Michalovce – Prešov 0:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Podbrezová 0:1 (kon.) | Senica – Nitra 0:1 (kon.)
Dunajská Streda – Ružomberok 3:0 (kon.) | Trenčín – Trnava 1:2 (kon.)
koniec
FK Senica
0:1 (0:0)
FC Nitra
Sobota 10.03.2018, 14:00 • Štadión FK Senica • Niké liga • O udržanie
Predzápasové kurzy
     
    Máme tu koniec stretnutia, odkiaľ si Nitra odnesie plný bodový zisk po víťazstve 0:1. Záhoráci boli dnes lepším celkom, ale futbal sa nehrá na krásu, ale na góly. Senica doplatila na množstvo nevyužitých šancí. Odo mňa to je všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (15:57:28)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:5.
    Střely mimo: 8:7.
    Rohy: 7:4.
    Ofsajdy: 0:3.
    Fauly: 12:15.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Tomáš Kóňa sa snažil v posledných sekundách ešte skórovať. Dostal sa spoločne s loptou až do pokutového územia, kde však nedokázal prejsť cez brániaceho hráča.
     
    90+2
    Jeden z domácich hráčov priviedol loptu až na polovici súpera, kde sa domáci hráči snažia nájsť lepšiu streleckú pozíciu, čo sa v početnom oslabení hľadá ťažšie.
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavujú ešte tri minúty navyše.
     
    89
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Richard Celis (FK Senica). Na ihrisku sa zdržal len dvadsaťštyri minút.
     
    87
    Loptu majú pevne pod kontrolou domáci hráč, ktorí sa aj naďalej pokúšajú vsietiť presný zásah. Dnes by si to za svoj sympatický výkon aj zaslúžili.
     
    86
    Miloš Šimončič si na svoje konto pripíše ďalší faul, po ktorom budú záhoráci zahrávať voľný kop. Miloš Šimončič si na podobné situácie musí dávať pozor, pretože dnes už jednu žltú kartu inkasoval.
     
    85
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Márius Charizopulos, prichádza Marek Fábry.
     
    84
    Oliver Podhorin dokázal zakončiť ešte pred hranicou veľkého vápna, ale do jeho delovky vložil nohu jeden z obrancov, ktorý mu tak nedovolil presne zakončiť.
     
    83
    Futbalisti domáceho tímu budú zahrávať outové vhadzovanie na polovici súpera.
     
    82
    K lopte sa dostal Lukáš Hroššo, ktorý loptu poslal čo najďalej od vlastného vápna. Nitra zbiera cenné sekundy vo svoj prospech všade kde sa dá.
     
    81
    Jakub Krč sa ihneď po vstupe na trávnik zapojil do akcie svojho tímu. Dokázal vyhrať hlavičkový súboj, žiaľ len za cenu faulu.
     
    80
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Hans Nunoo Sarpei, prichádza Jakub Krč.
     
    79
    Militosjan sa pekne uvolnil v pokutovom území, vďaka čomu sa dostal do vyloženej šance, ale jeho strelecký pokus dokázal Dominik Holec reflexívnym zákrokom zachytiť.
     
    78
    Žltú kartu dostáva Richard Celis (FK Senica).
     
    76
    Andrej Fábry to skúsil približne z tridsiatich metrov, ale jeho pokus nebol vôbec vydarený. Lopta dokonca opustila priestory futbalového štadiónu a smerovala niekde k tomu zimnému.
     
    75
    Pri lopte sú aj naďalej seničania, ktorí v strede ihriska vyčkávajú na správny moment prekvapenia.
     
    74
    Po rohovom kope sa do zakončenia z voleja dostal Peter Ďungel, ktorý však nedokázal využiť dobrú streleckú pozíciu na vsietenie vyrovnávajúceho gólu.
     
    73
    Peter Ďungel sa ihneď snažil zapojiť do senického útoku, ale jeho center bol napokon zblokovaný. FK Senica bude zahrávať rohový kop.
     
    72
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza René Kotrík, prichádza Andrej Fábry.
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Jakub Brašeň, prichádza Peter Ďungel.
     
    72
    Seničania založili ďalší útok smerom dopredu, na ktorom konci bol Herrera, ktorý si zbehol do voľného priestoru, odkiaľ sa rozhodol zakončiť. Tomu však strela vôbec nesadla a lopta smerovala len mimo bránky.
     
