Skalica – Pov. Bystrica 5:2 (kon.) | Michalovce – Spišská N. Ves 4:1 (kon.) | Prešov – Osmos Bratislava 5:1 (kon.)
Topoľčany – Dubnica 2:1 (2:1 po s.n.)
koniec
HK Skalica
5:2 (1:2, 3:0, 1:0) Stav série: 1:0
HK 95 Považská Bystrica
Utorok 13.02.2018, 17:00 • Hant Arena, Skalica • TIPOS Slovenská hokejová liga play-off • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skalica zvládla vstup do štvrťfinále play-off St. Nicolaus 1. ligy. Víťazi základnej časti zo Záhoria síce prespali úvod stretnutia, keď dvakrát inkasovali v oslabení z hokejok Ligasa a Klímu, no v ďalšom priebehu zápasu ovládli ľadovú plochu. Do prestávky znížil Mikéska, v druhej časti hry sa postupne presadili Schmidt, Vereš aj Straka a v závere duelu spečatil víťazstvo domácich Jarolín.

    Strely na bránu: 38 – 30. (19:20:01)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:10
    Skalica dala gól! Hostia si zobrali oddychový čas a odvolali brankára, no v útočnom pásme rýchlo stratili puk. Túto situáciu využil RENÉ JAROLÍN, ktorý v samostatnom úniku namieril do odkrytej siete. Asistencie: Patrik Janáč, Róbert Mikéska.
     
    58:27
    Rozhodcovia vylučovali na oboch stranách. Dve trestné minúty za seknutie dostal hosťujúci Ján Nahálka a menší trest za hrubosť si odpyká domáci Pavol Pavešic.
     
    58:16
    Valerij Kňazev mohol pridať piaty gól domáceho tímu. Strela ruského útočníka z pravého krídla skončila na zadnom mantineli.
     
    57:45
    Skalica kontroluje puk v záverečných sekundách tretej tretiny. Záhoráci si pokojne udržiavajú dvojgólové vedenie.
     
    56:46
    Zbytočná chyba hosťujúceho tímu. Považania nezvládli prechod cez modrú čiaru a vyprodukovali ofsajd.
     
    56:22
    Považská Bystrica zvládla krátke oslabenie. Ján Zlocha je takisto späť v hre, takže hostia sa môžu v závere pokúsiť o zníženie či vyrovnanie.
     
    55:44
    Valerij Kňazev sa vrátil späť na ľadovú plochu a domáci hrajú v pätici. Navyše získali vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    55:10
    Skaličania opäť kraľujú pri hre štyroch proti štyrom. Majú veľa priestoru na ľade a tlačia sa pred Michala Dzubinu.
     
    54:22
    Hostia prišli o výhodu presilovej hry. Ján Zlocha zahral proti pravidlám so zdvihnutou hokejkou a odišiel na trestnú lavicu.
     
    54:11
    Peter Horváth výborne vyčistil priestor v bránkovisku. Dorážajúceho hráča odstavil férovým zákrokom a útočník Považskej Bystrice zostal ležať na ľade.
     
    53:44
    Namiesto piateho gólu je tu vylúčenie na domácej strane. Valerij Kňazev v snahe o dorážku sekol brankára Dzubinu a dostal dve minúty.
     
    53:40
    Mohlo byť rozhodnuté. Valerij Kňazev však nevyužil prihrávku pred bránu a z tesnej blízkosti trafil len gólmana Michala Dzubinu.
     
    52:51
    Patrik Janáč dostal presnú prihrávku na pravý kruh, odkiaľ mohol osamotený zakončovať. Jeho spoluhráč však stál v bránkovisku a rozhodcovia prerušili hru.
     
    51:48
    Teraz sa hosťom naskytla šanca. Po nepresvedčivom zákroku Petríkovi vypadol puk v bránkovisku a hostia mohli dorážať. Zblízka sa nepresadil Ján Nahálka.
     
    51:05
    Hra je momentálne plynulá bez zbytočných prerušení. Považská Bystrica sa snaží o kontaktný gól, ale nevie si vypracovať šancu.
     
    50:10
    Dostali sme sa do záverečnej desaťminútovky tretej tretiny. Skalica si stále stráži dvojgólový náskok a súperovi veľa nedovoľuje.
     
    49:31
    Ľubomír Škápik sa nepríjemne zrazil s Davidom Rodionovom a spadol chrbtom na ľadovú plochu. Skalický obranca bol otrasený, ale na striedačku odišiel po vlastných.
     
