Carolina – Boston 4:6 (kon.) | Montreal – Dallas 4:2 (kon.) | Tampa Bay – Ottawa 4:7 (kon.)
Nashville – Winnipeg 3:1 (kon.) | Minnesota – Colorado 1:5 (kon.) | Calgary – Edmonton 1:0 (kon.)
Arizona – LA Kings 4:3 (2:1 po s.n.)
koniec
Carolina Hurricanes
4:6 (0:1, 3:0, 1:5)
Boston Bruins
cz Streda 14.03.2018, 00:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:26 David PASTRŇÁK - 4:6
     
    58:26
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je tu první hattrick DAVIDA PASTRŇÁKA v kariéře v NHL! Český útočník trefil ze středního pásma prázdnou branku a zřejmě tak rozhoduje o výhře Bostonu, na kterou by ještě deset minut před koncem nikdo nevsadil. Asistence: Kevan Miller a Riley Nash.
     
    58:08
    Ward je na střídačce, domácí to zkoušejí v šesti hráčích a s prázdnou brankou!
    56:30 David PASTRŇÁK - 4:5
     
    56:30
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté početní výhodu využívají a dokonávají neskutečný obrat! Matt Grzelcyk nabil na levý kruh DAVIDOVI PASTRŇÁKOVI, který z první vypálil bombu, která zamířila pod víko domácí svatyně – 4:5. Asistence: Matt Grzelcyk a Brad Marchand.
     
    55:52
    Justin Faulk poslal puk do hlediště a je vyloučen za zdržování. Po reklamní přestávce si Boston zahraje přesilovku!
    51:21 Danton HEINEN - 4:4
     
    51:21
    Bruins právě vstřelili branku!
    To je neuvěřitelné! Hosté vstřelili tři góly v rozmezí 77 sekund a vyrovnávají na 4:4! David Krejčí zachytil ve středním pásmu puk do rukavice a hodil si ho do jízdy, čímž vytvořil přečíslení 2 na 1. Následně našel najíždějícího DANTONA HEINENA a ten na zadní tyčce umístil puk do odkryté části branky. Asistence: David Krejčí a Rick Nash.
    51:00 David PASTRŇÁK - 4:3
     
    51:00
    Bruins právě vstřelili branku!
    Pozor! Tohle bude ještě drama! DAVID PASTRŇÁK se dostal ke střele na pravém kruhu pro vhazování a zápěstím vymetl bližší horní růžek nad lapačkou brankáře Warda – 4:3. Asistence: Brad Marchand.
    50:04 Matt GRZELCYK - 4:2
     
    50:04
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté deset minut před koncem vykřesali naději! Sean Kuraly na útočné modré posunul puk do jízdy obránce MATTA GRZELCYKA, který najížděl z levé strany na branku a zvedl kotouč nad levé rameno brankáře Warda. Asistence: Sean Kuraly a Tim Schaller.
     
    49:19
    Domácí hrají opravdu dobře. Z levého kruhu střílel Lee Stempniak, dorážet pak mohl Justin Faulk, ale skóre se tentokrát nemění.
     
    44:01
    Rána Kevana Millera z Warda vypadla. Domácí brankář se však stačil zorientovat včas na to, aby kotouč před Davidem Krejčím odehrál do bezpečí!
    40:51 Brock MCGINN - 4:1
     
    40:51
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí udeřili ve vlastním oslabení a vedou už 4:1! Na útočné modré udělal velkou chybu David Pastrňák, který se nechal obrat o puk Eliasem Lindholmem, jenž se dostal do samostatného úniku. Rask ho sice vychytal levým betonem, ale dojíždějící BROCK MCGINN puk dorazil do zcela prázdné branky. Asistence: Elias Lindholm.
     
    39:55
    Hosté mohli snížit! Rick Nash našel parádní přihrávkou Davida Pastrňáka, který se snažil tečovat puk mezi betony Cama Warda. Ten je ale srazil k sobě včas.
     
    39:25
    Ještě přesilovka pro Boston. Za podražení je potrestán Brett Pesce.
    38:43 Justin WILLIAMS - 3:1
     
    38:43
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí přidávají hned po buly třetí gól! Lindholm ho vyhrál na Brocka McGinna, jehož střela propadla Raskovi výstrojí a puk se zastavil v brankovišti za jeho zády. Nejlépe se pak zorientoval JUSTIN WILLIAMS, jenž si volný kotouč našel a posunul ho za brankovou čáru. Asistence: Brock McGinn a Elias Lindholm.
     
    37:57
    Další příležitost Canes! Stempniak našel z rohu kluziště z druhé vlny najíždějícího obránce Hanifina, proti němuž se stačil Tuukka Rask přemístit!
     
    36:23
    Dobrá pozice pro Brada Marchanda. Ten pálil z vrcholu kruhů a nemířil vůbec zle. Ward se ale natáhl a kotouč, který letěl k jeho levé tyčce, vyrazil.
    32:06 Teuvo TERÄVÄINEN - 2:1
     
    32:06
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí Marchandovu nedisciplinovanost trestají! Byla u toho stejná dvojice jako u vyrovnávacího gólu, jen si oba Finové role prohodili. Sebastian Aho nabil TEUVOVI TERÄVÄINENOVI, který na pravém kruhu z první vypálil a Tuukka Rask mohl jen pokrčit rameny. Asistence: Sebastian Aho a Justin Faulk.
     
    31:44
    Na trestné lavici je jen Brad Marchand za podražení. Domácí budou hrát 45 sekund dlouhou přesilovku 5 na 3.
     
