Boston – Calgary 5:2 (kon.) | Buffalo – Tampa Bay 5:3 (kon.) | NY Islanders – Columbus 1:4 (kon.)
Philadelphia – NJ Devils 4:5 (0:1 po s.n.) | Pittsburgh – Ottawa 6:3 (kon.) | Carolina – LA Kings 7:3 (kon.)
Detroit – Anaheim 2:1 (kon.) | Nashville – St. Louis 4:3 (po pr.) | Minnesota – NY Rangers 3:2 (kon.)
Winnipeg – Washington 4:3 (po pr.) | Vegas – Chicago 5:2 (kon.) | San Jose – Arizona 1:2 (kon.)
koniec
San Jose Sharks
1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Arizona Coyotes
cz Streda 14.02.2018, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Scott Wedgewood (ARI) (28 zásahů)
    Justin Braun (SJS) (0 + 1)
    Mikkel Boedker (SJS) (1 + 0) (07:19:56)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, 0 střel na branku, čas na ledě 7:16, zápas ze zdravotních důvodů nedohrál)
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 41

    Arizona Coyotes: 26
     
    San Jose se dlouho hnalo za vyrovnáním, ale dva body po výhře v základní hrací době berou Arizona Coyotes. Nutnou říci, že cenné body, protože v SAP Center se snadno nevyhrává. Hosté dnes nebyli lepším týmem na ledě, ale využili přesilovou hru a hlavně se mohli spolehnout na oba své brankáře. Sharks nevyužili zaváhání soupeřů v tabulce Pacifické divize pod sebou, dnes doplatili zejména na řadu nevyužitých šancí. Navíc na konci první třetiny přišli vinou zranění o českého útočníka Tomáše Hertla. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou středu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Rozhodčí odpískal domácí přihrávku rukou. Sharks si ještě vybírají oddechový čas a zkusí něco vymyslet.
     
    59:03
    Stepan sice od pravého mantinelu netrefil prázdnou domácí branku, to už ale běží poslední minuta základní hrací doby.
     
    58:35
    Brent Burns bez většího váhání střílel, svou pověstnou ránu bez přípravy. Ale Antti Raanta zůstává jistý, puk si našel, přestože mu soupeři stínili.
     
    58:17
    Zakázané uvolnění Arizony, Žraloci se budou moci vrátit do útočného písma.
     
    58:08
    Martin Jones už odjel na střídačku a San Jose Sharks to zkoušejí se šesti hráči v poli.
     
    57:40
    Clayton Keller v dalším samostatném úniku. Zkoušel Jonese překonat bekhendem mezi betony, ale opět si na kanadského gólmana nepřišel.
     
    57:16
    Nejspíše to nebude dlouho trvat a dočkáme se odvolání domácího brankáře. Martin Jones už kouká po střídačce.
     
    56:48
    Logan Couture se nádherně protáhl mezi dvěma bránícími hráči soupeře. Chyběl mu jediný krok k zakončení, ale právě ten nezvládl.
     
    56:27
    Po ráně od levého mantinelu má Raanta puk v náruči a přerušuje hru. Ještě uvidíme jednu komerční pauzu, potom budeme pokračovat ve zbytku třetí třetiny.
     
    56:03
    Vypadá to, že Coyotes už budou jen nahazovat puky dopředu a bránit výsledek. Jakmile se dostanou na puk ve své třetině, nic neriskují.
     
    55:21
    Raanta i s notnou dávkou štěstí vyrazil levým betonem kotouč před sebe. San Jose má stále řadu šancí, jenže pořád doplácí na špatnou koncovku.
     
    54:50
    Mikkel Boedker je dnes při chuti. Tentokrát zavezl puk až do brankoviště, kde zkoušel zasunout puk k tyči. Jen těsně se mu to nepovedlo.
     
    53:55
    Oba týmy hrají v plném počtu, ve čtyřech si nikdo větší šanci nevytvořil. Nyní to znovu zkoušel od modré čáry Marc-Edourad Vlasic, ale opět minul.
     
    53:20
    Jones si sice připsal zásah do statistik, ale spíše symbolický. Ve vzduchu plachtící kotouč poslal směrem do pravého rohu.
     
