Nitra – Nové Zámky 8:1 (kon.) | Zvolen – Žilina 1:2 (kon.)
koniec
HK Nitra
8:1 (4:0, 2:0, 2:1) Stav série: 1:0
HC MIKRON Nové Zámky
Štvrtok 15.03.2018, 18:00 • Nitra Aréna, Nitra • Tipos Extraliga play-off • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Nitry vstúpili do tohtoročného play off vo veľkom štýle. V úvodnom zápase štvrťfinálovej série rozstrieľali Nové Zámky vysoko 8:1. O svojom víťazstve rozhodli prakticky už po necelých štrnástich minútach, keď dosiahli štvrtý gól a vyhnali Samuela Baroša z brány. Následne ešte svoj náskok zvýšili a poľahky triumfovali. Dnes skórovali v presilovke, v rovnovážnom počte hráčov na ľade a tiež v oslabení, keďže v predposlednej minúte prestrelil Patrika Romančíka aj Marek Slovák. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (20:41:58)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:48
    Jamie Milam drží puk za vlastnou bránou. Hráči Nových Zámkov ho už ani nenapádajú, a tak je jasné, že na skóre 8:1 sa už nič nezmení.
     
    59:19
    V samotnom závere stretnutia čiaroví rozhodcovia pískajú postavenie mimo hry. Vhadzovať sa tak bude v strednom pásme, bližšie k bráne domácich.
     
    58:52
    Nitra dala gól!
    Corgoni 68 sekúnd pred koncom zápasu skórujú aj vo vlastnom oslabení. Bývalý hráč Nových Zámkov Róbert Lantoši ustal súboj pri mantineli, presnou prihrávkou našiel MAREKA SLOVÁKA, no a ten strelou z prvej prekonal Patrika Romančíka. Asistencia: Róbert Lantoši.
     
    58:12
    Hrajú sa posledné dve minúty dnešného duelu. Nitra sa bez najmenších problémov bráni počas oslabenia. Už po tretíkrát sa jej podarilo vyhodiť puk z obranného pásma.
     
    57:36
    Nové Zámky hrajú presilovú hru, a tak ešte môžu skorigovať výsledok. Do zakončenia z medzi kruhov sa dostal Lukáš Jurík, ale domáci brankár bol pozorný a jeho pokus kryje.
     
    57:03
    Rozhodcovia teraz budú vylučovať na oboch stranách. Po zákroku Patrika Romančíka sa strhla menšia potyčka, po ktorej tresty za hrubosť dostávajú Karel Plášil a na domácej strane duo Judd Blackwater a Mitch Versteeg.
     
    56:42
    Hostia sa na dlhší čas usadili v útočnom pásme. Pred bránu si to namieril Eduard Šimun, ale dobrú prácu s hokejkou predviedol Nathan Lawson. Najlepší strelec hostí sa tak do koncovky nedostal.
     
    55:25
    Nathan Lawson musel zasahovať po strele Marisa Jassa. Obranca hostí bol však tiesnený, a tak jeho pokus nemal potrebné gólové parametre.
     
    54:51
    Kaspars Saulietis sa snažil presadiť individuálne. Lotyš si to namieril medzi dvoch hráčov súpera, chcel si potiahnuť puk na os ihriska, ale do zakončenia sa napokon nepredral.
     
    54:22
    Po reklamnej prestávke sa bude vhadzovať v útočnom pásme Nitry. Z ľavej strany zakončoval, ak sa nemýlim, Marek Slovák, ale trafil len pozorného Patrika Romančíka.
     
    53:55
    HC Nové Zámky dali gól!
    Hostia predsa len zaznamenávajú čestný gól. Timotej Šille zaviezol puk do útočného pásma, následne sa ho trošku so šťastím zmocnil TIBOR VARGA a strelou z pravého kruhu na vhadzovanie prestrelil Nathana Lawsona. Asistencie: Timotej Šille a Arturs Salija.
     
    53:06
    Od modrej čiary prudko vystrelil Patrik Husák. Nathan Lawson puk betónmi vyrazil len pred seba, no mal šťastie, že na dorážku nečíhal žiaden zo súperových hráčov.
     
