Nitra – Nové Zámky 2:3 (kon.) | Košice – Zvolen 0:3 (kon.) | Trenčín – Detva 6:4 (kon.)
Žilina – Lipt. Mikuláš 4:3 (po pr.) | B. Bystrica – Poprad 3:4 (kon.)
koniec
HK DUKLA Trenčín
6:4 (2:0, 2:2, 2:2)
HK Detva
Nedeľa 11.03.2018, 17:00 • Zimný štadión Pavla Demitru • Tipos Extraliga (SR) • 54. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov hokeja pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Dukla Trenčín a HC 07 Detva. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 17:00, jeho priebehom vás bude sprevádzať Miroslav Revaj.

    Hokejovú Tipsport Ligu čaká posledné kolo v rámci základnej časti, potom budú nasledovať zápolenia v play-off a v baráži. Tento ročník našej najvyššej hokejovej súťaže je v skutku vyrovnaný, pretože ešte aj v poslednom kole si niektoré tímy môžu pred play-off vylepšiť svoju pozíciu a ešte aj v poslednom kole bude prebiehať súboj o miestenku do vyraďovacej časti. S určitosťou základnú časť vyhrá Nitra a do baráže putuje práve Detva.

    Zimný štadión Pavla Demitru, ktorý bude hostiť toto stretnutie, bude pevne veriť vo víťazstvo domácej Dukly, ktorá v prípade víťazstva a pomoci ostatných súperov môže ešte skončiť základnú časť na druhom mieste.

    Dukla Trenčín:
    Domáci hokejisti boli dlho lídrom celej súťaže, ale následne prišiel menší útlm a Trenčín začal postupne v tabuľke klesať smerom dole. Našťastie, sa Dukla potom opäť chytila a ostala tak v hre o popredné priečky. Aj posledná forma domáceho celku tomu nasvedčuje, keď ťahá šnúru štyroch víťazstiev za sebou. V minulom kole si Trenčín poradil v divokej prestrelke na ľade Zvolena, keď porazil domáci HKM výsledkom 5:4.

    Detva:
    Hostia ako nováčik súťaže nezačali sezónu vôbec dobre a veľmi dlho čakalo na bodové zápisy. Tie napokon začali prichádzať, ale aj tak Detva putuje do baráže o najvyššiu hokejovú súťaž, v ktorej by však mala patriť medzi favoritom, ale ešte sa čaká, kto sa tam s ňou spoločne predstaví. Detva doposiaľ nazbierala 40 bodov, čo zrejme vzhľadom na výsledky z úvodu súťaže načakal nikto, ale aj tak to na play-off nestačí. V minulom kole sa Detva predstavila doma, kde zviedla vyrovnaný zápas so Žilinou, ale chybami v poslednej tretine prehrala toto stretnutie 1:4.

    Favorit zápasu a vzájomná bilancia:
    Papierové predpoklady o úlohe favorita tohto zápasu hovoria jasne, je ním domáca Dukla Trenčín. Čo sa týka vzájomnej bilancie, tak v každom zápase až na jeden jediný sa zrodil triumf Trenčína. Detva však dokázala raz zvíťaziť práve na ľade Trenčína, takže domáci nemôžu nič podceniť, potrebujú navyše získať všetky tri body. Uvidíme teda, ako to napokon celé dopadne.
     
    Úvodné zostavy:

    Dukla Trenčín: Hiadlovský (Valent) – Bačik, Starosta, Cebák, Frühauf, Bohunický, Holenda, Romančík, Pač – Radivojevič, Sojčík, Bezúch – Hecel, Sádecký, Marcel Hossa – Varga, Ölvecký, Mikula – Gašparovič, Smolka, Hudec

    HC 07 Detva: Hackett (A. Nagy) – Kuklev, Gachulinec, Sládok, F. Fekiač, Macejko, Šimon, Jendroľ, Vyskoč – Sitnikov, Surovka, Belluš – Žilka, Chovan, Milý – Ščurko, Murček, Gašpar – Andrisík, Jakubík, M. Surový

    Rozhodca: Peter Stano, Róbert Müllner – Šimon Synek, Jozef Tvrdoň – Ivan Beneš
     
    Príjemný víkendový podvečer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku posledného kola v rámci základnej časti hokejovej Tipsport Ligy medzi mužstvami Dukla Trenčín a HC 07 Detva už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. Ako už bolo spomenuté, hostia sú už istým účastníkom baráže, ale domáca Dukla je ešte stále v hre o lepšie umiestnenie pred vyraďovacou časťou. Máme sa tak zrejme v tomto zápase ešte na čo tešiť. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni Peter Stano, Róbert Müllner – Šimon Synek, Jozef Tvrdoň – Ivan Beneš. Zimný štadión Pavla Demitru je tak už na všetko pripravený, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia.

    Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvá tretina sa tak už čoskoro začne!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    Úvodná tretina tohto zápasu sa naplno rozbehla, buly vyhrala Detva, ktorá sa už pokúša preniknúť do útočného pásma.
     
    00:56
    Domáci však získali puk na svoje hokejky a okamžite sa usadili pred hosťujúcou bránkou. Marcel Hossa posielal puk spoza bránky na svojich spoluhráčov, ale hostia ho zachytili a vyvážajú ho tak do bezpečia.
     
    02:05
    Trenčín dal gól!

    Úvodný tlak domácich hokejistov je pretavený v úvodný gól tohto zápasu! Dukla Trenčín predviedla peknú kombináciu v útočnom pásme, puk sa následne dostal na úplne voľného JAKUBA GAŠPAROVIČA, ktorý strelou bez prípravy prekonal šokovaného brankára Hacketta – 1:0!
    Asistencia: Tomáš Starosta.
     
    02:49
    A tlak domácich hokejistov pokračuje naďalej, Detva je tak zamknutá vo vlastnom pásme a musí sa mať neustále na pozore. Takýto scenár sa však na štadióne Pavla Demitru zrejme čakal.
     
    03:17
    Svoj prvý zákrok v tomto zápase si pripisuje brankár hostí Hackett, ktorý mal dobrý výhľad a lapačkou pokryl strelu Bezúcha. Dukla tak získava buly v útočnom pásme.
     
    03:52
    Domáci brankár Valnet si takisto pripisuje úspešný zákrok. Frederik Fekiač sa dostal k odrazenému puku, ale jeho tvrdú strelu ukryl Valent do svojej výstroje.
     
    04:17
    Obaja brankári sú teraz v plnej permanencii. Ölvecký po dobrej prihrávke o mantinel sa dostal pred bránku hostí, ale jeho strelu úspešne kryje Hackett. Dukla získava buly v útočnom pásme.
     
    05:10
    Nápor domáceho celku pokračuje ďalej, Frühauf mal na hokejke druhý gól svojho celku, ale Hackett výborne vytasil svoju lapačku a puk tak vyrazil do bezpečia. Tlak domácich však pokračuje ďalej.
     
    05:35
    Výborný Hackett! Brankár hostí sa teraz opäť zaskvel pri veľkej šanci domácich hokejistov. Puk získal Radivojevič, následne oklamal celú obranu hostí, puk poslal na pravú stranu na Bezúcha, ale ten puk do bránky nedostal, pretože opäť famózne zasiahol lapačkou brankár Hackett!
     
    06:28
    Detva sa teraz nemôže vymaniť z vlastného pásma, domáci sú aj naďalej pri puku a snažia sa pridať druhý presný zásah. Svoj útok však teraz musia zakladať až spoza svojej bránky.
     
    07:42
    Tento útok domácim hokejistom nevyšiel, čiarový rozhodca signalizuje ofsajd. Hra sa tak presúva do stredného pásma, takže sa hostia aspoň na chvíľu vymania z tlaku.
     
    08:03
    Dukla má stále o čo hrať, môže ísť do play-off z vyššej pozície, v hre je dokonca druhá priečka. Okrem víťazstva v tomto zápase sa však musí Trenčín spoliehať aj na zaváhania svojich prenasledovateľov.
     
    08:52
    Radivojevič mal pred bránkou hostí na hokejky druhý domáci gól, ale ani v tomto prípade Hackett prekonaný nebol! Brankár hostí je tak veľkou oporou svojho tímu.
     
    09:48
    Ďalšia šanca domáceho celku! Hossa vybojoval puk v útočnom pásme, našiel lepšie postaveného Starostu, ale ten z nádejnej pozície poslal puk iba do bočnej siete.
     
    10:05
    Aj naďalej sledujeme, ako hra plynie v obrannom pásme hostí. Domáci už mohli vyhrávať aj väčším gólovým rozdielom, ale proti bol brankár Hackeet. Detva zatiaľ nijak defenzívu domácich nepreverila.
     