    71
    Vyzeralo to ako niečo nacvičené, podstatné však je, že to záhorákom vôbec nevyšlo a o loptu prišli. Lukáš Hroššo bude zahrávať odkop od vlastnej bránky.
     
    70
    Zezinho si už pripravuje loptu, aby mohol rozohrať nariadený voľný kop po nedovolenom zákroku jedného z hráčov hostí.
     
    69
    Záhoráci sa usadili na polovici súpera, kde sa snažia nájsť recept na súperovú defenzívu.
     
    68
    Cuadros zrýchlil svoj pohyb, vďaka čomu sa úplne voľný ocitol na hranici veľkého vápna. Odtiaľ však poslal len slabý pokus, ktorý smeroval len do miest, kde stál pripravený Lukáš Hroššo.
     
    67
    Hlásateľ oznámil, že sa na dnešné stretnutie prišlo pozrieť 584 platiacich divákov.
     
    66
    Po nedovolenom zákroku Máriusa Charizopulosa ostáva ležať na trávniku Jakub Brašeň, ktorý potrebuje opateru lekárov. Dúfajme, že bude v poriadku a do hry ešte zasiahne.
     
    65
    Žltú kartu dostáva Márius Charizopulos (FC Nitra).
     
    65
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Ronaldo Chacón, prichádza Richard Celis.
     
    64
    Zezinho sa z väčšej diaľky pokúsil ohroziť súperovú bránku, čo sa mu aj takmer podarilo. Jeho technický pokus smeroval tesne vedľa pravej žrdi.
     
    63
    Záhoráci napriek inkasovanému gólu nepoľavili a sú aj naďalej útočne aktívni. Nechajme sa prekvapiť, či sa im minimálne podarí vyrovnať nepriaznivý priebeh stretnutia.
     
    61
    Nitra dala gól!
    Richard Križan poslal loptu na osamoteného MILOŠA ŠIMONČIČA, ktorý vypálil poriadnu bombu z dvadsiatich piatich metrov, ktorú nasmeroval presne do pravej šibenice. Dominik Holec bol v tomto prípade bezmocný. Stav stretnutia je 0:1!
     
    61
    Oliver Podhorin sa snažil upratať loptu preč z vlastného vápna, ale to sa mu nepodarilo úplne ideálne. Loptu poslal len za vlastnú bránku, a tak môže Nitra skórovať po nariadenom rohovom kope.
     
    60
    Záhoráci sú aj v druhom polčase oveľa lepším tímom, než ich dnešný súper, čo dokazuje aj vzniknutý tlak po rohovom kope.
     
    59
    Herrera si zbehol spoločne s loptou do voľného priestoru, odkiaľ sa rozhodol poslať do šestnástky prudký center. Ten zblokoval jeden z obrancov na rohový kop.
     
    58
    Do veľkej príležitosti sa dostal Hans Nunoo Sarpei, ktorý sa po prihrávke svojho spoluhráča dostal do zakončenia zvnútra šestnástky. Loptu však nasmeroval tesne mimo bránky.
     
    57
    Domáci sa už opäť usadili na polovici súpera, kde si hľadajú lepšiu streleckú pozíciu.
     
    56
    Charizopulos si svoj nábeh veľmi zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v postavení mimo hry.
     
    55
    Máme tu čas na malé štatistické okienko. Momentálny pomer držania lopty na oboch stranách je: 53% – 47%.
     
    54
    Tomáš Kóňa zakončil z prvej a taktiež z veľkej diaľky, ale jeho zaujímavý pokus smeroval do pravej šibenice. Dominik Holec vytiahol fantastický zákrok a loptu dokázal vyraziť.
     
    53
    Hans Nunoo Sarpei sa pokúsil prekvapiť gólmana strelou z veľkej diaľky a so svojou slabšou nohou, čo mu však nevyšlo. Jeho strelecký pokus smeroval úplne mimo bránky.
     
    52
    Lopta sa nachádza na polovici Senice, kde ju majú pevne pod kontrolou domáci hráči.
     
    51
    Lopta sa po sérií krátkych prihrávok dostala až na kopačku Dominika Holeca, ktorý hral na istotu a loptu poslal čo najďalej od vlastnej bránky.
     
    50
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Christián Steinhübel, prichádza Jaroslav Machovec.
     
