Nitra – Nové Zámky 2:3 (kon.) | Košice – Zvolen 0:3 (kon.) | Trenčín – Detva 6:4 (kon.)
Žilina – Lipt. Mikuláš 4:3 (po pr.) | B. Bystrica – Poprad 3:4 (kon.)
koniec po predl.
MsHK Žilina
4:3 (2:2, 0:1, 1:0 - 1:0)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Nedeľa 11.03.2018, 17:00 • ZŠ Žilina • Tipos Extraliga (SR) • 54. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Príjemný dobrý deň zo Žiliny, vitajte pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 54. kola hokejovej Tipsport ligy, v ktorom hokejisti MsHK Žilina privítajú na svojom ľade hráčov MHK 32 Liptovský Mikuláš. Zápas sa v Žiline začína o 17:00, my si ešte predtým v krátkosti predstavíme oba tímy.

    Žiline patrí v aktuálnej tabuľke našej najvyššej súťaže siedme miesto so ziskom 69 bodov. Je jasné, že Vlci i do play-off postúpia z rovnakej pozície. V poslednom doterajšom zápase Žilinčania vyhrali v Detve 1:4, keď sa hetrikom zaskvel mladý útočník Filip Ondruš. Úvodný gól Vlkov zaznamenal Marián Váňa. Trénerom tímu je Čech Petr Rosol, najproduktívnejším hráčom je Lukáš Handlovský. Brankárskou jednotkou je Tomáš Tomek.

    Hráčom Liptovského Mikuláša patrí v aktuálnej tabuľke našej najvyššej súťaže deviate miesto so ziskom 54 bodov. Trénerom tímu je Marek Uram spoločne s Jurajom Halajom. Najproduktívnejším hráčom tímu je skúsený Martin Kriška, brankárskou jednotkou je Andrej Košarišťan.

    Zápas v Žiline sa začína o 17:00, z miesta komentátora sa na vás teší Dávid Švec.
     
    Úvodné zostavy:

    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Hatala, Kozák, Tvrdoň, Hruška, Pospíšil – Turian, Andersons, Handlovský, Holovič, Konečný – Juraško, Mendrej, Švihálek, Húževka, Jurík – Coma, Váňa, Stupka, Ondruš, Rogoň

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan (Hollý) – Moravčík, Tabaček, Huna, Langhammer, Laco – Kurali, Suchý, Žiak, Oško, Vybiral – Nádašdi, Bača, Kriška, Sukeľ M., Sukeľ J. – Nemec, Grundling, Pacalaj, Uhrík, Lištiak

    Rozhodca: Jonák, Goga – Orolin, Kollár.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:48
    Puk sa nachádza za bránkou Liptovského Mikuláša, odkiaľ sa hostia pokúsia založiť úvodnú akciu stretnutia.
     
    01:15
    Tabaček nahodil puk do útočnej tretiny, kde ho však už nedokázal zachytiť. Dobrou správou však je, že jeho tím stihol aspoň vystriedať.
     
    02:05
    Pri puku sa nachádzajú už domáci hokejisti, ktorí sa budú snažiť nájsť recept na súperovú defenzívu.
     
    02:26
    Hra je prerušená, pretože Andersons si svoj nábeh do útočného pásme zle načasoval. Ofsajd je dokonca posúdený ako úmyselný, a tak budeme sledovať vhadzovanie v obrannom pásme Žiliny.
     
    03:04
    Tvrdoň sa pokúsil ohroziť bránku súpera strelou z otočky, ale gólman hostí svojím betónom dokázal puk vytlačiť.
     
    04:21
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Puk sa z korčule Lukáša Handlovského nešťastne odrazil až na čepel MATÚŠA SUKEĽA, ktorý sa nikým nestrážený ocitol pred bránkou súpera. Svoju šancu dokázal využiť na vsietenie úvodného gólu. Stav stretnutia je 0:1! Asistencia: Lukáš Žiak.
     
    05:28
    Michal Uhrík vyskúšal svoje strelecké šťastie strelou z väčšieho uhlu. Puk síce mieril medzi tri žrde, ale pre gólmana tento pokus nepredstavoval väčšiu hrozbu a puk chytil.
     
    06:10
    Marek Tvrdoň sa pokúsil presadiť individuálnym spôsobom, ale ani jedna z jeho striel neskončila až za bránkovou čiarou.
     
    07:03
    Puk sa nachádza na polovici Liptovského Mikuláša, ale sú to práve hokejisti hosťujúceho celku, kto ho má pevne pod kontrolou.
     
