Fínsko – Nemecko 5:2 (kon.) | Nórsko – Švédsko 0:4 (kon.) | Česko – J. Kórea 2:1 (kon.)
Švajčiarsko – Kanada 1:5 (kon.)
koniec
Česko
2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
Južná Kórea
Štvrtok 15.02.2018, 13:10 • Gangneung Hockey Centre, Gangneung • Olympijské Hry - muži • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Kto by to bol pred začiatkom duelu čakal. Českí hokejisti pri svojom prvom zápase na olympijských hrách zdolávajú domáci výber Južnej Kórey len veľmi tesne 2:1. Všetky tri góly sme videli ešte v prvej dvadsaťminútovke. Česi síce mali v priebehu celého duelu pomerne výrzanú prevahu, niekoľkokrát však stroskotali na vynikajúcom brankárovi kórejského tímu Mattovi Daltonovi. Juhokórejčania však predviedli mimoriadne sympatický výkon, keď sa s favoritom nebáli hrať a každú naskytnutú príležitosť sa snažili využiť na ohrozenie Pavla Francouza. Napokon to však na zisk bodu nestačilo, domáca reprezentácia však môže na dnešnom výkone stavať. V ďalších stretnutiach sa však bude musieť vyvarovať niektorých až komických taktických chýb. To je pre túto chvíľu odo mňa všetko, majte pekný zvyšok dňa! (15:33:59)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Juhokórejčanom sa napokon podarilo vytvoriť poriadny tlak pred Pavlom Francouzom, ktorý musel zasahovať ešte aj súčasne so sirénou, no tvrdú strelu od modrej čiary kryje a českí hokejisti sa tak pretrápia k víťazstvu.
     
    59:15
    Dobre zapracoval pri mantineli Jan Kováŕ, ktorému sa podarilo dostať puk popri stredačkách až do obrannej tretinny Južnej Kórey.
     
    58:57
    Juhokórejčania už stavili všetko na jednu kartu, do útočného pásma prenikol Min-Ho Čo, Pavel Francouz jeho tvrdú kryje. Domáci kouč si berie oddychový čas a Matt Dalton zostáva na striedačke.
     
    58:18
    Kórejčania vytvorili veľký tlak na Pavla Francouza, nebezpečne nahadzoval puk Ki-song Kim, český gólman bol dezorientovaný, no puk napokon v jeho bránke neskončil.
     
    57:14
    Kórejčanom sa podarilo vyhrať vhadzovanie, no strelu od Won-čon Kima Pavel Francou napokon kryje.
     
    57:11
    Čechom sa nepodarilo založiť útok z vlastnej obrannej tretiny, a tak sa hra vráti opäť pred Pavla Francouza.
     
    57:04
    Juhokórejčania konečne vyrazili do rýchleho protiútoku, znova si však nerozumeli pri prechode útočnou modrou čiarou, a tak je z toho ďalší ofsajd.
     
    56:22
    Po vyhratom vhadzovaní rozohrali Česi krátku kombináciu, puk poslal na Daltona Michal Jordán, no nepomohlo ani clonenie od Romana Horáka.
     
    56:16
    Na opačnej strane však Juhokórejčanom poriadne podkúrila štvrtá česká formácia a domáci hokejisti sa dokázali oslobodiť len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    55:36
    Juhokórejčania sa usadili v útočnom pásme, Pavlovi Francouzovi síce vypadol puk z hokejky Won Jun Kima z lapačky, českí obrancovia však túto situáciu dokázali vyriešiť.
     
    54:48
    Matt Dalton by mal byť dnes vyhlásený za národného hrdinu Južnej Kórey. Tento naturalizovaný Kanaďan totiž dnes nepustil za svoj chrbát snáď sedem či osem stopercentných príležitostí Čechov. Tentokrát na ňom po obrovskej chybe v kórejskej rozohrávke v samostatnom nájazde od modrej čiary stroskotal Roman Červenka!
     
    54:32
    Michal Jordán zaujímavo nahadzoval puk od modrej čiary, kde sa ho ešte snažil tečovať Roman Horák, hokejku však nenasmeroval ideálne.
     
    54:01
    Neuveriteľnú taktickú chybu práve predviedol Eric Regan, ktorý si akoby nevšimol jedného zo svojich spolurháčov pomerne hlboko v útočnom pásme a s pukom prešiel cez útočnú modrú čiaru. Bol tak z toho ďalší doslova školácky ofsajd v podaní domácej reprezentácie.
     
    53:16
    V týchto momentoch už sledujeme klasický obrázok zo záveru prvých dvoch tretín. Zdá sa mi, akoby Kórejčania trochu strácali fyzické sily a Česi si s nimi v útočnom pásme začínajú robiť doslova, čo chcú. Tomáš Zohorna však teraz nespracoval ťažkú prihrávku Petra Koukala z pravej strany tak, ako by si predstavoval.
     
    52:45
    Vynikajúci Matt Dalton! Brankár domáceho tímu predvádza dnes neuveriteľne spoľahlivý výkon, keď teraz dvoma bravúrnymi zákrokmi rozosmutnil Romana Červenku.
     
    52:05
    Zaujímavé momenty na oboch stranách, keď najskôr stroskotal Jiří Sekáč a následne Mike Testwuide ešte zbytočne hľadal v dobrej pozícii niektorého zo svojich spoluhráčov.
     
    51:35
    Česi nedokázali dostať puk ani na polovicu súpera, ten sa dostal na hokejku Won-čong Kima, ktorý pálil len do tela Pavla Francouza.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 12. Jan Kovář (Řepík, Sekáč), 17. Řepík (Birner, Francouz) – 8. Min-Ho Čo (Radunske, Swift)


    Česko: Francouz (Furch) – Polášek, Nakládal, Kolář (A), Mozík, Vitásek, O. Němec, Jordán – Sekáč, Jan Kovář (A), M. Erat (C) – Červenka, Mertl, Vondrka – T. Zohorna, Koukal, Radil – Birner, Horák, Řepík – Martin Růžička.
    Južná Kórea: Dalton (Sung-Je Park) – Young, Won-čon Kim, Ton-ko I, Regan, Plante (A), Jong-čon So, Hjon-ho O – Sang-uk Kim, Ki-song Kim, Testwuide – Swift, Min-Ho Čo, Radunske – Sang-u Šin, U-sang Paj (C), Won-čong Kim (A) – Čin-kjo Pak, Jong-čon I, Sang-hun Šin – Čong-u Čon.

    Rozhodca: Mark Lemelin (USA), Linus Ohlund (SWE) – Henrik Pihlblad (SWE), Sakari Suominen (FIN)