Nitra – B. Bystrica 1:4 (kon.) | Poprad – Žilina 3:2 (po pr.) | Lipt. Mikuláš – Trenčín 3:2 (po pr.)
Detva – Košice 1:2 (kon.) | Zvolen – Nové Zámky 6:3 (kon.)
koniec po predl.
HK Poprad
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
MsHK Žilina
Nedeľa 11.02.2018, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 46. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prajem vám príjemný nedeľný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 46. kola Tipsport ligy, v ktorom domáci HK Poprad privíta na svojom ľade o 17:00 MsHK Žilina. Stretnutím vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad
    Kamzíci sa po víťazstve v Liptovskom Mikuláši 1:3 a prehre v Nitre 3:2 vrátili späť na domáci ľad a v piatok privítali Banskú Bystricu, s ktorou majú túto sezónu priaznivú bilanciu a v piatkovom zápase si ju ešte vylepšili. Baranov porazili prekvapivo až 6:1 a pripísali si ďalšie tri body do tabuľky. Momentálne ich majú na konte 77 a v tabuľke im aj so skóre 133:129 patrí 6. miesto. Na piate Košice hokejisti Popradu strácajú 14 bodov a pred siedmou Žilinou majú pohodlný 18-bodový náskok. Najproduktívnejším hráčom Popradu je krídelník prvého útoku Patrik Svitana, ktorý má 44 bodov za 18 gólov a 26 asistencií a v tabuľke produktivity Tipsport ligy mu patrí 4. miesto.


    MsHK Žilina
    Žilinčanom už niekoľko kôl patrí v tabuľke 7. pozícia, na ktorej majú vlci aktuálne 59 bodov a skóre 119:139. Na dnešného súpera z Popradu strácajú hokejisti Žiliny až 18 bodov. Na pozore sa však musia mať pred ôsmymi Novými Zámkami, ktoré sa pomaličky, ale isto približujú k siedmej priečke. Žilina má pred Zámkami 8-bodový náskok a o konečnom postavení na siedmej a ôsmej pozícii rozhodnú práve najbližšie stretnutia. Žilinskí hokejisti momentálne určite nie sú veľmi pozitívne naladení, keďže v posledných dvoch zápasoch prehrali s tímami tabuľkovo slabšími. Na ľade Mikuláša prehrali 3:2 a predtým aj doma s Detvou 4:5 po predĺžení. Najproduktívnejším hráčom Žiliny je Lukáš Handlovský s 28 bodmi za 15 gólov a 13 asistencií.

    Vzájomné zápasy túto sezónu lepšie zvládli hokejisti Popradu
    , ktorí si ju už udržia, keďže toto bude posledné vzájomné stretnutie v základnej časti v tejto sezóne a dá sa povedať, že aj celkovo posledné v tejto sezóne vzhľadom na momentálne postavenie tímov v tabuľke. Poprad zvíťazil štyrikrát, at o: 1:2 po predĺžení, 3:2, 1:2 a 2:0. Žilina si pripísala jedno víťazstvo, a to v poslednom zápase na domácom ľade, keď zvíťazila 4:2.

    Srdečne vás teda pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem vám pekný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Corbeil (Kováč) – Brejčák (A), König, McDowell, Petran, Fabian (C), Dinda, Davydov, Krempaský – Štrauch, Mlynarovič, Svitana (A) – Paločko, Heizer, Buc – Bondra, Paločko ml., Abdul – Miškovec, Ježek, Hvila

    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Hatala, Kozák, Juraško (C), Roman, Andersons, Mikuš (A), Mazanec – Klimenta, Húževka, Tvrdoň – Konečný (A), Holovič, J. Jurík – Stupka, Švihálek, Rogoň – Dolinajec, Ondruš, Mendrej

    Rozhodca: Lauff, Lokšík – Bogdaň, Jobbágy.
     
