Praia – Aves 3:2 (kon.) | Braga – Belenenses 4:0 (kon.)
koniec
GD Estoril Praia
3:2 (1:1)
CD Aves
cz Sobota 16.12.2017, 19:15 • Estádio António Coimbra da Mota, Estoril (kapacita: 8.000 diváků) • Primeira Liga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je pro dnešek ode mne vše. Někdy příště u dalších online přenosů na počtenou! (21:13:11)
     
    Domácí tým zcela zaslouženě po delší době zvítězil, navíc na domácím stadionu. Dvěma góly si pojistil celkem jasnou převahu, kterou ani nezmírnil poslední gól Avesu. Estoril tedy získává velmi cenné tři body v boji o záchranu v nejvyšší portugalské soutěži.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Mama BALDÉ - 3:2
     
    90+3
    CD Aves právě vstřelilo branku!
    Hostům se přecijen povedlo zmírnit stav. Špatně vyražený míč od Moreiry převzal MAMA BALDE, který ho pouze dohlavičkoval do sítě.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavil čtyři minuty!
     
    90
    Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází Victor Andrade, přichází Abner Felipe Souza de Almeida.
     
    89
    Další útok Avesu vykrystalizoval v odkop od branky v podání Moreiry. Zrovna tak rychlý návrat míče zpět se snažil zprvu vystihnout doběhem k míči Mama Baldé. Ten však již přeletěl hraniční čáru, tudíž si jej k dalšímu odkopu přivlastnil Jose Moreira.
     
    87
    Domácím se daří eliminovat závěrečné napadání hostujícího celku směrem k brance Moreiry. Navíc se sérií dlouhých nákopů a autových vhazování snaží o přemístění těžiště hry daleko od vlastní branky.
     
    86
    Estoril zprvu kombinoval nedaleko velkého vápna, načež byl vytlačen blíže ke středové čáře. Na malý moment se pokusil o návrat zpět, ovšem hosté si ukořistili míč pro sebe a vydali se na druhou stranu v naději na úpravu průběžného stavu.
     
    83
    Estoril se dostal do fáze již druhého rohového kopu v řadě. Ten první zleva se nevyvedl, druhý, letící zprava, zachytil do svých rukou Quim, který po chvilce váhání odkopl míč ke středovému kruhu.
     
    82
    Amilton byl zastaven nedovoleně, když se s míčem na kopačkách blížil ke středu hrací plochy a ještě dál. Následný volný kop však byl spíše výhodou pro domácí fotbalisty, neboť ti se dokázali přesunout do útoku.
     
    81
    Střídání v týmu CD Aves: ze hřiště odchází Nélson Lenho, přichází Derley.
     
    80
    Kléber si vyskočil na hlavičku při centru z levé strany. Zachycení míče však bylo nad jeho fyzické možnosti, chybělo nějakých 30 centimetrů.
     
    79
    Oběma týmům jsou již jisté jejich pozice. Proto se hraje již spíše udržovací hra kolem středu hřiště s občasnými výpady na obě strany.
     
    77
    Vyložená šance stála před Lucasem Evangelistou! Z malého vápna vyslal střelu směrem k břevnu. Tu však nedokázal zamířit zcela dle svých očekávání, míč poté proletěl těsně nad brankou.
     
    75
    Estorilu se podařilo zabránit hostům v ohrožování vlastní branky, naopak sami se vydali do útoku. Stejnou rychlostí byli ale vráceni zpět. Navíc celý zpětný přesun odnesl nepříjemným střetem Allano Lima.
     
    73
    Střídání v týmu CD Aves: ze hřiště odchází Cristián Arango, přichází Mama Baldé.
     
    72
    Po vzájemné srážce s Monteirem si vysloužil Cristian Arango žlutou kartu, přestože byl ze hřiště odnesen na nosítkách.

    Vít Trubička

    Góly: 41. Evangelista, 51. A. Lima, 67. Kléber – 45. Machado, 90+3. M. Baldé

    Karty:   30. Halliche (ETR), 51. A. Lima (ETR) – 72. Arango (CDA)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:12. Fauly: 17:14.
    GD Estoril Praia: J. Moreira – P. Monteiro, Joel, Halliche, V. Andrade (90. de Almeida) – F. Fonseca, Evangelista, Ch. Kyriakou – Kléber, Claro (35. Eduardo), Boa Morte (46. A. Lima).
    Náhradníci: Ribeiro – de Oliveira Conceição, Eduardo, A. Lima, Wesley, Aguilar, de Almeida.

    CD Aves: Quim – Rodrigo, Lenho (81. Derley), Ponck, Galo – Machado, Braga (60. Gauld), V. Gomes – Agra, Arango (73. M. Baldé), Amilton.
    Náhradníci: Ma. Pinto – Rodrigo Defendi, Petrolina, Gauld, Falcao, Derley, M. Baldé.

    Rozhodca: Ferreira – Maia, Fernandes