnosť, rozohrávať bude Kuciak.
     
    18
    Faul domácich hráčov na útočnej polovici daroval loptu Nitre, hostia však nevyťažili nič. Vhadzovať aut tak môže Viazanko.
     
    19
    Sedláček prestrčil loptu z hranice šestnástky do nej, kde sa cez Križana presadil Matúš Mikuš, jeho strela z veľmi dobrej pozície išla tesne vedľa brány Hrošša.
     
    20
    Nitrania sa pokúsili prejsť po krídle, na polovici ihriska loptu stratili, avšak rýchlo sa k nej dostali späť. Balaj našiel na hranici veľkého vápna Valentu, ktorý bol hneď zdvojený.
     
    21
    Endy Opoku Bernadina sa pri pokuse o kontru ocitol na trávniku, bolo to bez faulu. Holanďan ešte zabojoval, získal loptu späť a po ďalekonosnom pokuse namieril vedľa.
     
    22
    Križan poslal v hlavičkom súboji tvrdo na zem jedného z protihráčov. Podbrezová rozohrala na krátko, center Viazanka išiel len do hráča súpera.
     
    23
    Matúš Turňa si nabehol pred bránu Hrošša, kde dostal krásny pas od Baéza, avšak aj keď prehlavičkoval gólmana Nitry, tak netrafil priestor odkrytej brány.
     
    24
    Po súbojoch na polovici Nitry sa píska proti bráne domácich, s čím nie sú všetci v Podbrezovej stotožnení. Po nákope dopredu sa k lopte dostal Kuciak.
     
    25
    Dávid Leško strieľal z hranice šestnástky po tom, ako ho našiel Turňa. Trafil Križana a aj keď Podbrezová chce penaltu za ruku, tá sa nepíska. Dorážka Kopičára letí vysoko nad.
     
    26
    Dávid Leško po ďalšom zisku lopty strieľal z hranice veľkého vápna, pri bližšej žrdi si Lukáš Hroššo poradil bez väčších problémov.
     
    27
    Kotrík dostal peknú prihrávku do uličky, ktorú síce Turňa minul, lenže zastúpiť ho dokázal Djordjevič a včas odkopol do bezpečia.
     
    28
    Center Matúša Turňu nebezpečenstvo nenarobil. tento pas odvrátili hostia a aj keď strela prišla, tak veľmi nepresná.
     
    29
    Žltú kartu dostáva Aldo Baéz (FK Železiarne Podbrezová).
    Žltú kartu dostáva Filip Balaj (FC Nitra).
     
    30
    Dávid Leško centroval z priameho kopu. Jeho dobrý pas našiel hlavu Kriváka, avšak táto hlavička letela tesne vedľa brány Hrošša.
     
    31
    Nitra prešla do protiútoku. Získala priamy kop, pretože vedľa svojho vápna fauloval kapitán domácich Viazanko.
     
    32
    Prudký center Chovanca smerom do brány zastavil Krivák a nie len to. Obranca Podbrezovej lopty z prvej prudko odpálil čo najďalej.
     
    33
    Ján Krivák bol s loptou na polovici ihriska. Pomaly ju posúval dopredu, váhal s rozohrávkou, preto vystrelil z diaľky. Vedľa brány Lukáša Hrošša.
     
    34
    Miroslav Viazanko zastavil prihrávku od Balaja pred vlastnou šestnástkou, Podbrezová postupne prechádza do protiútoku, ktorý sa za rýchly považovať nedá.
     
    36
    Baéz dobre prečítal prihrávku súpera pred vlastným vápnom. Viazanko vzápätí loptu nakopol na Bernadinu, toho zastavil Vencl.
     
    37
    Po pravej strane to teraz Podbrezovej nejde. Aj keď sa domáci držia na lopte, tak defenzíva Nitry centre cez seba nepúšťa.
     
    38
    Žltú kartu dostáva René Kotrík (FC Nitra).
     
    38
    Podbrezová dala gól!

    Dávid Leško dnes už niekoľkýkrát kopal priamy kop a vždy to bolo prudko nakopnuté smerom do brány, kde stačil jemný teč. Ten teraz predviedol JÁN KRIVÁK, poslal loptu k žrdi a Hroššo bol bez šance.
    38. Ján KRIVÁK - 1:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    40
    Žltú kartu dostáva Dávid Leško (FK Železiarne Podbrezová).
     
    41
    Ján Krivák tentoraz vyčistil priestor pred vlastnou bránou, odkiaľ poslal preč center Charizopulosa. Vzápätí Baéz zastavil ďalší pas sprava.
     
    42
    Matúš Turňa rozohrával od autovej čiary po ruke jedného z hostí, ale dopredu razom ide Nitra.
     
    43
    Filip Balaj si nabehol po krídle, kde dostal pas, avšak dobre ho postrážil Krivák a loptu nechal prejsť za bránkovú čiaru.
     
