LA Kings – St. Louis 2:7 (kon.) | San Jose – Washington 0:2 (kon.) | Toronto – Pittsburgh 5:2 (kon.)
Florida – NY Rangers 4:3 (2:1 po s.n.) | Nashville – NJ Devils 2:3 (1:2 po s.n.) | Edmonton – Minnesota 4:1 (kon.)
Chicago – Boston 3:1 (kon.)
koniec
Chicago Blackhawks
3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Boston Bruins
cz Nedeľa 11.03.2018, 17:30 • United Center, Chicago • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům NHL! Vítejte u sledování textového přenosu z duelu Chicago Blackhawks – Boston Bruins! Utkání startuje v 17:30.
     
    Boston Bruins

    Boston letos prožívá nesmírně vydařenou základní část. Během šedesáti šesti zápasů vybojoval devadesát čtyři bodů a patří mu druhá pozice Východní konference. Oproti vedoucí Tampě má menší počet odehraných zápasů a stále může útočit na triumf v celé konferenci. V posledním zápase se na svém ledě střetnul práve s Chicagem, které porazil vysoko 7:4.
     
    Chicago Blackhawks

    Chicago zdaleka nemůže být s letošní sezónou spokojené. V šedesáti devíti duelech totiž získalo jen šestašedesát bodů a v Západní konferenci je až dvanácté! Chicago má velké problémy v defenzívě. V letošním ročníku už inkasovalo 206 branek! Kromě poslední porážky s Bostenem prohrálo mimojiné na svém ledě s Carolinou. I v letošním ročníku táhne Chicago Patrick Kane.
     
    Úvodní sestavy:

    Chicago Blackhawks: A. Forsberg (Bérubé) – C. Murphy, Keith (A), Seabrook (A), E. Gustafsson, Rutta, Oesterle – P. Kane, J. Toews (C), Saad – Hinostroza, Schmaltz, DeBrincat – Highmore, Anisimov, Jurčo – Hayden, Kämpf, Sharp.

    Boston Bruins: Chudobin (T. Rask) – Carlo, Chára (C), McQuaid, Krug, K. Miller, Grzelcyk – Pastrňák, Riley Nash, Marchand – Rick Nash, Krejčí (A), DeBrusk – B. Gionta, Wingels, Heinen – Acciari, Kuraly, Schaller.

    Rozhodčí: Walsh, Mclsaac – Miller, Barton.
     
    Jak už je za oceánem tradicí, začne utkání o několik minut později.
     
    Oba týmy už naskakují na ledovou plochu. Domácí Chicago bude hrát v červených dresech, zatímco Boston přijel v bílém.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní americká hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí Chicago uspělo na úvodním vhazování dnešního utkání. Blackhawks se ihned vydali do útoku, jenže obrana Bostonu byla na úvod pozorná.
     
    00:35
    Boston se dalšímu útoku domácího celku ubránil jen za cenu vyhození kotouče přes všechny čáry. Po zakázaném uvolnění se vhazuje před Chudobinem.
     
    01:02
    Duncan Keith si netroufl na průnik do útočného pásma a zadovkou raději přenechal kotouč jednomu ze spoluhráčů za sebou. Chicago může pokračovat v kombinaci.
     
    01:35
    Noel Acciari si nabruslil mezi kruhy, kam dostal prudkou přihrávku z rohu útočného pásma. Acciari se snažil zakončit, ale Forsberg byl na místě.
     
    02:10
    Rutta dostal krásnou přihrávku na modrou čáru a pohotově zakončil. Hostující brankář měl dobře zakrytý výhled, ale přesto kotouč dokázal vyrazit.
     
    02:26
    David Pastrňák si nabruslil na prudkou přihrávku do útočného pásma, jenže český útočník si netroufl na střelu a odevzdal kotouč obráncům Blackhawks.
     
    03:07
    Další akci Bostonu zastavuje postavení mimo hru. Při přechodu do útočného pásma byl příliš rychlý Marchand, který přejel modrou čáru ještě před kotoučem.
     
    03:25
    Patrick Sharp dotíral na rozehrávku Bostonu v rohu útočného pásma. Domácí útočník na mantinel přitlačil Cháru, který si ale poradil zadovkou.
     
