J. Kórea – Švédsko 1:5 (kon.) | Rusko – Kanada 2:0 (kon.)
koniec
Južná Kórea
1:5 (0:0, 1:3, 0:2)
Švédsko
cz Sobota 16.12.2017, 11:00Euro Hockey Tour
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli vše, děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek dne! (13:25:09)
     
    Dnešní zápas dopadl dle představ, Jižní Korea ale byla i tentokráte nepříjemným soupeřem. Nutno však dodat, že Švédsko od svého vedoucího gólu kontrolovalo zápas a soupeře k moc akcím nepustila. Nakonec Švédi zvítězili 5:1 a připsali si první výhru na turnaji v Rusku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Eric Regan se šikovně prosmýkl kolem svého strážce v útočné třetině, měl před sebou pouze brankáře, ale toho prostřelit nedokázal.
     
    58:46
    Vyloučení v týmu Jižní Korea (2 min. – příliš mnoho hráčů).
     
    58:42
    Rána od modré končí těsně vedle Hellbergovy branky, následně Švédsko vyhazuje přes všechny čáry.
     
    58:19
    Jižní Korea se snad poprvé v dnešním zápase dokázala usadit v přesilovce v útočném pásmu. Zatím tomu ale schází střelba.
     
    57:17
    Vyloučení v týmu Švédsko (John Norman – 2 min., držení protihráče).
    56:24 Andreas ENGQVIST - 1:5
     
    56:24
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A je to o čtyři góly. Šikovnou teč Bergströma ještě dokázal Dalton vyrazit, ale na následnou dorážku ANDREASE ENGQVISTA už byl krátký. Asistence: Alexander Bergström, Linus Omark.
     
    55:56
    Švédsko v plném počtu.
     
    55:05
    Švédsko si zavezlo kotouč do útočné třetiny, tam ale chybovalo a Jižní Korea se hnala do přečíslení čtyři na dva. Hned první přihrávka ale byla nepřesná, a tak se Švédsko ubránilo celkem snadno.
     
    54:44
    Vyloučení v týmu Jižní Korea (Ki Sung Kim – 2 min., podražení).
     
    54:20
    Stále ten stejný problém, Jižní Korea se nemůže usadit v útočném pásmu, Švédi s lehkostí vyhazují kotouč přes všechny čáry.
     
    53:56
    Oddechový čas pro Jižní Koreu.
     
    53:56
    Vyloučení v týmu Švédsko (Dennis Everberg – 2 min., podražení).
     
    53:06
    Jižní Korea v plném počtu.
     
    52:55
    Jižní Korea se znovu osvobozuje vyhozením, tohle oslabení už přežije.
     
    52:30
    Nyní se to podařilo, ke střele z velmi výhodné pozice se dostal Patrik Hersley, ale jeho střelu zlikvidoval Dalton ramenem.

    Radim Sochor

    Góly a asistencie: 21. Teswtuide (Ki Sung Kim) – 24. Bergström (Omark, Wikstrand), 26. Lander (Wikstrand), 31. P. Lindholm (Lindström), 50. Everberg (Zackrisson), 57. Engqvist (Bergström, Omark)


    Južná Kórea: Dalton (Sung Je Park) – Won Jun Kim, Yeong Jun Seo, Plante, Dong Hwan Kim, Regan, Don Ku Lee, Hyeok Kim, Hyun Ho Oh (A) – Teswtuide, Ki Sung Kim, Sang Wook Kim – Sang Hoon Shin (A), Min Ho Cho, Swift – Jin Hui Ahn (C), Woo Sang Park, Radunske – Won Jung Kim, Young Jun Lee, Sang Woo Shin – Hyung Yun Shin.
    Švédsko: Fasth (31. Hellberg) – Hersley, Burström, Gustafsson, Ahnelöv, Wikstrand, Nygren, Tömmernes, Junland – Möller, P. Lindholm, Lindström – Zackrisson, Lander, Axelsson – Omark (A), Engqvist, Bergström – F. Pettersson, J. Lundqvist (C), Everberg – Norman.