    52:33
    Vo vlastnom oslabení dokázal zakončiť bekhendom Jakub Ručkay. Brankár Patrik Romančík puk chytil svojou hruďou, následne sa snažil aj rozohrať, ale to mu nebolo umožnené.
     
    52:00
    Nitrania sa v úvode oslabenia dokázali oslobodiť a puk posielajú až za bránu Patrika Romančíka. Nové Zámky tak musia začínať novú útočnú akciu z hĺbky svojho obranného pásma.
     
    51:36
    Corgoni sa ubránili početnej prevahe súpera, no v krátkom slede budú hrať druhýkrát po sebe vo štvorici. Menší trest za nedovolené bránenie dostáva Troy Milam.
     
    50:18
    Od modrej čiary prudko vystrelil Michal Novák. Jeho pokus ale kanadský brankár dokázal vytesniť mimo priestoru domácej brány.
     
    49:35
    Hostia sa usadili v útočnom pásme, ale Nathan Lawson nemusel vážnejšie zasahovať. Kanaďan si naďalej drží konto a je blízko k druhému shootoutu v tejto sezóne.
     
    49:02
    Domáci fanúšikovia si pýtajú desiatku, no teraz sa ich miláčikovia budú musieť brániť v početnom oslabení. Dve minúty za hákovanie dostáva center tretej formácie Jakub Ručkay.
     
    48:44
    Nitra dala gól!
    Corgoni využívajú presilovú hru a zvyšujú svoj komfortný náskok. Po prihrávke Mareka Slováka sa dostal k puku JUDD BLACKWATER. Podobne ako pred pár sekundami Matej Paulovič sa snažil zasunúť puk do siete akciou spoza brány, čo sa mu aj krásne podarilo. Asistencie: Marek Slovák a Róbert Lantoši.
     
    48:08
    Hostia dokázali vyhodiť puk cez všetky čiary. Nitrania posielajú na ľad svoju druhú útočnú formáciu, ktorá sa bude snažiť pridať siedmy gól v dnešnom zápase.
     
    47:42
    Nitrania dlho kombinovali v útočnom pásme, no chýbala tomu väčšia početnosť streľby. Pokus Branislava Mezeia od modrej čiary bol zrazený. Následne to spoza brány skúšal Matej Paulovič, no Patrik Romančík si poradil.
     
    46:56
    Maris Jass druhýkrát v zápase odchádza na lavicu hanby. Jeho zákrok v strednom pásme bol neskutočne zbytočný. Obranca hostí zasiahol do tváre Jakuba Ručkaya a dostáva menší trest za krosček.
     
    46:15
    Róbert Lantoši sa za bránou hostí zbavil dvoch hráčov v bielych dresoch. Následne spätnou prihrávkou našiel Mareka Slováka, no ten pohotovou strelou minul bránu Patrika Romančíka.
     
    45:39
    Od modrej čiary strieľal Branislav Mezei, no keby aj padol gól, neplatil by. Rozhodcovia totiž pískajú postavenie útočiaceho hráča, konkrétne Mateja Pauloviča, v bránkovisku.
     
    45:16
    Tak teraz v priebehu snáď šiestich sekúnd trikrát vystrelil obranca Patrik Husák. Dvakrát zakončoval po vyhranom vhadzovaní Timoteja Šilleho, no zakaždým trafil len do pripraveného Nathana Lawsona.
     
    44:32
    Adam Zbořil to mal na strelu, no ešte hľadal výhodnejšie postaveného Michala Nováka. Skvelú prácu v defenzívne ale odviedol Marek Slovák, ktorý stihol strčiť hokejku do prihrávky českého hráča.
     
    44:00
    Z tretej tretiny máme odohrané presne štyri minúty. Tomáš Mikúš pohotovo vystrelil z otočky, ale mieril len do miest, kde stál pripravený gólman Patrik Romančík. Ten dnes zatiaľ inkasoval dvakrát.
     
    43:10
    Zverenci Miroslava Macha sa previnili voči pravidlám zakázaným uvoľnením. Tento priestupok je v ich hre pomerne častým prvkom. Hra sa presťahuje pred Patrika Romančíka.
     
    42:43
    Nitrania teraz takmer vôbec nenapádali rozohrávku súpera. Novozámockí hokejisti dlho držali puk v obrannom pásme. Smerom dopredu sú hostia dnes takmer bezzubí.
     