    10:58
    Domáci sa však teraz ocitli v postavení mimo hry a následne tu je reklamná prestávka. Oba tímy tak teraz majú čas na vydýchanie, vhadzovať sa potom bude v útočnom pásme.
     
    11:27
    Prvá veľká šanca pre Detvu v tomto zápase! Výbornú prihrávku pred domácu bránku dostal Murček, ale ten už nedokázal presne zakončiť a z dobrej pozície bránku domácich prestrelil.
     
    12:35
    Opäť sa však hra presúva do obranného pásma hostí, domáci tak znova vyvíjajú veľký tlak na svojho dnešného súpera. Len aby domácich premárnené situácie napokon nemrzeli.
     
    12:52
    Sádecký stroskotal na brankárovi hostí Hackettovi! Trenčín opäť vyvíjal veľký tlak na bránku hostí, Sádecký sa dostal následne k odrazenému puku, ale jeho strela našla len pripravenú lapačku brankára Detvy.
     
    13:09
    Hostia sa teraz aspoň na malú chvíľu oslobodia, vhadzovať sa ide v strednom pásme. Inak hra v prvom polčase plynie celkom svižne, prerušovala sa viac menej len pri výborných zákrokoch brankára Hacketta.
     
    14:26
    Dukla sa však znova dostáva do útočného pásma, ale hostia teraz domácich do zakončenia nepúšťajú. Aj naďalej sa však hostia musia pozorne brániť.
     
    14:46
    Do zakončenia sa znova dostával Sádecký, ale tento propagačný pokus samozrejme Hackettovi problémy nenarobil. Trenčín však získava ďalšie buly v útočnom pásme.
     
    14:57
    Frühauf po výbornej prihrávke pálil bez prípravy, ale Hackett bol včas na svojom mieste a puk vyráža do bezpečia. Dukla je aj naďalej usadená v útočnom pásme.
     
    15:45
    Znova musel zasahovať brankár Hackett, ale poradil si aj s touto strelou od Hudeca. Detva sa tak znova musí brániť vo svojom pásme a hostia môžu byť radi, že gólový rozdiel je taký, aký je.
     
    16:06
    Z uhla to teraz skúšal na bránku hostí Ölvecký, ale jeho slabšia strela našla iba pripraveného Hacketta. Následne sa k puku dostávajú hostia a posúvajú ho do stredného pásma.
     
    16:41
    Tlak domácich opäť postupne narastal, hostia sa oslobodzujú iba za cenu zakázaného uvolnenia. Pomaly sa už blíži záver prvej tretiny, skóre zápasu je 1:0!
     
    16:51
    Puk na svojich hokejkách držia hokejisti Detvy, ktorí sa tak po dlhej dobe môžu pokúsiť preniknúť do útočného pásma. Trenčín však dobre bráni stredné pásmo.
     
    17:06
    Detva preniká do stredného pásma, hostia tak môžu skúsiť teraz niečo nebezpečné vymyslieť, ale domáci sa bránia úspešne a hostí do šancí nepúšťajú.
     
    17:17
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Starosta – 2 min., hákovanie).
     
    17:27
    Hostia hrajú prvú presilovku v tomto zápase, od modrej to ihneď skúšal Gachulinec, ale brankár domácich Valent bol pripravený a puk ukryl vo svojej výstroji.
     
    18:17
    Polovička z hosťujúcej presilovky však už uplynula, ale teraz sa Detve nedarí udržať sa v útočnom pásme. Trenčín tak okrem ofenzívného výkonu predvádza aj dobrú prácu v obrane.
     
    19:03
    Trenčín dal gól!

    Je tu gól v oslabení! Detva sa počas presilovky dokázala usadiť v útočnom pásme, ale hostia to zbytočne prekombinovali a domáci išli následne do prečíslenia traja na jedného, Radivojevič našiel výbornou prihrávkou pred bránkou hostí PETRA SOJČÍKA a ten prekonáva Hacketta – 2:0!
    Asistencia: Branko Radivojevič, Patrik Bačik.
     