    04:05
    První obrovská šance Chicaga! Chudobin vyrazil střelu z pravého křídla pouze před sebe, jenže dotírající Tomáš Jurčo se k zakočení neprobil přes obránce!
     
    04:45
    Nick Schmaltz vyvezl puk po levém křídle. Na jeho nahození do útočného pásma si nikdo v červeném dresu nenajel a hráč Chicaga raději odjel střídat.
     
    05:20
    Tomáš Jurčo dotíral na rozehrávku Bostonu v jeho obranném pásmu. Jurčo napadal Carla, nicméně zadák Bruins si pomohl přihrávkou na Cháru.
     
    05:42
    Anton Forsberg musel po delší době znovu zasahovat! Domácí brankář se stačil přesunout k pravé tyči své branky a schoval kotouč do lapačky.
     
    06:02
    Pastrňák přihrávkou zpoza branky vybídl k zakončení Carla. Hostující obránce pohotově vypálil od modré čáry, jenže Anton Forsberg proti jeho ráně máchl lapačkou.
     
    06:08
    Bude se poprvé v utkání vylučovat! Tim Schaller dostává dvě minuty za vysokou hůl a Chicago si zahraje první přesilovku.
     
    07:03
    Anisimov dostal krásnou přihrávku do jízdy, zbavil si obránce a vystřelil zápěstím. Jeho pokus schoval Chudobin do své lapačky.
     
    07:26
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Chicago využívá hned svou první přesilovou hru a ujímá se vedení! Chicago se usadilo před brankou Bostonu. Jonathan Toews vypálil z pravého kruhu a ARŤOM ANISIMOV jeho ránu před brankou tečoval za Chudobinova záda! Asistence: Jonathan Toews, Erik Gustafsson.
    07:26 Arťom ANISIMOV - 1:0
     
    07:49
    Chicago si zahraje další přesilovku! Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Matt Grzelcyk.
     
    08:30
    Patrick Kane dostal přihrávku na levý kruh, jenže místo zakončení ještě rozehrál do kombinace. Domácí hráči se snaží aktivně kombinovat, ale obrana Bostonu se skvěle pohybuje.
     
    09:10
    Jonathan Toews operoval s kotoučem v rohu útočného pásma. Nakonec ke střele vybídl Kana, jenže jeho dělovku schoval Chudobin do lapačky.
     
    09:49
    Hosté v plném počtu.
     
    10:00
    Duncan Keith napřáhl k dělovce od modré čáry. Jeden z obránců Bostonu vložil do jeho dělovky hokejku a srazil puk mimo tři tyče.
     
    10:26
    Chudobin tentokrát vyrazil ven z branky, zastavil holí prudké nahození za branku a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Boston může po dlouhé době zaútočit.
     
    10:50
    A třetí přesilovka pro Chicago! Dvě minuty za hákování si vysloužil Heinen.
     
    11:25
    Jonathan Toews udržel pro Chicago kotouč v rohu útočného pásma. Na jeho pobídku za branku ale nedosáhl nikdo v červeném a Boston se osvobozuje.
     
    11:45
    Erik Gustafsson mohl střílet od modré čáry, ale skvěle proti němu vystartoval jeden z obránců, který kotouč hokejkou srazil někam k mantinelu.
     
    12:10
    Anton Forsberg měl za brankou problémy s dotírajícím útočníkem Bruins. Domácí brankář se štěstím zachránil situaci odrazem puku o mantinel.
     
    12:50
    Hosté v plném počtu.
     
    13:20
    Boston se po delší době vydal do útoku. David Krejčí vybídl DeBruska k zakončení, jenže jeho pokus vykopl domácí brankář betonem.
     
    13:36
    Další akci Chicaga zastavuje ofsajd. Brandon Saad sice rozhazuje rukama, ale do útočného pásma vletěl ještě před kotoučem.
     
    14:12
    Brandon Carlo vyvezl puk po pravém křídle do útočného pásma. Svůj průnik dokonce zakončil střelou po ledě, ale Anton Forsberg byl připraven.
     