    42:09
    Hostia dlho držali puk za vlastnou bránou. Po následnom prestriedaní sa snažili založiť útočnú akciu, no po nevydarenej kombinácii skončil puk iba na tribúne domáceho štadióna.
     
    41:22
    Róbert Lantoši bol teraz atakovaný hráčom súpera, spadol na ľadovú plochu, ale na prekvapenie domácich fanúšikov hlavní rozhodcovia nedovolený zákrok nevideli.
     
    40:43
    Hneď v prvej minúte tretej časti sa dostal do šance Róbert Lantoši. Ten ťažil z dobrej prihrávky Mareka Slováka od pravého mantinelu, ale strelou z tesnej blízkosti neprekonal Patrika Romančíka.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Hokejisti Nových Zámkov sa v druhej tretine k žiadnemu mohutnému tlaku nedostali. Stále sa im nepodarilo skórovať a určite je už aj im jasné, že prvý zápas v Nitra Aréne prehrajú. Domáci v prostrednej časti pridali ďalšie dva góly. Na konci 26. minúty skóroval Michal Krištof a 67 sekúnd pred koncom sa strelecky presadil aj Henrich Ručkay, ktorý ťažil z krásnej prihrávky svojho brata Jakuba. Corgoni vedú 6:0, a tak možno predpokladať, že posledná tretina sa bude iba dohrávať.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:26
    V poslednej minúte druhého dejstva sa ešte hra presťahuje do obranného pásma Nových Zámkov. Miroslav Mach neveriacky krúti hlavou nielen zo zakázaného uvoľnenia, ale hlavne z celého priebehu dnešného stretnutia.
     
    38:53
    Nitra dala gól!
    Krásna akcia v podaní domáceho celku. Tibor Kutálek zaviedol puk do útočného pásma a na ľavej strane našiel osamoteného Jakuba Ručkaya. Ten sa neulakomil, našiel lepšie postaveného HENRICHA RUČKAYA, no a ten pohodlne poslal puk do odkrytej brány. Asistencie: Jakub Ručkay a Tibor Kutálek.
     
    37:44
    Tomáš Mikúš sa snažil zakončiť na štýl Pavla Demitru, no jeho zadovku z tesnej blízkosti zneškodnil Patrik Romančík. Následne kryje aj prudkú strelu Jamieho Milama od modrej čiary.
     
    37:06
    Corgoni dlho kombinovali v útočnom pásme, no chýbala tomu väčšia početnosť streľby. Jedným z mála bol pokus Matúša Raisa, no jeho nahodenie od modrej čiary netrafilo bránu.
     
    36:30
    Domáci hokejisti už hrajú v početnej výhode. Zrejme nemusíme pripomínať, ako ich úvodná početná výhoda skončila. Na ľade je opäť prvý útok víťaza základnej časti Tipsport ligy.
     
    35:59
    Presilová hra Nových Zámkov je minulosťou. Po faule na Karola Csányiho putuje na trestnú lavicu za držanie protihráča krídelník prvej útočnej formácie Štěpán Hřebejk.
     
    35:27
    Radoslav Macík teraz veľmi dobre zblokoval strelecký pokus jedného z hráčov súpera. Puk skončil na ochrannej sieti, a tak sa bude vhadzovať v nitrianskom obrannom pásme.
     
    34:58
    Domáci hokejisti vyhádzajú puk cez všetky čiary. Po približne 40 sekundách sa im podarilo vymaniť sa z útočného tlaku Nových Zámkov, ktoré stále čakajú na prvý gól v play off.
     
    34:40
    V úvode presilovej hry sa hostia dostali do dobrej šance. Po krížnej prihrávke Adama Zbořila zakončoval z tesnej blízkosti Karel Plášil, ale na nedeľňajšie presné zásahy nenadviazal.
     
    34:17
    Teraz sme videli trošku kurióznu situáciu. Troy Milam narazil do brány v snahe brániť hráča súpera. Hlavný rozhodca bol však nekompromisný a Američan dostáva menší trest za zdržovanie hry.
     
