Kolín nad Rýnom – Wolfsburg 1:0 (kon.) | Brémy – Mainz 2:2 (kon.) | Frankfurt – Schalke 2:2 (kon.)
Augsburg – Freiburg 3:3 (kon.) | Stuttgart – Bayern 0:1 (kon.) | Dortmund – Hoffenheim 2:1 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
2:2 (1:0)
FC Schalke 04
cz Sobota 16.12.2017, 15:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Eintracht tak pohrdl možným posunem na čtvrté místo v tabulce a je momentálně sedmý, zatímco Schalke zůstává druhé. To je z mé strany vše, příště na počtenou! (17:28:52)
     
    To byl pane zápas. Ve zprvu nudném druhém poločasu se fotbalisté Eintrachtu dostali díky trefě střídajícího Hallera do trháku 2:0 a užuž se zdálo, že Schalke poprvé po deseti zápasech v lize prohraje. Svěřenci Domenica Tedesca ale deset minut před koncem snížili zásluhou Embola a pár sekund po vypršení nastavených čtyř minut rozjásal kotel hostujících příznivců hrdina Naldo!
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:7. Fauly: 21:20.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+5. NALDO - 2:2
     
    90+5
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelné. Schalke v páté minutě nastavení vyrovnává, podobně jako v derby proti Dortmundu se o vyrovnání "last-minute" postaral střelou zpoza hranice pokutového území stoper NALDO!
     
    90+4
    Naldo hloupě fauloval Carlose Salceda, v poslední minutě nastavení tak bude mít Lukas Hradecky spoustu času na rozehrávku.
     
    90+3
    Oczipkův centr z levé strany zblokoval Marius Wolf do autu, to už se nastavení přehouplo do své druhé poloviny.
     
    90+2
    Z toho ale žádné nebezpečí pro Hradeckyho a spol. nepramenilo a na opačnou stranu se okamžitě poté vydali Mijat Gaćinović a Sébastien Haller, přičemž první jmenovaný si došel pro faul McKennieho.
     
    90+2
    Carlos Salcedo si pohlídal průnik Burgstallera a jeho střelu z ostrého úhlu zblokoval, Schalke tak bude zahrávat rohový kop.
     
    90+1
    Druhý poločas bude hned o čtyři nastavené minuty delší!
     
    90
    Domácí fanoušci si teď hlasitě oddechli. Weston McKennie v pokutovém území Eintrachtu postrčil Salceda, a hostům tak byl odpískán útočný faul.
     
    89
    Právě Falette teď obětavě padl do rány aktivnímu Embolovi, hosté budou ještě pokračovat v akci formou autového vhazování.
     
    88
    Simon Falette za svůj faul na Embola dostal žlutou kartu.
     
    88
    Wolfova kolmice na Timothyho Chandlera byla příliš prudká a vyběhnuvší Ralf Fährmann ve skluzu dopravil míč do bezpečí.
     
    87
    Franco Di Santo si po ztrátě míče pomohl útočným faulem na Gélsona Fernandese, domácí fotbalisté s rozehrávkou ve středu hřiště pochopitelně vůbec spěchat nebudou.
     
    86
    Oczipkův centr z levé strany zblokoval Marco Russ a na opačnou stranu se poté vydal Aymen Barkok, který se ovšem bez podpory spoluhráčů daleko nedostal.
     
    85
    Po vstřelení kontaktního gólu svěřenci Domenica Tedesca neskutečně ožili a hráče Eintrachtu teď mačkají jako pořádně šťavnatý pomeranč.
     
    84
    Marco Russ pod tlakem odkopl míč pouze ke Caligiurimu, jeho následná rána ale mířila jen do míst, kde stál připravený Lukas Hradecky.

    Vojtěch Balon

    Góly: 2. Jović (Gaćinović), 65. Haller (Gaćinović) – 82. Embolo (Burgstaller), 90+5. Naldo

    Karty:   24. Gaćinović (FRN), 30. Willems (FRN), 31. Rebić (FRN), 88. Falette (FRN) – 62. Schöpf (SCH), 74. Di Santo (SCH)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:7. Fauly: 21:20.
    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Salcedo, Russ, Falette – M. Wolf, K-P. Boateng (C), G. Fernandes, Gaćinović, Willems (42. Chandler) – Jović (83. Barkok), Rebić (50. Haller).
    Náhradníci: Zimmermann – Haller, Stendera, Chandler, D. da Costa, Barkok, Hrgota.

    FC Schalke 04: Fährmann (C) – Stambouli, Naldo, Nastasić – D. Caligiuri, Harit (56. Di Santo), Meyer, Oczipka – Schöpf (81. McKennie), Burgstaller, Konopljanka (68. Embolo).
    Náhradníci: Nübel – Embolo, Riether, Kehrer, McKennie, Di Santo, Reese.

    Rozhodca: Kampka – Kempter, Kempkes