    14:28
    Brian Gionta před brankou Chicaga čekal na zaváhání domácího brankáře. Anton Forsberg sice střelu od mantinelu neviděl, ale schoval puk mezi betony.
     
    15:05
    Kevan Miller zastavil vyhození Chicaga do středního pásma. Okamžitě zavezl puk do rohu útočného pásma, našel Giontu, kterému domácí zadáci nedali prostor.
     
    15:40
    Vylučovat se bude také na straně Blackhawks! John Hayden dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    16:12
    Boston se zatím nemůže usadit v útočném pásmu. Chicago skvěle brání prostor kolem mezikruží a nenechává soupeři prostor k zakončení.
     
    16:45
    David Krejčí rozjel akci Bostonu zpoza vlastní branky, nahodil puk před Forsberga, jenže nikdo v bílém dresu se neprobil do zakončení.
     
    17:10
    Domácí hokejisté znovu vybojovali odražený puk a pohotově jej poslali za modrou čáru. Boston raději posílá na led čerstvé síly.
     
    17:40
    Domácí v plném počtu.
     
    18:06
    Danton Heinen vypálil od modré čáry. Jeho dělovka prosvištěla kolem branky Chicaga a zaduněla o zadní mantinel. Boston ale zvýšil obrátky.
     
    18:35
    Tomáš Jurčo zastavil nepřesnou rozehrávku Bostonu a sám se vydal do útočného pásma. Krásně obešel Cháru, našel Anisimova, jenže autor úvodní branky mířil mimo.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:35
    David Pastrňák spěchal s kotoučem do útočného pásma. Na modré čáře se proti němu postavil Erik Gustafsson, který mu puk vypíchl do středního pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce mohou být spokojenější hokejisté Blackhawsk! Chicago totiž bylo v první třetině aktivnějším celkem a zahráli si hned tří přesilové hry! Hned první početní převahu zužitkoval Arťom Anisimov a po sedmi minutách poslal Chicago do vedení! Boston se v závěru třetiny také dostal k přesilové hře, jenže domácí skvěle brání. Do kabin se proto odchází za stavu 2:0.
     
    Střely na branku: 12 – 10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    David Krejčí uspěl na úvodním vhazování druhé třetiny a Boston se ihned vydal do útoku. Chára mohl střílet, ale raději puk pouze nahodil za branku.
     
    20:35
    John Hayden zpoza branky hledal Jonathana Toewse, který se chystal ke střele, jenže jeho dělovka skončila jen na zadním mantinelu.
     
    21:10
    Connor Murphy dotíral na rozehrávku Bostonu v jeho obranném pásmu. Nikdo v červeném dresu mu ale nepřišel pomoci. Zatím se hraje velmi svižně.
     
    21:35
    Anton Chudobin vyjel ven z branky a zastavil dlouhé vyhození Chicaga. Brankář Bostonu chtěl rozjet rychlý brejk, ale jeho pobídka skončila až u Forsberga.
     
    22:10
    David Pastrňák zavezl puk za branku Chicaga, jenže nikdo v bílém dresu se mu včas neuvolnil do pozice, ze které by mohl zakončit.
     
    22:28
    Až nyní se přerušuje hra! Rick Nash si z pravého křídla krásnou kličkou navedl puk mezi kruhy, jenže obránce proti němu vyrazil a kolenem gólovou střelu zastavil!
     
    23:05
    Patrick Kane mohl střílet do odkryté branky, ale dlouho krotil neposedný kotouč. Zakončení se mu nakonec vůbec nepovedle a puk proletěl kolem branky.
     
    23:28
    Patrick Sharp dojel dlouhé nahození na levou stranu útočného pásma a bekhendem nahodil puk na branku. Jeho pokus Chudobin vytěsnil ramenem.
     
    24:05
    Na druhé straně objel Gionta branku Blackhawsk, nabil na modrou čáru Carlovi. Zadák Bostonu pohotově zakončil, ale trefil jen Hinostrozu.
     
    24:26
    Connor Murphy se na modré čáře vyhnul prudkému vyhození z obranného pásma. Chicago se tak dostalo do útoku, jenže nikdo v červeném nestačil vypálit.
     