    Na ľadovú plochu už nastupujú oba tímy. Žilinčania v zelených dresoch a domáci Popradčania v bielych.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:16
    Hostia vyhrali vhadzovanie a podarilo sa im vytvoriť si aj prvú streleckú príležitosť. Z ľavého kruhu to skúšal Peter Húževka, ale Corbeil mal betón pripravený.
     
    00:50
    Po pravom krídle to takisto šikovne skúšal Juraj Jurík. Vystrelil z pravého kruhu spoza obrancu. Corbeil strelu jemne vyrazil.
     
    01:12
    Žilinčania sú od úvodu aktívnejší. Ďalšou strelou sa prezentoval obranca Michal Roman od modrej čiary, no popradský gólman Corbeil bol pripravený a strelu zachytil.
     
    01:38
    Jindřich Abdul sa pri pravom mantineli šikovne vyhol stretu s Mikušom. Následne puk posunul medzi kruhy Bondrovi, ktorý strieľal bekhendom, no mieril ďaleko vedľa.
     
    01:58
    Bondra nespracoval v obrannom pásme ľahký puk. Dolinajec sa k nemu takmer dostal a dorážal, no napokon ho prvý prikryl brankár Corbeil.
     
    02:47
    Pred Michalom Romanom sa otvoril priestor na pravom krídle. Žilinský obranca prekorčuľoval až pred bránku a odtiaľ strieľal bekhendom. Corbeil bol opäť pozorný.
     
    03:08
    Andreas Štrauch nahadzoval puk spomedzi kruhov, no veľmi sa mu to nepodarilo. Zasiahol iba jedného zo žilinských hráčov.
     
    04:28
    Václavovi Stupkovi sa podarilo skrotiť letiaci puk z obranného pásma. Dostal sa až napokon cez celé klzisko a aj vystrelil. Corbeil puk zachytil a okamžite rozohral.
     
    05:17
    Jindřich Abdul sa spoza brány bekhendom natlačil pred bránkovisko, no odtiaľ bola jeho strela blokovaná.
     
    06:04
    Húževka ostal voľný pred bránkou, Klimenta mu aj posúval prihrávku, no tá bola veľmi nepresná a Húževka ju spracovať nedokázal.
     
    06:53
    König pokazil prihrávku v obrannom pásme, puk získal Juraj Jurík, išiel sám na Corbeila, no nedokázal ho už prekonať.
     
    07:14
    V dobrej príležitosti sa zase na opačnej strane ocitol Andreas Štrauch po prihrávke od Mlynaroviča. Počkal si na Tomekov pohyb a posielal prízemnú strelu do protipohybu, no tá letela napokon tesne vedľa žrde.
     
    07:45
    Rogoň si trochu nerozumel s Mikušom počas prechodu do útočného pásma. Rogoň už nestihol vyjsť z útočnej tretiny, a tak sa pískal ofsajd.
     
    08:08
    Žilinčania získavajú presilovú hru. Matej Paločko si odsedí dve minúty za držanie.
     
    08:44
    Od modrej to napálil tvrdo Peter Mikuš, jeho strelu však Corbeil jemne vyrazil. Následne strieľal spomedzi kruhov aj Tvrdoň, ale toto zakončenie pribrzdili popradskí obrancovia.
     
    10:05
    Konečného strelu od modrej jemne tečoval Holovič, ale puk poslal iba na plexisklo. Poprad už bude hrať o pár sekúnd v plnom počte.
     
    11:37
    König zazmätkoval v rozohrávke, puk mu vypichol Klimenta, no následne si už hostia šancu nevypracovali. Poprad šiel dopredu, ale tiež veľmi neuspel.
     
    12:10
    Popradským obrancom to v rozohrávke akosi nevychádza. Teraz zle prihrával aj McDowell, puku sa zmocnil na ľavom kruhu Rastislav Konečný. Jeho strela mierila priamo do Corbeila.
     
    13:33
    Daniel Brejčák nahodil puk do útočného pásma, no nik z domácich hráčov za ním nekorčuľoval. Žilinčania tak môžu rozohrať.
     