    33:55
    Teraz sme sledovali dlhší časový úsek bez prerušenia. Napokon bude reklamná prestávka nasledovať po zákroku Nathana Lawsona, ktorý chytá puk do lapačky po strele Kasparsa Saulietisa.
     
    32:33
    Domácim hokejistom nevychádza táto presilová hra podľa ich predstáv. Za sebou majú už takmer 80 sekúnd a zatiaľ nedokázali vážnejšie ohroziť Patrika Romančíka.
     
    32:09
    K strele od modrej čiary sa dostal Troy Milam. Jeho strele nechýbala razancia, ale presnosť už trošku pokrivkávala. Následne hostia opäť vyhadzujú puk z obrannej tretiny.
     
    31:44
    Domácim hokejistom začiatok presilovej hry nevychádza. Hostia sa dvakrát po sebe dokázali oslobodiť vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    31:14
    Jamie Milam si to namieril medzi dvoch hráčov súpera. Bekhendom trafil betóny Patrika Romančíka, no podstatné je to, že vybojoval presilovku. Menší trest za držanie protihráča dostane Patrik Husák.
     
    30:38
    Nitrania opäť nakopli svoj motor a častejšie sa tlačia do zakončenia. Očividne sa chcú Novým Zámkom čo najviac revanšovať za prehru z nedeľňajšieho zápasu.
     
    30:18
    Zápas sa nám prehupol už do svojej druhej polovice. Hra je teraz prerušená, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme. Ešte predtým sme videli strelu Eduarda Šimuna, ktorú vyrazil Nathan Lawson.
     
    29:30
    Skúsený Branislav Mezei už skočil späť na ľadovú plochu. Hostia tak presilovú hru nevyužili a naďalej prehrávajú v prvom štvrťfinálovom zápase rozdielom piatich gólov.
     
    29:04
    Od modrej čiary prudko vystrelil Milan Hruška, no bránu súpera netrafil. Následne puk vrátil do nebezpečného priestoru zrejme Adam Zbořil, ale pre domácich to neznamenalo žiadne komplikácie.
     
    28:28
    Patrik Husák pálil od modrej čiary nepresne. Následne sa k puku dostal Kaspars Saulietis a po jeho zakončení už musel predviesť svoje brankárske umenie Nathan Lawson.
     
    27:56
    Domáci hokejisti sa v úvode oslabenia bránia veľmi dobre. Výrazne im pomohol aj Nathan Lawson, ktorý ukázal dobrú palicovú techniku a poslal puk až k Patrikovi Romančíkovi.
     
    27:26
    Branislav Mezei to teraz prehnal so svojim dôrazom. Zbytočne pri mantineli fauloval Adama Zbořila, a tak si pôjde sadnúť na trestnú lavicu. Obranca so skúsenosťami z NHL dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    27:16
    Michal Krištof si teraz nerozumel so svojimi spoluhráčmi. V domnení, že má za sebou Mateja Pauloviča, prenechával puk za seba, no tam našiel len jedného z hráčov v bielom drese.
     
    26:39
    Po ofsajde domáceho tímu nasleduje v Nitre ďalšia reklamná prestávka. Televízne kamery si všímali aj trénera Miroslava Macha, ktorý dnes rozhodne nemôže byť spokojný.
     
    25:58
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti prvýkrát prekonávajú aj Patrika Romančíka. MICHAL KRIŠTOF zaviezol puk do útočného pásma. Trošku so šťastím si ho vymenil s obrancom Martinom Rýglom a strelou medzi nohy pridáva v dnešnom dueli piaty nitriansky gól. Asistencia: Martin Rýgl.
     
    25:27
    Do veľkej gólovej šance sa po prihrávke Róberta Lantošiho z ľavej strany dostal Cody Bradley. Američan smeroval sám na bránu, ale z tesnej blízkosti minul bránu Patrika Romančíka.
     
    24:42
    Hostia sa do zakončenia nedostali, následne prišli o pásmo a rozhodli sa striedať. Puk tak držia za vlastnou bránou domáci hráči, konkrétne obranca Martin Rýgl.
     
    23:56
    Hostia si teraz nerozumeli v rozohrávke, z čoho pramení ďalšie zakázané uvoľnenie. Pokazeným buly sa snažil naťahovať čas Branislav Fábry, no rozhodcovia pre jeho počínanie nemali pochopenie.
     
