Slovensko – OŠ z Ruska sk 3:2 (kon.) | USA – Slovinsko 2:3 (po pr.)
koniec po predl.
USA
2:3 (1:0, 1:0, 0:2 - 0:1)
Slovinsko
Streda 14.02.2018, 13:10 • Kwandong Hockey Centre, Kwandong • Olympijské Hry - muži • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovinskí hokejisti vstúpili do olympijského turnaja mimoriadne dôležitým víťazstvom, keď po nepriaznivom vývoji zápasu napokon zdolali výber Spojených štátov amerických 3:2 po predĺžení. Američania viedli po dvoch tretinách už 2:0, no Slovinci v tretej tretine poriadne pridali, dokčali sa zaslúženého vyrovnania a napokon až príliš pasívneho súpera potrestali rozhodujúcim gólom v predĺžení z hokejky kapitána Jana Muršaka. To je z tohto zápasu už úplne všetko, majte ešte pekný deň! (15:23:13)
     
    Koniec zápasu.
    60:38 Jan Muršak (SLO) - 2:3
     
    60:38
    Slovinsko dalo gól!
    Slovinci sa postarali o obrovské prekvapenie, keď po fantastickom výkone v tretej tretine sa v následnom predĺžení dočkali rozhodujúceho gólu. Ten si v podstate sám vypracoval JAN MURŠAK, ktorý najskôr vybojoval puk vo vlastnom obrannom pásme, následne bleskovo presunul hru na opačnú stranu klziska a tam po obrovskom tlaku v bránkovisku napokon pretlačil puk za chrbát Ryana Zapolskiho. Asistencie: Tičar, Urbas.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Hokejisti USA stratili v tretej tretine na prvý pohľad pohodlné vedenia 2:0, keď sa za svoju obrovskú aktivitu v niektorých pasážach hry tretej tretiny Slovinci dočkali vyrovnania zásluhou Blaža Gregorca a Jana Muršaka. O malú chvíľu tak uvidíme predĺženie vo formáte 3 na 3. Máme sa tak na čo tešiť v nasledujúcich piatich nadstavených minútach.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:54
    Sympatická snaha Slovincov o rozhodujúci gól v závere riadnej hracej doby. Pálil Blaž Gregorc aj Jan Muršak, no ani jeden z nich zatiaľ svoj druhý presný zásah v dnešnom stretnutí nepridal.
     
    59:05
    Američania mohli strhnúť vedenie opäť na svoju stranu a pravdepodobne tak definitívne rozhodnúť. Do prečíslenia 2 na 1 sa vyrútili Troy Terry s Marco Arcobellom, Terry to zobral na seba no pálil nepresne!
    58:23 Jan Muršak (SLO) - 2:2
     
    58:23
    Slovinsko dalo gól!
    Tak toto Slovincom vyšlo dokonale! Gašper Krošelj zostal po oddychovom čase na striedačke, slovinský tím hral v šestici a po obrovskom závere pred bránkoviskom puk za bezmocného Zapolskiho dorazil JAN MURŠAK.
     
    58:04
    Žiga Pance dosledoval situáciu pred bránkoviskom, Ryan Zapolski puk kryje a Slovinci si berú oddychový čas!
     
    57:52
    Američania si znova vydýchli. Najskôr pálil tvrdo od modrej čiary David Rodman a následne trafil Mitja Robar trafil delovkou len jedného zo svojich spoluhráčov.
     
    56:30
    Tak v týchto chvíľach sa hrá poriadne dlho bez prerušenia, sledujeme niekoľko tvrdých súbojov pri mantineloch, no ani jendo z mužstiev sa nevie dostať ndo nejakého väčšieho tlaku.
     
    55:25
    Po dlhšom čase vzruch pred Gašperom Krošeljom, Jonathon Blum strieľal spoza slovinského beka len tesne nad bránku Gašpera Krošelja!
     
    54:40
    Američania znova tak ako v úvode tretej tretiny pôsobia v týchto chvíľach až príliš pasívne. Skôr by sa od zámorského celku očakávalo, že bude kontrolovať záver tohto stretnutia.
     
    53:47
    Znova obrovská príležitosť na strane Slovincov! Jan Muršak zaviezol puk do útočného pásma, Ryan Zapolski jeho tvrdú strelu vyrazil len pred seba a Miha Verlič pri svojej dorážke len o centimetre minul pravú žrď americkej bránky!
     
    52:06
    Obrovské šťastie amerického tímu. Najskôr od modrej čiary poriadnu delovkou opečiatkoval len žrď Zaolskiho bránky Jan Muršak a následne mal americký gólman obrovské problémy aj s nastreleným pukom Anžeho Kuralta!
     
    51:42
    Tak za toto Tony Granato svojho kapitána Briana Giontu rozhodne nepochváli. Skúsený Američan totiž v útočnom pásme poslal úplne zbytočným podrzaením k zemi Roberta Saboliča a oslabuje tak svoj tím.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 18. O'Neill (Roe, Donato), 33. Greenway (O'Neill, Sanguinetti) – 46. Gregorc (Vidmar), 59. Muršak (Gregorc, Verlič), 61. Muršak (Tičar, Urbas)


    USA: Zapolski (Maxwell) – Welch (A), Gilroy (A), Gunderson, Sanguinetti, Billins, Blum, Wisniewski – Stoa, Greenway, B. Gionta (C) – Donato, Arcobello, Terry – Little, Roe, O'Neill – Ch. Bourque, McCarthy, B. Butler – Slater.
    Slovinsko: Krošelj (Gračnar) – Robar (A), Gregorc, Podlipnik, Kovačevič, Vidmar, Kranjc, Repe – Verlič, Muršak (C), Urbas – Jeglič, Tičar (A), Sabolič – D. Rodman, M. Rodman, Goličič – Kuralt, Mušič, Ž. Pance – Ograjenšek.

    Rozhodca: Jan Hribik (CZE), Anssi Salonen (FIN) – Roman Kaderli (SUI), Lukas Kohlmüller (GER)