    14:28
    Matej Paločko nabil na modrú čiaru Petranovi, ktorý vypálil príklepom, no nedal do strely maximum svojich síl. Tomek nemal úplný výhľad, ale dokázal puk zastaviť.
     
    15:13
    Jindřich Abdul predviedol svoje individuálne schopnosti. Šikovnými kľučkami sa prepracoval až pred Tomeka, ktorý jeho pokus vyrazil. Následne puk ešte mohol dorážať do prázdnej brány Bondra, no bolo mu v tom v poslednej chvíli zabránené!
     
    16:51
    Žilinskí hokejisti sa dostali do útočnej tretiny, no tam sa s pukom pohybovali len popri mantineloch a Corbeila neohrozili.
     
    17:42
    Húževka v prečíslení šikovne našiel na pravej strane Klimentu, ktorý prudko zblízka vystrelil, ale Corbeil jeho strelu dokázal zlikvidovať.
     
    19:09
    Rogoň vykorčuľoval po pravom krídle a vystrelil z kruhu. Corbeil vyrážal hokejkou do opačnej strany. K dorážke sa chcel ešte dostať Švihálek, no už sa mu to nepodarilo.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej časti hry sme nevideli veľmi rýchly a atraktívny hokej. Za zmienku stojí asi najväčšia šanca v doterajšom priebehu, ktorú mali v 16. minúte Abdul s Bondrom.
    Druhá tretina sa začne približne o 17:50.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:29
    Tvrdoň vybojoval puk proti Štrauchovi na pravom kruhu a následne vystrelil. Strela by síce letela mimo, no Corbeil aj tak predviedol svoju lapačku.
     
    20:47
    Z pravého kruhu to skúsil aj Marcel Holovič. Jeho strelu Corbeil pohotovo vyrazil. Puk vyskočil do vzduchu a následne si ho na hokejku vzali domáci hráči.
     
    21:33
    Dávid Buc to teraz neurobil veľmi rozumne. Od modrej čiary chcel nahodiť za bránku padáčikom, no puk skončil na ochrannej sieti.
     
    22:28
    Ondruš sa dostal k strele z ľavého kruhu, no mal to z veľmi ostrého uhla. Puk skončil v rohu klziska, ale Žilinčania sa ešte vďaka icingu Popradu v pásme udržia.
     
    23:20
    Svitana podržal puk v útočnom pásme, prihral ho na pravý kruh Ježekovi, ktorý vystrelil z uhla, no Tomek si dokázal puk pokryť.
     
    23:27
    Vylúčenie na oboch stranách. Juraj Jurík dostáva dve minúty za držanie a Samuel Mlynarovič takisto dve, ale za hrubosť.
     
    24:07
    Stupka posunul puk na pravý kruh Romanovi, ktorý vypálil spoza kruhu, ale Corbeil napokon zakročiť nemusel, keďže strela bola nepresná.
     
    24:43
    Žilinčania budú hrať presilovku. Jindřich Abdul dostáva dve minúty za nedovolenú hru s vysokou hokejkou.
     
    25:15
    Lukáš Kozák vypálil spoza pravého kruhu. Jeho delovku príklepom Corbeil vyrazil hokejkou a následne sa domácim podarilo oslobodiť.
     
    25:50
    Kozák tentokrát strieľal z opačne strany. Možnosť na dorážku mal Klimenta, ale proti trojici Popradčanov pred bránkou neobstál. Domáci dokázali znovu vyhodiť puk a eliminovať nebezpečenstvo.
     
    26:31
    Pred Radomírom Heizerom sa na pravom krídle otvoril priestor, no popradský útočník nedokázal nabrať rýchlosť, a tak iba jemne vystrelil z kruhu. Strela letela do rohu ihriska.
     
    27:02
    Ľubomír Dinda pálil od modrej čiary. Jeho delovka skončila bezpečne na brankárovi Tomekovi a hra bola prerušená.
     
