Podbrezová – Nitra 1:0 (kon.) | Senica – Michalovce 1:1 (kon.) | Dunajská Streda – Zlaté Moravce 3:3 (kon.)
Trnava – Prešov 1:0 (kon.) | Trenčín – Žilina 5:2 (kon.)
koniec
FK Senica
1:1 (1:0)
MFK Zemplín Michalovce
Sobota 09.12.2017, 14:00 • Štadión FK Senica • Niké liga • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Máme tu koniec stretnutia. To sa končí výsledkom 1:1, a tak si každý z účastníkov pripíše do tabuľky po jednom bode. Zápas možno označiť ako priemerný, bez nejakeho väčšieho vzrušenia. Domáci celok bol dnes útočne aktívnejším a naopak hostia sa viac sústredili na pevnú defenzívu a udrieť sa pokúšali po rýchlych kontrách. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (15:53:40)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:5.
    Střely mimo: 5:5.
    Rohy: 6:4.
    Ofsajdy: 4:2.
    Fauly: 25:19.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Martin Regáli, prichádza Matúš Begala.
     
    90+1
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Alan Kováč, prichádza Dominik Smékal.
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavujú ešte 2 minúty navyše.
     
    90
    Zemplínčania majú výhodu outového vhadzovania na vlastnej polovici ihriska, ale do rozohrávky sa príliš neponáhľajú.
     
    89
    Martin Regáli si zbehol do voľného priestoru a už to vyzeralo tak, že sa dostane do samostatného úniku, ale to sa nestane. Ofsajd!
     
    88
    Po dlhšej dobe pohrozili aj hostia, keď sa do zakončenia dostal Peter Kolesár, ale jeho strelecký pokus z voleja smeruje len niekde medzi divákov.
     
    87
    Po rohovom kope sa do akrobatického zakončenia z väčšej vzdialenosti dostal jeden zo záhorákov, ale toto zakončenie bola iba taká čerešnička na torte pre pripraveného Gerarda Bieszczada.
     
    86
    Do veľkej príležitosti sa dostal Jurij Medveděv, ktorý sa však dostal už do veľkého uhlu, a tak jeho zakončenie nemalo väčšiu váhu. Gerard Bieszczad vyráža loptu na rohový kop.
     
    85
    Zdá sa, že sa hostia uspokojili s remízovým výsledkom. Nejavia väčšiu snahu zaútočiť a zbierajú cenné sekundy pri každej situácii.
     
    84
    Marek Rigo sa pokúšal vysunúť Bena Shimona, ten však napriek veľkej snahe nedokázal loptu zachytiť, pretože prihrávka nebola presná.
     
    83
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 457 platiacich divákov.
     
    82
    Vzápätí sme mali možnosť vidieť rohový kop aj na opačnej strane. Ten vyzeral oveľa zaujímavejšie, pretože sa do hlavičkového zakončenia dostal Michal Ranko, ktorý loptu poslal tesne vedľa ľavej tyčky.
     
    81
    Po centri z rohového kopu si najlepšie počínal domáci František Plach, ktorý loptu vyboxoval do bezpečia.
     
    80
    Centrovanú loptu po voľnom kop zachytil jeden z obrancov Senice, ktorý hral v tomto prípade na istotu a loptu upratal za bránkovú čiaru. Michalovce budú pokračovať rohovým kopom.
     
    79
    Lukáš Lupták sa v súboji previnil voči pravidlám, čo neuniklo pozornosti hlavného rozhodcu, ktorý nariadil voľný kop v prospech hosťujúceho celku.
     
    78
    Seničania sa dostali do prečíslenia štyria proti trom, ale celá akcia končí nepresným centrom Mareka Rigu, ktorý skončil len na kopačke brániaceho hráča.
     
    77
    Sadam Sulley sa stal ďalším hráčom, ktorý sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajde. FK Senica bude zahrávať nepriamy voľný kop.
     
    76
    Blažej Vaščák sa pokúsil prekvapiť gólmana strelou z väčšej vzdialenosti. Ten však vôbec nemusel na tento pokus reagovať, pretože lopta smerovala úplne mimo bránky.
     
    75
    Peter Kolesár milimetrovou prihrávkou našiel úplne voľného spoluhráča, ktorý sa zvnútra šestnástky rozhodol zakončiť. Jeho strelecký pokus smeruje len presne do rukavíc Františka Placha.
     
