Podbrezová – Nitra 1:0 (kon.) | Senica – Michalovce 1:1 (kon.) | Dunajská Streda – Zlaté Moravce 3:3 (kon.)
Trnava – Prešov 1:0 (kon.) | Trenčín – Žilina 5:2 (kon.)
koniec
DAC 1904 Dunajská Streda
3:3 (2:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
Sobota 09.12.2017, 14:00 • MOL Aréna, Dunajská Streda • Niké liga • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z futbalovej Fortuna ligy. V poslednom jesennom kole zamierime aj na Žitný ostrov, kde Dunajská Streda privíta Zlaté Moravce. Zápas sa začína o 14:00 hod.

    DUNAJSKÁ STREDA

    Futbalisti Dunajskej Stredy neprehrali posledných päť zápasov a gól nedostali už 330 minút. To znie ako fantastická bilancia, no predsa len je trošku skreslená. Zverenci Marca Rossiho ostatné tri stretnutia len remizovali 0:0 a so ziskom 31 bodov im patrí priebežná piata priečka. Pred siedmym Trenčínom majú náskok piatich bodov a prípadným dnešným triumfom môžu spraviť výrazný krok k tomu, aby si na jar zahrali v skupine o titul. Partia okolo kapitána Marina Ljubičića má v domácom prostredí bilanciu 4-3-1, pričom ju dokázal zdolať len spomínaný Trenčín. Zaujímavosťou je, že DAC sa tretíkrát po sebe lúči s jesennou časťou domácim duelom so Zlatými Moravcami. V roku 2015 vyhral 2:0 a pred dvanástimi mesiacmi strelil jediný gól zápasu Kristopher Vida. Už stý zápas v najvyššej slovenskej súťaži odohrá stopér Tomáš Huk. Aj vďaka nemu majú žlto-modrí tretiu najlepšiu obranu v súťaži, keď neinkasujú v priemere ani gól na zápas.

    ZLATÉ MORAVCE

    Zlaté Moravce stále živia šancu na to, že v jarnej časti súťaže budú hrať v skupine o titul. Na šiestu Nitru momentálne strácajú len štyri body, čo nie je neriešiteľná strata. Drvivú väčšinu bodov ale získali pred domácimi fanúšikmi. Vonku je ich herný prejav podstatne slabší, čomu zodpovedajú aj výsledky. Zverenci Juraja Jarábka v deviatich zápasoch na ihriskách súperov vyhrali len raz, získali celkovo päť bodov a zaznamenali len štyri presné zásahy. Najlepším strelcom mužstva je Róbert Gešnábel. Na konte má osem gólov, čo je o jeden viac ako nastrieľal najlepší strelec súpera Erika Pačinda. Gešnábel zaznamenal dva góly aj v prvom tohtosezónnom meraní síl s Dunajskou Stredou, ale ViOn napokon prehral 2:3. Zaujímavosťou je, že Zlaté Moravce sú tímom, v ktorého vonkajších zápasoch padá v priemere najmenej gólov – len 1,9 na zápas. Ani dnes nemôžu počítať s Petrom Orávikom, ktorý naposledy vybehol na ligové trávniky ešte v šiestom kole proti Michalovciam.
     
    Úvodné zostavy:

    FC DAC Dunajská Streda: Macej – Davis, Huk, Šatka, Živković – Ljubicić – K. Vida, Pambou, Kalmár, Pačinda (C) – Divković.
    Náhradníci: Száraz – Mervo, Ashiru, Domonkos, Koštrna, Špiriak, Malec.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Chren, Dobrotka (C), Horník, Záhumenský – Paixao da Silva, Bariš, Szymonowicz, Sládek – Gešnábel, Urgela.
    Náhradníci: Novota – Nikolić, Nascimento, Hamar, Švec, Jančura.

    Rozhodcovia: Peter Ziemba – Roman Slyško a Ján Pozor.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali domáci futbalisti, hrajúci v tradičných žlto-modrých dresoch. Prvá útočná akcia smerovala cez pravú stranu, no lopta končí len v moci brankára Pavla Kováča.
     
