Česko – Čína 7:4 (kon.)
koniec
Česko
7:4 (1:2, 1:1, 5:1)
Čína
cz Streda 14.02.2018, 13:00 • Zimní stadion Velké Popovice • Reprezentace žien U18
Partner:
     
    Myslím, že po závěrečné pětigólové třetině se nám všem bude z Popovic odjíždět o poznání líp. Díky za pozornost a u dalších reprezentačních akcí v tomto týdnu se s vámi budu těšit na shledanou či na počtenou! (15:13:17)
     
    Ženská reprezentace do 18 let se ve Velkých Popovicích představila s hráčkami širšího kádru. Je naprosto pochopitelné, že výkony byly proměnlivé, pro některé šlo o premiéru. Ale kdy jindy by měly dostat šanci, když ne teď, na začátku nového cyklu. Ze hry si toho rozhodně můžou vzít hodně pozitivního.
     
    Samozřejmě, že to jde. Když daly české juniorky do hry větší zaujetí a důraz a současně razantně snížily množství taktických chyb, tak dosáhly na naprosto zasloužené vítězství. Přišlo až po obratu ve třetí třetině, kterou holky sehrály opravdu parádně. Trenéři jim nyní v kabině právem děkují.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Češky jsou vyhnány z útočné třetiny, ale to jim už vadit nebude.
     
    58:55
    Zhang Yuzi a Lucie Hlavatá inkasují menší tresty za drobnou potyčku, podruhé uvidíme hru čtyři na čtyři.
     
    58:55
    Další slalom přes celé pásmo zakončila Dýcková přihrávkou na Moniku Krčkovou, jež zvolila vysokou střelu. Jiaxin ji s obtížemi vyrazila nad sebe a kotouč obloučkem přeplachtil branku!
     
    58:17
    Střelu Kláry Seroiszkové vyrazila Jiaxin do strany, kde kotouč ve velké rychlosti promáchla Lucie Hlavatá. Škoda.
     
    57:37
    Drobná nedorozumění v obranné třetině přidělala českému týmu jen malé vrásky na čele. Vypadá to, že si už kráčí za vítězstvím.
     
    56:29
    České gólmance další střela vypadla, naštěstí ale vedle tyčky. Anna Kotounová z toho rozjela další akci pro Nikolu Dýckovou, která se vehementně tlačila za hattrickem. Tuším, že blokující hokejka její střelu poslala nad břevno.
     
    55:56
    Už může česká pětice vystřídat, Aneta Zachová zvolila prudké nahození od červené čáry přímo na brankářku.
     
    55:18
    Střelu přes obránce v podání Tian Naiyuan si nemohla Krejčová dovolit pustit, nyní se spíše bráníme.
     
    54:31
    Elitní útok jednozančně plní tu roli, kterou si od něj trenéři představují. I teď to Dýcková při svém průniku udělala výborně, posléze už se Číňanky osvobozují.
     
    53:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    A přidává sedmý český góóól! NIKOLA DÝCKOVÁ dostala víceméně stejnou šanci jako při trefě na 4:3, jenom ji tentokrát proměnila střelou po ledě, která s naprostou přesností zapadla ke druhé tyčce – 7:4! Asistence: Anna Kotounová.
     
    53:31
    Čínská aktivita pro tuto chvíli končí, naše první formace se zase usazuje v pásmu.
     
    52:36
    Do samostatného úniku se na druhé straně protáhla Tian Naiyuan, bekhendovou kličkou ovšem Krejčovou nepřekonala!
     
    52:03
    Valentýna Černá zabojovala za brankou a pak vybídla nádherným pasem Barboru Hrůšovou, která ale zblízka neuspěla!
     
    51:24
    Číňanky si na naše hráčky občas pomáhají zákroky minimálně na hraně pravidel. Nyní se provinily zakázaným uvolněním.
     
    50:56
    Už to znovu mohlo být o tři, první formace zase spustila velký nápor. Dýckovou v sólu vychytala brankářka, z další střely neuspěla ani Sarnovská.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 13. Černá (Šmajdová), 37. Sarnovská (Dýcková), 42. Hájková, 44. Dýcková, 48. Sarnovská, 50. Hrůšová (Černá), 54. Dýcková (Kotounová) – 14. Shuang (Mengying, Kexin), 16. Mengying, 36. Kexin (Mengying), 50. Naiyuan (Yuzi)


    Česko: Mathauserová (31. Krejčová) – Radová, Kotounová (C), Krčková, Šmajdová (A), Zachová, Vlková, Veselá, Suchánková – Seroiszková, Dýcková (A), Sarnovská – Hrůšová, Černá, Fabšicová – Hájková, Sovjáková, Horáková – Bergerová, Mertová, Hlavatá. Trenér: Pavel Zuziak.
    Čína: Jiaxin (Yue) – Yuzi, Di, Wang (A), Siyang, Yushun, Xiaoxue, Xinlin – Kexin, Mengying (C), Shuang – Zifei, Yingying (A), Zhang – Xinyu, Xintong, Naiyuan – Xinlin. Trenér: Guan Xiaobo.

    Rozhodca: Růžičková – Košťálová, Šťastná.