    49
    Chacón sa snažil nájsť Blažeja Vaščáka, ale našiel len kopačku obrancu, ktorý loptu upratal do bezpečia.
     
    48
    Blažej Vaščák sa dostal do samostatného úniku a ocitol sa zoči-voči gólmanovi. Ten však zahodil nemožné, keď netrafil bránku súpera.
     
    47
    FK Senica bude zahrávať outové vhadzovanie v strede pola.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Máme tu koniec prvého polčasu, ktorý možno označiť ako priemerný. Mali sme možnosť sledovať dominanciu domáceho tímu, avšak bez gólového efektu. Hostia si v druhom polčase nevypracovali takmer nič. Nechajme sa prekvapiť, čo nám prinesie druhý polčas. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V závere prvého polčasu budeme ešte sledovať rohový kop domáceho tímu.
     
    45
    Ondřej Vencl si na svoje konto pripíše útočný faul, po ktorom bude pri lopte domáci tím.
     
    44
    Hans Nunoo Sarpei sa neskutočným spôsobom zbavil dvojice brániacich hráčov a neskôr sa túto parádu snažil zakončiť strelou približne z tridsiatich metrov. To mu už nevyšlo a o loptu prišiel.
     
    43
    Blažej Vaščák teraz poslal nedovoleným spôsobom na trávnik Tomáša Kóňu, čo si hlavný rozhodca všimol a okamžite prerušil hru. Blažej Vaščák môže byť rád, že za tento zákrok nevidel žltú kartu.
     
    42
    Michal Ranko sa prezentoval veľmi nepresným centrom, ktorý smeroval úplne mimo hracej plochy. Lukáš Hroššo bude pokračovať odkopom od vlastnej brány.
     
    41
    Záhoráci sa po peknej akcii dostali po pravej strane až k pokutovému územiu, kde sa zakončiť snažil Chacón. Ten v kľúčovom okamihu neudržal rovnováhu a spadol na hraciu plochu.
     
    40
    Michal Ranko signalizuje nejakého zdravotné problémy a vyzerá to tak, že domáci kouč bude musieť siahnuť po prvom striedaní.
     
    39
    Po rohovom kope sa záhoráci dostali do zakončenia, ale lopta si žiaľ nenašla cestu až k bránke. Pri lopte sú aj napriek tomu stále domáci borci.
     
    38
    Chacón poslal do šestnástky súpera nepríjemný center, ktorý jeden z domácich hráčov odvrátil na rohový kop.
     
    37
    Zezinho poslal dlhý center po nariadenom voľnom kope, kde našiel kopačku Herreru, ktorý sa pokúsil zo zlej pozície zakončiť. Jeho pokus bol napokon brániacim hráčom zblokovaný.
     
    36
    FK Senica bude mať možnost ohroziť bránku súpera po nedovolenom zákroku Nibu. Hlavný arbiter nariadil v prospech Senice priamy voľný kop.
     
    35
    Brašeňovi sa príliš nepáči verdikt postranného rozhodcu, ktorý ukázal, že práve FC Nitra bude zahrávať outové vhadzovanie. Ťažko povedať, či toto rozhodnutie bolo správne posúdené.
     
    34
    Fabiš sa pokúsil o prienik skrz dvojicu brániacich hráčov. Veľa priestoru nemal, a tak sa mu to nepodarilo. Nitra bude pokračovať vhadzovaním.
     
    33
    Lopta po rohovom kope prepadla v šestnástke súpera, kde sa snažil z prvej páliť Cuedros, ktorého strelecký pokus smeroval len pár centimetrov od pravej tyčky. To bola šanca!
     
    32
    Zezinho smeruje k rohovej zástavke, odkiaľ sa pokúsi nájsť hlavu niektorého zo svojich spoluhráčov.
     
    31
    FK Senica bude mať možnosť sa usadiť na polovici súpera, odkiaľ budú záhoráci zahrávať outové vhadzovanie.
     
    30
    Charizopulos zapol na vyššie obrátky, aby dokázal stihnúť prudkú prihrávku svojho spoluhráča. To mu nevyšlo, a tak budeme sledovať len odkop od bránky Dominika Holeca.
     
    29
    Herrera svojím nenápadným centrom našiel hlavu Blažeja Vaščáka, ktorý sa z malého vápna dostal k hlavičkovému zakončeniu. Veľká škoda, že loptu poslal len tesne vedľa ľavej žrdi.
     