    52:46
    Hra na ledě se teď docela uklidnila, ale je jasné, že San Jose bude zase brzy tlačit dopředu. Především pro domácí je dnešní duel z bodového hlediska velmi důležitý.
     
    52:09
    Dnes vůbec poprvé sledujeme hru ve čtyřech. Arizona zatím nikam nespěchá, v klidu si rozehrála puk za brankou, teprve až potom vyrazila kupředu.
     
    51:50
    Po přerušené hře u Raantovy klece se strhla rozmíška. A právě po ní se chystá vyloučení. Za domácí si jde sednout Goodrow, za hosty Archibald. Oba za hrubost. Bude se hrát ve stejném počtu hráčů na ledě.
     
    51:44
    Burns zvládl nadvakrát udržet útočné pásmo pro svůj tým. Když měl ale napřaženo ke střele, nic z toho nakonec nebylo.
     
    50:59
    San Jose to ve třetí třetině zkouší hodně přes beky. Pálil také Justin Braun, ani on ale nebyl přesný. Na druhé straně zůstává aktivní i Arizona.
     
    50:26
    Po vhazování v útočném pásmu se Sharks dostali ke střele, zakončoval Vlasic. Zkušený domácí obránce ale přestřelil. Na dorážku pak nikdo nečekal.
     
    50:10
    Max Domi zasáhl Coutureho holí do obličeje. Rozhodčí si toho ale nejspíš nevšimli, protože se nerozhodli vylučovat. Možná to byl dokonce zásah loktem.
     
    50:02
    Klec Martina Jonese končí mimo své základní postavení. Ve stejnou chvíli budeme sledovat reklamní pauzu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:54
    Donskoi zavezl puk za branku Raanty, odtud ale nestihl vymyslet žádnou lepší nahrávku před brankoviště na najeté spoluhráče.
     
    49:27
    Znovu jen zakázané uvolnění domácích. Čas San Jose začíná rychle plynout, teď se musí svěřence trenéra DeBoera soustředit především na útočnou hru.
     
    48:55
    Keller se pustil do šťouchání s Dillonem, ale nakonec z toho nebylo nic většího. Oba borci udrželi nervy na uzdě a neshodili rukavice. Takže se nebude ani vylučovat.
     
    48:29
    Zakázané uvolnění San Jose Sharks, teď si domácí v rozehrávce nerozuměli.
     
    48:05
    Ani Arizona to ale nechce zabalit, Rieder zpoza Jonesovy branky posílal pohlednou nahrávku na levý kruh. Tam však nebyl připravený nikdo v bílém dresu.
     
    47:27
    Dylan DeMelo po střele z dálky trefuje horní tyčku! San Jose je čím dál blíže vyrovnání, ale stále se mu nedaří prosadit.
     
    47:17
    Antti Raanta se chystal rozehrávat, ale tušil, že je před ním moc rušno. Tak raději podržel puk lapačkou a přerušil hru.
     
    46:50
    Tentokrát obrana Sharks zabránila pohromě. Christian Fischer mohl dávat do prázdné klece, ale DeMelo mu puk zavčas vysekl.
     
    46:36
    Znovu se hrálo, ale Justin Braun neudržel útočné pásmo, dostal se do postavení mimo hru. Takže čároví rozhodčí museli znovu písknout do píšťalky.
     
    46:23
    Moc dlouho se bez přerušení nehrálo, opět puk končí na jedné ze střídaček. Vhazovat se bude ve středním pásmu, ale až po komerční přestávce.
     
    45:57
    Dobrá Ryanova pecka bez přípravy od modré čáry. Antti Raanta ovšem vypadá, že také on je skvěle připraven. Dnes jsou brankáři Coyotes k nepřekonání.
     
    45:28
    DeMelo zakončoval po ledě bez přípravy, ale jeho pokus si Raanta v pohodě pohlídal, protože na něj viděl a vyrazil jej před sebe.
     
    44:49
    Střelecké trápení Žraloků pokračuje. Tentokrát tutovku neproměnil Timo Meier, jenž přestřelil o kousek horní tyčku. Stále ale platí, že jsou domácí lepším týmem na ledě.
     
    44:28
    Arizona ještě jednou vyhazuje a během toho střídá. Je jasné, že se Arizona za současného stavu moc nikam nepožene.
     