    07:48
    K puku sa v útočnom pásme dostal Lukáš Žiak, ktorého strelecký pokus bol veľmi slabučký a navyše ani nesmeroval do priestoru bránky.
     
    08:35
    Domáci hráči sa na dlhší čas usadili v útočnom pásme, kde si však nedokázali nájsť lepšiu streleckú pozíciu. O puk napokon prišli.
     
    09:39
    Jeden z hráčov hostí poslal svoju delovku smerom k bránke, ale v poslednom momente mu do dráhy strely vložil svoju hokejku Kozák, ktorý tak zabránil možnému skórovaniu. Puk smeruje na ochrannú sieť a nasledovať bude vhadzovanie pred bránkou Žiliny.
     
    10:10
    Puk sa nachádza za bránkou Liptovského Mikuláša, čo oba celky využívajú k rýchlemu prestriedaniu.
     
    11:00
    Nechýbalo veľa a žilinčania mohli vyrovnať. Po milimetrovej prihrávke sa ku zakončeniu dostal Lukáš Handlovský, ktorý však strelou z prvej nedokázal trafiť odkrytú časť Košarišťanovej bránky.
     
    11:16
    Hostia sa ocitli v tlaku, čo veľmi jednoducho vyriešil Uhrík, ktorý puk okamžite poslal cez všetky čiary do bezpečia. Nasledovať bude vhadzovanie pred bránou hostí.
     
    12:13
    Domáci sa ihneď po vhadzovaní dostali do zakončenia, ktoré však Košarišťan vychytal ako nič. Nasledovať bude ďalšie vhadzovanie pred jeho svätyňou.
     
    12:41
    Žilina dala gól!
    Hosťujúca defenzíva prihrala puk pred vlastnú bránku, kde však ostal zabudnutý TOMÁŠ POSPÍŠIL, ktorý mal dostatok času na zakončenie. Najprv sa pohral s gólmanom a neskôr po efektnej kľučke presne zakončil. Stav stretnutia je 1:1! Asistenciu si na svoje konto pripíše Marek Tvrdoň, ktorý prinútil brániacich hráčov k tejto fatálnej chybe.
     
    13:59
    Puk sa nachádza v obrannom pásme Liptovského Mikuláša, odkiaľ sa hostia pokúsia niečo vymyslieť smerom dopredu.
     
    14:50
    Hostia sú po inkasovanom góle oveľa viac útočne aktívni. Nechajme sa prekvapiť, či sa im podarí opäť dostať do vedenia.
     
    15:35
    Tomáš Pospíšil svojou prihrávkou hľadal lepšie postaveného Kozáka, čo s mu však nepodarilo po skvelej práci brániaceho hráča, ktorý jeho pokus prečítal a puk zachytil.
     
    16:10
    Do zakončenia sa dostal Vladimír Vybiral, ktorého tvrdý projektil dokázal Tomek bez väčších problémov vychytať.
     
    17:13
    Hra je prerušená, pretože po teči hosťujúceho hráča skončil puk na striedačke. Nasledovať bude vhadzovanie.
     
    17:45
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Dopredu sa ako blesk rútil ANDREJ LIŠTIAK, ktorý zbytočne nešpekuloval a poslal puk priamo na bránku. S ním vymietol pavučiny v ľavom hornom rohu, a tak zaznamenáva svoj prvý gól v aktuálnej sezóne. Stav stretnutia je 1:2! Asistencia: Michal Uhrík, Jakub Nemec.
     
    18:29
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Rudolf Huna – 2 min., podrazenie).
     
    18:44
    Žilina dala gól!
    Bleskovo využitá presilová hra. Žilinčania dokázali takmer okamžite vyrovnať po peknej kombinácii. Lukáš Handlovský svojou prihrávkou našiel hokejku MARCELA HOLOVIČA, ktorý presnou strelou rozvlnil sieť. Stav stretnutia je 2:2! Asistencia: Lukáš Handlovský, Michal Juraško.
     
    19:32
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Lukáš Kozák – 2 min., podrazenie).
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Máme tu koniec prvej tretiny, ktorú možno označiť ako pomerne atraktívnu. Nemali sme síce možnosť vidieť veľa zaujímavých príležitostí, ale napriek tomu sme boli svedkami hneď štyroch presných zásahov, po ktorých je stav stretnutia vyrovnaný 2:2. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:45
    Hostia od začiatku druhej tretiny hrajú presilovku, v ktorej si však nič zaujímavé nevytvorili.
     
    21:32
    Domáci v plnom počte.
     