    74
    Gól! No moment, tak nie. Domáce publikum sa už tešilo z gólu, ale ten padol po ofsajdovom zakončení. Veľká škoda pre domáci celok.
     
    73
    Beží 73. minúta stretnutia a stav stretnutia je stále nerozhodný 1:1. Pri lopte sú záhoráci, ktorí sa pokúsia zaútočiť.
     
    72
    Peter Kolesár poslal približne z dvadsiatich metrov mäkkučkú strelu na vzdialenejšiu žrď, ale lopta smeruje tesne vedľa pravej tyčky. Nasledovať bude odkop od bránky Františka Placha.
     
    71
    Blažej Vaščák len o milimetre minul ľavú žrď bránky, ale gól by aj tak neplatil, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovom postavení.
     
    70
    Ben Shimon sa po súboji ocitol na trávniku, ale bol to práve on, kto si v súboji pomáhal nedovoleným spôsobom.
     
    69
    Žltú kartu dostáva Anton Antonov (MFK Zemplín Michalovce).
     
    69
    Anton Antonov bude taktiež v poriadku, a tak Anton Šoltis nebude nútený striedať.
     
    68
    Hra je na dlhšiu dobu prerušená, pretože nasleduje ošetrovanie zraneného Antona Antonova.
     
    67
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Jakub Krč, prichádza Hans Nunoo Sarpei.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Jakub Krč (FK Senica).
     
    67
    Jakub Krč ostáva ležať po súboji v stredovom kruhu, a tak je hra prerušená. Zdá sa, že to nebude nič vážne a v hre bude naďalej pokračovať.
     
    66
    Striedajúci Marek Rigo robil čo mohol, aby stihol dlhú prihravku Bena Shimona. To sa mu ale nepodarilo, pretože si loptu pohodlne prevzal jeden z braniacich hráčov.
     
    65
    Centrovaná lopta po rohovom kope prepadla v pokutovom území. K nej sa ako prvý dostal Lukáš Lupták, ale jeho zakončenie z otočky bolo zblokované obrancom.
     
    64
    FK Senica sa bude môcť dostať opäť do vedenia po nariadenom rohovom kope. K rohovej zástavke už smeruje Ben Shimon.
     
    63
    Už to vyzeralo tak, že sa Jurij Medveděv dostane do obrovskej príležitosti, ale v poslednom momente mu loptu z kopačky vypichol jeden z braniacich hráčov, a tak z toho nič nebude.
     
    62
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Dávid Richtárech, prichádza Marek Rigo.
     
    61
    Pri lopte je Peter Kavka, ktorý si loptu vymieňa so svojími spoluhráčmi na vlastnej polovici ihriska.
     
    60
    V šestnástke sa najlepšie po rohovom kope zorientoval František Plach, ktorý loptu vyboxoval za hranicu vlastného vápna.
     
    59
    Zemplín Michalovce budú vďaka svojej útočnej snahe zahrávať rohový kop z ľavej strany.
     
    58
    Jakub Krč síce získal v súboji loptu na svoju stranu, ale len za cenu faulu, Michalovčania budú zahrávať voľný kop.
     
    57
    Žltú kartu dostáva Blažej Vaščák (FK Senica).
     
    56
    Sadam Sulley vyslal naozaj štiplaé zakončenie smerom k bránke, ale jeho tvrdý strelecký pokus putuje maximálne jeden meter vedľa pravej tyčky. To bola obrovská príležitosť.
     
    54
    Michalovce dali gól!
    Jeden z hráčov hostí poslal prízemný center do šestnástky Senice, na ktorý František Plach ešte stihol reagovať a loptu vyraziť pred seba. Tam však stál osamotený STANISLAV DANKO, ktorý loptu pohodlne upratal do siete, Stav stretnutia je vyrovnaný 1:1! Bez asistencie.
     
    53
    Marián Jarabica si splnil svoje obranné povinnosti, keď za seba nepustil rozbiehajúci sa útok súpera, vďaka čomu nedovolil nikomu zakončiť.
     
    52
    Do obrovskej príležitosti sa dostal Blažej Vaščák, ktorý tiesnený brániacim hráčom dokázal zakončiť. Loptu však poslal len do stredu bránky, kde stál pozorný gólman, ktorý si s touto trelou bez problémov poradil.
     
    51
    Marián Jarabica svojou prihrávkou nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov, vďaka čomu záhoráci prišli o loptu.
     
