Fínsko – Nemecko 5:2 (kon.) | Nórsko – Švédsko 0:4 (kon.) | Česko – J. Kórea 2:1 (kon.)
Švajčiarsko – Kanada 1:5 (kon.)
koniec
Nórsko
0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
Švédsko
Štvrtok 15.02.2018, 08:40 • Gangneung Hockey Centre, Gangneung • Olympijské Hry - muži • Skupina C
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Švédsko zvládlo s pomerne veľkým prehľadom vstup do olympijského hokejového turnaja, keď zvíťazilo nad Nórskom presvedčivo 4:0. Nórski hokejisti favorita tohto duelu vážnejšie preverili azda len v druhej dvadsaťminútovke a na začiatku tej tretej, potom však prišli dva "zlepené" presné zásahy v podaní Dennisa Everberga a Mikaela Wikstranda, ktoré upravili konečné skóre na 4:0 pre Švédsko. Pre túto chvíľu je to odo mňa všetko, od 13:10 sa však už na vás teším pri online prenose zo stretnutia medzi Českom a domácou Južnou Kóreou. Dovtedy sa majte pekne! (11:02:02)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    V závere zápasu ešte Nóri zle striedali, táto presilová hra však už bude len miernou úpravou štatistík tohto zápasu.
     
    58:40
    Po strele Jonasa Holösa Nóri prepadli v útočnom pásme, o pár sekúnd neskôr už nepresne pálil Johan Fransson, ktorý však takmer trafil jedného zo svojich spoluhráčov.
     
    57:54
    Na opačnej strane sa Nóri pokúsili o prechod do útočného pásma, došlo však k nedorozumeniu, a tak je z toho ďalšie postavenie mimo hry.
     
    57:34
    Švédi získali vhadzovanie v útočnom pásme, okamžite po ňom pálil Simon Bertilsson, Lars Haugen však v tomto prípade dokázal úspešne zasiahnuť.
     
    56:54
    Ken André Olimb prihrával po prechode útočnou modrou čiarou dozadu na Jonasa Holösa, no ten puk zachytil už v strednom pásme, a tak je z toho postavenie mimo hry.
     
    56:14
    Oskar Möller je dnes jedným z najlepších švédskych hráčov. Teraz zaviezol puk do útočného pásma a ponúkol ho na teč pre Patrika Zackrissona, Lars Haugen bol pozorný.
     
    55:41
    Po dlhšom tlaku švédskych hokejistov v útočnom pásme sa hra presunula na opačnú stranu, no po súbojoch pri mantineli puk opustil klzisko, vhadzovať sa bude pred v strednom pásme.
     
    54:33
    Anton Lander sa z ničoho nič dostal ku krátkemu samostatnému nájazdu na Larsa Haugena, no nemal dostatok času, aby si svoj blafák na ľavú stranu pripravil.
     
    53:32
    Erik Gustafsson nahadzoval veľmi nepríjemne puk od modrej čiary, Lars Haugen toho veľa nevidel, no napriek tomu dokázal jeho strelu vyraziť k mantinelu.
     
    53:16
    Joel Lundqvist pálil z ľavej strany smerom na Larsa Haugena, no puk z jeho hokejky bol zblokovaný na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude po ľavej ruke nórskeho gólmana.
     
    52:47
    Švédi sa nepretlačili cez útočnú modrú čiaru a Mattias Nörstebö šikovným vyhodením vyhnal Simona Bertilssona až za vlastného brankára.
     
    51:59
    V závere početnej výhody bol ešte strelecky aktívna obranca Daniel Sörvik, no Viktor Fasth si poradil s oboma jeho projektilmi od modrej čiary.
     
    51:18
    O pár sekúnd neskôr už pálil Ken André Olimb sám, ktorý znova zamestnal švédského gólmana.
     
    51:05
    Švédi sa trochu zbytočne zdržali v strednom pásme, Mathis Olimb prešiel modrou čiarou, nabil Patrickovi Thoresenovi, no Viktor Fasth vytiahol ďalší vynikajúci zákrok!
     
    50:22
    Mattias Nörstebö nabil na pravý kruh Kenovi Andrému Olimbovi, ktrého projektil však končí tesne vedľa ľavej žrde bránky Viktora Fastha.
     
    50:01
    Nóri však majú možnosť pokúsiť sa aspoň o čestný presný zásah, keď sa držaním protihráča pri súboji za vlastnou bránkou previnil Dick Axelsson, ktorý tak odchádza na dve minúty na trestnú lavicu.
    49:04 Mikael Wikstrand (SWE) - 0:4

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 6. P. Lindholm (Omark, Möller), 17. Lander (Bertilsson), 49. Everberg (Omark, Fransson), 50. Wikstrand (Omark, Everberg)


    Nórsko: Haugen (Haukeland (C)) – Holös (C), Nörstebö, Bonsaksen, Sörvik, Johannesen, Ödegaard, Espeland – K. A. Olimb, P. Thoresen (A), M. Olimb (A) – Bastiansen, Rosseli Olsen, Reichenberg – Trettenes, S. Thoresen, K. Forsberg – Salsten, Röymark, Roest – Kristiansen.
    Švédsko: Fasth (Enroth (A)) – E. Gustafsson (A), Ahnelöv, Kronwall (A), Bertilsson, Wikstrand, Fransson, Hersley – Lindström, P. Lindholm, Möller – F. Pettersson, J. Lundqvist (C), Axelsson – Everberg, Lander, Omark – Bergström, Stålberg, Norman – Zackrisson.

    Rozhodca: Roman Gofman (RUS), Tobias Wehrli (SUI) – Gleb Lazarev (RUS), Judson Ritter (USA)