    23:17
    Eduard Šimun dostal peknú prihrávku do priestoru medzi kruhov. Následne tvrdo vystrelil, ale trafil len obetavého Tibora Kutálka. Toho puk zrejme trafil do menej chránených miest, čo možno badať z jeho bolestivej grimasy.
     
    22:38
    Od ľavého mantinelu nahadzoval puk pred bránu domácich Lukáš Jurík. Gólman Nathan Lawson ale dobre čítal hru a bez väčších problémov ho chytil do svojej lapačky.
     
    22:10
    Cody Bradley sa teraz veľmi ľahko dostal k strele. Z osi klziska však bránu súpera netrafil. Následne sa puk odrazil do bránkoviska Patrika Romančíka, a tak ho radšej prikryl.
     
    21:31
    Situáciu dvoch proti dvom vyriešil strelou spoza novozámockého obrancu Radoslav Macík. Brankár Patrik Romančík zasahovať síce na dvakrát, ale na prípadnú dorážku nebol nikto v modrom drese pripravený.
     
    21:03
    Pekná akcia v podaní hosťujúceho celku. Kaspars Saulietis našiel v dobrej palebnej pozícii obrancu Karela Plášila, no jeho strelecký pokus dokázal zblokovať obranca Jamie Milam.
     
    20:36
    Nové Zámky začali druhú tretinu aktívnejšie. Po zblokovanej strele Štěpána Hřebejka prišli o útočné pásmo. Následne z toho stredného vystrelil Michal Novák a Nathan Lawson musel zasahovať.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina zápasu bola jasne v réžii domáceho celku. Nitrania v nej zaznamenali až štyri góly. Najskôr využil presilovú hru Branislav Mezei, následne presne trafil z medzikružia Henrich Ručkay, no a gólový účet prvej časti uzavreli strelami z tesnej blízkosti Matej Paulovič a Justin Kovacs. Domáci potom trošku zvoľnili, Nové Zámky sa dostali k niekoľkým strelám, ale Nathan Lawson ich všetky zneškodnil. Prostredná tretina sa začne približne o 18:59 hod.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:50
    Prvá tretina sa už iba len dohráva. Český obranca Karel Plášil má puk na hokejke, drží ho za vlastnou bránou, a tak je jasné, že už nič zaujímavé v tejto časti stretnutia neuvidíme.
     
    19:16
    V záverečnej minúte mohol ku dvom asistenciám pridať presný zásah aj Tomáš Mikúš. Zostal osamotený pred bránou hostí, ale Patrik Romančík vyrazil jeho pokus pravým betónom.
     
    18:47
    Záver prvej tretiny sa trošku kúskuje. Vhadzovať sa bude po pravici Patrika Romančíka, pretože jeho spoluhráči sa voči pravidlám previnili ďalším zakázaným uvoľnením.
     
    18:20
    Sto sekúnd pred koncom prvej tretiny musel Nathan Lawson opäť zasahovať. Po prihrávke Štěpána Hřebejka pálil z prvej Maris Jass, ale kanadského brankára neprekonal.
     
    17:38
    Nitrania stiahli nohu z plynového pedálu, a tak sa čoraz častejšie dostávajú do koncovky aj hostia. Teraz to skúšal Lukáš Jurík, ale na dvakrát jeho strelu Nathan Lawson kryje.
     
    16:22
    Domáci hokejisti sa dostali do prešíslenia dvoch proti jednému. Cody Bradley hľadal na ľavej strane nabiehajúceho obrancu Matúša Raisa, no ten nedokázal vystreliť po jeho prihrávke.
     
    15:48
    Branislav Fábry to teraz nevyriešil práve najlepšie. Mohol strieľať z ľavého kruhu, no namiesto toho zvolil prihrávku na obsadeného spoluhráča. Nádejná akcia hostí tak vyšla na zmar.
     
    15:00
    Od modrej čiary vystrelil Milan Hruška. Domáci brankár puk videl a dokázal ho vytesniť mimo priestoru svojej brány. Následne Nové Zámky prišli o výhodu útočného pásma.
     
    14:26
    Nitrania neprešli do útočného pásma v súlade s pravidlami. Čiarový rozhodca píska ofsajd, a tak bude nasledovať ďalšia reklamná prestávka. Oba tímy tak majú čas na oddych.
     
