Podbrezová – Nitra 1:0 (kon.) | Senica – Michalovce 1:1 (kon.) | Dunajská Streda – Zlaté Moravce 3:3 (kon.)
Trnava – Prešov 1:0 (kon.) | Trenčín – Žilina 5:2 (kon.)
koniec
DAC 1904 Dunajská Streda
3:3 (2:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
Sobota 09.12.2017, 14:00 • MOL Aréna, Dunajská Streda • Niké liga • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Po prvom polčase to vyzeralo na jasnú záležitosť domáceho tímu. Juraj Jarábek však následne poslal do hry Clebera Silvu Nascimenta, ktorý rozprúdil ofenzívu Zlatých Moraviec. Tie dokázali znížiť zásluhou Róberta Gešnábela a nezlomil ich ani druhý gól Erika Pačindu v zápase. Dvadsať minút pred koncom spomínaný Brazílčana opäť skorigoval náskok domácich a napokon v 81. minúte Ewerton Paixao da Silva vyrovnal po rohovom kope na konečných 3:3. Tento výsledok určte viac teší hostí, ktorí si zachovali šancu na postup do elitnej šestky. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem pekný zvyšok večera. (16:00:36)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    V samotnom závere stretnutie využíva Juraj Jarábek aj svoje tretie striedanie. Na trávnik sa dostane aj Dávid Hamar, ktorý nahradí strelca prvého gólu hostí Róberta Gešnábela.
     
    90+4
    Erik Pačinda krásnou prihrávkou vysunul striedajúceho Musefiu Olansunkanmiho Ashiru. Ten mal veľa priestoru na ľavej strane, no jeho následný center nebol z kategórie vydarených.
     
    90+3
    V ostrom súboji bol faulovaný Marin Ljubicić. Následne však verbálne napadol hlavného rozhodcu, za čo dostávajú zaslúženú, no veľmi zbytočnú žltú kartu.
     
    90+2
    Cleber Silva Nascimento to opäť skúšal, tentokrát cez ľavú stranu. Jeho center však spoluhráča nenašiel. Následne išli dopredu domáci a Erika Pačindu musel zastaviť Denis Horník.
     
    90+1
    Prvá nadstavená minúta veľa vzruchu nepriniesla. Cleber Silva Nascimento sa po svojom návrate na trávnik snažil presadiť, ale proti dvojici obrancov súpera neuspel.
     
    90
    Zlaté Moravce stále hrajú len s desiatimi hráčmi. Medzitým sa naplnil riadny hrací čas, no hlavný arbiter Peter Ziemba pridáva ešte päť minút. To je dostatočný čas na strelenie rozhodujúceho gólu.
     
    89
    Na ihrisku sa už dlhší časový úsek nehrá. V stredovom kruhu totiž zostáva sedieť Cleber Silva Nascimento a vyzerá to tak, že má problémy so zadným stehenným svalom.
     
    88
    Hostia stratili loptu pred súperovou šestnástkou. Následne sa snažil rozvinúť rýchlu akciu Marin Ljubicić, no taktickým faulom ho aj za cenu žltej karty zastavil Martin Dobrotka.
     
    87
    Cleber Silva Nascimento je jednoznačne najlepším hráčom v zostave hostí. Teraz sa síce individuálne nepresadil, no po obrannom zákroku Musefiu Olansunkanmiho Ashiru budú mať hostia rohový kop.
     
    86
    Tomáš Malec sa okamžite po svojom príchode na trávnik prezentoval nedovoleným zákrokom. Následne ale Pavel Kováč dlho váhal s rozohrávkou, za čo dostáva žltú kartu.
     
    85
    Domáci tréner Marco Rossi sa ešte snaží oživiť útočnú formáciu svojho tímu. Marko Divković si už sadá na lavičku náhradníkov a na hracej ploche ho nahradzuje Tomáš Malec.
     
    83
    Hostia mohli strhnúť vedenie na svoju stranu! Ewerton Paixao da Silva sa uvoľnil na hranici pokutového územia, oprel sa do strely, no loptu nasmeroval len do brvna brány Patrika Maceja.
     
    82
    Hostia pokračujú vo svojom útočnom snažení. Naopak, domáci v druhom polčase horia v defenzíve. Človeku sa ani nechce veriť, že tento tím neinkasoval osem polčasov v rade.
     
    81
    Zlaté Moravce dali gól!
    A máme tu vyrovnaný stav. Po centri Damiána Bariša skvelým spôsobom zachytil loptu na hracej ploche Martin Dobrotka. Na jeho následný pas domáci obrancovia nereagovali, a tak loptu poslal do siete EWERTON PAIXAO DA SILVA.
     
    80
    Róbert Gešnábel bol faulovaný, no hosťom bola poskytnutá výhoda. Po centri z pravej strany odvrátil loptu do bezpečia Erik Pačinda, a tak budeme svedkami ďalšieho rohového kopu.
     
    79
    Veľa nechýbalo k tomu, aby sme boli svedkami vyrovnávajúceho gólu. Ewerton Paixao da Silva dokázal odcentrovať z ľavej strany, no pred Milošom Nikolićom v poslednej chvíli zasiahol Tomáš Huk.
     
    77
    Patrik Macej je po predošlom zákroku mierne otrasený, a tak musí byť ošetrovaný. Ťažko povedať, či je to skutočne oprávnené prerušenie alebo domáci brankár iba naťahuje čas.

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.

    Góly: 18. Urgela (vla.), 33. Pambou (Divković), 67. Pačinda (Divković) – 62. Gešnábel (Záhumenský), 71. Nascimento (Paixao da Silva), 81. Paixao da Silva (Dobrotka)

    Karty:   47. Šatka (DUN), 68. Pačinda (DUN), 90+3. Ljubicić (DUN) – 86. Kováč (ZMO), 88. Dobrotka (ZMO)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 7:3. Rohy: 10:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 20:17.
    DAC 1904 Dunajská Streda: Macej – Davis, Huk, Šatka, Živković (64. Koštrna) – Ljubicić – K. Vida, Pambou, Kalmár (75. Ashiru), Pačinda (C) – Divković (85. Malec).
    Náhradníci: Száraz – Mervo, Ashiru, Domonkos, Koštrna, Špiriak, Malec.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Chren (43. Nikolić), Dobrotka (C), Horník, Záhumenský – Paixao da Silva, Bariš, Szymonowicz, Sládek (46. Nascimento) – Gešnábel (90+5. Hamar) – Urgela.
    Náhradníci: Novota – Nikolić, Nascimento, Hamar, Švec, Jančura.

    Rozhodca: Peter Ziemba – Roman Slyško a Ján Pozor