Nitra – Nové Zámky 2:3 (kon.) | Košice – Zvolen 0:3 (kon.) | Trenčín – Detva 6:4 (kon.)
Žilina – Lipt. Mikuláš 4:3 (po pr.) | B. Bystrica – Poprad 3:4 (kon.)
koniec
HC Košice
0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
HKM Zvolen
Nedeľa 11.03.2018, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 54. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončil sa dnešný zápas medzi HC Košice a HKM Zvolen, po výsledku 0:3 sa z výhry a bodov do tabuľky tešia hostia.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 31:37

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:37:45)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:42
    Už sa nič neudeje, Zvolen pocestuje na stredné Slovensko s tromi bodmi.
     
    58:38
    Prebiehajú posledné dve minúty prvej tretiny.
     
    57:30
    Suja obišiel okolo bránky a zakončil, MacIntre túto situáciu aj s výraznou pomocou svojich spoluhráčov ustál. Zdá sa tak, že zvolenský gólman pocestuje na stredné Slovensko s čistým štítom.
     
    56:37
    Hra sa teraz pomerne často prerušuje, avšak to už prakticky nič nerieši. Košičania chceli strieľať, hosťujúca defenzíva ale zapracovala výborne a ich pokus zblokovala na ochrannú sieť.
     
    56:20
    Košičania ešte v márnej snahe o prienik do útočnej tretiny. S ubúdajúcimi minútami sa ale domácemu celku darí čoraz menej. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    55:10
    Už je Pacan späť na ľade, Zvolen túto presilovú hru nevyužil.
     
    54:40
    Domáci sa dvakrát dobre oslobodili, puk letí až k MacIntremu.
     
    53:54
    Hrá sa v pásme Košíc, kde Zvolen pokojne kombinuje. Zatiaľ je to bez lepšieho streleckého pokusu, avšak za gólmi sa už hostia naháňať nemusia.
     
    53:01
    Vylúčenie v tíme HC Košice (David Pacan – 2 min., hákovanie).
     
    52:58
    Oba celky striedajú počas hry.
     
    52:00
    Hra v ostatných minútach poriadne stratila na svojom tempe. Oklieštenej košickej zostave evidentne dochádzajú sily, a tak to už budú mať domáci smerom dopredu len veľmi ťažké.
     
    51:04
    Ešte chcel zakončovať aj Miklík, puk mu ale po čepeli skĺzol, a tak ho Michel posunul len k mantinelu. Tam sa pokračuje v osobných súbojoch.
     
    50:17
    Toto stretnutie sa bude už len dohrávať. V tejto chvíli sme sledovali tesné súboje za košickou bránkou, tieto momenty budú vyhovovať predovšetkým hokejistom Zvolena.
     
    49:47
    Oba celky striedajú počas hry, dlhší čas sa neprerušovalo.
     
    48:00
    Zvolen dal gól!
    Zdá sa, že o víťazovi je už definitívne rozhodnuté. Možno poistný gól pridal po nenápadnom prieniku do útočnej tretiny MILAN KYTNÁR. Asistencie: Peter Šišovský, Michal Chovan.
     
    47:42
    Neprehľadná situácia pred Habalom, napokon sa ale skončilo všetko bez presnejšej strely. Zvolen následne s pukom zacúval do obrannej tretiny, odkiaľ sa teraz ponáhľať nemusí.
     
    46:25
    Po dlhšom čase sa musel mať na pozore aj Vladislav Habal. Český gólman v službách Košíc puk spoľahlivo pokryl a hru tak bez akéhokoľvek vzrušenia prerušil. Oba celky využijú tento fakt na prestriedanie svojich hráčov.
     
    46:00
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    45:48
    Košičania teraz poriadne zatlačili na svojho súpera, ktorý len s problémami odolával ich štipľavým pokusom. MacIntre ale aj naďalej ukazuje, prečo dnes stojí medzi tromi žrďami.
     