    2
    Erik Pačinda operuje v prvých minútach stretnutia na pravej strane. Odtiaľ posielal center do pokutového územia súpera, ale Marko Divković sa k lopte už nedostal.
     
    3
    Domáci mali výhodu prvého rohového kopu. Po centri Zsolta Kalmára sa lopta poodrážala v šestnástke Zlatých Moraviec. Napokon sa dostal k strele Kristopher Vida, ale jeho pokus mieril nad bránu.
     
    4
    Zlaté Moravce teraz mali sériu vhadzovaní na polovici súpera. Ich aktivitu napokon zrušil až Marin Ljubicić, ktorý čistým defenzívnym zákrokom odzbrojil jedného z hráčov v bielom drese.
     
    5
    Hostia pokračovali vo svojej aktivite, ale cez pravú stranu domácej defenzívy sa nedostali. Následne to skúšali stredom, no Róbert Gešnábel bol v momente prihrávky v tesnom ofsajde.
     
    6
    Erik Pačinda rozvinul akciu domáceho tímu cez pravú stranu. Následným centrom našiel na zadnej žrdi Ericka Davis. Po jeho zblokovanom pokuse bude nasledovať druhý rohový kop.
     
    7
    Marin Ljubicić sa dostal k hlavičke po centri z ľavej strany, ale lopta neprešla až k Pavlovi Kováčovi. O niekoľko sekúnd neskôr pálil spoza šestnástky Zsolt Kalmár, ale ani on nepreveril pozornosť najstaršieho hráča Fortuna ligy.
     
    8
    Hlavný rozhodca prisudzuje loptu domácim, pretože v hlavičkovom súboji bol faulovaný Tomáš Huk. Ten hrá dnes jubilejný stý zápas v slovenskej najvyššej súťaži a určite by ho rád oslávil víťazstvom.
     
    9
    Dunajská Streda mala výhodu ďalšieho rohového kopu, pretože center z ľavej strany upratal do bezpečia Denis Horník. Erik Pačinda poslal loptu do ohňa, ale následne ju poslal do bezpečia Ľubomír Urgela.
     
    10
    Zsolt Kalmár dostal pred pokutovým územím súpera až príliš veľa priestoru. Maďarský futbalista sa otočil s loptou a pravačkou vystrelil. Pavel Kováč bol ale pozorný a loptu vytlačil na ďalší roh.
     
    11
    Hlavný rozhodca má opäť plné ruky práce. Tentokrát to so svojim dôrazom prehnal spomínaný Zsolt Kalmár, ktorý fauloval poľského legionára Dawida Szymonowicza.
     
    12
    Prvýkrát v dnešnom dueli musel zasahovať aj domáci brankár Patrik Macej. Prácu však mal veľmi jednoduchú, keďže strele Timoteja Záhumenského z veľkej diaľky chýbala razancia.
     
    14
    Peter Sládek potiahol akciu po pravej strane. Následne však pred šestnástkou stratil loptu Damián Bariš, čím prakticky založil rýchly brejk domácich. Ten sa ale končí neslávne, nepresným pasom na Marka Živkovića.
     
    15
    Máme za sebou štvrťhodinu dnešného zápasu. V tomto úseku hry nám pribudol počet nedovolených zákrokov, ale Peter Ziemba zatiaľ do svojho kartového vrecka nesiahol.
     
    16
    Marin Ljubicić si pekne nabehol do pokutového územia, kde si prebral prihrávku od svojho spoluhráča. Následne to skúsil strelou z ťažkého uhla, ale Pavla Kováča sa mu prekonať nepodarilo.
     
    17
    Zlaté Moravce teraz predviedli veľmi vysoké napádanie s čím mali domáci hráči problémy. Napokon situáciu vyriešili len spätným pasom na Patrika Maceja, ktorý zatiaľ nemal veľa práce.
     
    18
    Dunajská Streda dala gól!
    Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia. Rohový kop z pravej strany zahral krajný obranca Marko Živković a napokon išla lopta do brány od jedného z hráčov v bielom drese. Podľa oficiálneho zápisu si vlastný gól strelil ĽUBOMÍR URGELA – 1:0.
     