    27:31
    Popradčania sa nedostali do útočného pásma. Puk zachytil na červenej čiare Hatala a poslal ho na Corbeila.
     
    28:17
    Mlynarovič korčuľoval za opusteným pukom v obrannom pásme Žiliny. Napokon však korčuliarsky a osobný súboj tesne vyhral kapitán hostí Juraško.
     
    28:26
    A následne si žilinský obranca Michal Juraško aj sadá na trestnú lavicu. Dostáva dve minúty za nedovolenú hru s vysokou hokejkou.
     
    29:27
    Brejčák pálil od modrej čiary. Jeho delovku brankár Tomek vyrazil betónom do rohu klziska. Poprad ostáva stále v pásme.
     
    29:52
    Od modrej čiary to nevyšlo ani obrancovi Petrovi Königovi. Jeho delovka bola zrejme aj tečovaná, no na ochrannú sieť ju dopravil zákrok brankára Tomáša Tomeka.
     
    30:45
    Petranova strela sa odrazila od zadného mantinelu a došla na pravý kruh, kde prikorčuľoval McDowell, no ten bránku minul.
     
    31:29
    Fabian pekným padáčikom vysunul do brejku Dávida Bondru, ktorý korčuľoval sám na Tomeka, no spomedzi kruhov bránku prepálil!
     
    32:31
    Švihálek sa odpútal od mantinelu a strieľal spomedzi kruhov. Mathieu Corbeil bol pripravený a dokázal správne zasiahnuť.
     
    33:37
    Peter Húževka to skúsil individuálne. Dostal sa medzi kruhy odtiaľ prudko vystrelil. Corbeilovi puk vypadol, a tak Húževka šiel ešte za dorážkou, no popradský brankár potom urýchlene prikryl.
     
    34:24
    Brejčák prudko vystrelil spoza ľavého kruhu. Tomeka trafil nepríjemne do masky. Žilinský brankár to však ustál. Následne sa hostia dopustili icingu.
     
    35:13
    Poprad dal gól!
    Tak a máme tu konečne prvý gól tohto stretnutia! Do vedenia idú domáci. König posunul medzi kruhy Štrauchovi, ktorý nemal ideálne pozíciu, a tak ešte prihral na modrú čiaru DANIELOVI BREJČÁKOVI. Tento obranca šiel bližšie ku kruhu a presnou strelou švihom k ľavej žrdi rozvlnil sieť.
    Asistencie: Andreas Štrauch, Peter König.
     
    35:42
    Žilinčania však hneď majú možnosť na vyrovnanie. Matúš Paločko dostáva dve minúty za držanie.
     
    37:06
    Žilina dala gól!
    Hostia využívajú presilovku a vyrovnávajú stav stretnutia! Strela od modrej od Juraška skončila na Corbeilovi, ktorý si nedokázal ustrážiť puk pod kontrolou. Domáci dovolili dorážať Konečnému, ktorý by sa už stal strelcom gólu, no pred bránkovou čiarou ešte puk zasiahol MICHAL ŠVIHÁLEK, a tak je vyrovnávajúci gól pripísaný jemu.
    Asistencie: Rastislav Konečný, Michal Juraško.
     
    38:57
    Marcel Holovič si spracoval puk medzi kruhmi a príklepom vypálil na bránku. Jeho delovka skončila na hrudi brankára Corbeila a následne bola hra prerušená.
     
    39:38
    Svitana z pravého kruhu vystrelil švihom. Tomek strelu zneškodnil vyrážačkou. Petran sa následne k dorážke už nedostal.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredná časť hry mala podobný scenár, ale videli sme v nej už aj góly. Poprad otvoril skóre v 36. minúte gólom Brejčáka, no dlho sa z vedenia neradoval. Počas presilovky totiž o dve minúty neskôr vyrovnal Švihálek. Pred treťou tretinou je teda všetko otvorené.
    Tretia tretina sa začína približne o 18:45.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:31
    Brejčákovi nevyšla rozohrávka z obranného pásma, puk preletel cez celé klzisko. Pískalo sa zakázané uvoľnenie.
     