    50
    Jurij Medveděv ostáva po súboji otrasený ležat na trávniku. Vyzerá to tak, že nebude potrebovať opateru tímu lekárov a v hre bude aj naďalej pokračovať.
     
    49
    Pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí sa usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    48
    Hostia mali menšie problémy vo vlastnom vápne, ale poradili si a loptu upratali do bezpecnej vzdialenosti.
     
    47
    MFK Zemplín Michalovce majú výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    46
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza José Carrillo, prichádza Anton Antonov.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Máme za sebou prvý polčas, ktorý možno označiť ako priemerný. Mali sme možnosť vidieť jeden presný zásah Jurija Medveděva, ale len minimum ďalších šancí. Domáci celok je zatiaľ tým lepším. Vypracoval si viac šancí a je oveľa viac útočne aktívnejší. Nechajme sa prekvapiť, čo nám prinesie druhý polčas. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Jakub Krč bol tesne pred hranicou pokutového územia faulovaný, a tak v zavere prvého polčasu uvidíme ešte jednu zaujímavú štandardku.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol v prvom polčase nadstaviť ešte jednu minútu navyše.
     
    45
    Vyzerá to tak, že sa prvý polčas dohraje na polovici domáceho tímu, pretože odtiaľ budú Michalovce zahrávať voľný kop.
     
    44
    K odrazenej lopte sa dostal Lukáš Lupták, ktorý sa rozhodol zakončiť. Jeho tvrdý projektil smeruje medzi tri žrde, ale len do priestorov, kde stojí pripravený Gerard Bieszczad, ktorý si na svoje konto pripíše ďalší úspešný zákrok.
     
    43
    Alan Kováč síce nevyhral hlavičkový súboj, ale bolo to preto, lebo bol faulovaný, FK Senica bude pokračovať nariadeným voľným kopom z väčšej vzdialenosti.
     
    42
    Jakub Krč na pravej strane hľadal lepšie postaveného Lukáša Luptáka, ale ten si loptu nespracuje, pretože putuje úplne mimo.
     
    41
    Martin Bednár sa snažil založiť rýchly protiútok z vlastnej polovice ihriska, ale v tom ho takticky fauloval Blažej Vaščák. Pri lopte tak budú aj naďalej hostia.
     
    40
    K realizácii rohového kopu sa postavil Ben Shimon, ktorý poslal prudkú loptu do šestnástky súpera. Tam si najvyššie vyskočil Michal Ranko, ale jeho hlavičkový pokus smeruje len mimo bránky.
     
    39
    Ben Shimon síce nedokázal presne odcentrovať, ale aspoň vybojoval pre svoj tím rohový kop.
     
    38
    Vyzerá to tak, že si Martin Regáli privodil len menšie zranenie a bude schopný pokračovať ďalej v hre.
     
    37
    Zranený hráč po vlastných odchádza za postrannú čiaru. Uvidíme, či bude schopný pokračovať v zápase, ale bude radšej striedať.
     
    36
    Na trávniku ostáva ležať otrasený hráč hostí, ktorý si pýta lekársku pomoc. Dúfajme, že bude v poriadku a v hre bude aj naďalej pokračovať.
     
    35
    Seničania sa dostali do prečíslenia štyria na troch, ale túto situáciu absolútne nezvládol Jaub Krč, ktorý sa nerozhodol prihrať, ale pokračovať individuálne. O loptu rýchlo prišiel.
     
    34
    Jurij Medveděv predviedol dôležitý obranný zákrok, po ktorom znemožnil súperovi pokračovať v útočnej snahe.
     
    33
    Alan Kováč sa prezentoval veľmi škaredým zákrokom, za ktorý kľudne mohol vidieť žltú kartu. Bude z toho len napomenutie.
     
    32
    Hostia si teraz príliš nerozumeli v kombinácii, čo má za následok stratu lopty. Tá putuje za postrannú čiaru, a tak budú záhoráci pokračovať outovým vhadzovaním.
     
    31
    Loptu majú pevne pod kontrolou hostia, ktorí v strede ihriska trpezlivo vyčkávajú na ten právny moment prekvapenia.
     
    30
    Alan Kováč v kľúčovom momente spadol v šestnástke súpera a dožadoval sa pokutového kopu. Patrik Hrčka mlčí a necháva hru pokračovať bez prerušenia.
     
    29
    Žltú kartu dostáva Oliver Podhorin (FK Senica).
     
    28
    Pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    27
    Lukáš Lupták si zbehol na zaujímavú prihrávku svojho spoluhráča, ale bolo to opäť len ofsajdové postavenie.
     