    25:05
    Tomáš Jurčo poněkolikáté v utkání dotíral na statickou rozehrávku Bostonu. David Pastrňák ale dokonale využil své rychlosti a ukázal soupeři záda.
     
    25:27
    Alex DeBrincat obdržel od Schmaltze krásnou přihrávku na levý kruh a pohotově zakončil. Jeho dělovku však zastavila branková konstrukce!
     
    26:05
    David Pastňák zkoušel překvapit domácího brankáře střelou z ostrého úhlu. Anton Forsberg však utěsnil mezírku u tyče a vyrazil puk do bezpečí.
     
    26:24
    Zdeno Chára vystřelil od modré čáry. Jeho střelu těsně nad ledem ještě tečoval Sean Kuraly, ale Anton Forsberg se stačil přemístit.
     
    27:05
    Neskutečné, co teď Boston neproměnil! David Pastrňák si sjel na prudkou přihrávku z pravého křídla, jenže obránce už za překonaným brankářem stačil zasáhnout!
     
    27:23
    Další postup Bostonu do útočného zastavuje postavení mimo hru. Nick Holden byl o něco rychlejší než kotouč a projel s kotoučem do ofsajdu.
     
    28:12
    Brian Gionta držel puk za brankou domácího celku, ale bekhendem nedokázal přihrát přesně na modrou čáru. Domácí zadáci teď skvěle brání.
     
    28:34
    David Pastrňák jel sám na domácí branku! Český útočník si chtěl rozhýbat gólmana Bostonu a snažil se zasunout puk kolem betonu, jenže Anton Forsberg předvedl skvělý zákrok!
     
    29:10
    Postavení mimo hru také na opačné straně! Při přechodu do útočného pásma byl tentokrát příliš netrpělivý Duncan Keith.
     
    29:27
    Tim Schaller se s pukem krásně otočil v rohu útočného pásma, přihrál na modrou čáru a vydal se clonit před branku. Ránu od modré čáry však zablokoval domácí zadák.
     
    30:04
    Connor Murphy nahodil puk od modré čáry. Domácí hokejista mířil do horního rohu, jenže Anton Chudobin se proti jeho ráně skvěle roztáhl a schoval puk do lapačky.
     
    30:35
    Nick Schmaltz projel s kotoučem středem ledové plochy až do útočného pásma, kde si puk přehodil na forhend, jenže kolem Cháry nedokázal zakončit.
     
    31:12
    David Pastrňák si nabruslil na pěknou přihrávku do útočného pásma, jenže před dobře postaveným obráncem si nepotykal se zpracováním a přišel o puk.
     
    31:25
    Rick Nash projel po levém křídle do útočného pásma a chtěl přihrát mezi kruhy, kam si najížděl Carlo. Obrana Chicaga však stačila zasáhnout.
     
    32:05
    Jan Rutta nahodil puk ze středního pásma za branku Bostonu a podobně jako jeho spoluhráči odjel na střídačku. Čerstvé síly posílá na led i hostující trenér.
     
    32:34
    Vinnie Hinostroza dotíral na rozehrávku Bostonu na obranné modré čáře. Domácí hokejista puk sice vypíchl, ale přes soupeře se k němu neprobil.
     
    33:15
    David Krejčí projel s pukem do útočného pásma, nechal jej za sebou a Marchand okamžitě vypálil. Druhý jmenovaný si však neseřídil mířidla.
     
    33:45
    Arťom Anisimov vypomohl v defenzívě. Autor dosud jediné branky dnešního utkání bekhendem vyhodil puk za modrou čáru. Boston pokračuje v ofenzívě.
     
    34:12
    Tomáš Jurčo nahodil kotouč do útočného pásma, jenže nikdo v červeném dresu na jeho pobídku nedosáhl.
     
    34:42
    Matt Grzelcyk objel s pukem branku domácího celku, ale bekhendem už nedokázal vrátit přihrávku mezi kruhy. Domácí obrana hraje na podtrženou jedničku.
     
    35:10
    Anton Forsberg vyjel ven z branky a zastavil prudké nahození do útočného pásma. Gólman Chicaga poté přesně rozehrál.
     
    35:22
    Brandon Saad jel ze středního pásma sám na branku. Domácí útočník si Chudobina sice dokázal rozhýbat, ale už netrefil mezírku mezi betony!
     