    44:44
    Oba celky už pokračujú s piatimi hráčmi.
     
    43:44
    Dobré zakončenie Šoltésa teraz MacIntre zrazil späť do hry. Zvolenská svätyňa následne opustila svoje miesto, rozhodcovia sa ale rozhodli neprerušiť a osadili ju počas hry.
     
    43:16
    Do útočnej tretiny sa teraz ponáhľal Hovorka, ktorý chcel ešte dobre myslenou zadovkou puk prenechať svojmu spoluhráčovi, avšak zvolenská defenzíva jeho úmysel výborne prečítala.
     
    42:10
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Oscar Steén – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    41:55
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Ladislav Nagy – 2 min., sekanie).
     
    41:47
    Bokroš teraz schytal poriadne tvrdý puk, avšak napokon to, našťastie, až také vážne nebude. Bokroš strelu príklepom predýchal a v zápase bude pokračovať.
     
    41:11
    Píska sa zakázané uvoľnenie Zvolena. Hostia sa v úvodnej časti tretej tretiny zatiaľ len bránia.
     
    40:51
    V úvodnej minúte veľká šanca pre Košice. MacIntre ešte nemal puk pred kontrolou, a tak sa snažil doklepnúť do siete. Kontakt s brankárom tam nebol, napriek tomu zakročil Ťavoda proti Pacanovi razantne. Aj takéto obrázky patria k hokeju.
     
    40:20
    Po úvodnom vhadzovaní puku nám odštartovala posledná časť riadnej hracej doby. Bedeme zvedaví na to, čo nám prinesie najbližších 20 minút hry a či sa ešte bude stav výraznejšie meniť.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Hlavný arbiter nám súbežne s hlasnou sirénou v Steel aréne ukončil druhú tretinu zápasu medzi Košicami a Zvolenom. Do šatní sa odíde za priebežného stavu 0:2.

    Pomer striel po 2. tretine: 20:25

    Tretia tretina sa začne približne o 19:01.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:28
    Zvolen dal gól!
    Toto bolo veľmi rýchle. Košice teraz nebránili vôbec ideálne, a tak sa po puku zahnal Habal. Ten ale chýbal v bránkovisku, čo využil gólom do prázdnej bránky RASTISLAV ŠPIRKO. Druhý presný zásah pre tohto borca vo zvolenskom drese. Asistencie: Michal Chovan, Tim Coffman.
     
    39:19
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Patrik Koch – 2 min., faul kolenom).
     
    38:40
    A tá už ani nepríde, Tomáš Hričina sa totiž medzičasom vrátil na ľadovú plochu. Oba celky tak majú na ihrisku piatich korčuliarov.
     
    38:14
    Naopak, do protiútoku vyrazili Košice, ktoré síce MacIntreho neprekonali, avšak dokázali si vybojovať vhadzovanie po jeho ľavici. Zvolen počas tejto presilovky stále bez lepšej strely.
     
    37:48
    Navyše, keď sa už aj Zvolen usadil pred bránkou svojho súpera, nepresnou prhrávkou sa sám vyhnal do stredného pásma.
     
    37:20
    Zvolen sa stále nedokáže usadiť pred Habalom. Prvá časť presilovej hry je tak zo strany hostí zvládnutá veľmi zle.
     
    36:47
    Košice sa rýchlo oslobodili a sekundy teraz budú zbierať v pásme svojho súpera.
     
    36:34
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Tomáš Hričina – 2 min., hákovanie).
     
    36:10
    Ďalšie nepríjemné zakončenie v podaní hosťujúceho Zvolena, Habal ho svojou hokejkou zrazil na ochrannú sieť.
     
    35:55
    Zvolen dal gól!
    Štyri minúty a päť sekúnd pred koncom druhej tretiny sa Zvolen ujíma vedenia. Všetko sa začalo vyrazenou strelou Ďalogu, po ktorej sa ešte hostia dostali k puku zásluhou RASTISLAVA ŠPIRKA sa ujali vedenia. Asistencia: Matúš Matis.
     
