Prehľad událostí na Paralympiádě 2018 - 6. deň (kon.)
koniec udalosti
Prehľad událostí na PH Pchjongčchang 2018 - 6. deň

cz Streda 14.03.2018, 01:30Paralympijské hry
     
    Skončilo druhé malé semifinále sledge hokejového turnaje. Norsko v něm porazilo Japonsko vysoko 6:1, a zahraje si tak proti České republice o konečné páté místo. Japonsko čeká souboj proti Švédsku o sedmou pozici.
     
    Čeští sledge hokejisté porazili Švédsko 4:3 po nájezdech a zahrají si o konečné páté místo. Rozhodující nájezd proměnil ve čtvrté sérii Michal Geier.
     
    Pavel Doležal vyroval ve sledge hokeji proti Švédsku minutu a 35 vteřin před koncem krásnou střelou z levého kruhu na 3:3.
     
    Vítězen velkého slalomu sedících mužů se stal Nor Jesper PEDERSEN, stříbro bere Tyler WALKER z USA a bronz Igor SIKORSKI z Polska. Český lyžař Pavel BAMBOUSEK do cíle nedojel.
     
    Velký slalom stojících mužů skončil s temito výsledky. Vítěz Theo GMUR ze Švýcarska, druhý Alexej BUGAJEV (neutrální sportovec z Ruska), třetí Kanaďan Alexis GUIMOND.
     
    Ve slalomu mužů se zrakovým postižením se opět raduje Slovensko! První sice skončil Ital Giacomo BERTAGNOLLI, druhé místo ale bere Jakub Krako. Bronz putuje do Kanady zásluhou Maca MARCOUXE.
     
    A máme také konečné výsledky sedících žen ve velkém slalomu. Zlato putuje do JAponska zásluhou Momoky MURAOKAOVÉ, druhé místo obsadila Holanďanka Linda VAN IMPELENOVÁ a třetí Claudia LOESCHOVÁ z Rakouska.
     
    Ve velké slalomu stojících žen triumfovala Marie BOCHETOVÁ z Francie, druhá skončila Andrea ROTHFUSSOVÁ z Německa a třetí Kanaďanka Mollie JEPSENOVÁ.
     
    Radostná zpráva pro Slovensko. Henrieta FARKAŠOVÁ získala zlato ve velkém slalomu žen se zrakovým postižením. Pro slovenskou reprezentantku jde už o čtvrté zlato z těchto her. Stříbro bere Menna FITZPATRICKOVÁ z Británie a bronz Melissa PERRINEOVÁ z Austrálie.
     
    Česká sledge hokejová reprezentace prohrává ve druhé třetině se Švédy už 1:3, před malou chvílí ale prováhala dvě obrovské šance, když Šafránek ani Krupička neproměnili samostatné úniky v oslabení.
     
    Konečně byly oznámeny oficiální výsledky závodu vv běžeckém lyžování na 1,5 km zrakově postižených. Zlato povede do Kanady Brian MCKEEVER, stříbro do Švédska Zebastian MODIN a bronz do Norska Eirik BYE.
     
    V tuto chvíli startuje sledge hokejový zápas Česko – Švédsko. Jde o malé semifinále, Češi hrají o konečné páté místo.
     
    Sprint klasicky na 1,5 km zrakově postižených opanovala Sviatlana SAKANENKOVÁ z Běloruska, druhá byla Michalina LYSOVOVÁ startující pod vlajkou paralympijského výboru a třetí Oksana ŠYŠKOVOVÁ z Ukrajiny.
     
    Stejnou disciplínu žen opanovala Anna MILENINAOVÁ, druhá skončila Vilde NILSENOVÁ z Norska a třetí Natalie WILKIEOVÁ z Kanady.
     
    Běžel se také sprint na 1,5 km klasickou technikou stojících mužů. Zlato do Kazachstánu odveze Alexandr KOLYADIN, stříbro Yoshihiro NITTA a o bronz se podělí Ilkka TUOMISTO a Mark ARENDZ.

    Ondřej Kubát