    36:20
    Kane bojoval o puk v rohu útočného pásma. Důrazný obránce Krug jej přimáčkl k mantinelu a nenechal domácího kanonýra rozehrát.
     
    36:35
    Nick Schmaltz si v rohu útočného pásma počkal na dlouhou přihrávku. Bekhendem se pokusil přesně přihrát, ale našel jen Davida Krejčího.
     
    37:12
    Noel Acciari číhal před brankou Chicaga na odražený kotouč. Acciari si srovnal tělo do pozice, ze které by mohl zakončit, ale vůbec netrefil branku.
     
    37:46
    Další ofsajd na straně Bostonu! Na hokejistech Bruins jsou vidět známky frustrace. Přes úpornou snahu se jen těžko probíjejí do zakončení.
     
    38:13
    Jonathan Toews si řekl o přihrávku na pravé křídlo, nicméně na kotouč nedosáhl a puk se od mantinelu odrazil za branku Bostonu. Vhazovat se bude před Forsbergem.
     
    38:38
    Brandon Carlo si u mantinelu v útočném pásmu pokryl kotouč tělem, ale už nedokázal přesně rozehrát. Hokejisté Chicaga své soupeře bleskově dostupují.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:35
    Kevan Miller dojel nahození do útočného pásma. Přes dobře postaveného Seabrooka ale neprotlačil bekhendovou přihrávku mezi kruhy.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední perioda je u konce! Ve druhé části hry jsme branku neviděli! Oba týmy začaly hrát velmi disciplinovaně a rozhodčí tentokrát nemuseli vylučovat! Přesto jsme viděli několik šancí! David Pastrňák se dostal do samostatného úniku, ale Anton Forsberg jeho blafák vykopl betonem! Na druhé straně svedl s Chudobinem souboj Brandon Saad, jenže domácí brankář si pokryl mezírku mezi betony! Po čtyřiceti minutách je stav stále 1:0.
     
    Střely na branku: 23 – 23
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování třetí třetiny. Boston se ihned vydal do útoku, nicméně Brian Gionta v rohu třetiny přišel o kotouč.
     
    40:40
    Gionta tentokrát pouze protečoval puk do útočného pásma a podobně jako jeho spoluhráči odjel na střídačku. Chicago může poprvé zaútočit.
     
    41:10
    David Pastrňák střílel po přihrávce na pravý kruh. Zakončení se mu ale vůbec nepovedlo a prudká střela zápěstím prolétla kolem branky.
     
    41:27
    Další rozehrávku Bostonu zastavuje zakázané uvolnění. Na přihrávku na pravé křídlo nedosáhl nikdo v bílém dresu. Vhazovat se bude před Chudobinem.
     
    42:12
    Jordan Oesterle střílel od modré čáry, ale na poslední chvíli proti němu vystoupil dobře postavený obránce, který kotouč srazil do středního pásma.
     
    42:25
    Sean Kuraly dojel vlastní nahození za branku Chicaga. Nikdo ze spoluhráčů mu ale nepřijel pomoci a Chicago bez problémů vybojovalo puk.
     
    43:10
    Erik Gustafsson projel s pukem od modré čáry až mezi kruhy a pokusil se o zakončení bekhendem. Střela mu ale vůbec nesedla a brankář s přehledem zasáhl.
     
    43:37
    Brent Seabrook se v útočném pásmu natahoval po odraženém kotouči, jenže přes důrazného Davida Krejčího nedokázal zakončit.
     
    44:05
    Gionta projel s pukem do útočného pásma, snažil se roztáhnout hru na levou stranu, jenže Danton Heinen se pustil do zbytečné kličky.
     
    44:28
    David Pastrňák si troufl na střelu příklepem od pravého mantinelu. Domácí gólman Anton Forsberg jeho pokus dobře viděl a schoval puk do lapačky.
     
    45:10
    Rick Nash obdržel krásnou přihrávku za obranu Chicaga, dobře si puk zpracoval, jenže Anton Forsberg jeho blafák přečetl a kotouč na poslední chvíli vyrazil!
     
