Tímové preteky sk Víťaz: Švajčiarsko (kon.)
koniec udalosti
Tímové preteky

Víťaz: Švajčiarsko

Sobota 24.02.2018, 03:00Zimné olympijské hry - Alpské lyžovanie
     
    Alpské lyžovanie napísalo na Hrách XXIII. olympiády v Pjongčangu svoju poslednú kapitolu. V tímovej súťaži bolo najúspešnejšie Švajčiarsko, ktoré vo finále zdolalo Rakúsko 3:1. Wendy Holdenerová s Ramonom Zenhäusernom neprehrali ani jednu jazdu, a tak majú najväčšiu zásluhu na zlatom triumfe. Navyše, spomínaná 24-ročná pretekárka skompletizovala svoju medailovú zbierku z tejto olympiády. Na treťom mieste skončilo Nórsko, ktoré odsunulo na zemiakovú pozíciu Francúzov. Naša reprezentácia končí na delenom deviatom mieste. Bohužiaľ, kvarteto Petra Vlhová, Veronika Velez-Zuzulová, Adam Žampa a Andreas Žampa vypadlo už v osemfinále, keď nestačilo na Nemecko, hoci viedlo 2:0. S týmto konštatovaním sa lúčim a keďže to bol môj posledný prenos z tejto olympiády, tak vám ďakujem za pozornosť a prajem veľa radosti zo športu, ale nielen z neho. (04:56:47)
     
    Dnešné preteky sa skončili.
     
    Finále
    Marco Schwartz riskoval, ale nevyvaroval sa chýb na trati. V cieli nebude klasifikovaný, a tak sa olympijskými víťazmi v tímovej súťaži stalo Švajčiarsko. Finálový súboj vyhralo pomerom 3:1 a obohacuje svoju zbierku o ďalší zlatý kov.
     
    Finále
    Katharina Gallhuberová mala mierne problémy, no majstrovsky sa z nich dostala. Napokon ale úsmevy v cieli rozdáva Wendy Holdenerová, ktorá bola o desatinku rýchlejšia. Jej krajan Daniel Yule má tak veľkú možnosť potvrdiť švajčiarske víťazstvo.
     
    Finále
    Ramon Zenhäusern drží švajčiarske družstvo v hre o zlatú medailu. Rodák z Bürchenu zdolal v druhej finálovej jazde Michaela Matta, ktorý dnes nedosahoval také dobré výkony, na aké sme u neho zvyknutí.
     
    Finále
    Katharina Liensbergerová má za sebou vynikajúce tímové preteky. Mladá Rakúšanka dnes vyhrala všetky jazdy a zaisťuje svojej krajine prvý bod. Denise Feierabendová bola pomalšia o 31 stotín sekundy.
     
    1-4
    Svetoví šampióni odídu z Pjongčangu naprázdno! Leif Kristian Haugen predviedol v záverečnej jazde skvelý výkon, keď jasne zdolal Clementa Noëla. Nórsko napokon dosiahlo v súčte najlepšieho mužského a ženského výkonu o dvanásť stotiniek lepší čas.
     
    1-3
    Medailové šance sa teraz rapídne zmenili. Nina Haver-Løsethová sa smutne pozerá na výsledkovú tabuľu. Po skoku spravila chybičku, ktorá ju stála cenný čas. Adeline Baudová Mugnierová toho dokonale využila a vyhrala o 0,31 sekundy.
     
    1-2
    Alexis Pinturault to opäť nezvládol! Dlho to vyzeralo na jeho víťazstvo, ale záver mal lepší Sebastian Foss-Solevåg. Po polovici súboja o bronzové medaily je stav vyrovnaný 1:1 a lepšie karty v rukách majú Nóri.
     
    1-1
    Tessa Worleyová má v cieli ohromnú radosť, pretože Francúzsko je momentálne bližšie k zisku cenného kovu. Špecialistka na obrovský slalom bola o necelé dve desatiny rýchlejšia než Kristin Lysdahlová.
     
    Teraz budeme svedkami krátkej prestávky, pretože francúzski pretekári sa musia dostaviť späť do štartového priestoru. Čaká ich súboj o bronz a takisto sa môžeme tešiť aj na veľké vyvrcholenie v podobe finále Rakúsko – Švajčiarsko.
     
    2-4
    Švajčiarsko postupuje do finále tímovej súťaže. Alexis Pinturault dnes nepotvrdzuje status lídra francúzskeho tímu a prehráva druhú z troch jázd. Proti Danielovi Yulemu riskoval, no po chybe je diskvalifikovaný.
     
    2-3
    Tessa Worleyová predviedla snáď svoju dnešnú najlepšiu jazdu, ale paradoxne ju prehrala. Slalomová špecialistka Wendy Holdenerová mala poriadne problémy a až vydarenejším záverom zdolala svoju súperku o 0,19 sekundy.
     
    2-2
    Clement Noël začal dobre. Aj po skoku to vyzeralo na druhý francúzsky bod, ale Ramon Zenhäusern v závere poriadne zrýchlil. Napokon mu v cieli namerali o jedenásť stotín rýchlejší čas.
     
    2-1
    Adeline Baudová Mugnierová s prehľadom zdolala Denise Feierabendovú. Tá sa jej prakticky nedokázala priblížiť a bude dúfať, že podobne ako vo štvrťfinále proti Nemecku jej kolegovia získajú potrebné body.
     
    1-4
    Sebastian Foss-Solevåg nepotvrdil úlohu favorita. Marco Schwartz predviedol dnes svoju najlepšiu jazdu a posúva Rakúsko do finále tímovej súťaže. Naši západní susedia vyhrali pomerom 3:1.
     
    1-3
    Bronzová medailistka z týchto Hier Katharina Gallhuberová bola rýchlejšia než Nina Haver-Løsethová. Dlho to vyzeralo lepšie pre Nórku, ale mladá Rakúšanka predviedla vynikajúci záver.
     
    1-2
    Leif Kristian Haugen nadväzuje na výborné výkony zo štokholmského paralelného slalomu. Nór zdoláva favorizovaného Micheala Matta, ktorý sa tesne pred cieľom nevyhol zaváhaniu.

    Miroslav Kováčik

    Semifinálové dvojice:
    Rakúsko - Nórsko
    Francúzsko - Švajčiarsko
    Štvrťfinálové dvojice:
    Rakúsko - Švédsko
    Veľká Británia - Nórsko
    Taliansko - Francúzsko
    Nemecko - Švajčiarsko
    Osemfinálové dvojice:
    Rakúsko – Južná Kórea
    Švédsko – Slovinsko
    USA – Veľká Británia
    Nórsko – Olympijskí športovci z Ruska
    Taliansko – Česká republika
    Francúzsko – Kanada
    Nemecko – Slovensko
    Švajčiarsko – Maďarsko