USA – Česko 10:0 (kon.) | Kanada – Nórsko 8:0 (kon.) | Taliansko – Švédsko 2:0 (kon.)
koniec
Taliansko
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Švédsko
cz Pondelok 12.03.2018, 11:00Paralympiáda - sledge
Partner:
     
    Je dobojováno! Italové dnes potvrdili roli favorita, od samotného úvodu měli navrch, nakonec po zásluze berou všechny body. Výhra se však nerodila snadno, rozdíl mohl být daleko vyšší, Nilsson však ve švédské brance doslova čaroval. U obou branek byl Gianluigi Rosa, u jedné jako asistent, u druhé poté jako střelec! Ode mě je to pro tuto chvíli vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (12:57:06)
     
    Konec zápasu.
     
    44:53
    Zakázané uvolnění Italů, do konce zbývá necelých sedm vteřin. Vhazuje se po pravé ruce italského gólmana, Švédové to zkouší v šesti!
     
    44:03
    Tohle zakázané uvolnění nakonec nebude, Švédové tak další útočnou akci musí rozjíždět až zase od vlastního brankáře.
     
    43:21
    Leperdi teď postupoval úplně sám na Nilssona! Švédský brankář však předvedl výborný zákrok a ještě drží naděje svého týmu!
     
    42:24
    Zatím to na nějaký zvrat nevypadá, Italové napadají vysoko, puk je za švédskou brankou, za malou chvíli se rozběhnou poslední dvě minuty třetí části.
     
    41:49
    K puku se ihned po vhazování dostal Macri, který vyslal přízemní pokus. Nilsson si s jeho střelou bez větších problémů poradil!
     
    41:31
    Vhazovat se bude ve středním pásmu, Švédům už příliš času nezbývá, do konce zhruba tři a půl minuty, Italové vedou o dva góly.
     
    40:38
    Totožná situace jako před malou chvílí, Kalegaris však nedokázal zamířit přesně, Italové jsou nyní při chutí, Švédové se musí bránit!
     
    39:36
    Itálie právě vstřelila branku!
    GIANLUIGI ROSA postupoval úplně sám po pravé straně, i on střílel pod horní tyčku, Nilsson byl bez šance, Italové navyšují svůj náskok! Bez asistence.
     
    39:18
    Švédové chybovali v rozehrávce, Corvino se dostal k puku, z těžkého úhlu však vystřelil pouze do připraveného Nilssona.
     
    38:55
    Od modré čáry střílel Rosa. Nilsson puk chytil, následně rychle rozehrál. Italové si v oslabení vypracovali několik slibných příležitostí.
     
    38:30
    Kalegaris s Plankerem teď dělali švédské obraně obrovské problémy. Druhý jmenovaný střílel vedle branky, Nilsson nyní podržel puk.
     
    37:41
    Zatím se jim přesilová hra vůbec nevede, Kalegaris získal kotouč na polovině hřiště, následně ho poslal za švédskou branku.
     
    36:54
    Švédové jsou v posledních minutách aktivnější, jsou si dobře vědomi, že by mohli srovnat. Také proto přichází oddechový čas!
     
    36:54
    Vyloučení v týmu Itálie (Larch – 2 min, hrubost).
     
    36:21
    Ingvarsson našel Nilssona, který na nic nečekal a střílel od modré. Italský gólman si připisuje druhý úspěšný zákrok v tomto utkání!
     
    35:24
    Uběhla zhruba půlminuty, puk míří znovu přes všechny čáry. Araudo musí být na pozoru, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    34:56
    Jakoby už Italové směrem dopředu úplně rezignovali. To je čtvrté zakázané uvolnění během úvodních pěti minuty, postaral se o něj Cavaliere.

    Štěpán Slovák

    Góly a asistencie: 14. Kalegaris (Planker, Rosa), 40. Rosa


    Taliansko: Araudo (Stillitano) – Planker, Macri, Kalegaris, Kafmann, Leperdi, Rosa, Cavaliere, Winkler, Larch, Depaoli, Radice, Antochi, Corvino, Balossetti, Andreoni
    Švédsko: Nilsson (Nejman) – Ingvarsson, Nilsson, Wistrand, Holm, Lundgren – Hedberg, Ojala, Rakos, Karlsson, Cederstam, Gyllsten, Kasperi, Magnevill, Meng, Jonsson

    Rozhodca: Jamaguči – Vaněk, Wesley