    48:49
    Presilovka domácich sa skončila. Martin Leško strávil na trestnej lavici kompletné štyri minúty, čo znamená, že Považská Bystrica neinkasovala.
     
    48:10
    Janáč vynikajúco tečoval nahodenie od modrej čiary, ale Dzubina pohotovo zareagoval ľavým betónom a podržal svoj tím.
     
    47:25
    Domáci v presilovke dlho vozili puk popri mantineli v útočnom pásme a stratili veľa času. Majú však dvojgólový náskok, takže ich to nemusí mrzieť.
     
    46:32
    Skaličania si postrážili puk pri hre štyroch proti štyrom a čakali na návrat Ľubomíra Vaškoviča. Teraz si užijú presilovku v trvaní viac ako dvoch minút.
     
    44:49
    Presilovka hostí trvala veľmi krátko. Na lavicu hanby odišiel Martin Leško za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou, ktorý inkasoval dvojnásobný menší trest.
     
    44:32
    Ľubomír Vaškovič po nepremenenej šanci fauloval pri návrate dozadu. Skalický útočník dostal dvojminútový trest za hákovanie.
     
    44:27
    Vereš vymyslel krásnu krížnu prihrávku cez celé útočného pásmo na voľného Vaškoviča, ale jeho príklep skončil na pozornom Dzubinovi.
     
    43:21
    Skaličania vsádzajú teraz na pozornú defenzívu. Zbytočne neotvárajú hru a snažia sa eliminovať snahu súpera.
     
    42:33
    Považania zlepšili herný prejav oproti druhej tretine a sú aktívnejší. Strela jedného z útočníkov hostí bola ale zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    41:27
    Roman Petrík neudržal puk vo svojej moci po strele z pravého kruhu a prepadol mu za chrbát do bránkoviska. Hostia sa dostali k dorážke, ale vo veľmi výhodnej pozícii zaváhali.
     
    40:37
    Prvý útok hostí začal aktívne a nasťahoval sa do pásma. Puk však držal iba pri mantineli a Petríka neohrozil.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá dvadsaťminútovka priniesla skalický výsledkový obrat. Favorizovaných Záhorákov nakopli dva rýchle góly v priebehu necelej minúty. Najskôr sa presadil po samostatnej akcii Schmidt a krátko potom na neho nadviazal so šťastím Vereš, ktorému pomohol nevydarený zákrok Dzubinu. Hosťujúci brankár zaváhal rovnako aj v závere tretiny, keď pomohol ku presnému zásahu Strakovi.

    Strely na bránu: 28 – 18.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:43
    Skalica dala gól! Záhoráci poistili svoje vedenie. Michal Dzubina neskrotil v lapačke nahodený puk od modrej čiary, ktorý mu vypadol do bránkoviska a dokĺzal sa až za čiaru. Presný zásah bol napokon pripísaný ADOLFOVI STRAKOVI. Asistencia: Dávid Schmidt.
     
    38:59
    Tomáš Hluch mohol poistiť vedenie skalického tímu. Spomedzi kruhov dobre vystrelil švihom, hostia však puk zblokovali na ochrannú sieť.
     
    38:23
    Ján Zlocha si trúfol na individuálny prienik, ale mal proti sebe prakticky celú päťku skalických hokejistov a nedokázal vystreliť.
     
    37:10
    Záhoráci od tretieho streleného gólu nepustili svojho súpera do gólovej šance. Považská Bystrica sa však stále drží na kontakt.
     
    36:17
    Veľká príležitosť Skalice. Alexander Kotzman zostal nepokrytý pred bránou, mohol pohodlne zamieriť, ale puk nadvihol príliš vysoko.
     
    35:33
    Dávid Okoličány ľahkým nahodením ohrozil skúseného Michala Dzubinu, ktorý puk radšej prikryl a daroval domácim buly v útočnom pásme.
     
    34:40
    Ľubomír Vaškovič si vypýtal puk medzi kruhmi, dostal presnú prihrávku na hokejku, ale švihom vystrelil nad bránu.
     
    34:03
    Považská Bystrica nezvládla rozohrávku. Puk smeroval cez všetky čiary na icing. Striedačka hostí sa sťažovala zbytočne.
     
    33:15
    Rodionov dobre prenikol stredným pásmom až do útočného, no chýbala mu odvaha na to, aby zakončil spoza hráča.
     
    32:38
    Momentálne sa málo prerušuje a hrá má spád. Vidíme však množstvo nepresností a osobných súbojov v strede klziska.
     
