koniec
ŠKB Martin
5:2 (0:0, 3:1, 2:1)
Jokerit Petržalka
Sobota 24.02.2018, 11:00 • Športová hala na Podháji • Extraliga (SK)
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Peter Petrák (tréner ŠKB Martin): "Pred stretnutím sme hráčom zdôrazňovali jeho význam, pre nás to bol 6-bodový duel. Všetci si tejto dôležitosti boli vedomí, nepristupovali k zápasu ako k bežnému. Vedeli sme, že ak chceme naďalej pomýšľať na účasť medzi prvou osmičkou, musíme jednoducho vyhrať. Najbližšie nás čaká doma Považská Bystrica proti ktorej sa hráči vedia motivovať, následne máme pred sebou duel v Nitre. Z týchto dvoch stretnutí by sme si chceli takisto zobrať nejaké body, doma aj vonku. Dnes sme nastúpili len 13 hráči, disciplinovaným výkonom sme sa ale dokázali vyhnúť zbytočným vylúčeniam a vychádzali nám aj brejkové situácie. Náš obranný štvorec dnes slávil úspech, súper mal s našou hrou problémy, bolo vidieť, že aj s hracou plochou."

    Michal Šurek (kapitán Jokeritu Petržalka): "Nevedeli sme, čo nás čaká na tomto povrchu, na to sa však nemôžeme vyhovárať. Mali sme možnosť sa na to pripraviť na rozcvičení, je to tu pekné, boli sme takisto v dostatočnom počte. Svojou nedisciplinovanosťou sme ale dali príležitosť domácim, ktorí boli aktívnejší, vedeli si prihrať a zaslúžene zvíťazili. Fauly pramenili niekedy aj z toho, že hráči, ktorí sú zvyknutí hrať na asfalte, sa do súboja viac opreli, pri šmyku následne skončil protihráč na zemi, na to sa ale určite nemôžeme vyhovárať. Bolo to aj o šťastí, pri prvých dvoch góloch sa loptička odrazila smerom do bránky. Následné presilové hry samozrejme domácim pomohli, v našom prípade vyšla iba jediná. Stretnutie bolo vyrovnané, domáci boli ale efektívnejší. Predchádzajúce dva duely sme vyhrali, chceli sme aj tento tretí. Preto tam boli určité emócie, to si však musíme ešte pred najbližším dvojkolom rozobrať. Pre nás bude dôležité nastúpiť do každého z týchto zápasov maximálne koncentrovaní, vieme o čo hráme. Ja verím, že ak by sa v závere základnej časti malo rozhodovať o postupujúcom z tejto dvojice, tak to bude Jokerit, v ideálnom prípade to budú obaja." (20:33:24)
     
    Martin zvíťazil nad Petržalku 5:2 a pripisuje si do tabuľky tri body. Góly: 18. Zluky (Tomka), 21. Drábik (Tomečko), 30. Zluky (Fodrek), 36. Ruttkay (Čipkala), 41. Tomečko (Ruttkay) – 28. Kováč (Kováč), 43. Božík (Šurek, Vančo).
     
    Koniec zápasu.
     
    44:50
    Domáci hráči v útočnom pásme. Prihrávka pred bránku, je tu však koniec duelu.
     
    44:21
    Nahodená loptička v podaní Holbusa. Čaká sa na záver tretiny.
     
    43:40
    Ešte pokus Rada Kováča. Tesne vedľa bránky.
     
    42:49
    Jokerit Petržalka dáva gól! V závere tretiny ešte prichádza ku korekcii stavu. MIROSLAV BOŽÍK prekonáva Jurošeka po asistenciách Michala Šureka a Lukáša Vanča.
     
    42:18
    Tomka len posunul loptičku do útočného pásma. Domáci sa uponáhľali s rozohrávkou.
     
    41:32
    Prienik Jonáka. Ten si gól nepripíše.
     
    40:59
    Hostia ešte skúšali prostredníctvom Rada Kováča zmierniť prehru. Jurošek si pozíciu v bránke zastal.
     
    40:11
    Striedanie v tíme Jokerit Petržalka: z ihriska odchádza Oboril, prichádza Dugovič.
     
    40:11
    Martin dáva gól! Rozhodená obrana súpera do ktorej prenikla dvojica hráčov. Martin Ruttkay už nemal problém nájsť MICHALA TOMEČKA, ktorý triafa odkrytú bránku.
     
    39:02
    Opäť Róbert Kováč. Tentoraz trafil brankára do lapačky.
     
    38:27
    Róbert Kováč trafil brankárove betóny. Škoda tejto príležitosti.
     
    37:46
    Oddychový čas hostí.
     
    37:46
    Nariadené trestné strieľanie. K loptičke sa postavil Bielený, ktorý neoklamal brankára.
     
    37:01
    Božík pred bránkou. Nepodarilo sa mu dostať loptičku popod nohy brániaceho hráča.
     
    36:24
    Hostia sa ešte snažia niečo urobiť s výsledkom. Róbert Kováč skúšal trafiť loptičku pod hornú žŕdku.
     
    35:43
    Wagnerovi ušla loptička. Mohol triafať odkrytú bránku.

    Daniel Modrovský

    Góly a asistencie: 18. Zluky (Tomka), 21. Drábik (Tomečko), 30. Zluky (Fodrek), 36. Ruttkay (Čipkala), 41. Tomečko (Ruttkay) – 28. Kováč (Kováč), 43. Božík (Šurek, Vančo)


    ŠKB Martin: Jurošek (Ivády) – Fodrek, Zluky, Fedor, Holbus – Wagner, Bielený, Jonák, Tomečko, Čipkala, Ruttkay, Drábik, Tomka
    Jokerit Petržalka: Oboril (Dugovič) – Šurek, Dulík, Vančo, Chudý, Matejík, Kramarič – Kerni, Kováč Ro., Božík, Kurtin, Varga, Kováč Ra., Chromiak, Sodoma, Sochor

    Rozhodca: Královič, Pavela

    Diváci: 55