    45:13
    Tomáš Jurčo od modré čáry nepříjemně nahodil puk na branku Bostonu. Gólman Anton Chudobin se musel v brankovišti pořádně ohánět.
     
    46:10
    Vinnie Hinostroza od modré čáry hledal najíždějícího Schmaltze, jenže domácímu hokejistovi přizvedl hokejku jeden z hráčů Bostonu.
     
    46:45
    Brian Gionta nahodil puk od modré čáry před branku domácího celku. Nikdo v bílém se přes důrazné obránce Chicaga nedostal k teči.
     
    47:06
    Jordan Oesterle dělal problémy zadákům Bostonu. Domácí hokejista projel s pukem mezi kruhy, ale kolem Zdena Cháry nezamířil mezi tři tyče.
     
    47:25
    Erik Gustafsson zastavil prudké nahození za branku Blackhawks. Obránce domácího celku před dojíždějím Heinenem s přehledem rozehrál bekhendem.
     
    48:03
    Nick Schmaltz kličkoval na levé straně útočného pásma. Obránce Bostonu jej ale nenechal natlačil se před branku a zabránil mu v zakončení.
     
    48:25
    Krejčí nabil spoluhráči na modrou čáru, jenže dělovku mezi kruhy zablokoval dobře postavený obránce Chicaga. Boston stále obléhání domácí klec marně.
     
    49:06
    Tomáš Jurčo nahodil puk od modré čáry za branku Bostonu, jenže nikdo v červeném dresu na jeho pobídku nedosáhl. Boston může uklidnit hru.
     
    49:35
    Jan Rutta měl dostatek času na modré čáře a dostal se do zakončení! Svižnou střelu českého obránce vyrazil Anton Chudobin pravým betonem!
     
    50:06
    Connor Murphy si splnil defenzivní povinnosti, když se natlačil před rozjetého Krejčího a sám vyvezl kotouč za modrou čáru. Boston by potřeboval hrát na opačné straně.
     
    50:35
    David Pastrňák si posunul kotouč do útočného pásma, nicméně obránce Brent Seabrook mu skvěle zatarasil cestu a nepustil českého šikulu do šance.
     
    50:57
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je vyrovnáno! Boston nakonec dotahuje domácí vedení! ZDENO CHÁRA celou akci rozjel, ale pokračoval v jízdě vpřed! Slovenský obránce si sjel na Krejčího přihrávku a dělovkou nedal Forsbergovi šanci! Asistence: David Krejčí, Jake DeBrusk.
    50:57 Zdeno CHÁRA - 1:1
     
    51:20
    Chicago po brance Bostonu vypadá poněkud opařené. Domácí hokejisté se nemohou prodrat do útočného pásma a kazí přihrávky na krátké vzdálenosti.
     
    52:00
    Anton Forsberg si tentokrát všiml rozjetého Krejčího a raději přerušil hru. Vhazovat se bude po levé ruce domácího brankáře.
     
    52:10
    Tomáš Jurčo si před brankou Bostonu brousil zuby na odražený kotouč, jenže hostující brankář před ním puk vypíchl hokejkou do bezpečí.
     
    52:26
    Anton Forsberg znovu vystartoval ven z branky a před rozjetým Kuralym schoval kotouč do lapačky. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    53:09
    Brent Seabrook vypálil příklepem od modré čáry. Do jeho rány se obětavým způsobem položil jeden z obránců Bostonu, od nějž se puk odrazil do bezpečí.
     
    53:25
    Miller měl problémy s rozehrávkou zpoza vlastní branky. Nakonec mu přišel pomoci David Krejčí, jež však přesně nenašel Giontu.
     
    54:06
    Gionta z ostrého úhlu zkoušel překvapit domácího brankáře. Anton Forsberg jeho ránu dobře viděl a bez větších problémů kotouč vyrazil.
     
    54:28
    Miller se opřel do Krejčího zadovky. Hostující obránce vypálil opravdu tvrdě, jenže neprocedil puk mezi dvojicí obránců Blackhawks.
     
    55:10
    John Hayden operoval s pukem v rohu útočného pásma, ale nikdo v červeném dresu mu nepřišel pomoci. Chicago se směrem do útoku trápí.
     