    43:51
    Jannik Hansen dnes v další tutové šanci. Dostával puk na pravou stranu na střelu z první. K té také došlo, ale Raanta se stihl skvěle přesunout a zasáhnout.
     
    43:16
    Raanta musel za svou klecí hodně rychle rozehrávat, řítila na něj dvojice hráčů v tyrkysovém dresu. Jen tak tak, že to gólman Kojotů stihl.
     
    42:51
    Martinook hodně důrazně bojoval o puk v pravém rohu útočného pásma. To se mu nakonec vyplatilo, protože obrana San Jose pak musel řešit další trable.
     
    42:33
    Vhazovat se bude po levé ruce finského gólmana.
     
    42:17
    Labancův průnik do útočného pásma Sharks pomohl, pak totiž útočník poslal nahrávku na Goodrowa. A následovala rána Brauna, kterou ale Raanta lapil do rukavice.
     
    41:38
    Hosté jsou kompletní a je to pro ně další ubráněné oslabení. San Jose se dnes v přesilovkách opravdu trápí.
     
    41:21
    Brent Burns trefil nahozením jen prvního bránícího hráče před sebou a málem z toho byl únik Coyotes při vlastním oslabení. Nakonec to ale domácí obrana zvládla.
     
    40:36
    Už se ale znovu pokračuje a Sharks jsou před Raantou. Ten hned musel řešit nahození Coutureho, které málem skončilo v síti.
     
    40:33
    Tak přeci jen ano. Wedgewood ochází z klece a přepouští místo Raantovi. Takže střídání na straně hostů v brance.
     
    40:33
    Wedgewood se narazil hlavou o pravou tyč, ale zatím to vypadá, že bude pokračovat a kolegu Anttiho Raantu do klece nepustí.
     
    40:30
    Hra je ale přerušena, protože klec Arizony skončila mimo své postavení. Navíc má Wedgewood nějaké zdravotní potíže. Nejspíše byl zasažen někým z domácích.
     
    40:08
    Arizona ještě hraje na začátku třetí třetiny oslabení, které začalo v předchozí části. Sharks se teď snaží dostat před soupeřova brankáře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Zanedlouho odstartuje třetí třetin utkání. Zvládne ještě San Jose něco udělat s výsledkem, nebo si Arizona odveze výhru za dva body?
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    San Jose Sharks: 28

    Arizona Coyotes: 20
     
    To je ze druhé třetiny vše. San Jose Sharks sice jsou na ledě aktivnější, mají více střel na branku i více ze hry. Ale zatím jim to není nic platné, protože své šance nevyužívají. Arizona tedy v Kalifornii vede těsně 2:1, na začátku poslední periody ale bude vzdorovat dalšímu oslabení. Ubrání se?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:33
    Tak ještě jedno vyloučení na konci prostřední části. Opět z řad Coyotes. Dvě minuty za hákování je nucen si odsedět Brad Richardson.
     
    39:21
    Až nyní Keller převedl zajímavou pecku z první, avšak orazítkoval jen zadní mantinel.
     
    39:09
    Začala poslední minuta druhé třetiny. Puk mají na hokejkách hráči Arizony, ale zatím se jim nedaří dostat do zakončení.
     
    38:37
    Hraje se ve vysokém tempu, což fanoušci v SAP Center náležitě oceňují. Je pravda, že Sharks mají hodně střeleckou smůlu, do šancí se dostávají dostatečně.
     
    37:58
    Coyotes jsou znovu kompletní a také třetí oslabení se jim podařilo ubránit. Je ale pravda, že teď s tím měli hodně velké problémy.
     
    37:27
    Hodně velká skrumáž na brankovišti hostů. Tam se hned tři hráči v tyrkysovém trikotu snažili dorazit puk do sítě, ale ani jeden to nedokázal.
     
    37:03
    Donskoi převzal nahrávku mezi kruhy od Tierneyho, jenže se zakončením už to tak slavné nebylo.
     
    36:37
    Labancovo nahození sice vypadalo zajímavě, ale bez teče s ním gólman Arizony neměl žádné problémy. Pak už přišlo další hostující vyhození až k Jonesovi.
     
