Kolín nad Rýnom – Wolfsburg 1:0 (kon.) | Brémy – Mainz 2:2 (kon.) | Frankfurt – Schalke 2:2 (kon.)
Augsburg – Freiburg 3:3 (kon.) | Stuttgart – Bayern 0:1 (kon.) | Dortmund – Hoffenheim 2:1 (kon.)
koniec
FC Augsburg
3:3 (1:1)
SC Freiburg
cz Sobota 16.12.2017, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • Nemecká Bundesliga • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 6:1. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:13. (17:28:08)
     
    Jak zápas začal, tak také skončil. Již ve druhé minutě se prosadil domácí Alfred Finnbogason, poté se ale Augsburg na dlouho odmlčel. Ještě před poločasem srovnal krok na 1:1 Günter. Následně se ve druhém poločase prosadil hned dvakrát Nils Petersen. Hosté si již mysleli, že mají všechny tři body v kapse, ale poté přišel strhující závěr. Nejprve snížil na 2:3 Alfred Finnbogason a následně stejný hráč ve čtvrté minutě nastavení zmrazil všechny hráče Freiburgu vyrovnávací brankou na konečných 3:3.

    Freiburg se mohl dotáhnout více do středu tabulky, ale zisk jednoho bodu týmu okolo kapitána Petersena příliš nepomáhá. Naopak Augsburg je za dnešní bod velmi rád.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Yoric Ravet, přichází Bartosz Kapustka.
    90+4. Alfred FINNBOGASON - 3:3
     
    90+4
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Neskutečný závěr zápasu! Domácí druhou brankou v nastaveném čase dovádějí zápas nejspíše k remíze. Po rohovém kopu se dostal k hlavičce znovu ALFRED FINNBOGASON, který se dnes prezentuje hattrickem a celý Augsburg mu dnes může děkovat.
    90+3. Alfred FINNBOGASON - 2:3
     
    90+3
    Augsburg právě vstřelil branku!
    A přece jen je tady ještě zdramatizování úplného závěru zápasu. Po centru Maxe se dostal k hlavičce ALFRED FINNBOGASON, který nedal pokusem z blízkosti hostujícímu brankáři žádnou šanci.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločasu tři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Marco Terrazzino, přichází Caleb Stanko.
     
    90
    Caiuby se dostal k lehkému lobu přes bránícího hráče. K míči se ještě probojoval Baier, ale ten už jen odpálil balon vysoko na tribunu.
     
    89
    Haberer získal míč ještě na útočné polovině. Mohl nahrávat doleva na rozběhnutého Petersena, ale zvolil individuální akci, kterou zakončil střelou do stojícího Hintereggera.
     
    88
    Domácí se již nejspíše smířili s tím, že dnes to na body stačit nebude. Útočná aktivita Augsburgu polevila. Vysoký centr si s přehledem sebral ze vzduchu do rukavic brankář Freiburgu.
     
    87
    Po střele střídajícího hráče Sergio Córdovi se kopal rohový kop. Finnbogason si naskočil na hlavičku, ale míč jen rozhoupal síť dotekem nad břevnem.
     
    86
    Hosté šli do rychlého protiútoku tři na dva bránící hráče. Petersen ale zbytečně útok pozastavil a poté se již domácí dostali do obrany a celou akci zastavili ještě před zakončením.
     
    84
    Caiuby se odhodlal ke střele po zdlouhavé kombinaci Augsburgu. Míč dokázal vyrazit Schwolow mimo tři tyče. Domácí se ale znovu dostávají k balonu a tlak pokračuje.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Freiburg si bezpečně drží dvoubrankové vedení a už to vypadá, že z Augsburgu pojede se třemi body.
     
    82
    Gregoritsch táhl akci Augsburgu na levé straně. Rakouský útočník se však nedostal již přes prvního bránícího hráče hostujícího celku.

    Vít Schück

    Góly: 2. Finnbogason (Caiuby), 90+3. Finnbogason (Max), 90+4. Finnbogason (Gregoritsch) – 22. Günter (Kleindienst), 49. Petersen (Kleindienst), 66. Petersen (Kleindienst)

    Karty:   44. Baier (AUG) – 59. Haberer (FRE), 71. Petersen (FRE), 81. Söyüncü (FRE)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 6:1. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:13.
    FC Augsburg: Hitz – Opare (24. Framberger), Gouweleeuw, Hinteregger, Max – R. Khedira (78. Schmid), Baier (C) – Heller (72. Córdova), Gregoritsch, Caiuby – Finnbogason.
    Náhradníci: Luthe – Stafylidis, Schmid, Callsen-Bracker, Córdova, Či Tong-won, Framberger.

    SC Freiburg: Schwolow – Kübler, Koch, Söyüncü, Günter – Ravet (90+4. Kapustka), Haberer, Höfler, Terrazzino (90+1. Stanko Stanko) – Petersen (C), Kleindienst (79. Kath).
    Náhradníci: Gikiewicz – Ignjovski, Sierro, Schuster, Kapustka, Stanko Stanko, Kath.

    Rozhodca: Dingert – Christ, Gerach