    19
    Hostia sa okamžite snažili reagovať na presný zásah svojho súpera. Z pravej strany chcel poslať loptu do šestnástky Peter Sládek, no jeho úmysel mu prekazil dobrým zákrokom Erick Davis.
     
    20
    Domáci futbalisti sa po strelenom góle trošku stiahli a nechávajú hrať svojho súpera. Ten ale zatiaľ kombinuje len na polovici ihriska, teda ďaleko od brány Patrika Maceja.
     
    21
    Zsolt Kalmár sa prezentoval nedovoleným zákrokom v strede ihriska, a tak lopta zostáva v moci zverencov Juraja Jarábka. Tí ale zatiaľ potvrdzujú, že vonku sa im tak nedarí ako doma.
     
    22
    Domáci futbalisti sa snažili presadiť po ľavej strane. Yves Simon Pambou ale nepochopil úmysel svojho spoluhráča, a tak nereagoval na jeho kolmú prihrávku. Lopta končí opäť v moci Pavla Kováča.
     
    23
    Hra je na krátky čas prerušená, pretože na trávniku zostáva ležať Marin Ljubicić. Domáci futbalista musí byť dokonca ošetrovaný, a tak budú hrať domáci chvíľku v početnom oslabení.
     
    24
    Peter Sládek to skúsil individuálne, ale jeho snaženie sa skončilo na hranici domáceho pokutového územia. Zlaté Moravce sú však opäť pri lopte, keďže Dunajskej Strede nevyšiel rýchly protiútok.
     
    25
    Domáci fanúšikovia si teraz pýtali žltú kartu pre Ewertona Paixao da Silvu. Hlavný rozhodca ale napokon volí len dôrazné napomenutie pre brazílskeho legionára v službách hostí.
     
    27
    Yves Simon Pambou dostal trošku viac priestoru pred šestnástkou súpera. Zodpovednosť tak zobral na seba, no jeho strela pravačkou netrafila priestor brány Pavla Kováča.
     
    28
    Róbert Gešnábel sa teraz snažil zakombinovať s Damiánom Barišom. Ten ale už nedokázal zachytiť loptu na hracej ploche, a tak bude nasledovať odkop od domácej brány.
     
    29
    Zápasu teraz chýba potrebné nasadenie. Zverenci Marca Rossiho sa evidentne uspokojili a snažia sa držať čisté konto. To sa im podarilo v posledných troch súťažných dueloch.
     
    30
    Úvodnú polhodinu zápasu nám ukončil útočný faul Marka Divkovića. Následne brankár Pavel Kováč až príliš dlho váhal s rozohrávkou, čo domáci fanúšikovia ocenili piskotom.
     
    31
    Hostia mali výhodu priameho kopu. V domácej šestnástke sa snažil hlavičkovať Martin Dobrotka, no po súboji zostáva ležať na hracej ploche. Zrejme bude musieť potrebovať aj ošetrovanie.
     
    33
    Dunajská Streda dala gól!
    Obrovskú chybu v rozohrávke teraz spravil Damián Bariš. Po jeho zaváhaní sa ocitol v gólovej šanci Marko Divković, no toho ešte Pavel Kováč vychytal. Následne sa však dostal k dorážke YVES SIMON PAMBOU a presnou strelou namieril loptu do siete.
     
    34
    Domáci futbalisti teraz dostali výhodu, keďže bol faulovaný Marin Ljubicić. Následne pokračovali v útočnej akcii, no center Zsolta Kalmára z pravej strany našiel len pripraveného Denisa Horníka.
     
    35
    Erick Davis centroval z ľavej strany, no žiadneho spoluhráča v šestnástke nenašiel. Nasledovať tak bude len odkop od brány Pavla Kováča, no s bolestivou grimasou vidíme aj Martina Chrena.
     
    36
    Dunajská Streda po strelení druhého gólu ožila a snaží sa pridať do prestávky ďalší gól. Smeruje k cenným trom bodom, ktoré ju môžu výrazne priblížiť k účasti v skupine o titul.
     