    19:10
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina tohto zápasu, ktorá nám napokon ponúkla dva presné zásahy domácich hokejistov. Dukla od začiatku hrala v útočnom pásme veľmi aktívne a hostia boli pod neustálym tlakom. Najprv sa v 3. minúte presne trafil Gašparovič a na konci prvej tretiny dokonca v oslabení zvýšil náskok domácich Sojčík. Nebyť však brankára Hacketta, domáci mohli vyhrávať aj vyšším gólovým rozdielom. Uvidíme teda, čo nám ponúkne druhá tretina.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, druhá tretina sa tak čoskoro začne!
     
    Prvá tretina bola napokon ukončená o 40 sekúnd skôr, ako by sa mala. Zvyšné sekundy sa teda dohrajú ako keby v druhej tretiny a po uplynutú zvyšného času sa začne normálne hrať druhá tretina!
     
    19:10
    Začala sa druhá tretina.
     
    19:15
    Druhá tretina sa už naplno rozbehla, buly vyhrala domáca Dukla, ktorá sa tak už snaží preniknúť do útočného pásma.
     
    19:49
    Domáci sa prebojovali napokon do útočného pásma, ale nič zaujímavé tam teraz nevymysleli a tak sa už k puku dostáva hosťujúci celok.
     
    19:58
    Detva dala gól!

    Je znížené! Detva získala puk vo svojom pásme a okamžite tak vyrazila do rýchleho protiútoku, hostia sa následne dostali až pred domácu bránku a po výbornej prihrávke sa dokázal gólovo presadiť MAROŠ SUROVÝ – 2:1!
    Asistencie: Juraj Milý, Jozef Sládok.
     
    21:06
    Hostia teda vyťažili z minima maximum, domácich teda môže mrzieť, že nevyužili na gól svoje gólové príležitosti. Takto sa Detve podarilo ešte zápas zdramatizovať.
     
    21:49
    Pri puku sú však aj naďalej častejšie domáci hokejisti, ktorí sa už znova presúvajú do útočného pásma a rozbiehajú tam svoju kombináciu.
     
    22:58
    Na malú chvíľu sa hostia usadili v útočnom pásme, ale napokon z ich strany neprišlo presné zakončenia na bránku domácich. Trenčín tak znova preniká do obranného pásma Detvy.
     
    23:32
    Trenčín dal gól!

    Domáci hokejisti znova vyhrávajú o dva presné zásahy.Trenčín sa usadil v útočnom pásme, spoza bránky prišla presná prihrávka na PETRA ÖLVECKÉHO a ten z tesnej blízkosti preb problémov prekonáva brankára Hacketta – 3:1!
    Asistencie: Tibor Varga, Juraj Cebák.
     
    24:07
    Tlak domácich teda pokračuje ďalej, čo je pre Duklu určite veľmi dobrým signálom, pretože hostia sa pomaličky začali nadychovať k náporu, ale tretí gól im v tom zabránil.
     
    25:45
    Domáci sa však teraz dlhšiu dobu do zakončenia nedostali, v obrannom pásme získava Detva puk na svoje hokejky a skúša už preniknúť pred Valentovu bránku.
     
    26:10
    Hostia sa síce pred domácu bránku dostali, ale strelou ju už ohroziť nedokázali. Dopredu tak vyráža domáca Dukla Trenčín.
     
    26:48
    Do zakončenia na bránku hostí sa dostal po dobrej prihrávke Gašparovič, ale jeho zakončenie kryje brankár Hackett. Detva následne posiela puk do stredného pásma.
     
    27:09
    Hudec teraz dobre zakombinoval so Smolkom, ale druhý menovaný v dobrej pozícii bránu hostí netrafil. Puk sa tak dostáva na hokejky hosťujúceho celku.
     
    27:41
    Znova sa bude vhadzovať pred brankárom hostí, ktorý si pripísal úspešný zákrok aj pri strele Sojčíka. Detva je tak znova pod tlakom, domáci tak pohodlne držia stav 3:1!
     
    28:02
    Trenčín kombinoval v útočnom pásme, ale domáci puk strácajú a tak do rýchleho protiútoku idú hostia. Dukla sa tak vracia späť do svojho pásma.
     
    28:11
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Báčik – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    28:21
    Detva rozbieha svoju druhú presilovku v tomto zápase, hostia sa už usadili v útočnom pásme a domáci sa tak nachádzajú pod veľkým tlakom.
     
    29:02
    Detva dala gól!

    Hostia už túto presilovku využívajú a opäť tak robia zo zápasu ešte drámu! Detva teraz predviedla úspešnú kombináciu pred bránkou súpera, presnú prihrávku na svoju hokejku dostal RASTISLAV GAŠPAR a presnou strelou prepálil brankára Valenta – 3:2!
    Asistencie: Ladislav Ščurko, Michal Murček.
     