    35:16
    Čížek si stiahol puk na bekhendovú stranu svojej hokejky a následne prihral na pravé krídlo. Po ňom sa Košice presunuli do útočnej tretiny a donútili tak Zvolenčanov oslobodiť sa aj za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    34:27
    Nasleduje komerčná prestávka. Obom celkom teraz padne vhod, potrebujú totiž striedať.
     
    33:55
    Tvrdé súboje v rohu ľadovej plochy. Všetko ale bolo v rámci pravidiel, a tak sa vylučovať nebude.
     
    32:37
    Tak ani teraz to gól nebude! Martin Ďaloga dostal spoza bránky ideálny puk, po ktorom si chcel prehodiť Habala, avšak spolu s ním puk prepadol aj za košickú svätyňu.
     
    31:30
    Zakončoval obávaný strelec Coffman, ktorý to z podobných pozícií vie. Teraz mu ale puk mierne skĺzol po čepeli, a tak sa stihol Habal včas presunúť a puk podržal na hrudi.
     
    30:30
    Zápas sa teraz často prerušuje, čo tempu hry príliš neprospieva. Habal sa musel rozhokorčuľovať vo vlastnom bránkovisku, okrem šance Síkelu sa pred ním dlhší čas nič nedialo.
     
    29:50
    Zvolen v tejto chvíli dokázal spáliť nemožné! Hostia sa z nenápadného protiútoku dostali do prečíslenia troch proti jednému, v ktorom ešte posielali finálnu prihrávka na pravú stranu. Síkelovi už stačilo len zakončiť, puk ale netrafil.
     
    29:21
    Píska sa zakázané uvoľnenie Zvolena.
     
    29:06
    Čistý súboj, po ktorom sa teraz niektorí košickí fanúšikovia dožadovali vylúčenia súperovho korčuliara. Hvizd v žiadnom prípade prísť nemohol, v zápase tak budeme pokračovať s piatimi hráčmi na oboch stranách.
     
    28:37
    Košice sa pokúsili uvoľniť po ľavom krídle, čo sa im nepodarilo podľa predstáv. Výhodu buly v útočnej tretine si napriek tomu vybojovali, a tak môžu byť domáci korčuliari spokojní aspoň čiastočne.
     
    27:59
    Pri bránke Košíc sme teraz sledovali poriadne nepríjemný moment. Po tvrdom súboji totiž Šišovský padol a zrazil sa s mantinelom, pričom následne mal očividné problémy s nohou. Veríme, že to napokon nebude nič vážne.
     
    27:05
    Dudáš posúval puk po ľavom mantineli smerom dopredu, Košičania sa ale následne v pásme svojho súpera neusadili. Nepodarilo sa to ani Zvolenu, ktorý po jednoduchom nahodení odišiel striedať.
     
    26:24
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    26:24
    Obrovská šanca pre Košice! Po strele z ľavej strany nemal MacIntre puk celkom pod kontrolou, a tak sa domáci tlačili aj za dorážkou. Zvolenský gólman puk napokon priľahol na ľadovej ploche.
     
    26:04
    Hra sa v ostatných sekundách často prerušovala, väčšinou sa tak dialo po zakázaných uvoľneniach na jednej či druhej strane. Toho posledného sa dopustil hosťujúci Zvolen.
     
    25:30
    Ďalšia črtajúca sa šanca pre Kytnára. Tentokrát korčuľoval zvolenský kapitán popred bránkovisko, kam aj smerovala prihrávka, avšak Kytnár si puk sklepnúť nedokázal.
     
    25:06
    Kytnár teraz dobre číhal pred Habalom pripravený doklepnúť prípadný vyrazený puk do jeho siete, avšak zakončenie z hokejky jeho spoluhráča našlo len zadný mantinel. Tam sa ho Košice zmocnili a poslali ho na zakázané uvoľnenie.
     