    37
    Zsolt Kalmár to skúšal individuálne a napokon si vypýtal faul v súboji s Timotejom Záhumenským. Nasledovať tak bude priamy kop, ktorý z ľavej strany zrejme zahrá sám faulovaný hráč.
     
    38
    Fantastický zákrok predviedol Pavel Kováč. Po rohovom kope Erika Pačindu loptu nešťastne nadvihol Martin Dobrotka. Vďaka tomu sa dostal k hlavičke Marin Ljubicić, no jeho takmer gólové zakončenie na čiare zastavil brankár hostí.
     
    39
    Domáci futbalisti pokračujú vo svojej útočnej aktivite. Yves Simon Pambou prudko vystrelil spoza pokutového územia a lopta smerovala len tesne nad bránu hostí.
     
    40
    Do konca prvého polčasu zostáva ešte päť minút. Dunajská Streda sa naďalej tlačí dopredu a chce o osude dnešného duelu rozhodnúť ešte v prvej polovici zápasu.
     
    41
    Ďalšia pekná akcia v podaní zverencov Marca Rossiho. Erick Davis presným pasom z ľavej strany našiel osamoteného Zsolta Kalmára, no jeho zakončenie z prvej mierilo vedľa brány Pavla Kováča.
     
    42
    Teraz sme boli svedkami nepresnosti na domácej strane. Kristopher Vida sa snažil vysunúť dopredu Erika Pačindu, no ten už nezachytil loptu na hracej ploche.
     
    43
    V závere prvého polčasu sme svedkami aj prvého striedania. Zrejme kvôli zdravotným problémom končí v zápase Martin Chren. Na jeho miesto prichádza Miloš Nikolić.
     
    44
    Erik Pačinda si nabehol na pekný pas za obrannú líniu súpera. Brankár Pavel Kováč ale dobre čítal hru, vybehol na hranicu pokutového územia a napokon bol pri lopte ako prvý.
     
    45
    Strelou z veľkej diaľky to teraz vyskúšal Erick Davis, no jeho pokus bol veľmi nepresný. Prvý polčas sa pomaly chýli k svojmu záveru, nadstavovať sa bude ešte 60 sekúnd.
     
    45+1
    Na ihrisku sa teraz nehrá, pretože po odkope Pavla Kováča sa v hlavičkovom súboji zrazili Kristopher Vida a Martin Dobrotka. Obaja hráči musia byť ošetrovaní priamo na trávniku.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo dnešného zápasu oveľa lepšie zvládli domáci futbalisti. Tí diktovali tempo hry a zaslúžene vedú 2:0. Ako prvý sa zapísal do streleckej listiny Erik Pačinda. Domáci špilmacher bol zrejme posledným hráčom, od ktorého sa lopta po rohovom kope odrazila do siete. MOL Aréna sa druhýkrát zaradovala v 33. minúte, keď po veľkej chybe Damiána Bariša skóroval Yves Simon Pambou. Zlaté Moravce boli prakticky bezzubé a zmohli sa len na jeden strelecký pokus. Druhý polčas sa začne krátko po 15:00 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Juraj Jarábek spravil počas prestávky jednu zmenu vo svojej zostave. Na trávnik prišiel Cleber Silva Nascimento, ktorý vymenil trošku nevýrazného Petra Sládeka.
     
    47
    Cleber Silva Nascimento pekný kolmým pasom poslal do šance Róberta Gešnábela. Ten smeroval na bránu súpera, ale 20 metrov pred ňou ho zastavil nedovolene Ľubomír Šatka. Hlavný rozhodca mu tak udeľuje žltú kartu.
     
    48
    S rozohrávkou priameho kopu sa ešte čaká, pretože hlavný rozhodca si upravuje postavenie domácich hráčov v múre. Okrem toho sa už na trávnik vrátil ošetrovaný Róbert Gešnábel.
     
    49
    Exekútorom priameho kopu bol napokon Ewerton Paixao da Silva. Ten vyslal peknú strelu pravačkou, ale našiel len pripraveného Patrika Maceja, ktorý loptu vyrazil do bezpečného priestoru.
     