    28
    Lopta sa nachádza na polovici Senice, ale sú to práve domáci futbalisti, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    27
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala na hranicu malého vápna, kde stál pripravený obranca, ktorý ju upratal za hranicu vlastnej šestnástky.
     
    26
    FK Senica bude zahrávať rohový kop. Nechajme sa prekvapiť, ako s ním záhoráci vynaložia.
     
    25
    Brašeň si teraz vynikajúco splnil svoje obranné povinnosti, keď svojím obranným zákrokom nedovolil Nibovi pokračovať ďalej v akcii.
     
    24
    Tomáš Kóňa sa svojou prihrávkou snažil nájsť svojho spoluhráča, ale našiel len kopačku Michala Ranka, ktorý loptu poslal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    23
    Seničania sa prezentovali peknou kombináciou, ktorú Hans Nunoo Sarpei zakončil centrom, ktorým hľadal svojho spoluhráča. Ten sa však do zakončenia už nedostal.
     
    22
    Hosťujúcim hráčom sa absolútne nedarí nič smerom dopredu. Skúšajú to dlhými pasmi na Kotríka, ktorému sa však nedarí tieto lopty zachytiť.
     
    21
    Blažej Vaščák bol v útoku až príliš aktívny. Zaznel hvizd hlavného rozhodcu, ktorý si všimol, že sa v súboji previnil voči pravidlám fair-play.
     
    20
    Do šance sa dostali aj hostia. Bol to Fabiš, ktorý nemal komu prihrať, a tak sa rozhodol z hranice veľkého vápna zakončiť. Jeho pokus smeroval len do stradu bránky, kde stál pripravený Dominik Holec, ktorý tuto strelu chytil.
     
    19
    Cuadros sa pokúsil zakončiť z väčšej vzdialenosti a bola z toho napokon celkom nebezpečná strela. Lukáš Hroššo sa poriadne natiahol k pravej tyčke, aby bol schopný aspoň vyraziť tento pokus. To sa mu podarilo, a tak sa stav stretnutia meniť nebude.
     
    18
    Niba hral v zadných radoch na istotu a loptu odkopol len za postrannú čiaru. FK Senica bude zahrávať outové vhadzovanie na polovici Nitry.
     
    17
    Mali sme možnosť vidieť zaujímavý center Brašeňa, ktorý v pokutovom území našiel nabiehajúceho spoluhráča. Ten do lopty vložil hlavu, ale jeho hlavičkový pokus smeroval tesne mimo.
     
    16
    Exekútor voľného kopu zvolil možnosť dlhého centru, ktorý smeroval do šestnástky súpera, ktorý však nenašiel toho správneho adresáta.
     
    15
    Hans Nunoo Sarpei bol nedovoleným spôsobom zastavený, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý nariadil voľný kop v prospech FK Senica.
     
    14
    Záhoráci sú v posledných minútach viac útočné aktívnejší, než ich dnešný súper. Nechajme sa prekvapiť, kedy sa dočkáme úvodného gólu.
     
    13
    Blažej Vaščák sa snažil spracovať si dlhý kros svojho spoluhráča, to sa mu však nepodarilo dostatočne a o loptu prišiel.
     
    12
    Žltú kartu dostáva Christián Steinhübel (FC Nitra).
     
    12
    V zadných radoch skvelo zapracoval Zezinho, ktorý dokázal zblokovať center Tomáša Kóňu, ktorý už smeruje k rohovej zástavke, aby mohol zahrať rohový kop.
     
    11
    Do veľkej príležitosti sa dostal Chacón, ktorý si zbehol na hranicu malého vápna na prudký center svojho spoluhráča. Chýbali centimetre, aby dokázal loptu z voleja poslať do odkrytej bránky.
     
    10
    K ralizácii rohového kopu sa postavil Tomáš Kóňa, ktorý zvolil krátku rozohrávku so svojím spoluhráčom.
     
    9
    FC Nitra si vďaka svojej útočnej snahe vybojovala výhdu v podobe rohového kopu.
     
    8
    Chacón získal loptu na polovici súpera a presadiť sa pokúsil individuálnym spôsobom. To mu však nevyšlo a o loptu prišiel.
     
    7
    Žltú kartu dostáva Miloš Šimončič (FC Nitra).
     