    36:06
    Ale také teď se Coyotes hned osvobozují a v pohodě si hlídají prostor před svým brankářem. Sharks se mají problém dostat do útočného pásma.
     
    35:46
    Rozhodčí se nebojí ve druhé třetině vylučovat. Tentokrát inkasuje dvě minuty za vysokou hůl hostující Rinaldo. Tak uvidíme, jestli bude početní výhoda Sharks o něco lepší.
     
    35:08
    Hned se do šance dostal také Perlini, který trefil Jonesovy betony. Gólman San Jose má ve druhé třetině mnohem více práce než v průběhu první části.
     
    34:56
    Mikkel Boedker měl na hokejce svůj druhý gól v zápase. Jeho střelu zápěstím ale Wedgewood zastavil.
     
    34:31
    Arizona je kompletní a zvládl také další oslabení zápasu. Je třeba říci, že Sharks dnes nehrají své výhody vůbec dobře, teď se skoro nedostali ke střele.
     
    34:09
    Navíc se Coyotes dostali do šance ve vlastním oslabení. Brad Richardson aktivně dorážel kotouč u levé tyče, domácí podržel připravený Martin Jones.
     
    33:40
    Pavelski hledal na pravém kruhu připraveného Labanca, jenže druhý jmenovaný nestačil trefit skákavý puk. Ani tahle početní výhoda není pro Sharks ideální.
     
    33:06
    Žraloci sice drží puk v útočném pásmu, ale jen na sílu a beze střely. Na nějakou domácí kombinaci v přesilovce to zatím moc nevypadá.
     
    32:34
    Hra je ale brzy přerušena, protože Wedgewood dostal zásah pukem do masky. A bylo jasné, že v takové situaci rozhodčí nemohou nechat situaci pokračovat.
     
    32:29
    Hjalmarsson dostává dvě minuty za podražení a oslabuje tak svůj tým. San Jose má v přesilovkách co napravovat, první přesilovka se mu vůbec nepovedla.
     
    32:11
    Sharks mají ponechanou výhodu, po jejím skončení si zahrají přesilovou hru.
     
    31:45
    Ale útočí také Sharks. Goodrow tečoval puk vystřelený obráncem z dálky. Pak se snažil o překvapení i Dylan DeMelo, jenže minul.
     
    31:16
    Tobias Rieder mohl poslal hosty do vedení o dvě branky. Sharks mu dali prostor na pravé straně a moc nechybělo, aby forvard Coyotes překonal Jonese střelou zápěstím.
     
    30:58
    Po hostující brance se hra na ledě uklidnila a sledujeme hodně technických přestupků. Nyní pro změn zakázané uvolnění Arizona Coyotes.
     
    30:20
    Joe Pavelski byl dle názoru rozhodčích moc brzo v útočném pásmu, odpískali tedy San Jose postavení mimo hru.
     
    30:12
    Je tu komerční pauza, za chvíli budeme pokračovat.
    29:35 Alex GOLIGOSKI - 1:2
     
    29:35
    Arizona právě vstřelila branku!
    První přesilovou hru v zápase Arizona nevyužila, v té druhé už se ale velmi rychle prosazuje. Prakticky za pár vteřin Coyotes zužitkovali svou výhodu. Kousek za pravým kruhem se pořádně napřáhl obránce ALEX GOLIGOSKI, který na nic nečekal, bez váhání se opřel do kotouče. Martina Jonese ránou příklepem prostřelil mezi tělem a pravou rukou. Arizona tedy podruhé v utkání vede a Sharks musí opět dohánět, ač jsou na ledě aktivnější. Asistence: Tobias Rieder, Christian Fischer.
     
    29:12
    Bude se ale vylučovat. Logan Couture za zákrok na Kellera dostane dvě minuty za držení. Takže druhá přesilovková šance Coyotes v zápase.
     
    29:12
    Clayton Keller se řítil skoro sám na branku. Nakonec stihl i zakončit, když chtěl zakončovat mezi betony Jonese. Ale nepovedlo se mu skórovat.
     
    28:40
    Arizona vyhazuje tak, aby se nepřerušila hra a rychle střídá. Potom tvrdou ránu od modré čáry vyslal Burns, jenže minul zařízení.
     