    44
    Nitra neuspela ani v ďalšej akcii. Valenta sa k lopte cez Turňu nedostal. Krajný obranca Podbrezovej napodobnil Kriváka a guľatý nezmysel pustil za čiaru.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas síce priniesol nejaké šance, ale v podstate sledujeme v uzimenom počasí slabší zápas Fortuna ligy, v ktorom Podbrezová zatiaľ vedie najtesnejším rozdielom po presnej hlavičke Jána Kriváka.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Macdonald Niba, prichádza Andrej Fábry.
     
    48
    Druhé dejstvo odštartovala hra v strede ihriska. Aktívnejšia sa snaží byť Nitra, avšak center z pravej strany od Charizopulosa letí nad Kuciakovu bránu.
     
    49
    Kopičár s Bernadinom sa na pravej strane ďaleko nedostali, loptu v týchto priestoroch získal Šimončič, ktorý bol navyše faulovaný.
     
    50
    Matúš Mikuš sa po dlhom nákope pred šestnástku Nitry takmer dostal do zaujímavej možnosti, ale v poslednej chvíli predviedol čistý sklz na loptu Križan.
     
    51
    Kombinácia Nitry na súperovej polovici neviedla v podstate k ničomu a hostia dokonca o loptu prišli. Vhadzovať môže Viazanko.
     
    52
    Podbrezovčania to skúsili po krídle, kde vybojovali iba vhadzovanie. Po ňom o loptu dokonca prišli.
     
    53
    Endy Opoku Bernadina sa na krídle síce veľmi snažil, ale proti presile sa mu nepodarilo dostať až k šestnástke.
     
    54
    Nakoniec ale Holanďan prihral pred veľké vápno, kam si nabehol Matúš Turňa, avšak tento pokus bránu súpera minul.
     
    55
    Miroslav Viazanko vyslal veľmi peknú strelu z hranice pokutového územia k bližšej žrdi. Tam bol Lukáš Hroššo pripravený a bez problémov vyrazil do bezpečia.
     
    56
    Nitra sa s problémami dostáva z vlastnej polovice. Podbrezová veľmi dobre napáda rozohrávku, čo momentálne slávi úspech.
     
    57
    Jakub Sedláček pálil z diaľky po ďalšom dobre presingu domácich. Tento pokus letel z nejakých 25 metrov tesne nad Hroššovu bránu.
     
    58
    Dávid Leško rozohral priamy kop z krídla pasom na bližšiu tyč, kde zbiehal Sedláček. Defenzíva pred mladým záložníkom Nitry dostala loptu na roh. Center z neho zas boxoval do bezpečia Hroššo.
     
    59
    Matúš Mikuš spadol po potiahnutí a jeho dres necelých desať metrov od šestnástky Nitry. Podbrezová dostala k dispozícii ďalší priamy kop.
     
    60
    Dávid Leško prudkým pasom neoslovil žiadneho zo svojich spoluhráčov, lopta nakoniec bránu Hrošša tesne minula a skončila vedľa nej.
     
    61
    Druhý polčas zatiaľ prináša aktivitu Podbrezovej, ktorá veľmi dobre pressuje rozohrávku súpera a už sa dostala aj do niekoľkých náznakov šancí.
     
    62
    Znova to sú domáci hráči, kto má loptu. Po autovom vhadzovaní ju ale defenzíva Nitry pred Bernadinom odkopla na autové vhadzovanie.
     
    63
    Podbrezovčania sa vďaka peknej kombinácii dostali do šestnástky, kde sa lopta od Bernadinu odrazila za čiaru. Na druhej strane pálil Balaj, vedľa Kuciakovej brány.
     
    64
    Endy Bernadina na krídle loptu nestihol, vzápätí ho telom Chovanec odstrčil do plotu vedľa ihriska, kde Holanďan narazil. Faul sa nepíska.
     
    65
    Miroslav Viazanko veľmi dlho váhal s autovým vhadzovaním, loptu teda hlavný arbiter Očenáš prisúdil futbalistom Nitry.
     
    66
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Márius Charizopulos, prichádza Andrej Ivančík.
     
    67
    Lukáš Hroššo si musel s výkopom počínať veľmi rýchlo. To zvládol a dokonca aj našiel Valentu, ale ten loptu okamžite stratil.
     
    68
    Ofenzívny faul Nitry končí akciu hostí, na trávniku sa ocitol obranca Djordjevič po kontakte od Valentu.
     
    68
    Bernadina spadol tesne vedľa šestnástky Nitry, kde ho na zem poslal Chovanec. Penalta to síce nebude, ale pozícia na priamy kop pre Leška áno.
     
    69
    Dávid Leško kopol prudký center tesne nad zemou do malého vápna, Lukáš Hroššo dokázal loptu pred hráčmi súpera vyraziť do bezpečia.
     
