Nitra – Nové Zámky 8:1 (kon.) | Zvolen – Žilina 1:2 (kon.)
koniec
HK Nitra
8:1 (4:0, 2:0, 2:1) Stav série: 1:0
HC MIKRON Nové Zámky
Štvrtok 15.03.2018, 18:00 • Nitra Aréna, Nitra • Tipos Extraliga play-off • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Nitry vstúpili do tohtoročného play off vo veľkom štýle. V úvodnom zápase štvrťfinálovej série rozstrieľali Nové Zámky vysoko 8:1. O svojom víťazstve rozhodli prakticky už po necelých štrnástich minútach, keď dosiahli štvrtý gól a vyhnali Samuela Baroša z brány. Následne ešte svoj náskok zvýšili a poľahky triumfovali. Dnes skórovali v presilovke, v rovnovážnom počte hráčov na ľade a tiež v oslabení, keďže v predposlednej minúte prestrelil Patrika Romančíka aj Marek Slovák. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (20:41:58)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:48
    Jamie Milam drží puk za vlastnou bránou. Hráči Nových Zámkov ho už ani nenapádajú, a tak je jasné, že na skóre 8:1 sa už nič nezmení.
     
    59:19
    V samotnom závere stretnutia čiaroví rozhodcovia pískajú postavenie mimo hry. Vhadzovať sa tak bude v strednom pásme, bližšie k bráne domácich.
     
    58:52
    Nitra dala gól!
    Corgoni 68 sekúnd pred koncom zápasu skórujú aj vo vlastnom oslabení. Bývalý hráč Nových Zámkov Róbert Lantoši ustal súboj pri mantineli, presnou prihrávkou našiel MAREKA SLOVÁKA, no a ten strelou z prvej prekonal Patrika Romančíka. Asistencia: Róbert Lantoši.
     
    58:12
    Hrajú sa posledné dve minúty dnešného duelu. Nitra sa bez najmenších problémov bráni počas oslabenia. Už po tretíkrát sa jej podarilo vyhodiť puk z obranného pásma.
     
    57:36
    Nové Zámky hrajú presilovú hru, a tak ešte môžu skorigovať výsledok. Do zakončenia z medzi kruhov sa dostal Lukáš Jurík, ale domáci brankár bol pozorný a jeho pokus kryje.
     
    57:03
    Rozhodcovia teraz budú vylučovať na oboch stranách. Po zákroku Patrika Romančíka sa strhla menšia potyčka, po ktorej tresty za hrubosť dostávajú Karel Plášil a na domácej strane duo Judd Blackwater a Mitch Versteeg.
     
    56:42
    Hostia sa na dlhší čas usadili v útočnom pásme. Pred bránu si to namieril Eduard Šimun, ale dobrú prácu s hokejkou predviedol Nathan Lawson. Najlepší strelec hostí sa tak do koncovky nedostal.
     
    55:25
    Nathan Lawson musel zasahovať po strele Marisa Jassa. Obranca hostí bol však tiesnený, a tak jeho pokus nemal potrebné gólové parametre.
     
    54:51
    Kaspars Saulietis sa snažil presadiť individuálne. Lotyš si to namieril medzi dvoch hráčov súpera, chcel si potiahnuť puk na os ihriska, ale do zakončenia sa napokon nepredral.
     
    54:22
    Po reklamnej prestávke sa bude vhadzovať v útočnom pásme Nitry. Z ľavej strany zakončoval, ak sa nemýlim, Marek Slovák, ale trafil len pozorného Patrika Romančíka.
     
    53:55
    HC Nové Zámky dali gól!
    Hostia predsa len zaznamenávajú čestný gól. Timotej Šille zaviezol puk do útočného pásma, následne sa ho trošku so šťastím zmocnil TIBOR VARGA a strelou z pravého kruhu na vhadzovanie prestrelil Nathana Lawsona. Asistencie: Timotej Šille a Arturs Salija.
     
    53:06
    Od modrej čiary prudko vystrelil Patrik Husák. Nathan Lawson puk betónmi vyrazil len pred seba, no mal šťastie, že na dorážku nečíhal žiaden zo súperových hráčov.
     
    52:33
    Vo vlastnom oslabení dokázal zakončiť bekhendom Jakub Ručkay. Brankár Patrik Romančík puk chytil svojou hruďou, následne sa snažil aj rozohrať, ale to mu nebolo umožnené.
     
    52:00
    Nitrania sa v úvode oslabenia dokázali oslobodiť a puk posielajú až za bránu Patrika Romančíka. Nové Zámky tak musia začínať novú útočnú akciu z hĺbky svojho obranného pásma.
     
    51:36
    Corgoni sa ubránili početnej prevahe súpera, no v krátkom slede budú hrať druhýkrát po sebe vo štvorici. Menší trest za nedovolené bránenie dostáva Troy Milam.
     
    50:18
    Od modrej čiary prudko vystrelil Michal Novák. Jeho pokus ale kanadský brankár dokázal vytesniť mimo priestoru domácej brány.
     
    49:35
    Hostia sa usadili v útočnom pásme, ale Nathan Lawson nemusel vážnejšie zasahovať. Kanaďan si naďalej drží konto a je blízko k druhému shootoutu v tejto sezóne.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 5. Mezei (Mikúš, Rais), 7. Ručkay, 9. Paulovič (Mikúš), 14. Kovacs (Kutálek), 26. Krištof (Rýgl), 39. Ručkay (Ručkay, Kutálek), 49. Blackwater (Slovák, Lantoši), 59. Slovák (Lantoši) – 54. Varga (Šille, Salija)


    HK Nitra: Lawson (Foltán) – Mezei, Rais, J. Milam, Ordzovenský, Versteeg, T. Milam, Rýgl, Kovacs – Mikúš, Krištof, Paulovič – Blackwater, Slovák, Kutálek – Macík, J. Ručkay, H. Ručkay – Lantoši, Bradley, Csányi.
    HC MIKRON Nové Zámky: Baroš (Romančík) – Husák, M. Novák, Plášil, Hruška, Jass, Salija, Šimek, Trávniček – Hřebejk, L. Jurík, Škoda – Saulietis, Šimun, Zbořil – Fábry, Šille, Varga – Dubec, Novotný, Lorraine.

    Rozhodca: Miroslav Štefik, Peter Stano – Tomáš Gegáň, Martin Krajčík.
    Nitra 4 0 Nové Zámky
    #1 Štvrtok 15.03.2018 • 18:00
    Nitra - Nové Zámky 8:1
    #2 Piatok 16.03.2018 • 18:00
    Nitra - Nové Zámky 4:1
    #3 Pondelok 19.03.2018 • 18:00
    Nové Zámky - Nitra 4:5 koniec po predl.
    #4 Utorok 20.03.2018 • 18:00
    Nové Zámky - Nitra 1:3