    50
    V priebehu minúty sme videli dva nedovolené zákroky na strane hostí. Najskôr bol faulovaný Marko Živković a následne aj Zsolt Kalmár. Domáci tak budú mať výhodu priameho kopu z ľavej strany.
     
    51
    Erick Davis neposlal ideálny center do šestnástky súpera. Hostia sa následne vydali do rýchleho brejku, ale Cleber Silva Nascimento pokazil nádejnú akciu nepresnou prihrávkou.
     
    52
    Kristopher Vida dostal na ľavej strane veľmi veľa priestoru. Následne dokázal odcentrovať, ale loptu nenasmeroval do miest, kde číhal mladý srbský útočník Marko Divković.
     
    53
    Vzrušenie na domácich tribúnach bolo zbytočné. Marko Divković si síce prebral kolmý pas a smeroval sám na bránu, no postranný rozhodca Ján Pozor zdvihol svoju zástavku.
     
    54
    Ďalší nepresný center, tentokrát v podaní Ericka Davisa. Panamský obranca hľadal v pokutovom území Erika Pačindu, ale z tejto situácie pramení len odkop od Kováčovej brány.
     
    55
    Cleber Silva Nascimento sa snažil presadiť individuálne. Loptu si hodil medzi dvoch hráčov súpera, no napokon z tohto súboja vyšiel víťazne strelec druhého gólu zápasu – Yves Simon Pambou.
     
    56
    Cleber Silva Nascimento zahodil obrovskú šancu. Po prízemnom centri Timoteja Záhumenského z ľavej strany zakončoval sám z hranice možno siedmich metrov, no Brazílčan napriek tomu prestrelil bránu Patrika Maceja.
     
    57
    Teraz sa črtala dobrá šanca pre domácich futbalistov. Marko Divković centroval z ľavej strany, no v pokutovom území nenašiel lepšie postavených spoluhráčov – Erika Pačindu či Zsolta Kalmára.
     
    58
    Hostia teraz spravili v rozohrávke veľkú chybu. Pavel Kováč na prihrávku od svojho spoluhráča reagoval len ukrytím lopty do svojich rukavíc, a tak hlavný rozhodca nariaďuje nepriamy kop.
     
    59
    Po priťuknutí od Erika Pačindu zakončoval z vnútra pokutového územia Zsolt Kalmár. Maďarský hráč ale trafil len les tiel pred ním, a tak bude nasledovať rohový kop.
     
    60
    Po rohovom kope sa lopta odrazila na nohu Erika Pačindu. Ten to skúšal pohotovou strelou z otočky, ale loptu nasmeroval vedľa brány Pavla Kováča.
     
    62
    Zlaté Moravce dali gól!
    Hostia dramatizujú priebeh dnešného stretnutia. Timotej Záhumenský sa na ľavej strane dostal cez Erika Pačindu a Marka Živkovića. Následne presným pasom našiel RÓBERTA GEŠNÁBELA a ten z tesnej blízkosti nemal problém skórovať.
     
    63
    Na trávniku zostáva ležať Marko Divković a vyzerá to tak, že bude musieť striedať. Možno aj kvôli zraneniu nedokázal zastaviť Timoteja Záhumenského, ktorý sa zaskvel gólovou asistenciou.
     
    64
    Avizované striedanie je v tejto chvíli realitou. Namiesto zraneného Marka Živkovića prichádza na pravú stranu obrannej formácie Kristián Koštrna.
     
    65
    Domáci futbalisti si mohli prinavrátiť dvojgólové vedenie. Po centri Erika Pačindu hlavičkoval osamotený Ľubomír Šatka. Najskôr však loptu nasmeroval do žrde a následne neprekonal ani na zemi ležiaceho Pavla Kováča.
     
    66
    Róbert Gešnábel sa presadil na úrovni bránkovej čiary. Prenikol až do pokutového územia, no jeho následný center zblokoval Tomáš Huk na rohový kop. Ten zahrá Cleber Silva Nascimento.
     
    67
    Dunajská Streda dala gól!
    Hostia mali výhodu rohového kopu, no zahrali ho veľmi zle. Následne sa domáci dostali do brejku, Marko Divković posunul loptu doľava na ERIKA PAČINDU, ktorý chladnokrvne prekonal hosťujúceho brankára.
     