    22:40
    Domáci majú v zadných radoch veľké problémy, ktoré jednoducho vyriešil Švihálek vyhodením pukom cez vsětky čiary. Nasledovať bude vhadzovanie pred bránkou Žiliny.
     
    23:15
    Puk majú na svojich hokejkách domáci hráči, ktorí už vystrkujú rožky aj v útočnom pásme.
     
    24:00
    Radoslav Suchý teraz nepríjemne tečoval puk na vlastnú bránku a Košarišťan mal s tým troška problémy, ale napokon si zo všetkým poradil a puk zachytil.
     
    24:40
    Puk sa ocitol až pred bránkou Tomeka, ktorý hral v tomto prípade na istotu a okamžite ho schoval pod svoju lapačku. Nasleduje vhadzovanie po jeho pravici.
     
    25:01
    Huna si dokázal vytvoriť priestor, čo využil k strele, ktorá však mierila len na zadný mantinel. Pri puku sa už nachádzajú domáci hokejisti.
     
    25:35
    Žilinčania signalizovali ofsajdové postavenie rozbehnutého Moravčíka. Rozhodca nechal hru pokračovať bez prerušenia a napokon z toho bolo aj zakončenie, po ktorom si Tomek pripíše úspešný zákrok.
     
    26:14
    Do obrovskej príležitosti sa dostala hneď dvojica hosťujúcich hráčov, ktorí vytvorili pred bránkou Žiliny poriadnu paniku. Tomek veľmi neisto zachytil puk, avšak nevedel kde sa nachádza. Hostia ho tlačili do bránky, ale hlavný arbiter napokon hru prerušil.
     
    27:10
    Prvýkrát v zápase je počuť na štadióne aj domácich fanúšikov, ktorých na dnešné stretnutie neprišlo veľa.
     
    28:14
    Matúš Sukeľ mal na hokejke druhý gól. Pekne si nakorčuloval pred bránku, kde dostal presnú prihrávku. Do puku sa oprel z prvej, ale nedokázal prekonať pripraveného Tomeka.
     
    28:24
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Peter Húževka – 2 min., podrazenie).
     
    28:29
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Hostia po piatich sekunách dokázali využiť presilovú hru. Puk na modrú čiaru dostal JÁN TABAČEK, ktorý svojím tvrdým projektilom našiel voľný priestor v bránke, a tak dostáva svoj tím už tretíkrát v zápase do vedenia. Stav stretnutia je 2:3! Asistencia: Tomáš Nádašdi, Matúš Sukeľ.
     
    31:10
    Švihálek sa snažil v útočnom pásme presadiť individuálnym spôsobom, čo mu však proti dvojici brániacich hráčov nevyšlo a o puk prišiel.
     
    32:05
    Jurík sa rútil po pravej strane klziska do útoku. Puk priviedol až do útočnej tretiny, kde už zakončiť nestihol, ale puk majú aj naďalej na svojich hokejkách domáci hráči.
     
    33:00
    Holovič nahadzoval puk do útočného pásme, ale v čase, keď sa ešte nachádzal za vlastnou polovicou. Zakázané uvoľnenie, a tak sa hra sťahuje pred bránku Žiliny.
     
    34:02
    Žilinčanom sa podarilo nahodiť puk do útočného pásme, ale ako prvý bol pri ňom brániaci hráč.
     
    34:44
    V druhej tretine si vlci nevypracovali takmer žiadnu vážnejšiu situáciu. Ich strelecké pokusy boli viac-menej len rekreačné a nepredstavovali pre gólmana väčšiu hrozbu.
     
    35:03
    Sledovali sme ďalšiu nepresnosť na domácej hokejke, keď Tvrdoň z vlastnej tretiny hľadal korčulujúceho spoluhráča, ktorý však jeho úmysel nedokázal zachytiť. Nasledovalo zakázané uvoľnenie.
     
    36:20
    Hostia sa v závere druhej tretiny viac sústredia na zadné rady. Určite by radi do šatne odchádzali minimálne s jednogólovým náskokom.
     
    37:30
    Liptovský Mikuláš je pri momentálnej situácii postupujúcim tímom do play-off. Nové Zámky zatiaľ len remizujú 1:1 s Nitrou.
     
    38:01
    Puk opustil ľadovú plochu po teči jedného z domácich hráčov. Hra je prerušená a nasleduje vhadzovanie v strednom pásme.
     