    31:44
    Brad Marchand naprosto zbytečně fauloval Justina Faulka a Jordan Staal se do něho pustil pěstmi! Domácí kapitán k radosti fanoušků Canes vyhlášeného drzouna složil k ledu.
     
    30:28
    Hostující kapitán Zdeno Chára vyhodil puk jen do hlediště. Následuje trest za zdržování hry.
     
    29:38
    Od modré čáry pálil Matt Grzelcyk a Ward vyrazil kotouč jen před sebe. Tam číhal Brian Gionta, který to měl na bekhend a nedokázal domácího gólmana překonat!
     
    28:01
    Jordan Staal nyní obral o puk Brandona Carla a byl sám před Raskem. Ten hosty opět podržel. Bruins si koledují!
     
    26:32
    Puk se před brankou odrážel k Noahovi Hanifinovi. Rask musel opět zasahovat, levý beton natlačil k tyčce včas. Hurikáni přehrávají ve druhé části svého soupeře.
     
    25:08
    Hosté špatně rozehráli a z toho mohl těžit Teuvo Teräväinen. Ten mohl ještě nahrávat Ahovi, ale řešil to sám střelou z mezikruží, kterou Rask vyráží.
     
    23:49
    Joakim Nordström vyslal na hostující branku velmi nebezpečnou střelu! Rask puk vyškrábl hřbetem lapačky!
    22:10 Sebastian AHO - 1:1
     
    22:10
    Carolina právě vstřelila branku!
    Finská spolupráce vynesla Canes vyrovnání! SEBASTIAN AHO si vyměnil puk s Teuvem Teräväinenem a z pravého kruhu zamířil naprosto přesně. Puk cinkl o vzdálenější tyčku a zapadl do branky – 1:1. Asistence: Teuvo Teräväinen a Justin Faulk.
     
    21:15
    David Pastrňák bránil Sebastiana Aha. Pomohl si drobným háčkem, za který je vykázán na trestnou lavici.
    19:49 Brad MARCHAND - 0:1
     
    19:49
    Bruins právě vstřelili branku!
    A pravidlo nedáš – dostaneš se opět potvrzuje! Skvěle to udělal David Pastrňák, který zpoza branky uvolnil krásnou bekhendovou zadovkou BRADA MARCHANDA a ten zblízka zakončil přesně. Ward nestačil na tuto rychlou souhru zareagovat. Asistence: David Pastrňák a Riley Nash.
    19:20 Neproměněná tutovka Skinnera.
     
    19:20
    Jeff Skinner měl na holi první gól zápasu! Dostal přihrávku před poloodkrytou klec, ale nezvedl puk nad levý beton Tuukky Raska!
     
    15:15
    Za podražení Davida Pastrňáka je vyloučen Victor Rask. Hosté si zahrají přesilovku.
     
    14:41
    Rick Nash šikovně podržel puk a vyzval ke skórování Brada Marchanda. Ten zblízka nepřekonal Warda! Domácí už jsou v plném počtu.
     
    12:33
    Právě Derek Ryan je ale vyloučen za podražení. Síly na ledě se vyrovnávají.
     
    12:14
    Derek Ryan se prokličkoval až před Raska. Forhendovou kličkou však na brankáře Bostonu nevyzrál!
     
    11:47
    Elias Lindholm dostal nepříjemnou sekeru přes ruce od Ricka Nashe. Ten už usedá na trestnou lavici. Domácí útočník si na ledě dlouho poležel a odchází na střídačku v doprovodu lékaře. Snad to nebude nic vážného.
     
    09:04
    Matt Grzelcyk si v souboji u mantinelu přidržel Jordana Staala. Carolina si tak zahraje přesilovku.
     
    06:09
    Teď jsme viděli velký tlak Canes! Nejprve minul po obrovském závaru téměř odkrytou klec Noah Hanifin. Poté ještě střílel z levého kruhu Teuvo Teräväinen a Rask zasahoval vyrážečkou.
     
    02:05
    Do obrovské šance se dostal David Backes! Ten zůstal zcela volný mezi kruhy a cpal puk pod víko. Cam Ward ho však ramenem přizvedl nad branku. Skvělý zákrok!

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 23. Aho (T. Teräväinen, Faulk), 33. T. Teräväinen (Aho, Faulk), 39. Williams (B. McGinn, E. Lindholm), 41. B. McGinn (E. Lindholm) – 20. Marchand (Pastrňák, Riley Nash), 51. Grzelcyk (Kuraly, Schaller), 51. Pastrňák (Marchand), 52. Heinen (Krejčí, Rick Nash), 57. Pastrňák (Grzelcyk, Marchand), 59. Pastrňák (K. Miller, Riley Nash)


    Carolina Hurricanes: C. Ward (Darling) – Pesce, Slavin, Faulk (A), H. Fleury, T. van Riemsdyk, Hanifin – T. Teräväinen, J. Staal (C), Aho – Williams, E. Lindholm, B. McGinn – Di Giuseppe, V. Rask, Skinner (A) – Stempniak, D. Ryan, Nordström.
    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Carlo, Chára (C), K. Miller, Krug, Holden, Grzelcyk – Pastrňák, Riley Nash, Marchand (A) – Rick Nash, Krejčí (A), DeBrusk – B. Gionta, Backes, Heinen – Acciari, Kuraly, Schaller.

    Rozhodca: St. Pierre, Sutherland – Racicot, Shewchyk

    Diváci: 13081