    31:50
    Bezhlavé vyhodenie puku takmer dostalo hostí do šance. Zlocha s Klímom si však nevyhoveli v útočnom pásme.
     
    30:58
    Valerij Kňazev preváhal ideálny moment na koncovku. Dlho čakal so strelou a napokon len obkrúžil bránu.
     
    30:15
    Považania stratili hernú pohodu z úvodu stretnutia. Prišli o dvojgólové vedenie a teraz majú problém aj s jednoduchými činnosťami.
     
    29:34
    Skaličania nevyužili presilovku. V početnej výhode si ani nevypracovali vážnejšiu šancu a Dzubina zostal bez zákroku.
     
    28:20
    Adrián Sloboda kvalitne vypálil príklepom od modrej čiary. Jeho strele nechýbala razancia, ale horšie to bolo s presnosťou.
     
    27:34
    Domáci hokejisti nevyužili obrovskú šancu. V prečíslení troch proti jednému našiel Hujsa pred bránou úplne voľného Vereša, ktorý neskóroval. Potom si však vypýtal faul od Mateja Mišuru.
     
    26:40
    Skaličania sa snažia upokojiť rozháranú hru. Dlho vyčkávali za vlastnou bránou, aby mohli vystriedať všetkých hráčov.
     
    25:24
    Skaličania po dvoch zlepených góloch prebrali kontrolu nad zápasom a sú aktívnejší. Z ich strany je to však príliš otvorený hokej.
     
    24:30
    Defenzíva hostí je v týchto chvíľach mimoriadne priepustná a dáva domácim veľa priestoru na rýchle brejky.
     
    23:28
    Skalica dala gól! Favorizovaní Záhoráci otáčajú stav stretnutia. Michal Dzubina nečakane neudržal vo svojej moci strelu RASTISLAVA VEREŠA od ľavého mantinelu a puk mu prepadol za bránkovú čiaru. Asistencie: Ľubomír Vaškovič, Ľubomír Škápik.
     
    22:40
    Skalica dala gól! Dzubina odolal kvalitnej strele Okoličányho spomedzi kruhov, ale potom nasledovalo buly v útočnom pásme domácich a po jeho úspešnej realizácii sa individuálne presadil DÁVID SCHMIDT. Asistencia: Dávid Okoličány.
     
    22:20
    Michal Dzubina si pripísal prvý zákrok v druhej tretine. Jednoduché nahodenie z diaľky schoval v lapačke.
     
    21:22
    Krátke verejné korčuľovanie je na konci. Problematické bolo miesto za bránou hostí, kde by už malo byť všetko v poriadku.
     
    21:22
    Rozhodcovia riešia nejaký technický problém, a tak naradili hráčom, aby zatiaľ krúžili po ľadovej ploche.
     
    21:22
    Považská Bystrica nevyužila veľkú gólovú príležitosť. Matej Mišura zakončoval v prečíslení dvoch proti jednému do odkrytej brány, ale netrafil ju.
     
    20:55
    Úvod prostrednej časti hry je poznačený viacerými chybami na oboch stranách. Brankári zatiaľ nemuseli zasahovať.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Úvodné dejstvo prvého štvrťfinálového zápasu série medzi Skalicou a Považskou Bystricou malo prekvapivý priebeh. Favorit dvakrát inkasoval v oslabení, keď sa presadili Ligas s Klímom, a sám nedokázal využiť viaceré presilovky. Vďaka gólu Mikésku iba znížil na súčasných 1:2.

    Strely na bránu: 14 – 10.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:05
    Nahálka zaváhal na útočnej modrej čiare a pustil do rýchleho brejku Slobodu. Ten mohol prihrávať voľnému spoluhráčovi, ale strieľal a trafil iba Dzubinu.
     
    18:02
    Na opačnej strane klziska dal o sebe vedieť Marián Koleda. Pred útočníkom Považskej Bystrice sa otvoril priestor na pravom krídle, no taktiež zlyhal v koncovke.
     
    17:28
    Tomáš Hluch nevyužil presnú prihrávku do predbránkového priestoru. Bol tiesnený a jeho strela nemala dostatočnú razanciu.
     
    16:44
    Domáci hokejisti nedokázali potrestať ani štvrté vylúčenie súpera. Pavol Poláček už naskočil späť do hry z trestnej lavice.
     
    15:55
    Skaličania v početnej výhode zbytočne váhajú so streľbou. Dlho držia puk na hokejkách a volia prihrávky navyše.
     