    70
    Matúš Mikuš pekne spracoval loptu, prehodil si ju do behu, ktorý takmer znamenal obrovskú šancu. V poslednej chvíli mu loptu odkopol Vencl.
     
    71
    Bernadina na zemi vedľa pokutového územia hostí, faul sa nepíska, takže Chovanec môže loptu vyviesť smerom dopredu.
     
    72
    Sedláček našiel presnou prihrávkou na hranici veľkého vápna Matúša Mikuša. Ten sa krátkou kľučkou presadil cez jedného z obrancov, ale dobre bránený vystrelil ľavačkou nad.
     
    73
    Martin Kuciak svoj výkop nasmeroval len za postrannú čiaru, aby prišla akcia Nitry zakončená faulom na Šimončiča niekoľko metrov pred veľkým vápnom Podbrezovej.
     
    74
    Centrovaná lopta defenzíve Podbrezovej starosti narobiť nedokázala, na druhej strane neuspel dlhý pas do krídla pre Dávida Leška.
     
    75
    Po dlhšom čase sa na dlhší čas pred súperovu šestnástku dostala aj Nitra, lenže Baéz veľmi dobre vypichol loptu Chovancovi.
     
    76
    Ján Krivák sa vrhol po lopte do šestnástky domácich rybičkou, no netrafil ju. Našťastie pre neho sa guľatý nezmysel odrazil do miest, kde bol iba Kuciak.
     
    77
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Endy Opoku Bernadina, prichádza Nicolas Mejri.
     
    77
    Dnešné stretnutie sleduje 637 divákov.
     
    78
    Z ničoho nič mohlo byť vyrovnané, pretože z mierneho uhlu sa sám na Martina Kuciaka rútil Andrej Fábry, ktorého vo veľkej šanci dokázal vychytať brankár Podbrezovej.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Adrián Kopičár (FK Železiarne Podbrezová).
     
    80
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Róbert Valenta, prichádza Patrik Abrahám.
     
    81
    Nitra začína zvyšovať obrátky a do šestnástky Podbrezovej letí jeden center za druhým. Domáci sa ale zatiaľ bránia veľmi dobre.
     
    82
    Nicolas Mejri sa mohol rútiť sám na brankára Hrošša a možno aj streliť pri svojej premiére prvý gól, ale celú túto aktivitu zastavil ofsajd.
     
    83
    Dávid Leško takmer stihol zachytiť loptu pri zlej rozohrávke Nitry a mohol by ísť do veľkej šance, lenže prvý pri guľatom nezmysle bol brankár Hroššo.
     
    85
    Sedláček mohol naštartovať na krídle rozbiehajúceho sa spoluhráča Mejriho, poslal mu ale veľmi nepresnú prihrávku.
     
    86
    Podbrezovej sa po pravej strane prejsť dopredu nepodarilo prejsť, takže znova sa valí malá lavínka na jej bránu. Pokus z diaľky mieril vedľa.
     
    87
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Dávid Leško, prichádza Viktor Jedinák.
     
    88
    Faul hostí na vlastnej polovici daroval loptu Podbrezovej, ktorá tak znova nazbierala cenné sekundy aj napriek tomu, že o loptu následne prišla.
     
    89
    Podbrezová sa ubránila ďalšej ofenzívnej akcii hráčov Podbrezovej a vyráža dopredu. Jedinák spracoval dlhý pas od Mikuša.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Matúš Turňa (FK Železiarne Podbrezová).
     
    90+1
    Matúš Mikuš dokázal vystreliť cez hráčov súpera spred pokutového územia, ale tento pokus medzi tri žrde neletel.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Futbalisti Podbrezovej sa veľmi dobre rozlúčili s jesennou časťou, keď na domácej pôde porazili Nitru. Jediný gól strelil Ján Krivák. Hostia sa prepadli do druhej polovice tabuľky. (15:50:53)

    Matej Kubove


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Nitra. Viac informácií tu.

    Góly: 38. Krivák (Leško)

    Karty:   29. Baéz (POD), 40. Leško (POD), 79. Kopičár (POD), 90. Turňa (POD) – 13. Niba (NIT), 29. Balaj (NIT), 38. Kotrík (NIT)


    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Viazanko (C), Krivák, Djordjevič, Turňa – Baéz, Sedláček – Bernadina (77. Mejri), Kopičár, Leško (87. Jedinák) – Mikuš.
    Náhradníci: Vavrúš – Gerát, Haščák, Kupčík, Jedinák, Mojžiš, Mejri.

    FC Nitra: Hroššo – Kuník, Vencl, Križan, Chovanec – Kotrík, Šimončič, Niba (46. Fábry) – Valenta (80. Abrahám), Balaj, Charizopulos (66. Ivančík).
    Náhradníci: Kolmokov – Ngeyitala, Fábry, Ivančík, Abrahám, Šurnovský, Steinhübel.

    Rozhodca: Očenáš – Roszbeck, Perát – Somoláni

    Diváci: 637