    39:00
    Do konca druhej tretiny ostáva posledná minúta.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    A je tu koniec aj druhej časti, v ktorej sme mali možnosť vidieť len jeden presný zásah z hokejky Jána Tabačeka, ale to je asi tak všetko. Dúfajme, že sa v tretej tretine dočkáme atraktívnejšieho duelu a možno aj ďalších presných zásahov. My sa Vám opäť hlásime o 15 minút.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:00
    Liptovský Mikuláš momentálne nepostupuje do play-off, pretože Nové Zámky zatiaľ vedú nad Nitrou 3:2. Ak Zámky stratia minimálne jeden bod a Liptovský Mikuláš dnes naplno zaboduje, tak postúpi práve Liptovský Mikuláš.
     
    41:41
    Domáci sa pokúsia založiť úspešnú akciu smerom dopredu od vlastnej bránky.
     
    41:53
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Martin Kriška – 2 min., podrazenie).
     
    42:15
    Šošoni už roztočili presilovkový kolotoč, ale zatiaľ sa im nedarí nájsť lepšiu strelecku pozíciu.
     
    43:05
    Pospíšil nedokázal presne prihrať na modrú čiaru. To využil brániaci hráč, ktorý puk zachytil a okamžite ho vyhodil cez všetky čiary do bezpečia.
     
    43:53
    Hostia v plnom počte.
     
    44:04
    Po svojom návrate na ľadovú plochu pohrozil aj Martin Kriška, ktorého strelecký pokus však Tomek bez problémov vychytal.
     
    45:02
    Na modrú čiaru dostal presnú prihrávku Švihálek, ktorý bez váhania puk preposlal smerom k bránke. Jeho tvrdý strelecký pokus skončil len za bránkou.
     
    45:50
    Rudolf Huna sa s pukom pretlačil až pred Tomeka, ktorého sa snažil prekonať. Je pravda, že Rudolf Huna nemal príliš veľa priestoru na zakončenie, čo tvoril v tejto situácií podstatný faktor.
     
    46:09
    Puk sa nachádza v obrannom pásme Liptovského Mikuláša, kde sa hostia bránia. Žilinčania sú z úvodu tretej tretiny útočne aktívni. Nechajme sa prekvapiť, či sa dočkáme vyrovnania.
     
    46:51
    Žilina dala gól!
    Doteraz defenzíva hostí fungovala výborne, čo teraz však nepotvrdili. Michal Švihálek našiel v predbránkovom priestore úplne voľného JURAJA JURÍKA, ktorý dostal viac priestoru ako je zdravé, čo využil k presnej strele, ktorú umiestnil pod brvno. Gólman bol bezmocný. Stav stretnutia je 3:3! Asistencia: Michal Švihálek, Peter Húževka.
     
    48:49
    Teraz sa hraje prevažne v strednom pásme, kde sa oba celky prezentujú nepresnými prihrávkami.
     
    49:26
    Langhammer dokázal v útočnom pásme získať puk na svoju stranu, ale nemal príliš komu prihrať, a tak napokon oň aj prišiel.
     
    50:16
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Jakub Sukeľ – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    51:10
    V prebiehajúcej presilovke sme zatiaľ nevideli nič zaujímavé. Hosťom sa už druhýkrát podarilo pomerne hladko oslobodiť.
     
    51:34
    Tvrdoň sa snažil dostať puk do útočného pásma, čo sa mu aj podarilo, ale bol až príliš rýchly, a to malo za následok postavenie mimo hry.
     
    52:16
    Hostia v plnom počte.
     
    53:04
    Hruška sa prihrávkou z prvej snažil puk preposlať na rozbehnutého Švihálka, ale jeho pokus nebol vôbec presný. Je to veľká škoda. Ak by Hruška presne prihral, tak by sa Švihálka pravdepodobne dostal do samostatného úniku.
     
    54:10
    Puk sa nachádza v obrannom pásme Žiliny, ale sú to práve domáci hokejisti, kto ho má pevne pod kontrolou.
     
    54:23
    Tvrdoň si vymenil puk s Hruškom a následne tvrdo zakončil. Jeho strelecký pokus bol však stečovaný a puk smeroval až na ochrannú sieť. Po krátkej prestávke budeme sledovať vhadzovanie v blízkosti bránky Liptovského Mikuláša.
     
    55:00
    Handlovský vyskúšal pozornosť Košarišťana, pre ktorého však jeho tvrdý strelecký pokus bola iba taká čerešnička na torte. Nasledovať bude vhadzovanie po jeho pravici.
     
    55:55
    Konečný si skvelo nakorčuloval do voľného priestoru, kde hneď dostával prihrávku. Toho však sklamal prvý dotyk s pukom, ktorý mu odskočil a napokon oň aj prišiel.
     