    30:18
    Detva razom začína ožívať a hra sa postupne vyrovnáva. Pre nestranného diváka to je tak len veľmi dobre, aspoň sa bude na čo pozerať. Domáci Trenčín však určite mierne znervóznel.
     
    31:06
    Trenčín sa však znova usadzuje v útočnom pásme, takže hostia sa musia pozorne brániť. Zatiaľ však brankár Hackett zasahovať nemusel, dobre teraz pracuje obrana Detvy.
     
    31:07
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Sládok – 2 min., sekanie).
     
    31:27
    Domáci hrajú svoju prvú presilovku v tomto zápase a veľa nechýbalo, aby sa Trenčín vrátil do vedenia o dva góly! Ani Frühauf a ani Sojčík však nedokázali prekonať výborného brankára Hacketta.
     
    32:07
    Polovička z domácej presilovky už uplynula, teraz majú domáci hokejisti problém preniknúť do útočného pásma. Detva navyše vysoko napáda a tak majú domáci problém s kombináciou.
     
    32:52
    Bezúch získal puk na svoju hokejku, oklamal obrancov hostí, ale jeho následná tvrdá strela brankára Hacketta prekonať nedokázala. Detva sa následne oslobodzuje.
     
    33:07
    Hostia v plnom počte.
     
    33:31
    Trenčín dal gól!

    Domácim to síce v presilovke nevyšlo, ale pri rovnovážnom počte hráčov ešte ťažili z toho presilovkového tlaku a napokon je tu štvrtý gól v Hackettovej bránke! Radivojevič zabojoval o puk za bránkou hostí, následne sa k nemu dostal zle pokrytý JAKUB GAŠPAROVIČ a presnou strelou dáva svoj druhý gól v tomto zápase – 4:2!
     
    34:08
    Trenčín má aj naďalej všetko pod svojou kontrolou, hostia sa musia opäť brániť vo svojom vlastnom obrannom pásme. Pomaly sa už blíži aj záver druhej tretiny.
     
    35:09
    Hra sa však už postupne prelieva zo strany na stranu, hostia ešte neskladajú svoje zbrane a pokúšajú sa o ďalší kontaktný gól.
     
    36:10
    Dukla prenikla do útočného pásma, Hossa sa snažil pred bránkou hostí nájsť voľného Hecla, ale prihrávku úspešne vypichol Sládok a hostia následne vyvážajú puk do bezpečia.
     
    36:34
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Belluš – 2 min., držanie).
     
    37:49
    Trenčín rozbehol svoju druhú presilovku v tomto zápase! Radivojevič našiel výbornou prihrávkou na druhej strane Sojčíka, ale Hackett si pripisuje ďalší vynikajúci zákrok na svoje konto.
     
    37:49
    Tak to je už neuveriteľné! Na štadióne v Trenčíne je opäť problém s hracou plochou a tak sa znova končí tretina predčasne! Takže, znova sa zvyšné minútky prenesú do ďalšej tretiny a bude sa tak dohrávať záver druhej tretiny a potom bude normálne pokračovať tretia tretina!
     
    37:49
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, takže ešte sa bude dohrávať časť z druhej tretiny a potom sa naplno rozbehne posledná tretia tretina!
     
    37:49
    Začala sa tretia tretina.
     
    37:59
    Zatiaľ sa teda dohráva zvyšok druhej tretiny, domáci ešte pokračujú vo svojej presilovky, ale majú problém preniknúť do útočného pásma.
     
    38:06
    Varga sa dostal pred bránkou hostí do zakončenia, ale jeho pokus skončil len na pripravenom brankárovi Hackettovi.
     
    38:34
    Hostia v plnom počte.
     
    38:41
    Detva dala gól!

    Opäť je znížené na rozdiel jedného gólu! Belluš naskočil z trestnej lavice a okamžite sa zapojil do diania na ľade, hostia vyrazili do rýchleho protiútoku a dostali sa až pred bránku domácich a po úspešnej prihrávke upravuje skóre zápasu MATÚŠ CHOVAN – 4:3!
    Asistencie: Martin Belluš, Ladislav Ščurko.
     
    39:41
    O drámu tak máme zrejme opäť postarané, čo chvíľa sa už rozbehne naplno tretia tretina.
     