    24:45
    Hra sa v ostatných sekundách prelievala na stranu. Oba tímy sa snažili útočiť, závoreň si však v osobných súbojoch takticky šetrili sily. Zvolen i Košice teraz budú striedať počas hry.
     
    23:21
    Zakázané uvoľnenie Zvolena, vhadzovať sa bude po pravici Drewa MacIntreho.
     
    22:26
    Strela Matúša Matisa sa na prvý pohľad mohla javiť ako propagačná, avšak v skutočnosti išlo o poriadne nepríjemný puk, ktorý musel Habal podržať a hru prerušiť. Po dlhšom čase sme videli väčšiu šancu.
     
    21:20
    V závere sa ešte hostia presunuli pred Habala, ktorý musel riešiť jedno zakočnenie, avšak puk spoľahlivo vykopol späť do hry. Stav sa tak v tomto prípade nemenil.
     
    20:41
    Košičania sa držia pred MacIntrem a ukrajujú tak z presilovkových sekúnd Zvolena.
     
    20:15
    Aj prostredná časť riadnej hracej doby nám odštartovala tradičným vhadzovaním puku v stredovom kruhu. Hrací predmet sa tak pohybuje v jeho blízkosti a my budeme zvedaví, na ktorú stranu klziska poletí najskôr.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Zo zápasu ubudlo rovných 20 minút, v Steel aréne diváci odchádzajú na prestávku po úvodnej tretine. Platiť pritom bude priebežný stav 0:0.

    Pomer striel po 1. tretine: 9:10

    Druhá tretina sa začne približne o 18:03.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:19
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Petr Kafka – 2 min., hákovanie).
     
    18:59
    Prvá tretina sa už pomaly blíži ku svojmu koncu.
     
    17:40
    Veľká šanca aj pre Košice. Na ľavom krídle prebral puk Hričina, ktorý to skúšal strelou bez prípravy. MacIntre sa dobre presúval, puk napokon skončil na zadnom mantineli.
     
    16:42
    Obrovská šanca Zvolena sa gólom nekončí! Po chybe Košíc na útočnej modrej čiare sa jeden z hostí vydal na samostatný únik, avšak Vladislava Habala neprekonal.
     
    15:27
    Ťavoda našiel Kováčika, ten bol ale k strednému pásmu otočený chrbtom, a tak puk do bezpečnej zóny nedostal. Našťastie pre Zvolenčanov z toho bol len akýsi propagačný pokus.
     
    14:52
    Jenčík ale poriadne otrasený a za pomoci svojich spoluhráčov odkorčuľuje na hráčsku lavicu. My tak budeme zvedaví, či tento hokejista bude v stretnutí pokračovať.
     
    14:52
    V bolestiach sa teraz na ľade zvíja Košičan Jenčík, ku ktorému už šprintuje lekársky tím. Nuž, ak by už Jenčík do zápasu nezasiahol, pre oklieštenú košickú zostavu by išlo o citeľnú stratu.
     
    14:10
    MacIntre teraz našiel len Šoltésa, ktorý zasa strieľanou prihrávkou hľadal Hovorku. A aj ho našiel, jeho teč sa ale medzi tri žrde napokon nezmestil.
     
    13:48
    Ross zapracoval svojou palicou po tom, čo mu MacIntre puk priťukol. Presnejšia kombinácia z toho síce nebola, ale obranca z druhej formácie svoju úlohu splnil a Košičanov poslal von z útočného pásma.
     
    12:27
    Ťavoda korčuľoval za pukom s úmyslom zachytiť ho v strednom pásme, úspechu sa však nedočkal. Oba celky preto využili priestor na striedanie a na ľad poslali čerstvé sily.
     
    11:16
    Zvolenská defenzíva opäť znemožňovala súperovi vystreliť. Výbornú prácu teraz odviedol Hraško, ktorý svojimi skúsenosťami a kvalitnou činnosťou privádzal korčuliarov Košíc do zúfalstva.
     