    26
    Jurij Medveděv sa prezentoval veľmi nepresným pasom, ktorý nemal Alan Kováč šancu stihnúť. Lopta putuje za bránkovú čiaru, čo znamená, že Michalovce budú odkopávať od vlastnej bránky.
    24. Jurij MEDVĚDĚV - 1:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    24
    Senica dala gól!
    Gól strelil JURIJ MEDVĚDĚV, ktorý stál v správnom čase na správnom mieste, kde sa dostal k odrazenej lopte, ktorú z voleja upratal do pravej časti bránky. Stav stretnutia je 1:0! Bez asistencie.
     
    24
    FK Senica si vďaka svojej útočnej snahe vybojovala výhodu v podobe rohového kopu.
     
    23
    Blažej Vaščák krásnou prihrávkou našiel nabiehajúceho Alana Kováča, ktorý sa ocitol sám pred brankárom, ale jeho následné zakončenie smerovalo len mimo bránky. Obrovská škoda.
     
    22
    Jurij Medveděv sa v súboji previnil voči pravidlám fair-play, keď nešetrným zákrokom poslal na trávnik jedného z protihráčov.
     
    21
    Blažej Vaščák si svoj nábeh zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovom postavení.
     
    20
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Milan Šimčák, prichádza Peter Kolesár.
     
    20
    Centrovaná lopta po rohovom kope smeruje na bližšiu žrď, kde stojí pozorný Michal Ranko, ktorý loptu posiela do bezpečia.
     
    19
    Marián Jarabica si splnil svoje obranné povinnosti, keď za seba nepustil rozbiehajúci sa útok súpera. MFK Zemplín Michalovce budú zahrávať rohový kop.
     
    18
    Lopta sa nachádza na polovici Senice, ale sú to práve futbalisti domáceho celku, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    17
    Exekútor voľného kopu sa rozhodol pre priame ohrozenie, ale jeho strelecký pokus smeroval hneď do prvého brániaceho hráča, ktorý strelu zblokoval.
     
    16
    Jakub Grič fauloval hneď dvojicu protihráčov, čo neuniklo pozornosti Ptrika Hrčku, ktorý nariadil voľný kop v prospech domáceho celku.
     
    15
    Martin Koscelník sa individuálnym spôsobom dostal až na hranicu šestnástky, odkiaľ sa rozhodol technicky zakončiť. Jeho projektil smeroval len do priestorov, kde stál pripravený František Plach, ktorý loptu chytá.
     
    14
    Jurij Medveděv sa pokúsil odcentrovať z pravej strany ihriska, ale to sa mu nepodarilo po včasnom zákroku brániaceho hráča. FK Senica bude zahrávať out.
     
    13
    Ben Shimon pekne dokázal získať loptu na vlastnej polovici ihriska, ale vzápätí neudržal rovnováhu a o loptu prišiel.
     
    12
    Lukáš Lupták si zbehol do šestnástky súpera, kde sa snažil reagovať na pekný center jeho spoluhráča. Do hlavičkového zakončenia sa však nedostal, pretože si loptu zo vzduchu stiahol Gerard Bieszczad.
     
    11
    Sadam Sulley síce teraz nevyhral dôležitý hlavičkový súboj, ale nič to nemení na veci, že Michalovce budú vhadzovať na polovici súpera.
     
    10
    Centovaná lopta po rohovom kope síce prepadla v šestnástke Senice, ale ako prvý bol pri nej brániaci hráć, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    9
    Jeden z hráčov hostí poslal parádnu strelu z hranice veľkého vápna, na ktorú musel František Plach reagovať a loptu perfektným zákrokom vytesniť na rohový kop.
     
    8
    Jozef-Šimon Turik sa rozhodol zakončiť z väčšej vzdialenosti, ale jeho strela bola veľmi zlá. Lopta putuje do zámedzia, a tak bude FK Senica pokračovať odkopom od vlastnej bránky.
     
    7
    Vyzeralo to ako niečo nacvičené, podstatné však je, že to záhorákom nevyšlo a o loptu prišli.
     
    6
    Blažej Vaščák bol faulovaný, vďaka čomu bude mať FK Senica možnosť otvoriť skóre stretnutia po nariadenom priamom kope.
     
    5
    Lukáš Lupták dokázal odcentrovať z ľavej strany ihriska, ale loptu poslal len do miest, kde stál pozorný Gerard Bieszczad, ktorý si loptu zo vzduchu stiahol.
     