    28:10
    Teď je na ledě o něco málo aktivnější Arizona, ale otázkou zůstává, jak dlouho to vydrží. Hned poté se do rychlé akce na druhou stranu hrací plochy vydal Donskoi.
     
    27:26
    Dvorakova zajímavá šance, když se zjevil volný před Jonesem. Po jeho střele ještě dorážel Chychrun, ani jeden střelecký pokus se ale Arizoně moc nepovedl.
     
    26:48
    Vypadá to, že se po nějakém zranění z konce první třetiny do hry zatím nevrátil český útočník Tomáš Hertl. Ten tím pádem aktuálně svému týmu chybí.
     
    26:35
    Labanc měl nataženou hokejku před brankovištěm, kde chtěl dorážet. Ale dvojice hráčů Kojotů jej odstavila od puku, pak mohli hosté v klidu rozehrávat.
     
    26:23
    Je tu první komerční přestávka druhé třetiny, hned po jejím konci budeme pokračovat.
     
    25:53
    Pavelski převzal nahrávku od Burnse a chtěl zakončovat bez přípravy. To se mu ale nepovedlo, jelikož se mu kotouč nabalil na hokejku a bylo po šanci.
     
    25:16
    Rozhodčí odpískali zakázané uvolnění San Jose Sharks, ale bylo to hodně sporné. Puk sotva dojel za čáru, navíc ho dost možná někdo tečoval.
     
    24:58
    Rieder se hnal po levém mantinelu do útočného pásma. Nakonec mu ale nezbývalo nic jiného, než nahodit za branku, protože neměl s kým kombinovat.
     
    24:28
    K Jonesovi doputoval skákavý puk, ale měl dostatek času jej rozehrát, což také učinil. Usnadnil tak práci spoluhráčům vepředu.
     
    23:50
    Alex Goligoski se napřáhl od modré čáry, jeho rána bez přípravy pak trefila horní tyčku, načež se odrazila do ochranné sítě. Tady by to Jones určitě nestihl.
     
    23:45
    Některý z hráčů zasáhl puk vysokou holí, což rozhodčí dobře viděli a přerušili kvůli tomu hru.
     
    23:16
    Clayton Keller a Derek Stepan zkusili štěstí protiútokem, ale na připravenou obranu soupeře nestačili. Stále čekáme ve druhé třetině na větší šance.
     
    22:55
    Wegewood musel likvidovat střelu Donskoie, potom také dorážku Pavelskiho. Ale v obou případech si věděl rady, napodruhé dokonce přerušil hru.
     
    22:42
    Jones raději podržel puk, protože na brankovišti ještě aktivně dorážel Cousins. A ten dnes už jednou ukázal, že se důraz před brankou vyplatí.
     
    22:19
    Hra přerušená, kotouč se zatoulal na některou ze střídaček. Následuje buly ve středním pásmu.
     
    22:06
    Puk ve středním pásmu převzal Labanc, ale zbytek jeho formace střídal, takže si nemohl dělat zálusk na nějakou větší útočnou akci.
     
    21:33
    San Jose Sharks jsou kompletní, první oslabení v zápase zvládli bez větších komplikací. Teď se domácí mohou znovu soustředit na útok.
     
    21:10
    Meier našel Ryana na modré čáře, který pak chtěl zakončovat. Ale už to nestihl, protože mu do rány sjel jeden z hokejistů Arizony.
     
    20:36
    Melker Karlsson měl ve vlastním oslabení místo na levé straně, a tak zkusil štěstí a zakončil ze zajímavé pozice. Jenže přestřelil horní tyčku.
     
    20:05
    San Jose vyhrálo vhazování ve středovém kruhu a hned vyhodilo puk přes všechny čáry. Ještě necelou minutu bude totiž hrát v oslabení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Nebude dlouho trvat a odstartuje další třetina. Dostane se někdo do vedení?
     
    Střely na branku v první třetině

    San Jose Sharks: 12

    Arizona Coyotes: 7
     
    Máme za sebou první třetinu utkání. Arizona Coyotes šli sice nejprve do vedení, ale domácí se brzy dotáhli, na 1:1 vyrovnal Mikkel Boedker. Sledujeme zajímavý útočný hokej, teď jen doufejme, že se v dalších částech zápasech dočkáme ještě více branek. Pokračovat se bude hned po skončení přestávky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:38
    Ve vlastním oslabení to zkoušel Tomáš Hertl, ten ale hodně přestřelil horní tyčku. Pak se navíc možná zranil.
     