    14:44
    Martin Hujsa si dobrým pohybom vypýtal faul a získal presilovku pre Skalicu. Na trestnú lavicu putoval Pavol Poláček za seknutie.
     
    13:32
    Po ďalšej nepodarenej rozohrávke hostí sa Skaličania dostali do situácie dvoch proti jednému. Janáč ale nemohol zakončovať a nahodenie spoza brány neprekvapilo Dzubinu.
     
    13:11
    Hosťom sa nepodarilo úspešne rozohrať akciu z vlastného obranného pásma. Puk smeroval cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie.
     
    12:41
    Valerij Kňazev doprial Michalovi Dzubinovi jednoduchý zákrok. Jeho strela švihom od modrej čiary skončila v lapačke hosťujúceho brankára.
     
    12:00
    Po hektickom úvode zápasu sa oba tímy snažia trochu upokojiť hru, ale zatiaľ sa im to nedarí podľa predstáv.
     
    11:06
    Skalica dala gól! Záhoráci rýchlo kontrujú a znižujú na rozdiel jediného presného zásahu. RÓBERT MIKÉSKA podporil rýchly protiútok Skalice, dostal prihrávku pred bránu a jemným tečom usmernil puk za Dzubinov chrbát. Asistencie: Patrik Janáč, Roman Jurák.
     
    10:39
    Vylúčený Pavol Pavešic naskočil na ľadovú plochu a domáci prežili oslabenie o jedného hráča. Skaličania však musia doťahovať náskok súpera.
     
    09:32
    Považská Bystrica dala gól! Hostia využívajú druhú presilovku v zápase, ktorá bola tentoraz dvojnásobná. Z medzikružia sa oprel do puku príklepom LUKÁŠ KLÍMA a napol sieť. Asistencie: Ján Zlocha, Patrik Ligas.
     
    08:39
    Rozhodcovia majú dnes prísny meter. Za necelých desať minút poslali na trestnú lavicu už šiesteho hráča. Potrestaný bol Pavol Pavešic za zovretie puku.
     
    08:26
    Je po presilovke domácich. V oslabení unikol David Rodionov a Rastislav Vereš ho dokázal zastaviť iba za cenu nedovoleného zákroku.
     
    07:55
    Tutovka Skaličanov. Od modrej čiary prudko vypálil Ľubomír Vaškovič, Dzubina jeho pokus vyrazil iba pred voľného Martina Hujsu, no tomu pokazil radosť úspešným zákrokom lapačkou.
     
    07:30
    Patrik Janáč dostal presnú prihrávku do tesnej blízkosti brány, ale Michal Dzubina reflexívne zastavil jeho rýchlu strelu.
     
    06:47
    Považská Bystrica prežila dlhé oslabenie o dvoch hráčov, ale problémy hostí sa nekončia. Na trestnú lavicu odišiel za podrazenie Michal Solar.
     
    06:12
    Michal Dzubina teraz podržal hostí. Skúsený gólman najskôr zlikvidoval delovky Mikésku od modrej čiary a potom pohotovo zasiahol po koncovke Janáča zblízka.
     
    05:23
    Považská Bystrica dokázala so šťastím prerušiť hru. Vyhodenie puku z vlastného obranného pásma skončilo iba na striedačke hostí.
     
    04:44
    Patrik Janáč najskôr trafil z tesnej blízkosti žŕdku, no hneď potom nasledoval rýchly protiútok hostí. Lukáš Klíma ho však nezakončil presne a navyše fauloval, takže poslal svoj tím do troch.
     
    04:26
    Skaličania dostávajú šancu na vyrovnanie stavu. Zahrajú si presilovku, pretože Jaroslav Filo inkasoval dve trestné minúty za nedovolené bránenie.
     
    04:00
    Domáci akoby v úvode zápasu podcenili svojho súpera. Považská Bystrica začala aktívne, jej hráči lepšie korčuľujú a neustále držia puk.
     
    03:13
    Považská Bystrica dala gól! Hostia otvárajú skóre prvého štvrťfinálového súboja. V presilovke zostal pred bránou nepokrytý PATRIK LIGAS, ktorý na dvakrát pretlačil puk do siete. Asistencia: Martin Leško.
     
    02:33
    Hosťom sa vyplatila aktivita v úvodných sekundách dnešného zápasu, pretože budú hrať presilovku. Dve trestné minúty za hákovanie dostal Tomáš Hluch.
     
    01:37
    Považanom sa otváral priestor na brejk dvoch proti jednému. Matej Mišura však nedokázal skrotiť puk a presne prihrať spoluhráčovi.
     