    68
    Za následnú gólovú oslavu si Erik Pačinda vykoledoval žltú kartu. Každopádne, svojim druhým gólom v zápase Dunajskú Stredu výrazne priblížil k zisku cenných troch bodov.
     
    70
    Timotej Záhumenský to teraz poriadne prehnal so svojim dôrazom a môže byť rád, že nedostal minimálne žltú kartu. Marin Ljubicić zostáva na trávniku a musí byť ošetrovaný.
     
    71
    Zlaté Moravce dali gól!
    Hosťujúci tréner Juraj Jarábek mal šťastnú ruku pri striedaní. Brazílčan CLEBER SILVA NASCIMENTO si pekne spracoval center od Ewertona, presadil sa cez Tomáša Huka a oblúčikom poslal loptu ponad Patrika Maceja.
     
    72
    Hostia mali výhodu rohového kopu a brankár Patrik Macej mal plné ruky práce. Napokon sa mu podarilo po skrumáži vyraziť loptu na ďalší rohový kop. Zlaté Moravce zvyšujú svoju aktivitu.
     
    73
    Tentokrát Patrik Macej lepšie zasiahol pri centri z ľavej strany. Následne sa dostal k strele ešte jeden z hráčov v bielom drese, no jeho strelecký pokus bol veľmi nepresný.
     
    74
    Marin Ljubicić spadol v pokutovom území, no pokutový kop si nevypýtal. Celú akciu dokončil Erik Pačinda a vybojoval pre domáce farby aspoň rohový kop. Pred ním sa však ešte bude striedať.
     
    75
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Zsolt Kalmár, prichádza Musefiu Olansunkanmi Ashiru.
     
    76
    Striedajúci Miloš Nikolić centroval z pravej strany. Domáci brankár Patrik Macej sa dostal do súboja s Martinom Dobrotkom a napokon si vypýtal nedovolený zákrok.
     
    77
    Patrik Macej je po predošlom zákroku mierne otrasený, a tak musí byť ošetrovaný. Ťažko povedať, či je to skutočne oprávnené prerušenie alebo domáci brankár iba naťahuje čas.
     
    79
    Veľa nechýbalo k tomu, aby sme boli svedkami vyrovnávajúceho gólu. Ewerton Paixao da Silva dokázal odcentrovať z ľavej strany, no pred Milošom Nikolićom v poslednej chvíli zasiahol Tomáš Huk.
     
    80
    Róbert Gešnábel bol faulovaný, no hosťom bola poskytnutá výhoda. Po centri z pravej strany odvrátil loptu do bezpečia Erik Pačinda, a tak budeme svedkami ďalšieho rohového kopu.
     
    81
    Zlaté Moravce dali gól!
    A máme tu vyrovnaný stav. Po centri Damiána Bariša skvelým spôsobom zachytil loptu na hracej ploche Martin Dobrotka. Na jeho následný pas domáci obrancovia nereagovali, a tak loptu poslal do siete EWERTON PAIXAO DA SILVA.
     
    82
    Hostia pokračujú vo svojom útočnom snažení. Naopak, domáci v druhom polčase horia v defenzíve. Človeku sa ani nechce veriť, že tento tím neinkasoval osem polčasov v rade.
     
    83
    Hostia mohli strhnúť vedenie na svoju stranu! Ewerton Paixao da Silva sa uvoľnil na hranici pokutového územia, oprel sa do strely, no loptu nasmeroval len do brvna brány Patrika Maceja.
     
    85
    Domáci tréner Marco Rossi sa ešte snaží oživiť útočnú formáciu svojho tímu. Marko Divković si už sadá na lavičku náhradníkov a na hracej ploche ho nahradzuje Tomáš Malec.
     
    86
    Tomáš Malec sa okamžite po svojom príchode na trávnik prezentoval nedovoleným zákrokom. Následne ale Pavel Kováč dlho váhal s rozohrávkou, za čo dostáva žltú kartu.
     