    19:06
    San Jose ale hned na úvod oslabení vyhazuje přes všechny čáry. To už běží poslední minuta první třetiny.
     
    18:48
    Vylučovat se bude také z řad San Jose. Menší trest za vysokou hůl dostane finský útočník Joonas Donskoi. Podaří se Arizoně srovnat ještě před sirénou?
     
    18:35
    Scott Wedgewood drží puk v lapačce. Ještě asi mohl rozehrávat, ale než aby riskoval, uklidnil situaci pře sebou a zařídil nové buly.
     
    18:25
    Už se toho nejspíš v této třetině moc nestane. Arizona nahodila puk dopředu, ale nikdo z jejich útočníku se pak ale nepokusil o něj bojovat.
     
    18:01
    Další puk sražený na střídačku, takže se bude muset vhazovat ve středním pásmu.
     
    17:25
    Hertl tentokrát o něco úspěšnější, když po pravém mantinelu zavezl puk do útočného pásma. Ale jeho pokus se jen otřel o zadní hrazení.
     
    16:58
    Kevin Labanc dostal puk až za branku Coyotes, odtud hledal najetého Hertla. Avšak český útočník měl v daném okamžiku zablokovanou hokejku.
     
    16:15
    V mnohem lepší možnost byl na brankovišti Max Domi, který se dvěma dorážkami snažil překonat Jonese. Ale ani v jednom případě to nedokázal.
     
    15:50
    Hra přerušena ve středním pásmu, Rinaldo totiž vytečoval puk na hostující střídačku.
     
    15:28
    Arizona se podívala po delší době do útočného pásma, nic tam ale nevymyslela. Keller se marně natahoval po kotouči, aby mohl vypálit.
     
    14:58
    Vlasic měl další střeleckou možnost z dálky. Jenže když se o zakončení pokusil, trefil jen prvního bránícího hráče před sebou.
     
    14:28
    Coyotes jsou kompletní, sledujeme přerušenou hru a taky začátek poslední komerční přestávky v této třetině.
     
    14:15
    Už jen posledních pár vteřin a vyloučený Max Domi se vrátí na ledovou plochu. Tahle přesilovka Žraloků nebyla zrovna ukázková.
     
    13:48
    Většina hostujícího oslabení je pryč. Až teď poslal Vlasic střelu z dálky na branku, ale spíše ještě potřeboval, aby tenhle puk někdo tečoval. A to se nestalo.
     
    13:06
    Když už se Sharks do pásma konečně dostali, zastavilo je postavení mimo hru. Bude následovat nové vhazování ve středním pásmu.
     
    12:45
    Až moc teď domácí kombinovali. Tak moc, že se sami připravili o útočné pásmo a musejí do něj hledat cestu zpátky.
     
    12:24
    Budeme sledovat první vyloučení zápasu, přesilovku si zahrají San Jose Sharks. Dvě minuty za hákování si musí odjet odsedět hostující útočník Max Domi. Dobrá možnost pro Sharks.
     
    12:08
    Jones sice musel vytáhnout zákrok betonem, ale nejednalo se o nic složitého. Jenom před sebe v pohodě dostal nahození z dálky.
     
    11:34
    Znovu domácí možnost, nyní se v ní ocitl Kevin Labanc. Ani jemu ale nevyšlo zakončení podle představ, minul zařízení.
     
    10:54
    Goodrow a O'Regan se dostali do přečíslení dva na jednoho. Druhý jmenovaný zakončoval ve vyložené šanci, ale trefil jen připraveného soupeřova gólmana.
     
    10:28
    Martinook chtěl zpoza domácí klece vyjet před brankoviště a zakončit, jenže tomu obrana San Jose neumožnila.
     