    00:40
    Klíma si vypýtal puk na ľavom kruhu, odkiaľ sa pokúsil vystreliť. Tentoraz dobre zapracovala domáca defenzíva a zrazila jeho pokus.
     
    00:06
    Lukáš Klíma vyhral úvodné buly a ihneď zamieril s pukom dopredu. Jeho strela švihom skončila na pozornom Petríkovi.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči oboch tímov sú postavení na modrých čiarach, aby si vypočuli slovenskú hymnu. Považská Bystrica dnes nastúpi v červeno-čiernych dresoch, Skalica zvolila sivo-bielu kombináciu.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Skalica: Petrík – Škápik, Horváth, Sloboda, Mikéska, Janík, Pavešic, Kukliš, Straka – Vaškovič, Vereš, Hujsa – Jurák, Jarolín, Janáč – Hluch, Kučera, Kňazev – Kotzman, Schmidt, Okoličány.

    HK 95 Považská Bystrica: Dzubina – Solar, Leško, Nahálka, Poláček, Saboš, Palovič, Miro, Filo – Ligas, Zlocha, L. Klíma – Szalay, Mišura, Koleda – Stanislav, Schroner, Rodionov – Danielčák, Turan, Bednár.

    Rozhodcovia: Krist, Adamec – Jurčiak, Tvrdoň.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu z prvého zápasu štvrťfinále play-off St. Nicolaus 1. ligy. Víťaz základnej časti zo Skalice by mal potvrdiť úlohu favorita proti Považskej Bystrici.

    Skalica vlani neúspešne bojovala v baráži o postup do najvyššej súťaže a teraz má ambície minimálne tento výsledok zopakovať. Záhoráci obsadili v základnej časti prvú priečku so ziskom 110 bodov a vynikajúcim skóre 210:103. V 46 dueloch prehrali iba osemkrát, čo bolo najmenej spomedzi všetkých prvoligových tímov. Skaličania sa navyše môžu pochváliť obdivuhodnou sériou zápasov bez prehry. Pred play-off vyhrali sedemnásťkrát v rade a chuť porážky pocítili naposledy ešte 13. decembra v Prešove.

    Považská Bystrica prenikla do vyraďovacích bojov ako posledná. V základnej časti skončila na ôsmej pozícii a za sebou nechala iba béčko Nových Zámkov a Trnavu. Považania nazbierali v 46 vystúpeniach 44 bodov s negatívnym skóre 134:202. Pred vstupom do play-off ich ale môže tešiť fakt, že dvakrát po sebe vyhrali. Na domácej pôde zdolali Nové Zámky B jasne 10:2 a trápiacu sa Spišskú Novú Ves 3:1.

    Favorit tejto štvrťfinálovej série je jasný. Skalica má výbornú formu, vyhrala základnú časť a uspela vo všetkých vzájomných zápasoch s Považskou Bystricou v tejto sezóne. Doma triumfovala 8:2, 7:1 a 3:0, vonku sa tešila po výsledkoch 4:1 a 5:4 po samostatných nájazdoch.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Tomáš Lengyel


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Skalica. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 95 Považská Bystrica. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 12. Mikéska (Janáč, Jurák), 23. Schmidt (Okoličány), 24. Vereš (Vaškovič, Škápik), 40. Straka (Schmidt), 60. Jarolín (Janáč, Mikéska) – 4. Ligas (Leško), 10. Klíma (Zlocha, Ligas)


    HK Skalica: Petrík – Škápik, Horváth, Sloboda, Mikéska, Janík, Pavešic, Kukliš, Straka – Vaškovič, Vereš, Hujsa – Jurák, Jarolín, Janáč – Hluch, Kučera, Kňazev – Kotzman, Schmidt, Okoličány.
    HK 95 Považská Bystrica: Dzubina – Solar, Leško, Nahálka, Poláček, Saboš, Palovič, Miro, Filo – Ligas, Zlocha, L. Klíma – Szalay, Mišura, Koleda – Stanislav, Schroner, Rodionov – Danielčák, Turan, Bednár.

    Rozhodca: Krist, Adamec – Jurčiak, Tvrdoň.
    Skalica 3 0 Pov. Bystrica
    #1 Utorok 13.02.2018 • 17:00
    Skalica - Pov. Bystrica 5:2
    #2 Streda 14.02.2018 • 17:00
    Skalica - Pov. Bystrica 2:1 koniec po predl.
    #3 Sobota 17.02.2018 • 18:00
    Pov. Bystrica - Skalica 0:3