    40:36
    Vlci vyhrali buly v útočnom pásme a od modrej čiary okamžite strieľal Roman. Jeho pokus skončil priamo na Corbeilovi.
     
    41:25
    Dinda prekorčuľoval po ľavom krídle. Dostal sa až do útočného pásma, no tam už nič zaujímavé nevymyslel. Kamzíci o puk prišli.
     
    41:52
    König od modrej čiary nastreľoval puk na bránku. Mlynarovič sa snažil tečovať, no strelu usmernil iba mimo bránky.
     
    43:09
    McDowell prenechal puk medzi kruhmi Dávidovi Bucovi, ktorý to skúsil švihom, no nastrelil iba do korčule žilinského hráča a puk išiel mimo brány.
     
    43:49
    Štefan Fabian vypálil od modrej čiary. Jeho delovka bola mierne tečovaná, no napokon neskončila v priestore bránky.
     
    44:29
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti sa po druhýkrát dostávajú do vedenia! König napriahol na modrej čiare a tvrdo vypálil. Tomek vyrazil pred seba, vyšiel ďaleko z brány, k puku sa dostal PATRIK SVITANA, ktorý ešte naznačil strelu, no potom pohodlne do prázdnej brány skóroval.
    Asistencie: Peter König, Andreas Štrauch.
     
    46:14
    Svitana vystrelil spoza pravého kruhu. Jeho zakončenie nebolo teraz veľmi nebezpečné, Tomek ho pohodlne upratal betónom do rohu klziska.
     
    47:00
    Petranovi sa do korčúľ zaplietla hokejka Michala Juraška. Išlo o trochu nešťastný moment. Domáci stratili puk a boli vyhnaní z pásma.
     
    47:35
    Popradčania strelili gól, no ten neplatí! Po strele Buca spomedzi kruhov sa puk odrazil od Tomeka k Radomírovi Heizerovi, no ten ho dosiahol korčuľou. Celú situáciu si musel hlavný rozhodca Lauff overiť u videorozhodcu.
     
    48:23
    Húževka nahodil puk zo stredného pásma na gólmana Corbeila, ktorý ho zachytil na hrudi, no pre istotu šiel na kolená, aby sa uistil, že mu nemá kam ujsť.
     
    49:04
    Mlynarovič si vyskúšal svoje kľučky na Konečného, ktorý aj stratil rovnováhu a spadol. Následne však proti popradskému útočníkovi stáli ešte dvaja protihráči, cez ktorých už neprešiel.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 816 divákov.
     
    49:51
    Popradčania rozbehli novú útočnú akciu. Zakončil ju napokon sám Radomír Heizer strelou spoza pravého kruhu. Tomek mal svoju lapačku pripravenú.
     
    50:51
    Švihálek od mantinelu nahadzoval na bránku. Tvrdoň ešte chcel ísť do dorážky, no Corbeil puk prikryl a postrážil sám pre seba.
     
    52:20
    Jurík sa dostal do útočného pásma po pravom krídle a vystrelil z kruhu. Jeho pokus skončil bezpečne na popradskom brankárovi.
     
    53:10
    Abdul nahodil do útočného pásma pre Štraucha, ktorému sa však v rohu klziska nepodarilo vybojovať puk proti Hatalovi.
     
    53:58
    Strela Michala Romana od modrej čiary skončila na Corbeilovom betóne. Klimenta síce bol pri bránke, no vstával po páde a rýchlo sa nedokázal zapojiť do hry.
     
    55:05
    Aleš Ježek vykorčuľoval s pukom von z obranného pásma a nahodil ho po mantineli za Tomeka. Poprad sa už v týchto minútach viac bude určite sústrediť na defenzívu.
     