    56:24
    Matúš Sukeľ sa rútil sám na Tomeka. Mal dostatok času na premyslenie celej situácie, ale napokon sa rozhodol zakončiť presne do miest, kde stál pripravený gólman. Matúš Sukeľ mal na hokejke jeden z jeho najdôležitejších gólov v kariére.
     
    57:16
    Liptovský Mikuláš je v posledných minútach veľmi útočne aktívni. Ak chcú ešte pomýšľať na play-off, tak musia zvíťaziť v riadnej hracej dobe. Je možné, že sa odhodlajú aj k hre bez brankára.
     
    57:50
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Marek Tvrdoň – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    57:50
    Hostia využili možnosť zobrať si oddychový čas.
     
    58:00
    Do obrovskej príležitosti sa dostal jeden z hračov hostí, ktorý sa aj s veľkou dávkou šťastia dostal k puku v čase, keď sa pred bránkou súpera nachádzal nikým nepokrytý. Svoju šancu nevyužil a neskóroval.
     
    58:26
    Budeme sledovať vhadzovanie pred bránkou Liptovského Mikuláša, čo sú ďalšie cenné sekundy pre domáci celok.
     
    59:00
    Do konca tretej tretiny ostáva posledná minúta.
     
    59:50
    Domáci v plnom počte.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Je tu koniec tretej tretiny, v ktorej sa žilinčanom podarilo vyrovnať, vďaka čomu hra putuje do predĺženia. My sa Vám opäť hlásime po krátkej prestávke.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:35
    Tvrdoň sa spoločne s pukom pretlačil až pred bránku súpera, kde sa napokon po skvelej práci brániaceho hráča do zakončenia nedostal a o puk prišiel.
     
    61:18
    Martin Kriška sa dokázal medzi kruhmi uvoľniť, čo sa snažil využiť k zakončeniu. K strele sa napokon nedostal, pretože puk mu v poslednom momente z čepele vypichol jeden z obrancov.
     
    62:27
    V predĺžení sú častejšie pri puku domáci hráči, ktorí si však nevytvorili žiadnu zaujímavú príležitosť.
     
    63:12
    Prišlo to až teraz, keď si Pospíšil dokázal nakorčulovať do voľného priestoru, kde sa z prvej oprel do puku. Ten namieril len do stredu bránky, kde bol pripravený Tommek, ktorý ho vychytal.
     
    64:30
    Hostia sa po dlhej dobe objavili s pukom v obrannom pásme Žiliny, kde sa však zmohli len ku slabej strele, s ktorou Tomek nemal žiadne problémy. Nasledovať bude vhadzovanie pred bránkou Žiliny.
     
    64:59
    Žilina dala gól!
    Michal Švihálek sa asi na štyri sekundy s pukom ocitol úplne voľný pred gólmanom. Ten si však skúsene počkal na LUKÁŠA HANDLOVSKÉMU, ktorý si zbehol pred bránku na prihrávku, po ktorej puk už len pohodlne zasunul do prázdnej bránky. Asistencia: Michal Švihálek.
     
    Koniec zápasu.
     
    A je tu koniec stretnutia, po ktorom ako víťaz odíde Žilina, ktorá dokázala zdolať Liptovský Mikuláš 4:3 po predĺžení, keď sa v poslednej sekunde predĺženia presadil Lukáš Handlovský. Už teraz je jasné, že sa Liptovský Mikuláš neprebojuje do play-off ale práve naopak. Čakaju ich ťažké súboje v play-out. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (19:26:07)

    Róbert Gašpárek


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 13. Pospíšil (Tvrdoň), 19. Holovič (Handlovský, Juraško), 47. Jurík (Švihálek, Húževka), 65. Handlovský (Švihálek) – 5. Sukeľ (Žiak), 18. Lištiak (Uhrík, Nemec), 29. Tabaček (Nádašdi, Sukeľ)


    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Hatala, Kozák, Tvrdoň, Hruška, Pospíšil – Turian, Andersons, Handlovský, Holovič, Konečný – Juraško, Mendrej, Švihálek, Húževka, Jurík – Coma, Váňa, Stupka, Ondruš, Rogoň
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan (Hollý) – Moravčík, Tabaček, Huna, Langhammer, Laco – Kurali, Suchý, Žiak, Oško, Vybiral – Nádašdi, Bača, Kriška, Sukeľ M., Sukeľ J. – Nemec, Grundling, Pacalaj, Uhrík, Lištiak

    Rozhodca: Jonák, Goga – Orolin, Kollár