USA – Fínsko 5:0 (kon.) | Kanada – OŠ z Ruska 5:0 (kon.)
koniec
USA
5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Fínsko
cz Pondelok 19.02.2018, 05:10 • Gangneung Hockey Centre • Olympijské Hry - ženy • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro tenhle zápas už vše. Přeji hezké pondělní ráno. (07:24:37)
     
    Američanky splnily svou roli favoritek a semifinálové utkání s Finskem zvládly jasně 5:0. USA měly celý zápas pod kontrolou a celou dobu směřovaly za postupem do finále. Hodně jim pomohl rychlý první gól, který vstřelila už ve třetí minutě Marvinová. Po první třetině to nakonec bylo 2:0, chyby v obraně Finek využila Cameranesiová. Ve druhé třetině velká převaha zámořského celku pokračovala, a znovu se americký celek dvakrát prosadil. Američanky využily přesilovku 5 na 3, vstřelily dva rychlé góly po sobě. Nejprve se trefila Jocelyne Lamoureuxová-Davidsonová a krátce po ní ještě Knightová šikovnou tečí. A v té chvíli už bylo jasno, že Američanky v finále nebudou chybět. Ve třetí třetině už hra neměla takový spád, USA si hlavně hlídaly postup a šlo jim také o čisté konto pro Rooneyovou. To se jim také povedlo, Finky se nedokázaly ani jednou prosadit. Naopak ještě jeden gól z hole Cameranesiové inkasovaly. Ve finále se Američanky utkají s Kanadou nebo s hokejistkami z Ruska. Finsko čeká proti jednomu z těchto dvou týmů zápas o bronz.
    USA podle předpokladů postupují do finále

     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Finky drží puk za svou brankou a konec utkání už se blíží.
     
    59:05
    Brianna Deckerová mohla už střílet, místo toho ještě hledala lépe postavenou spoluhráčku. Noora Rätyová nakonec zůstala bez práce.
     
    58:27
    Finky se stále snaží, chtějí vstřelit alespoň čestný gól. Ale Američanky si to hlídají, znovu nepustily své soupeřky ke střele.
     
    57:42
    Hra se přesune před brankářku Maddie Rooneyovou. Američanky se totiž dopustily zakázaného uvolnění.
     
    56:58
    Dani Cameranesiová střílela zápěstím od pravého hrazení. Zásah betonem si připsala Noora Rätyová.
     
    56:10
    Sara Säkkinenová se probíjela okolo pravého mantinelu, ale puk jí pak utekl, takže k ohrožení Rooneyové nemohlo dojít.
     
    55:21
    Američanky jsou sice i ve třetí třetině lepší, ale Finky mají přeci jen o něco více prostoru a častěji se dostávají do zakončení.
     
    54:29
    Lee Steckleinová z rohu chtěla překvapit nahozením finskou brankářku Rätyovou, to se jí ale nepovedlo.
     
    53:23
    Venla Hoviová se dostala k puku před brankou, ale nedokázala ho procpat za záda Rooneyové. Brankářka USA měla situaci pod kontrolou.
    Takhle se Hilary Knightová usmívala po svém první gólu v roce 2018. Další bude moci přidat ve finále

     
    51:49
    Američankám je pískáno zakázané uvolnění.
     
    51:37
    Lee Steckleinová nahodila kotouč před branku, ale tam se Američanky k puku a dorážce nedostaly. Finsko se pak dostalo alespoň do středního pásma.
     
    50:10
    Susanna Tapaniová se dvakrát hezky předvedla. Nejprve z pravého kruhu vystřelila a pak ještě nabila na střelu své spoluhráčce Emmy Nuutinenové.
     
    49:09
    USA mačkají Finky v útočném pásmu, těm se nedaří puk vyhodit. Dani Cameranesiová čekala před brankou, aby mohl puk tečovat. Ten se k ní ale nakonec nedostal.
     
    48:30
    Finkám teď pomohla tyčka! Od modré čáry se opřela do puku jedna z obránkyń USA a Noora Rätyová měla tentokrát štěstí. Ke svému velmi dobrému výkonu v dnešním zápase si ho ale zaslouží.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Petr Sumbal

    Góly a asistencie: 3. Marvinová (Pelkeyová, Dugganová), 19. Cameranesiová, 34. J. Lamoureuxová-Davidsonová (Panneková, Cameranesiová), 34. Knightová (Morinová, Coyneová), 41. Cameranesiová (Kesselová, Brandtová)


    USA: Rooneyová – Bellamyová (A), Barnesová, Kellerová, Pfalzerová, Steckleinová, Morinová – Coyneová, Deckerová (A), Knightová – Cameranesiová, Brandtová, Kesselová – J. Lamoureuxová-Davidsonová, Panneková, M. Lamoureuxová-Morandová – Pelkeyová, Marvinová, Dugganová (C).
    Fínsko: Rätyová – Hiirikoskiová (C), Rahunenová, Savolainenová, Tuominenová, Lindstedtová, Jalosuová, Viitassuoová – Karvinenová (A), Väliläová (A), Tapaniová – Nieminenová, Välimäkiová, Hoviová – Tulusová, Niskanenová, Nuutinenová – Rajahuhtaová, Säkkinenová, Hakalaová.

    Rozhodca: Celarová, Hertrichová – Pagonová, Toddová