    10:17
    Podobná situácia sa veľmi rýchlo zopakovala aj na druhej strane.
     
    10:04
    Medzičasom sme sa presunuli do druhej polovice prvej tretiny. Košičania teraz boli rýchlejší ako puk, a tak je z toho len postavenie mimo hry. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    09:43
    Zvolen teraz výborne vystupoval proti svojim súperom v útočnej tretine a aj keď Ťavoda puk von z pásma nevytlačil, hostia ho aspoň dokázali zblokovať na ochrannú sieť.
     
    08:40
    Ešte väčšiu šancu teraz spálil Zvolen. Habal bol už prakticky prekonaný, s košickým celkom ale teraz hralo šťastie. Puk totiž skončil na konštrukcii ich bránky.
     
    08:02
    Drew MacIntre teraz riešil neľahkú úlohu, keď na neho smerovali hneď dva nepríjemné puky. Ten prvý zvolenský gólman vytesnil, druhú strelu z hokejky Kafku už ale radšej podržal a hru prerušil.
     
    07:22
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    07:22
    Po košickej šanci sme pokračovali opäť hrou v pásme domáceho celku. Zvolenu ale do tejto chvíle chýba koncepčnejšia práca v útočnej tretine. Bolo z toho len postavenie mimo hry.
     
    06:27
    Kytnár prebral puk v strednom pásme a prešiel s ním až do toho útočného. Tam ale presnejšie nekombinoval, a tak sa vydal na útočný výpad aj Pulli. Tentokrát z toho bolo zakončenie, ktoré trafilo pravý betón MacIntreho.
     
    04:56
    Mohol ale inkasovať po prvej väčšej šanci Košíc. Spoza pravého kruhu teraz priletel nepríjemný puk na teč, ktorého trajektóriu ešte zmenil Suja. Nanešťastie pre Košice ale trafil len do mantinela.
     
    04:40
    Pred bránkou súpera bol aj Zvolen, aj v tomto prípade sa to muselo zaobísť bez streleckého pokusu. Gólmani zatiaľ veľa práce nemali – Habal riešil dva puky, MacIntre do tohto momentu zakročiť nemusel.
     
    03:31
    Košičania sa teraz usadili v pásme súpera, avšak Zvolen sa vo vlastnej obrannej tretine orientoval výborne a prihrávky domácich hokejistov dokázal blokovať.
     
    02:40
    Pred bránkou bol teraz veľmi aktávny Vrábeľ, ktorý si dokázal povytiahnuť MacIntreho, avšak v páde už lepšie nezakončoval. Puk napokon trafil do zvolenského gólmana.
     
    02:06
    Úvodné minúty prinášajú taktické vyčkávanie z oboch strán. Kelemen prihrával do obrannej tretiny Zvolena, v strednom pásme mu totiž chýbala podpora zo strany jeho spoluhráčov.
     
    01:40
    Ťavoda prihrával do ľavej strany, po ktorej sa Zvolen presunul pred Habala. Elitná formácia hostí ale potrebovala striedať, po krátkom pobyte v pásme preto nezakončovala.
     
    00:25
    Ako prvé chceli útočiť Košice, ktoré vysielali dlhú kolmicu spoza vlastnej bránky. Nagyovi ale puk popod čepeľ prekĺzol, a tak sa pískalo len zakázané uvoľnenie.
     
    00:13
    Úvodné buly bolo vhodené, puk sa po prvýkrát dotkol ľadovej plochy. Uvidíme, ktorý z celkov sa s ním dokáže presunúť pred bránku svojho súpera a postará sa tak o úvodnú útočnú akciu zápasu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na dnešný zápas vykorčuľujú Košičania v špeciálnych retro dresoch vo farbách VSŽ Košice, a teda v oranžovo-čiernej kombinácii. Dresy poputujú po zápase do dražby, výťažok zasa pomôže košickej hokejovej mládeži.
     