    56:05
    Riley Nash spěchal za dlouhým nahozením za branku Chicaga. Na jeho bekhendovou přihrávku si nabruslil Brandon Carlo, ale netrefil branku.
     
    56:26
    Bude se vylučovat! Přesilovou hru si zahraje domácí Chicago! Zdeno Chára trefil soupeře do obličeje a je to s krví! Chára proto dostává čtyři minuty!
     
    56:44
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Chicago bleskově využívá početní převahu! PATRICK KANE po krátké kombinaci dostal přihrávku na levý kruh, připravil si jej ke střele forhendem a odrazem o tyč uklidil puk do branky! Asistence: Erik Gustafsson, Jonathan Toews.
    56:44 Patrick KANE - 2:1
     
    57:10
    Chicago navíc nadále pokračuje v přesilové hře. Jonathan Toews zavezl kotouč do útočného pásma a domácí hokejisté rozjíždějí přesilovkovou kombinaci.
     
    57:35
    David Krejčí se za brankou dostal k odraženému puku a vyhozením o mantinel jej poslal přes všechny čáry! Domácí musí začít od Forsberga.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:44
    Hosté v plném počtu.
     
    58:55
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Chicago přidává také třetí branku a rozhoduje o svém triumfu v dnešním utkání! Zdeno Chára se už vrátil do hry, ale BRENT SEABROOK měl moře volného prostoru, dostal přihrávku z mezikruží a propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Jonathan Toews, Patrick Kane.
    58:55 Brent SEABROOK - 3:1
     
    59:12
    Anton Chudobin si tentokrát povyjel proti Toewsovi. Domácí útočník mířil mezi betony, ale ruský brankář ve službách Bostonu svou mezírku stačil utěsnit.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Chicago zvládlo domácí souboj s Bostonem a připisuje si cennou výhru! Domácí za vítězstvím vykročili už v první třetině, kdy se prosadil Arťom Anisimov! Poté se hrál sice svižný hokej, ale na šance jsme museli dlouho čekat! Až deset minut před koncem dokázal Boston průběh zdramatizovat. Trefil se Zdeno Chára! Právě Chára ale těsně před koncem fauloval a vyfasoval čtyři minuty! Chicago nabídnutou možnost využilo a rozhodlo o své výhře! Nejprve se trefil Patrick Kane a minutu před koncem pojistil výhru Blackhawks Brent Seabrook!
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Patrick Kane (CHI) 1+1
    2. Anton Forsberg (CHI) 60 minut, 31 zákroků, 1 gól, 96,8%
    3. Anton Chudobin (BOS) 60 minut, 36 zákroků, 3 góly, 92,3%
     
    Československá stopa v utkání:
    Jan Rutta (CHI) 0+0, 2 střely, čas na ledě 20:55
    Tomáš Jurčo (tým) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:25
    David Krejčí (BOS) 0+1, 1 střela, čas na ledě 20:08
    David Pastrňák (BOS) 0+0, 5 střel, čas na ledě 21:57
    Zdeno Chára (BOS) 1+0, 3 střely, čas na ledě 18:54
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný večer! (20:10:59)

    Tomáš Kubečka

    Góly a asistencie: 8. Anisimov (J. Toews, E. Gustafsson), 57. P. Kane (E. Gustafsson, J. Toews), 59. Seabrook (J. Toews, P. Kane) – 51. Chára (Krejčí, DeBrusk)


    Chicago Blackhawks: A. Forsberg (Bérubé) – C. Murphy, Keith (A), Seabrook (A), E. Gustafsson, Rutta, Oesterle – P. Kane, J. Toews (C), Saad – Hinostroza, Schmaltz, DeBrincat – Highmore, Anisimov, Jurčo – Hayden, Kämpf, Sharp.
    Boston Bruins: Chudobin (T. Rask) – Carlo, Chára (C), McQuaid, Krug, K. Miller, Grzelcyk – Pastrňák, Riley Nash, Marchand – Rick Nash, Krejčí (A), DeBrusk – B. Gionta, Wingels, Heinen – Acciari, Kuraly, Schaller.

    Rozhodca: Walsh, Mclsaac – Miller, Barton