B. Bystrica – Nitra 6:3 (kon.) | Nové Zámky – Zvolen 1:4 (kon.) | Žilina – Poprad 4:2 (kon.)
Trenčín – Lipt. Mikuláš 1:2 (kon.) | Košice – Detva 4:3 (kon.)
koniec
HC´ 05 Banská Bystrica
6:3 (1:1, 3:0, 2:2)
HK Nitra
Nedeľa 14.01.2018, 16:00 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 37. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Banská Bystrica sa po dvoch porážkach vracia späť na víťaznú vlnu. V repríze ostatných dvoch finále Tipsport Ligy išli do vedenia už v tretej minúte Nitrania, no potom nasledovalo šesť gólov v rade od domácich hokejistov. Barani vyhrávali v záverečnom dejstve už 6:1, súperovi síce dovolili znížiť dvoma presnými zásahmi, no nedopustili žiadnu drámu a dosiahli štvrté víťazstvo v piatom vzájomnom zápase s Nitrou v aktuálnej sezóne. (18:20:07)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:20
    Tomáš Surový vyhral buly v blízkosti Lukáša a domáci vyhodili puk do stredného pásma. V závere sa už asi nič nestane.
     
    58:40
    Diváci stoja a tlieskajú hráčom Banskej Bystrice, ktorí dnes získajú tri body za víťazstvo nad vicemajstrom a môžu poskočiť do čela tabuľky.
     
    57:31
    Macík pristavil puk na modrej čiare Martinovi Rýglovi, ktorý vyslal prudký projektil. Jan Lukáš predviedol úspešný zákrok.
     
    56:44
    Miloš Bubela udržal na chrbte brániaceho Petra Ordzovenského, natlačil sa na ľavý kruh a odtiaľ nepresne vystrelil švihom.
     
    56:04
    Nitra má posledné štyri minúty na to, aby sa pokúsila o vyrovnanie. Hosťom sa kráti čas a zatiaľ nevedia nájsť cestu k Lukášovej bráne.
     
    55:10
    Adam Sedlák veľmi nepresne rozohrával z obranného pásma. Jeho pas na Miloša Bubelu smeroval cez všetky čiary na icing.
     
    54:27
    Vladimír Országh ihneď zareagoval na dva rýchle nitrianske góly. Domáci kouč si zobral oddychový čas, aby upokojil svojich zverencov.
     
    54:27
    Nitra dala gól! MATEJ PAULOVIČ ukázal, že v aktuálnej sezóne je pri streleckej chuti. Mladý forvard si prebral puk na útočnej modrej čiare, postupoval sám na Lukáša a namieril presne do pravého vinkla. Asistencie: Martin Rýgl, Judd Blackwater.
     
    53:12
    Ďalší ašpirant na olympijskú nomináciu Michal Krištof nabral rýchlosť na ľavom krídle, nikto mu nestíhal, a tak mohol zakončovať bekhendom. Lukáš si dal pozor.
     
    51:56
    Tesne pred gólom hostí zostal ležať na hracej ploche Patrik Lamper, ktorý bol napokon v sprievode lekárov odnesený do šatne. Mladý útočník je v hre o nomináciu do Pjongčangu, takže prípadné zranenie by ho mohlo mrzieť.
     
    51:56
    Nitra dala gól! Konečne sa tešia aj hostia, ktorých presný zásah prišiel veľmi neskoro. RÓBERT LANTOŠI skóroval hneď v prvom zápase po prestupe z Nových Zámkov, keď využil presnú nahrávku Mareka Slováka. Asistencie: Marek Slovák, Judd Blackwater.
     
    51:41
    Banská Bystrica dala gól! Nitra je síce strelecky aktívnejšia, ale efektivita je jasne na strane domáceho tímu. MILOŠ BUBELA poľahky vnikol do útočného pásma, vystrelil švihom spoza hráča a poslal puk do horného rohu brány. Asistencie: Marek Bartánus, Adam Sedlák.
     
    51:06
    Corgoni mohli z ničoho nič zmeniť skóre. Mitch Versteeg nahodil puk od modrej čiary, ten sa zastavil na hornej žŕdke domácej svätyne a následne spadol do bránkoviska.
     
    50:26
    Nitrania nezužitkovali šancu na zdramatizovanie záverečných minút. Hosťom nevyšla presilovka podľa predstáv a ich manko je naďalej štvorgólové.
     
    49:10
    Milam prudko nahadzoval od modrej čiary, pred bránou sa snažil o teč Ordzovenský, ale dvojica nitrianskych obrancov nedokázala prekonať Lukáša.
     
    48:26
    Rozhodcovia zase vylučujú. Guillaume Asselin zastavil prenikajúceho Judda Blackwatera a inkasoval dve trestné minúty za podrazenie.
     
    47:46
    Oba tímy hrajú v plnom počte. Cason Hohmann aj Jameson Milam sa vrátili na ľadovú plochu z trestnej lavice.

    Tomáš Lengyel

    Góly a asistencie: 4. Gélinas, 25. Hohmann (Bartánus, Ďatelinka), 28. Ďatelinka (Surový, Hohmann), 28. Hohmann (Rosandič), 41. Hohmann (t.s.), 52. Bubela (Bartánus, Sedlák) – 3. Paulovič (Krištof, Rais), 52. Lantoši (Slovák, Blackwater), 55. Paulovič (Rýgl, Blackwater)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Lukáš – Kubka, Ďatelinka, Delisle, Rosandič, Sedlák, Gélinas, Košecký – Lamper, Surový, Brittain – Hohmann, Bubela, Bartánus – Giľák, Faille, Asselin – Kabáč, Češík, Bortňák – Gabor.
    HK Nitra: Lawson (28. Foltán) – Rýgl, Rais, Milam, Ordzovenský, Versteeg, Pupák, Korím – Macík, Krištof, Paulovič – Kovacs, Slovák, Blackwater – Lantoši, J. Ručkay, H. Ručkay – Rzavský, Šiška, Csányi.

    Rozhodca: Kalina, Lauff – M. Korba, Smrek