    39:58
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Ščurko – 2 min., krosček).
     
    40:00
    Oficiálne sa teda skončila druhá tretina, rozbieha sa teda posledná tretia tretina za stavu 4:3, čiže ešte o osude zápasu nie je vôbec rozhodnuté.
     
    40:10
    Trenčín rozbieha svoju ďalšiu presilovku, ale útok musí zakladať až spoza svojej bránky. Detva sa tak bude musieť opäť brániť.
     
    40:58
    Polovička z domácej presilovky uplynula, domácim sa teraz nedarí preniknúť do útočného pásma. Detva navyše vysoko napáda rozohrávku domácich.
     
    41:11
    Navyše sa hostia dostali do útoku aj v oslabení, ale pred Valentovou bránkou sa však už nedokázali strelecky presadiť. Trenčín sa opäť nachádza len vo vlastnom pásme.
     
    41:52
    V oslabení sa vo veľkej šanci ocitol Belluš, ale brankára Valenta sa mu nepodarilo prekonať! Trenčiansky brankár tak predviedol veľmi dôležitý zákrok za takéhoto stavu.
     
    41:58
    Hostia v plnom počte.
     
    42:27
    Milý tečoval nebezpečne puk pred bránkou domácich, našťastie pre Trenčín išiel puk mimo bránku. Detva hrá teraz veľmi aktívne, snaží sa o vyrovnávajúci gól.
     
    43:42
    Radivojevič získal puk v strednom pásme, presunul sa až pred bránku hostí kde hľadal svojou prihrávkou Sojčíka, ale druhý menovaný sa už do zakončenia nedostal.
     
    44:47
    Trenčín však začína opäť preberať aktivitu na svoje hokejky, ale hostia domácich do zakončenia nepúšťajú. Hostia sa však musia brániť vo svojom pásme.
     
    45:09
    Trenčín dal gól!

    Domáci sa vracajú späť do vedenia o dva góly! Trenčín si znova dokázal vytvoriť potrebný tlak v útočnom pásme, Smolka našiel dobrou prihrávkou pred bránkou hostí MAREKA HECLA a ten dáva piaty gól domáceho celku – 5:3!
    Asistencia: Erik Smolka.
     
    46:16
    Hostia tak musia opäť doháňať dvojgólovú stratu, ale času už tak veľa neostáva a domáci sú navyše aj naďalej častejšie pri puku. Uvidíme teda, či ešte prídu nejaké zaujímavé momenty.
     
    46:54
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Belluš – 2 min., hákovanie).
     
    47:30
    Trenčínu sa však zatiaľ nedarí preniknúť v početnej výhode do útočného pásma, Detva sa však aj naďalej musí mať na pozore.
     
    47:54
    Teraz už domáci prenikli pred bránku hostí, ale Detva sa aj naďalej bráni úspešne a domácich do zakončenia nepúšťa.
     
    48:26
    Hossa dostal dobrú prihrávku pred bránku Detvy, ale jeho zakončenie z dobrej pozície skončilo len na zadnom mantinely. Presilovka domácich sa už bude končiť.
     
    48:54
    Hostia v plnom počte.
     
    49:26
    Detva sa teraz dostáva k puku a pokúša sa o prienik na útočnú polovičku. Domáci sa však bránia úspešne a držia pre nich priaznivý výsledok 5:3!
     
    50:14
    Trenčín však aj naďalej nebezpečne hrozí v útočnom pásme, k ďalšej strele sa dostal Hecl, ale jeho pokus bol tečovaný. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    51:45
    Znova sa do zakončenia dostával Hecl, ale teraz dobe svoj betón vytasil Hackett. Trenčín tak znova vyvíja na svojho súpera veľký tlak, ale hostia momentálne úspešne odolávajú.
     
    52:00
    Domáci teraz rozbehli veľký kolotoč pred hosťujúcou bránkou, Hackett však podržal svoje mužstvo. Hrá sa v obrannom pásme hostí, čo Trenčínu plne vyhovuje.
     
    52:08
    Detva dala gól!

    Opäť je znížené na rozdiel jedného gólu! Detva získala puk v strednom pásme a tak vyrazila do rýchleho protiútoku, Belluš sa odhodlal k strele z pravej strany, jeho pokus vyrazil brankár Valent len pred úplne voľného MICHALA MURČEKA a ten znižuje na 5:4
    Asistencia: Martin Belluš.
     