    10:13
    Je tu komerční pauza, za chvíli budeme pokračovat.
    09:20 Mikkel BØDKER - 1:1
     
    09:20
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Jenže Arizona se z vedoucí branky moc dlouho neradovala. Hned z následujícího útoku se Sharks prosazují a vyrovnávají. Obránce Justin Braun poslal od modré čáry ukázkové nahození, které před brankovištěm tečoval MIKKEL BOEDKER. Brankář Wedgwood nestihl na změnu směru kotouče reagovat a propustil puk do sítě. Útočník San Jose se tak prosazuje proti týmu, kde sám dříve působil. Začínáme tím pádem výsledkově prakticky od začátku. Asistence: Justin Braun, Marc-Edouard Vlasic.
     
    08:44
    Arizona je najednou na ledě o něco živější a snaží se produkovat další šance. Je ale pravda, že Martin Jones příliš velkou práci nemá.
    07:58 Kevin CONNAUTON - 0:1
     
    07:58
    Arizona právě vstřelila branku!
    Tak pozor, tohle byla hodně zajímavá situace. Vypadalo to, že Martin Jones nebude mít sebemenší problém vytěsnit puk skákající v brankovišti před sebe. Jenže měl. K dorážce se nečekaně dostal KEVIN CONNAUTON, jenž bekhendem zametl puk za brankovou čáru. Rozhodčí ještě kontrovali, zda před dosažením gólu nedošlo k posunutí branky, avšak stalo se tak až po přechodu kotouče za brankovou čáru. Takže trefa platí a Coyotes vedou rozdílem jednoho zásahu. Asistence: Nick Cousins, Brad Richardson.
     
    07:25
    Po vyhození Arizony vyjel za branku rozehrávat Martin Jones, ale rychle se zase vrátil do brankoviště, protože tenhle kotouč na něj byl moc rychlý.
     
    06:48
    Ryan měl co dělat, aby ještě udržel útočné pásmo, ale nakonec nejspíš ještě v ofsajdu nebyl. San Jose nyní zavírá soupeře před jeho klecí.
     
    06:10
    První velká šance zápasu. K odraženému kotouči mezi kruhy se dostal Jannik Hansen, který pak na brankovišti bekhendem dorážel. Jenže Wegewood také v tomto případě úspěšný.
     
    06:02
    Joonas Donskoi vypustil zajímavou jedovku z pravé strany útočného pásma. Wedgwood ji stačil vytěsnit lapačkou, ale nebyla to pro něj snadná práce. Budeme sledovat první komerční pauzu.
     
    05:37
    Labanc se natahoval ve střední třetině po nahrávce od spoluhráče z obrany, pak ale schytal tvrdý hit. Po něm se nestačil rychle vzpamatovat a vzít si touš zpátky na hůl.
     
    05:03
    A znovu ofsajd Arizony. Hosté nyní mají problémy s přechodem přes útočnou modrou čáru, tady je další důkaz.
     
    04:38
    Další nahození Coyotes končí v ochranné síti, vhazovat by se nejspíš mělo po pravé ruce Martina Jonese.
     
    04:18
    Po dlouhé době proběhlo nové vhazování, ale už se zase hraje a hosté to zkoušeli zakončením z dálky. Když ale Jason Demers střílel, dostal se do postavení mimo hru.
     
    03:52
    To je tedy pořádně rychlý úvod. Až nyní se o zakončení pokusil Joakim Ryan, jenže trefil pouze připravený levý beton Wedgwooda.
     
    03:15
    Už se hraje pořádně dlouho bez přerušení, to však nevede k šancím na jedné nebo druhé straně. Hodně se ale hraje s kotoučem ve středním pásmu.
     
    02:48
    Také Tomáš Hertl se hnal dopředu. Vypadalo to, že mezi kruhy dosáhne na puk. Ale ten mu v klíčovém okamžiku ujel a bylo po šanci. Oba celky následně stačily vystřídat.
     
    02:08
    Nahození Dillona o zadní mantinel k ničemu nevedlo, až potom se k odraženému kotouči dostal Tierney. Ale střela na branku z toho ani v tomto případě nebude.
     
    01:34
    Brent Burns zabránil nebezpečí, když za brankou San Jose kroužila dvojice hráčů v bílých trikotech. Potom domácí vyrazili do rychlé protiakce.
     
    01:06
    Zkouší to také Sharks, ale ti zatím mají problémy s přechodem do útočného pásma. Jannik Hansen ztratil kotouč po nahrávce na modré čáře.
     