    55:51
    Poprad získava presilovku. Tomáš Klimenta dostáva dve minúty za podrazenie a 10 minút za nešportové správanie.
     
    56:29
    Mlynarovič jemne posielal puk pred bránku, kde už boli pripravení Štrauch so Svitanom, no napokon ani jeden puk nezasiahol.
     
    57:14
    McDowell nahadzoval puk od modrej čiary, snažil sa ho tečovať Matúš Paločko no veľmi sa mu to nepodarilo. Tomek vyrazil puk a spoluhráči ho poslali cez všetky čiary.
     
    58:04
    Abdul vyštartoval dopredu po ľavom krídle, posunul pred bránkou Matejovi Paločkovi, no tomu zabránil v zakončení protihráč.
     
    58:14
    Tak Žilina to môže v závere ešte poriadne zdramatizovať. Ľubomír Dinda dostáva dve minúty za nedovolenú hru s vysokou hokejkou.
     
    58:28
    Juraškovu delovku Corbeil vyrazil, Holovič následne z prvej nedorážal. Tomek sa už obzerá na vlastnú striedačku.
     
    58:46
    Žilina dala gól!
    Tak napokon powerplay nutná nebude. Žilinčania využívajú túto presilovku a znovu v zápase vyrovnávajú! Strelu spomedzi kruhov od Holoviča ešte Corbeil vyrazil, no následne popod neho prenikla dorážka od RASTISLAVA KONEČNÉHO z ľavej strany a je 2:2.
    Asistencie: Marcel Holovič, Michal Švihálek.
     
    59:14
    Kamzíci vyhrali buly v útočnom pásme, Svitana to skúšal z ostrého uhla, no napálil iba priamo do brankára Tomeka. Žilinčania to určite budú hrať na predĺženie.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    V tretej tretine sme opäť videli po jednom góle na oboch stranách. V 45. minúte domácich poslal do vedenia Svitana, no Žilina dokázala vyrovnať v závere počas svojej presilovky, keď sa presadil Konečný. Zápas teda bude po krátkej prestávke pokračovať v predĺžení.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:21
    Hostia vyhrali úvodné buly a pomaly sa dostali do útočného pásma, no Tvrdoň to neriskoval a vrátil sa s pukom do obranného pásma.
     
    60:55
    Poprad dal gól!
    Tak toto bol naozaj rýchly a krátky proces! Žilinčania chybne striedali, do prečíslenia sa dostala popradská dvojica. Svitana ideálne prihral na pravý kruh DANIELOVI BREJČÁKOVI, ktorý strelou do sčasti odkrytej bránky rozhodol o dvoch bodoch pre Poprad!
    Asistencia: Patrik Svitana.
     
    Koniec zápasu.
     
    Popradčania teda rýchlym gólom v predĺžení rozhodli o osude stretnutia a získali dva body. Vlci odchádzajú domov pod Dubeň s jedným bodom.

    Ďakujeme za pozornosť, pekný zvyšok nedele. (19:31:19)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 36. Brejčák (Štrauch, König), 45. Svitana (König, Štrauch), 61. Brejčák (Svitana) – 38. Švihálek (Konečný, Juraško), 59. Konečný (Holovič, Švihálek)


    HK Poprad: Corbeil (Kováč) – Brejčák (A), König, McDowell, Petran, Fabian (C), Dinda, Davydov, Krempaský – Štrauch, Mlynarovič, Svitana (A) – Paločko, Heizer, Buc – Bondra, Paločko ml., Abdul – Miškovec, Ježek, Hvila
    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Hatala, Kozák, Juraško (C), Roman, Andersons, Mikuš (A), Mazanec – Klimenta, Húževka, Tvrdoň – Konečný (A), Holovič, J. Jurík – Stupka, Švihálek, Rogoň – Dolinajec, Ondruš, Mendrej

    Rozhodca: Lauff, Lokšík – Bogdaň, Jobbágy

    Diváci: 816