    53:08
    Trenčín sa usadil v útočnom pásme, ale nemôže sa teraz dostať k presnej strele na Hackettovu bránku. Uvidíme teda, čo prinesie záver tretej tretiny, domáci vyhrávajú iba o jeden presný zásah.
     
    54:28
    Navyše sa hosťom darí aj naďalej útočiť, takže domáci si musia dávať pozor aj v zadných radoch. O drámu tak máme na nasledujúce minúty zrejme ešte postarané.
     
    54:52
    Znova sa začínal rozvíjať tlak domácich hokejistov, hostia sa oslobodzujú iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    55:02
    Trenčín dal gól!

    Dukla sa vracia späť do vedenia o dva góly! Domáci znova pritlačili na svojho dnešného súpera a hralo sa pred hosťujúcou bránkou. Hecl získal puk na svoju hokejku a šikovne ho nahodil pred Hackettovu bránku, tam sa úspešným tečom prezentoval MARCEL HOSSA – 6:4!
    Asistencie: Marek Hecl, Boris Sádecký.
     
    56:12
    Pomaly sa teda už blíži záver poslednej tretej tretiny, domáci hokejisti vyhrávajú o dva góly a sú tak na najlepšej ceste za víťazstvom. Detva však určite ešte svoje zbrane neskladá.
     
    57:32
    Tento útok domácich hokejistov zastavuje čiarový rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd. Hra sa tak presunie do stredného pásma.
     
    57:41
    Varga nebezpečne pálil na bránku hostí, ale Hackett bol pripravený a puk vyráža do bezpečia. Trenčín je však aj naďalej usadený v útočnom pásme.
     
    58:01
    Posledné dve minúty tretej tretiny!
     
    58:31
    Domáci sú však teraz vo vlastnom pásme, hostia okamžite vysoko napádaj ich rozohrávku. Záverečné slovo však zrejme bude patriť domácim hokejistom.
     
    58:53
    Bezúch pálil na bránku hostí, Hackett bol však znova pripravený. Uvidíme, či Detva ešte siahne k hre bez brankára.
     
    59:28
    Z pravého krídla smerovala ďalšia strela na bránku Detvy, ale aj v tomto prípade bol brankár Hackett pozorný. Trenčín získava buly v útočnom pásme.
     
    59:41
    Trenčín sa aj naďalej drží v útočnom pásme, takže hostia sa dnes už zrejme k power-play nedostanú.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa zápas v Trenčíne, ktorý napokon zvládol lepšie papierový favorit, ale nemal to dnes vôbec jednoduché. Detva postupne dokázala doťahovať na rozdiel jedného gólu, ale vyrovnania sa už hostia v tomto zápase nedočkali. Posledný zápas v základnej hracej časti tak lepšie dopadol pre domácich, ktorý si týmto víťazstvom zaručili konečnú 3. pozíciu v tabuľke a v play-off narazia na šiesty Poprad. Hostia ako už bolo avizované, putujú do baráže o Tipsport Ligu.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok víkendu. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (19:29:24)

    Miroslav Revaj


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 3. Gašparovič (Starosta), 20. Sojčík (Bačik), 24. Ölvecký (Varga, Cebák), 34. Gašparovič (Radivojevič, Ölvecký), 46. Hecl (Smolka), 56. Marcel Hossa (Hecl, Sádecký) – 20. M.Surový (Milý, Sládok), 30. Gašpar (Ščurko, Murček), 39. Chovan (Belluš, Ščurko), 53. Murček (Belluš)


    HK DUKLA Trenčín: Valent (Hiadlovský) – Bačik, Starosta, Cebák, Frühauf, Bohunický, Holenda, Romančík, Pač – Radivojevič, Sojčík, Bezúch – Hecel, Sádecký, Marcel Hossa – Varga, Ölvecký, Mikula – Gašparovič, Smolka, Hudec
    HK Detva: Hackett (A. Nagy) – Kuklev, Gachulinec, Sládok, F. Fekiač, Macejko, Šimon, Jendroľ, Vyskoč – Sitnikov, Surovka, Belluš – Žilka, Chovan, Milý – Ščurko, Murček, Gašpar – Andrisík, Jakubík, M. Surový

    Rozhodca: Peter Stano, Róbert Müllner – Šimon Synek, Jozef Tvrdoň – Ivan Beneš