    6
    Hostia sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    5
    Fabiš sa pokúsil poslať center do šestnástky, ale to sa mu vôbec nepodarilo. Veľká nepresnosť má za následok stratu lopty.
     
    4
    Šimončič prízemným centrom hľadal niekoho zo svojich spoluhráčov v pokutovom území súpera, ale lopta smerovala len do miest, kde sa nachádzal brániaci hráč, ktorý ju upratal do bezpečia.
     
    3
    Blažej Vaščák robil čo mohol, aby zachytil dlhú prihrávku svojho spoluhráča, to sa mu však nepodarilo. Nasledovať bude odkop od bránky Nitry.
     
    2
    Hostia sa rozhodli ako prví založiť útočnú akciu, ale nepochodili. Bude z toho len odkop od bránky Dominika Holeca.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Senica: Holec – Ranko, Práznovský, Podhorin – Herrera, Zezinho, Cuadros, Sarpei, Brašeň – Chacón, Vaščák (C).
    Náhradníci: Milošovič – Krč, Kováč, Lupták, Celis, Šefčík, Ďungel.

    FC Nitra: Hroššo – Fabiš, Križan, Niba, Vencl – Šimončič (C), Kóňa, Charizopulos, Militosjan, Steinhübel – Kotrík.
    Náhradníci: Šípoš – Ngeyitala, Fábry, Fábry, Machovec, Abrahám.

    Rozhodca: Očenáš – Bednár, Lieskovský.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovani on-line textového prenosu! Dnes máme na programe našu domácu Fortuna ligu, v ktorej sa v skupine o záchranu zameriame na zápas domácej Senice a hosťujúcej Nitry. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    FK SENICA:

    Futbalisti Senice sa po základnej časti umiestnili na predposlednej priečke so ziskom 14 bodov. To sa im podarilo po troch víťazstvách, piatich remízach a štrnástich porážkach. Svojím súperom dovedna nastrieľali 17 gólov, ale aj 42 inkasovali. V skupine o záchranu sa tak nachádzajú na piatom mieste a svoju nelichotivú bilanciu si tam priniesli so sebou spoločne s ostatnými celkami. Aktuálna piata priečka by momentálne znamenala baráž o udržanie, čomu sa záhoráci budú chcieť vyhnúť. Na štvrtú Podbrezovú strácajú šesť bodov. V poslednom zápase si zmerali sily práve so spomínanou Podbrezovou, ktorú dokázali zdolať po výsledku 1:0. Jediným šťastným strelcom stretnutia sa v 89. minúte stal Oliver Podhorin, ktorý sa z pokutového kopu nemýlil.

    FC NITRA:

    Hráči tohto celku sa spomedzi všetkých účastníkov v skupine o záchranu nachádzajú na prvej priečke so ziskom 30 bodov. Na svojom konte majú sedem výhier, deväť remíz a šesť prehier. Ich skóre je 19:14. Momentálne ťahajú veľmi nelichotivú šnúru bez víťazstva, vďaka čomu sa nakoniec neprebojovali do skupiny o titul. Nedokázali naplno bodovať v posledných ôsmych zápasov, čo sa dnes budú snažiť zmeniť. Naposledy hostili na vlastnom trávniku Slovan, ktorému napokon podľahli po výsledku 0:1.

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

    Róbert Gašpárek


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Nitra. Viac informácií tu.

    Góly: 61. Šimončič (Križan)

    Karty:   78. Celis (SEN) – 7. Šimončič (NIT), 12. Steinhübel (NIT), 65. Charizopulos (NIT)   89. Celis (SEN)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 8:7. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:15.
    FK Senica: Holec – Ranko, Práznovský, Podhorin – Herrera, Zezinho, Cuadros, Sarpei (80. Krč), Brašeň (72. Ďungel) – Chacón (65. Celis), Vaščák (C).
    Náhradníci: Milošovič – Krč, Kováč, Lupták, Celis, Šefčík, Ďungel.

    FC Nitra: Hroššo – Fabiš, Križan, Niba, Vencl – Šimončič (C), Kóňa, Charizopulos (85. Fábry), Militosjan, Steinhübel (50. Machovec) – Kotrík (72. Fábry).
    Náhradníci: Šípoš – Ngeyitala, Fábry, Fábry, Machovec, Abrahám.

    Rozhodca: Očenáš – Bednár, Lieskovský

    Diváci: 584