    00:15
    Už se hraje a jako první útočnou akci založili hosté. Martin Jones měl co dělat, aby zvládl vykopnout kotouč padající do brankoviště.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Už si jen poslechneme hymnu a vše bude připraveno k úvodnímu buly.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, začneme zhruba za deset minut.
     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – J. Ryan, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – Meier, Pavelski, Donskoi – Hertl, Couture, Labanc – Bødker, Tierney, Hansen – Goodrow, O'Regan, M. Karlsson.

    Arizona Coyotes: Raanta (Wedgewood) – Ekman-Larsson, Demers, Chychrun, Hjalmarsson, Connauton, Goligoski – Perlini, Stepan, Keller – Pánik, Dvorak, Fischer – Rinaldo, Domi, Rieder – Martinook, Richardson, Cousins..
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat duel dvou týmů Pacifické divize. San Jose Sharks doma vyzvou Arizona Coyotes.
     
    Československá stopa v utkání

    Richard Pánik (ARI) (6 + 14)
    Tomáš Hertl (SJS) (15 + 18)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy utkaly v polovině ledna. San Jose Sharks zajížděli na led Arizona Coyotes a zvítězili tam 3:2 po samostatných nájezdech.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Ani v Pacifické divizi, stejně jak ve většině dalších, nemohou tým v popředí tabulky zůstat v klidu. San Jose Sharks sice drží druhé místo, ale další celky jim dýchají na záda. Třetí Calgary Flames mají se stejným počtem odehraných duelů jen o dva body méně. Pokud tedy chtějí Žraloci do play-off, nesmí ani před koncem základní části polevit, to by mohlo být osudové. V posledních utkáních se kalifornskému týmu daří. Nejprve doma přestřílel 6:4 Edmonton Oilers, potom vyzrál 3:2 po samostatných nájezdech na Anaheim Ducks. Dnešní proti Arizoně bude už čtvrtým v rámci stejné divize za sebou, příště navíc svěřenci kouče DeBoera vyzvou Vancouver Canucks. Přidají tentokrát třetí výhru za sebou?

    Statistikám San Jose nadále vládne produktivní obránce Brent Burns (9 + 39), ale daří se také jeho spoluhráči Loganu Couturemu (23 + 20) či kapitánovi Joe Pavelskimu (14 + 28).
     
    ARIZONA COYOTES

    Už nyní je jasné, že Arizona bude chtít na tuhle sezónu zapomenout. Měl to být ročník znovuzrození a návratu do play-off, jenže místo toho se pouštní celek potácí u dna celé NHL a spíše než na lepší výsledky se připravuje na červnový draft. Nikdo nemá v tabulce méně bodů než Kojoti. Jejich ztráta na předposlední Buffalo Sabres přitom činí čtyři body. Poslední duely Arizony ale nevypadají vůbec špatně. Nejprve Coyotes udolali po prodloužení Minnesota Wild (4:3), potom padli až v nájezdech s Philadelphia Flyers (3:4). A největší překvapení přišlo v úterý nad ránem. Pouštní psi doma smetli Chicago Blackhawks 6:1. A co víc, po dnešním výletu do San Jose je čeká sedm domácích utkání v řadě. Ideální situace pro sběr bodů

    Kanadské bodování Arizony vede mladík Clayton Keller (16 + 24), následovaný Derekem Stepanem (10 + 26) a Alexem Goligoskim (7 + 21). Celkově by ale hráči Coyotes potřebovali lepší produktivitu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 10. Bødker (Braun, Vlasic) – 8. Connauton (Cousins, Richardson), 30. Goligoski (Rieder, Fischer)


    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – J. Ryan, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – Meier, Pavelski, Donskoi – Hertl, Couture, Labanc – Bødker, Tierney, Hansen – Goodrow, O'Regan, M. Karlsson.
    Arizona Coyotes: Wedgewood (41. Raanta) – Ekman-Larsson, Demers, Chychrun, Hjalmarsson, Connauton, Goligoski – Perlini, Stepan, Keller – Dvorak, Fischer, Rinaldo – Domi, Rieder, Martinook – Richardson, Cousins, Archibald.

    Rozhodca: Kozari, StPierre – Berg, Knorr

    Diváci: 17 125