    13:35
    Patrik Romančík určite nepredpokladal, že sa takto skoro dostane medzi tri žrde brány Nových Zámkov. Na svoje konto si pripisuje prvý úspešný zákrok, no strela jedného z domácich hráčov bola skôr propagačná.
     
    13:03
    Samuel Baroš zostal v bráne hostí len približne trinásť minút. Po štyroch inkasovaných góloch ho vymení 23-ročný skalický rodák Patrik Romančík
     
    13:03
    Nitra dala gól!
    Tibor Kutálek nahadzoval puk pred bránu súpera z ľavej strany. JUSTIN KOVACS sa najskôr ani z gólu neradoval, pretože vedel, že puk išiel do siete od jeho korčule. Nasledovala porada s videorozhodcom, po ktorej napokon hlavný rozhodca ukázal do stredového kruhu. Asistencia: Tibor Kutálek.
     
    12:13
    Hra je teraz prerušená, pretože bránka Samuela Baroša vypadla zo svojho postavenia. Bude sa však vhadzovať v obrannom pásme Nových Zámkov, ktoré tothoročné play off začali veľmi zle.
     
    11:46
    Hra sa teraz odvíja v strednom pásme. Obe mužstvá posielajú na ľad čerstvé sily. Najmä hráči Nových Zámkov toho mali plné zuby, keďže sa musia brániť útočnej aktivite domácich.
     
    11:13
    Po dlhej dobe musel zasahovať aj domáci brankár Nathan Lawson. Strelou z ľavej strany ho preveril Vladimír Škoda, no jeho prudký pokus nemal veľa šancí na úspech.
     
    10:35
    Domáci hokejisti si vypracovali ďalšiu dobrú šancu. Dostali sa do prečíslenia troch proti dvom. Judd Blackwater ešte akciu vyšperkoval prihrávkou na Mareka Slováka, no ten z tesnej blízkosti neskóroval.
     
    09:19
    Nové Zámky sa ešte nestihli ani poriadne zorientovať a už im prvý zápas série s Nitrou uteká pomedzi prsty. Miroslav Mach po treťom inkasovanom góle reagoval oddychovým časom.
     
    08:33
    Nitra dala gól!
    Zverenci Antonína Stavjaňu pokračujú vo fantastickom výkone. Strieľajú ďalší gól, čím potvrdzujú svoju veľkú kvalitu. Tomáš Mikúš získal puk za bránou, nahodil ho pre ňu a MATEJ PAULOVIČ už vedel, ako prekonať brankára súpera. Asistencia: Tomáš Mikúš.
     
    07:36
    Brankár Nových Zámkov musel opäť zasahovať. Tentokrát bol úspešný, keď puk vyrazil pred seba. Následne sa k puku dostali hostia, zobrali ho za bránu a posielajú na ľad čerstvé sily.
     
    07:00
    Nitra dala gól!
    Máme odohraných sedem minút a Corgoni už vedú dvojgólovým rozdielom. Jakub Ručkay získal puk pri pravom mantineli, následne sa k nemu dostal jeho brat HENRICH RUČKAY a strelou z medzikružia prekonal Samuela Baroša.
     
    06:32
    Michal Krištof postupoval smerom k bráne. Snažil sa obhodiť si Michala Nováka, ale do zakončenia sa už nedostal. Od modrej čiary vystrelil až Mitch Versteeg, ale Samuel Baroš aj s troškou šťastia chytá puk.
     
    05:56
    V Nitra Aréne budeme svedkami prvej reklamnej prestávky. Tesne predtým sa dostal do zakončenia Marek Slovák, no jeho strelu spoza obrancu dokázal zneškodniť Samuel Baroš.
     
    05:35
    Nitrania po strelenom góle herne ožili a opäť zatlačili svojho súpera. Ten sa dokázal ubrániť len za cenu zakázaného uvoľnenia, a tak sa aj pred zrakom Miroslava Šatana bude vhadzovať pred Samuelom Barošom.
     
    04:43
    Domáci hokejisti teraz mali šťastie. Strelu Štěpána Novotného z pravej strany domáci brankár iba vyrazil pred seba. Z ľavej strany sa dostal k dorážke Marek Dubec, ale trafil len obetavého Troya Milama.
     