    87
    Cleber Silva Nascimento je jednoznačne najlepším hráčom v zostave hostí. Teraz sa síce individuálne nepresadil, no po obrannom zákroku Musefiu Olansunkanmiho Ashiru budú mať hostia rohový kop.
     
    88
    Hostia stratili loptu pred súperovou šestnástkou. Následne sa snažil rozvinúť rýchlu akciu Marin Ljubicić, no taktickým faulom ho aj za cenu žltej karty zastavil Martin Dobrotka.
     
    89
    Na ihrisku sa už dlhší časový úsek nehrá. V stredovom kruhu totiž zostáva sedieť Cleber Silva Nascimento a vyzerá to tak, že má problémy so zadným stehenným svalom.
     
    90
    Zlaté Moravce stále hrajú len s desiatimi hráčmi. Medzitým sa naplnil riadny hrací čas, no hlavný arbiter Peter Ziemba pridáva ešte päť minút. To je dostatočný čas na strelenie rozhodujúceho gólu.
     
    90+1
    Prvá nadstavená minúta veľa vzruchu nepriniesla. Cleber Silva Nascimento sa po svojom návrate na trávnik snažil presadiť, ale proti dvojici obrancov súpera neuspel.
     
    90+2
    Cleber Silva Nascimento to opäť skúšal, tentokrát cez ľavú stranu. Jeho center však spoluhráča nenašiel. Následne išli dopredu domáci a Erika Pačindu musel zastaviť Denis Horník.
     
    90+3
    V ostrom súboji bol faulovaný Marin Ljubicić. Následne však verbálne napadol hlavného rozhodcu, za čo dostávajú zaslúženú, no veľmi zbytočnú žltú kartu.
     
    90+4
    Erik Pačinda krásnou prihrávkou vysunul striedajúceho Musefiu Olansunkanmiho Ashiru. Ten mal veľa priestoru na ľavej strane, no jeho následný center nebol z kategórie vydarených.
     
    90+5
    V samotnom závere stretnutie využíva Juraj Jarábek aj svoje tretie striedanie. Na trávnik sa dostane aj Dávid Hamar, ktorý nahradí strelca prvého gólu hostí Róberta Gešnábela.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Po prvom polčase to vyzeralo na jasnú záležitosť domáceho tímu. Juraj Jarábek však následne poslal do hry Clebera Silvu Nascimenta, ktorý rozprúdil ofenzívu Zlatých Moraviec. Tie dokázali znížiť zásluhou Róberta Gešnábela a nezlomil ich ani druhý gól Erika Pačindu v zápase. Dvadsať minút pred koncom spomínaný Brazílčana opäť skorigoval náskok domácich a napokon v 81. minúte Ewerton Paixao da Silva vyrovnal po rohovom kope na konečných 3:3. Tento výsledok určte viac teší hostí, ktorí si zachovali šancu na postup do elitnej šestky. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem pekný zvyšok večera. (16:00:36)

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.

    Góly: 18. Urgela (vla.), 33. Pambou (Divković), 67. Pačinda (Divković) – 62. Gešnábel (Záhumenský), 71. Nascimento (Paixao da Silva), 81. Paixao da Silva (Dobrotka)

    Karty:   47. Šatka (DUN), 68. Pačinda (DUN), 90+3. Ljubicić (DUN) – 86. Kováč (ZMO), 88. Dobrotka (ZMO)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 7:3. Rohy: 10:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 20:17.
    DAC 1904 Dunajská Streda: Macej – Davis, Huk, Šatka, Živković (64. Koštrna) – Ljubicić – K. Vida, Pambou, Kalmár (75. Ashiru), Pačinda (C) – Divković (85. Malec).
    Náhradníci: Száraz – Mervo, Ashiru, Domonkos, Koštrna, Špiriak, Malec.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Chren (43. Nikolić), Dobrotka (C), Horník, Záhumenský – Paixao da Silva, Bariš, Szymonowicz, Sládek (46. Nascimento) – Gešnábel (90+5. Hamar) – Urgela.
    Náhradníci: Novota – Nikolić, Nascimento, Hamar, Švec, Jančura.

    Rozhodca: Peter Ziemba – Roman Slyško a Ján Pozor