Rennes – Paríž 1:4 (kon.) | Caen – Guingamp 0:0 (kon.) | Dijon – Lille 3:0 (kon.)
Montpellier – Metz 1:3 (kon.) | Štrasburg – Toulouse 2:1 (kon.) | Troyes – Amiens 1:0 (kon.)
koniec
SM Caen
0:0 (0:0)
EA Guingamp
cz Sobota 16.12.2017, 20:00 • Stade Michel d'Ornano, Caen • Ligue 1 Uber Eats • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 6:1. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 19:13. (21:52:43)
     
    Dvě nastavené minuty uplynuly a zápas končí bez branek. Utkání dvou týmů ze středu tabulky příliš fotbalovosti nenabídlo. Bez šancí, bez branek, se spoustou osobních soubojů, takový byl dnešní zápasu Caen s Guingampem. V prvním poločase byl nejblíže vstřelení brance Ronny Rodelin, ale osmadvacetiletý útočník Caen promarnil povedený centr Guilberta a z jasné pozice branku přestřelil. Ve druhém poločase měl navrch Guingamp, ale Rémy Vercoutre v domácí brance neměl ani tak žádnou práci.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Yannis Salibur, přichází Felix Eboa Eboa.
     
    90+2
    Už to vypadalo, že by se hosté mohli dostat do šance, ale Blasův centr přišel až příliš pozdě. Domácí obrana se stačila vrátit na své pozice a Briandovi nedovolila zakončovat.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90
    Dlouhý výkop Johnssona měl najít Brianda. Hostující kapitán se ale k míči nedostal, ale napadající Phiri donutil Vercoutrea odkopnout míč jen za postranní lajnu.
     
    89
    Od Frédérica Guilberta se domácí snažili o útočnou akci. Po centru na Santiniho musel zasahovat před útočníkem Caen Sorbon. Ani další rohový kop domácích nepřinesl ohrožení hostující branky.
     
    88
    Rodelin hledal svého parťáka v útoku Ivana Santiniho, ale ten nepochopil jeho prostrkávačku do vápna a tak za míčem ani neběžel a nechal ho Johnssonovi.
     
    87
    Útočné snažení Caen pokračovalo rohovým kopem. Hostující obrana ale s přehledem odklidila míč až ke středové lajně.
     
    86
    Mbengue se štěstím prošel do vápna, poté zkoušel nastřelovat míč před branku, ale skluzující Rodelin se již k zakončení přes Kerbrata nedostal.
     
    85
    Guingamp je v posledních minutách aktivnějším týmem, ale k brakové příležitosti se nemůže prosadit. Nyní bojoval ve vápna Salibur, ale nezmohl se ani ke střele.
     
    84
    Ve středovém kruhu byl povalen k zemi Deaux. Defenzivní záložník Guingampu sám rychle rozehrál do útoku. Jimmy Briand se ale proti přesile neprosadil.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut zápasu i s nastavením pro oba týmy. Na úvodní branku stále čekáme. Briand nyní vystřelil zpoza vápna jen do středu branky, kde byl připravený Vercoutre.
     
    81
    Yannis Salibur se prosadil k centru z pravé strany. Před Vercourtrem se zjevil Briand, ale jeho hlavička v nouzi končí jen vysoko nad domácí brankou.
     
    80
    Ronny Rodelin se dostal k balonu na pravé straně, prošel přes tři obránce, poté odevzdat míč Santinimu, který pálil z dobré pozice, ale jen mimo pravou tyč. Navíc je pískán ofsajd.
     
    79
    Po boji o míč ve středu pole se dostal do útoku Santini. Chorvatský útočník však musel přihrávat zpět na Féreta. Kapitán Caen ho hledal zpět v pokutovém území, ale Johnsson byl připraven.
     
    78
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Marcus Regis Coco, přichází Lebogang Phiri.
     
    77
    Střídání v týmu SM Caen: ze hřiště odchází Jordan N'Kololo, přichází Christian Kouakou.

    Vít Schück

    Góly:

    Karty:   59. Guilbert (CEN), 61. Da Silva (CEN) – 14. Diallo (GUG), 40. Deaux (GUG), 71. Regis Coco (GUG), 74. Rebocho (GUG)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 6:1. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 19:13.
    SM Caen: Vercoutre – Guilbert, Da Silva, Djiku, Mbengue – N'Kololo (77. Kouakou), Aït Bennasser, Féret (C), Repas (70. Bessat) – Santini, Rodelin.
    Náhradníci: Samba – Sankoh, Delaplace, S. Peeters, Bessat, Kouakou, Avounou.

    EA Guingamp: Johnsson – Martins Pereira, Kerbrat, Sorbon, Rebocho – Deaux, Diallo – Salibur (90+2. Eboa Eboa), Benezet (46. Blas), Regis Coco (78. Phiri) – Briand (C).
    Náhradníci: Caillard – Ikoko, Blas, Phiri, Eboa Eboa, Thuram, Tabanou.

    Rozhodca: Rainville – Stien, Denis