Manchester United – Liverpool 2:1 (kon.) | Everton – Brighton 2:0 (kon.) | Huddersfield Town – Swansea 0:0 (kon.)
Newcastle – Southampton 3:0 (kon.) | West Bromwich – Leicester 1:4 (kon.) | West Ham – Burnley 0:3 (kon.)
Chelsea – Crystal Palace 2:1 (kon.)
koniec
West Ham United
0:3 (0:0)
Burnley FC
Sobota 10.03.2018, 16:00 • Olympijský stadion, Londýn • Anglická Premier League • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase už napokon prišli presné zásahy, na veľký smútok domácich však všetky tri góly strelili hostia a tak Burnley cestuje domov s troma bodmi. Počas zápasu však diváci dávali jasne najavo nespokojnosť s vedením klubu a na tribúnach to poriadne vrelo, majiteľ klubu radšej opustil priestory štadióna predčasne. Podstatný je však teraz výsledok, ktorý hovorí v neprospech domácich.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem pekný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (17:54:23)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Napokon sa zápas predĺži ešte o dve minúty!
     
    90
    Základná hracia doba sa už pomaly naplní, uvidíme teda, či hlavný rozhodca tohto zápasu Mason ešte niečo nadstaví, alebo toto napäté stretnutie ukončí.
     
    89
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Ashley Barnes, prichádza Sam Vokes.
     
    88
    Burnley aj naďalej kombinuje na svojej polovičke, zrejme tak už nič zaujímavého, teda čo sa týka diania na ihrisku nestane. Čo sa bude diať po zápase, je veľmi otázne.
     
    87
    David Sullivan, ktorý je majteľom domáceho klubu radšej už opustil štadión, samozrejme sa to neobišlo bez jasného piskotu domácich priaznivcov. Zrejme to teda bude dnes v dejisku zápasu ešte zaujímavé.
     
    86
    Dianie na ihrisku sa nijak nemení, momentálne sú pri lopte hostia, ktorí sa pochopiteľne nemajú kam ponáhľať a snažia sa loptu čo najdlhšie podržať na svojich kopačkách.
     
    84
    Skupina skalných fanúšikov sa teraz otočila smerom k tribúne, kde sedí vedenie klubu a jasne im dáva najavo, čo si o nich myslia. Toto stretnutia by sa zrejme malo už čo najskôr skončiť, kým nedôjde k nejakým potyčkám.
     
    83
    Napätá atmosféra tak pokračuje ďalej, domáci fanúšikovia aj naďalej dávajú na tribúnach najavo svoju veľkú nespokojnosť. O osude zápasu je tak už zdá sa rozhodnuté, ale musia sa ešte dohrať zvyšné minúty.
    81. Chris Wood (BLY) - 0:3
     
    81
    Burnley FC dáva gól!
    A je zrejme definitívne rozhodnuté! Domáci futbalisti teraz síce útočili, ale stratili loptu a do rýchleho brejku mohli ísť hostia. Nenápadnú strelu z väčšej vzdialenosti vyrazil brankár Hart len pred seba, k odrazenej lopte sa pred bránou domácich dostal CHIRS WOOD a jeho zakončenie znamená vedenie hostí o tri góly – 0:3!
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času ostáva už len 10 minút a hostia aj naďalej vyhrávajú o dva góly, takže sú na najlepšej ceste za ziskom troch bodov, ktoré ich môžu v tabuľke posunúť vyššie.
     
    79
    Aj naďalej držia loptu na svojich kopačkách domáci futbalisti, ale nedarí sa im teraz v prechode do útoku. Hostia dobre bránia stred poľ a tak sa West Ham ďaleko nedostáva.
     
    78
    Hostia odvracajú do bezpečia jednu loptu za druhou, tlak domácich je už naozaj veľký, ale brankár Pope je aj naďalej v druhom polčase bez práce. Uvidíme teda, čo nám ponúkne záverečná časť tohto zápasu.
     
    77
    Dianie na ihrisku to však nijak nemení, futbalisti domáceho celku sú aj naďalej aktívny a tlačia sa do zakončenia, hostia ich však stále do ničoho nepúšťajú.
     
    76
    Na domácich tribúnach vidno aj transparenty, ktorý protestujú proti vedeniu West Hamu. Tento zápas sa tak hrá v poriadne hustej atmosfére a predbežné skóre tomu nijak nepomáha.
     
    75
    V zápase sa už pokračuje ďalej, domáci sa stále tlačia do pokutového územia hostí, ale obrana Burnley je aj naďalej pozorná. Veľa času už domácim neostáva, na svojho súpera majú manko v podobe dvoch gólov.
     
    74
    Hra je teraz prerušená, jeden z domácich priaznivcov vybehol na ihrisko a zobral rohovú zástavku. West Ham bol v tomto zápase aktívnejší, mal v prvom polčase aj šance, ale prišla dva rýchle góly súpera a domáci to len ťažko rozdychávajú.

    Miroslav Revaj

    Góly: 66. Barnes, 70. Wood, 81. Wood

    Karty:   40. Cresswell (WHU) – 57. A. Westwood (BLY)


    West Ham United: Hart – Zabaleta, Collins, Ogbonna, Cresswell – Kouyaté, Noble (C) – Antonio, Lanzini, Mário (71. J. Hernández) – Arnautović.
    Náhradníci: Adrián – Hugill, Cullen, Rice, M. Browne, Evra, J. Hernández.

    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), S. Ward – Lennon, Cork, A. Westwood, Gudmundsson – Hendrick (60. Wood) – Barnes (89. Vokes).
    Náhradníci: Lindegaard – N'Koudou, Marney, Vokes, Wood, Bardsley, K. Long.

    Rozhodca: Mason – Lennard, Wilkes