    4
    Už to vyzeralo tak, že sa Dávid Richtárech dostane do vážnejšej príležitosti, ale v tom ho zastavil verdikt asistenta rozhodcu. Ofsajd!
     
    3
    FK Senica bude zahrávať outové vhadzovanie na polovici súpera. To je skvelá príležitosť na usadenie sa.
     
    2
    Blažej Vaščák si v strede ihriska pomáhal nedovoleným spôsobom, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý odpísal faul.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Senica: Plach – Medvěděv, Jarabica, Podhorin, Šimon – Richtárech, Krč, Ranko, Lupták – Kováč – Vaščák (C).
    Náhradníci: Šulla – Sarpei, Romulo Romulo, Martišiak, M. Rigo, Obiechina, Smékal.

    MFK Zemplín Michalovce: Bieszczad – Bednár, Kavka (C), Carrillo – Koscelník, Turik, Grič, Danko, Šimčák – Regáli – Sulley.
    Náhradníci: Dráb, Kolesár, Žofčák, Antonov, Bragin, Begala.

    Rozhodca: P. Hrčka – T. Vorel, P. Bednár – R. Weiss.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 19. kolo našej najvyššej futbalovej súťaže, kde FK Senica privíta na svojom trávniku tím MFK Zemplín Michalovce. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    FK SENICA:

    Záhoráci sa po 18. kole Fortuna ligy nachádzajú na úplnom chvoste tabuľky so ziskom 10 bodov. Na svojom konte majú dve víťazstvá, štyri remízy a dvanásť porážok. Svojím súperom dovedna nastrieľali len 15 gólov a až 38 inkasovali. Ťahali peknú štvorzápasovú šnúru bez prehry, ktorú okorenili vysokým víťazstvom nad Žilinou v pomere 4:1, a napríklad aj prekvapivou remízou so Slovanom 2:2. Táto série sa však skončila v poslednom meraní síl, keď nestačili na Zlaté Moravce, kde prehrali rozdielom triedy. V 16. minúte otvoril skóre stretnutia Gešnábel. Hneď o tri minútky neskôr sa presadil aj Chren. Stav zápasu sa menil opäť až po zmene strán, a to presne v 53. minúte, kedy sa opäť trafil už spomínaný Gešnábel.

    MFK ZEMPLÍN MICHALOVCE:

    Futbalisti zo Zemplína sa v aktuálnom ročníku nachádzajú na 9. priečke tabuľky so ziskom 19 bodov. To sa im podarilo po piatich víťazstvách, štyroch remízach a deviatich prehrách. Ich skóre nie je tiež veľmi oku ľahodiace. Je to presne 15:21. Na pozície do skupiny o titul strácajú sedem bodov. Už tri stretnutia nepoznajú pocit porážky, čo sa dnes nebudú snažiť zmeniť. Naposledy sa predstavili pred zrakmi vlastných fanúšikov v zápase s Ružomberkom. Tí mali dôvod na radosť až v 66. minúte po presnom zásahu Danka, ale ich radosť netrvala dlho, pretože hneď o dve minúty neskôr vyrovnal svojím presným zásahom Gerec. Gól už ďalší nepadol, a tak si každý z účastníkov odniesol po jednom bode.

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

    Róbert Gašpárek


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Zemplín Michalovce. Viac informácií tu.

    Góly: 24. Medvěděv – 54. Danko

    Karty:   29. Podhorin (SEN), 57. Vaščák (SEN), 67. Krč (SEN) – 69. Antonov (MIC)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 25:19.
    FK Senica: Plach – Medvěděv, Jarabica, Podhorin, Šimon – Richtárech (62. M. Rigo), Krč (67. Sarpei), Ranko, Lupták – Kováč (90+1. Smékal) – Vaščák (C).
    Náhradníci: Šulla – Sarpei, Romulo Romulo, Martišiak, M. Rigo, Obiechina, Smékal.

    MFK Zemplín Michalovce: Bieszczad – Bednár, Kavka (C), Carrillo (46. Antonov) – Koscelník, Turik, Grič, Danko, Šimčák (20. Kolesár) – Regáli (90+2. Begala) – Sulley.
    Náhradníci: Dráb, Kolesár, Žofčák, Antonov, Bragin, Begala.

    Rozhodca: P. Hrčka – T. Vorel, P. Bednár – R. Weiss

    Diváci: 457