USA – Kanada 1:2 (kon.) | OŠ z Ruska – Fínsko 1:5 (kon.)
koniec
USA
1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Kanada
cz Štvrtok 15.02.2018, 04:10 • Kwandong Hockey Centre • Olympijské Hry - ženy • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezké dobré ráno a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (06:35:46)
    V zámořském derby nakonec těsně zvítězily kanadské hráčky.

     
    Střely na branku: 45 – 23
     
    Je dobojováno. V parádním utkání, které nabídlo prakticky úplně vše, nakonec v zámořském derby porážejí Kanaďanky tým USA těsně 2:1. Američanky se na začátku třetí třetiny dostaly ke kontaktní brance, kterou sólem přes půl hřiště trefila Kendall Coyneová. Ale více už hráčky USA nepřidaly. Nakonec se tak musely smířit s těsnou prohrou od svých zámořských soupeřek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Vyloučení v týmu Kanada (Marie-Philip Poulinová – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu USA (Monique Lamoureuxová-Morandová – 2 min. + 2 min., hrubost).
     
    59:45
    V útočném pásmu si vynutily obrovský tlak, který ale Kanaďanky nakonec ustály a patnáct vteřin před koncem třetí třetiny drží svůj nejtěsnější možný náskok.
     
    58:56
    Americká brankářka je na střídačce a Spojené státy to zkoušejí se šesti bruslařkami v poli.
     
    58:35
    Amanda Kesselová se ocitla na levém kruhu a chvíli před ní zívala odkrytá kanadská klec, před ní ale promáchla a velkou šanci na vyrovnání tak promarnila.
     
    58:07
    Američanky jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:28
    Hned na to ale prošly do útočného pásma a zahrozily před Rooneyovou. Ta ale svým dalším zákrokem nedovolila, aby Kanaďanky jakkoli ohrozily její branku.
     
    57:16
    Kanaďanky poslaly kotouč na zakázané uvolnění a hra se tak stěhuje do jejich obranného pásma, kde se bude vhazovat po levé ruce Lacasseové.
     
    56:54
    Síly na ledě se ale srovnají. Za nedovolené bránění usedá na trestnou lavici Poulinová a uvidíme tak hru ve čtyřech hráčkách na obou stranách.
     
    56:20
    Hned na to se ale Američanky osvobodily a poslaly kotouč až před kanadskou branku. Pošetřily tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    56:07
    Deckerová nyní zbytečně oslabuje svůj tým a nabízí Kanaďankám přesilovou hru, ve které mohou rozhodnout toto utkání. Dostává dvě minuty za krosček.
     
    55:36
    Střelu z vrcholu pravého kruhu z hole Jocelyny Lamoureuxové-Davidsonové pokryla kanadská brankářka a poté po svém zákroku raději přerušila hru před dotěrnými útočnicemi amerického týmu.
     
    55:06
    Na druhé straně střílela od modré čáry Brianna Deckerová, kotouč prosvištěl až před branku Kanady, kde ho holí vyrazila mimo ohrožení vlastní branky Lacasseová.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 41. Coyneová (Deckerová) – 28. Agostaová (Spoonerová, Jennerová), 35. Nurseová (Larocqueová)


    USA: Rooneyová (Rigsbyová) – Kellerová, Pfalzerová, Barnesová, Bellamyová (A), Steckleinová, Morinová, Flanaganová – Brandtová, Cameranesiová, Kesselová – Deckerová (A), Knightová, Coyneová – M. Lamoureuxová-Morandová, Panneková, J. Lamoureuxová-Davidsonová – Dugganová (C), Skarupaová, Marvinová – Pelkeyová.
    Kanada: Lacasseová (Szabadosová) – Fortinová, Fastová, Rougeauová, Mikkelsonová, Larocqueová, Lacquetteová – Johnstonová, Saulnierová, Jennerová (A) – Agostaová (A), Daoustová, Poulinová (C) – Wakefieldová, Spoonerová, Turnbullová – Staceyová, Bramová, Nurseová – Irwinová, Clarková.

    Rozhodca: Hoveová (NOR), Timglasová (SWE) – Heikkinenová (FIN), Johanssonová (SWE)

    Diváci: 3 885