    Nás ešte čaká hymna Slovenskej republiky. Po jej zaznení už nebude stáť úvodnému buly nič v ceste.
     
    Už teraz je jasné, že sa štart zápasu posunie. Vedenie HC Košice v tejto chvíli odovzdáva majstrom zo sezóny 1987/1988 pamätné plakety, ktoré im budú ich úspech pripomínať.
     
    Ešte pred zápasom sa v Košiciach dočkáme veľkej slávnosti, keď si vedenie klubu a zaplnená Steel aréna úctia tridsiate výročie zisku druhého federálneho titulu pre Košice. Najúspešnejší hokejový tím Slovenska sa tešil cekovo z dvoch titulov majstra Československa. Ešte pre zlatou sezónou 1987/1988 Košičania triumfovali aj v sezóne 1985/1986.

    Na ľade už vidíme pánov, ktorí si na pocit byť majstrom Československa dobre pamätajú. Steel aréna tlieska majstrom Československa zo sezóny 1987/1988.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Lundström) – Šedivý, Čížek, Dudáš (A), Kessel, Pulli, Koch, Michalčin – Nagy (C), Pacan, Miklík – Jenčík, Hovorka (A), Kafka – Šoltés, Suja, Hričina – Vrábeľ, Hudák

    HKM Zvolen: MacIntre (Šimko) – Kováčik, Ťavoda, Ross, Ulrych, Hraško (A), Bokroš, Síkela, Zeleňák – Chovan (A), Kytnár (C), Šišovský – Obdržálek, Steen, Coffman – Ďaloga, Špirko, Matis – Kelemen, Fekiač, Török

    Rozhodca: Novák, Štefik – R. Gajan, Smrek.
     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri poslednom kole základnej časti Tipsport ligy, ktoré prinesie v Steel aréne súboj medzi HC Košice a HKM Zvolen.

    Pre HC Košice už tento zápas prakticky nič nerieši. Je totiž jasné, že Košičania obsadia celkovú piatu priečku tabuľky a do play-off tak vstúpia s tímom zo štvrtého miesta. Stále však nie je jasné, či to bude Banská Bystrica, Zvolen alebo Trenčín, i keď bodovo je Košiciam najbližšie práve tím spod hradu Matúša Čáka.

    HKM Zvolen má v Košiciach motiváciu vyhrať. Hoci sa totiž tento celok nachádza na treťom mieste, môže sa ešte posunúť smerom nahor i nadol. Budeme tak zvedaví na to, ako sa s týmto faktom Zvolenčania vysporiadajú s taktického hľadiska a či sa im v metropole východu podarí zvíťaziť.

    Vzájomné tohtosezónne zápasy:
    HKM Zvolen – HC Košice 4:1
    HC Košice – HKM Zvolen 3:4 sn
    HKM Zvolen – HC Košice 2:0
    HC Košice – HKM Zvolen 6:2
    HKM Zvolen – HC Košice 1:2
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 36. Špirko (Matis), 40. Špirko (Chovan, Coffman), 48. Kytnár (Šišovský, Chovan)


    HC Košice: Habal (Lundström) – Šedivý, Čížek, Dudáš (A), Kessel, Pulli, Koch, Michalčin – Nagy (C), Pacan, Miklík – Jenčík, Hovorka (A), Kafka – Šoltés, Suja, Hričina – Vrábeľ, Hudák
    HKM Zvolen: MacIntre (Šimko) – Kováčik, Ťavoda, Ross, Ulrych, Hraško (A), Bokroš, Síkela, Zeleňák – Chovan (A), Kytnár (C), Šišovský – Obdržálek, Steen, Coffman – Ďaloga, Špirko, Matis – Kelemen, Fekiač, Török

    Rozhodca: Novák, Štefik – R. Gajan, Smrek