    04:21
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti využívajú presilovú hru a dostávajú sa do tesného vedenia. Od modrej čiary nahodil puk na bránu BRANISLAV MEZEI a strelou do hornej časti brány prekonal Samuela Baroša. Asistencie: Tomáš Mikúš a Matúš Rais.
     
    04:09
    Hlavní rozhodcovia posielajú na trestnú lavicu Marisa Jassa. Osobne som si jeho zákrok proti pravidlám nevšimol, no podľa oficiálneho zápisu je potrestaný za hrubosť.
     
    03:24
    Hra je prerušená, pretože hlavní rozhodcovia stratili puk z dohľadu. Pri mantineli sme videli množstvo tvrdých súbojov, po ktorých na ľade skončili hneď dvaja domáci hokejisti.
     
    02:35
    Hostia teraz dokázali zatlačiť favorita do obranného pásma. Od modrej čiary to skúšal švihom obranca Milan Hruška, no jeho pokus neprešiel až k brankárovi Nathanovi Lawsonovi.
     
    01:49
    Prvýkrát v zápase je hra prerušená. Radoslav Macík spravil chybičku pri prechode do útočného pásma, a tak vystavil svojich spoluhráčov do ofsajdového postavenia.
     
    01:22
    Nitrania sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. Tibor Kutálek hľadal na druhej strane Mareka Slováka, no dobrú prácu odviedol jeden z brániacich hráčov Nových Zámkov.
     
    00:44
    Marek Slovák dostal peknú prihrávku do jazdy. Z pravej strany prešiel do priestoru kruhu na vhadzovanie, ale jeho následnú strelu dokázal zblokovať obranca Karel Plášil.
     
    00:19
    V úvode dnešného zápasu sa dostala do útočného pásma prvá formácia domáceho tímu. Tomášovi Mikúšovi ale následne puk ušiel, a tak museli Nitrania opustiť útočnú tretinu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Lawson – Mezei, Rais, J. Milam, Ordzovenský, Versteeg, T. Milam, Rýgl, Kovacs – Mikúš, Krištof, Paulovič – Blackwater, Slovák, Kutálek – Macík, J. Ručkay, H. Ručkay – Lantoši, Bradley, Csányi.

    HC Mikron Nové Zámky: Baroš – Husák, M. Novák, Plášil, Hruška, Jass, Salija, Šimek, Trávniček – Hřebejk, L. Jurík, Škoda – Saulietis, Šimun, Zbořil – Fábry, Šille, Varga – Dubec, Novotný, Lorraine.

    Rozhodcovia: Miroslav Štefik, Peter Stano – Tomáš Gegáň, Martin Krajčík.
    Slovák: "Súper je náročný, ale iné ako postup neberieme."
     
    Pekný podvečer prajem všetkým fanúšikom hokeja. Základná časť Tipsport ligy je už minulosťou, a tak sa v nasledujúcich dňoch môžeme tešiť na napínavé súboje v play off. Najlepšiu východiskovú pozíciu si vypracovala Nitra, ktorú vo štvrťfinále vyzvú Nové Zámky.

    HK NITRA

    Hokejisti Nitry rovnako ako v minulej sezóne nazbierali počas dlhodobej časti 112 bodov. Tentokrát im to stačilo na prvé miesto s dvojbodovým náskokom pred Zvolenom. Zverenci Antonína Stavjaňu doma nebodovali len v šiestich dueloch a tiež získali najviac bodov na ľade súperov. Môžu sa pochváliť druhou najlepšou ofenzívou, keď v priemere dosiahli 3,5 gólu na zápas. Hokejisti spod Zobora si držali vysoký štandard aj vo využívaní presilových hier. Doma ich využili viac než 25%, čo je výborná štatistika. Produktivitu ťahal Michal Krištof s Matejom Paulovičom, hoci obaja vynechali pre reprezentačné povinnosti tri februárové zápasy. Dokopy nazbierali 109 bodov a veľmi dobre k nim zapadol 33-bodový Tomáš Mikúš. Brankárskou jednotkou je Nathan Lawson. Kanaďan si drží úspešnosť zákrokov 92,45%. „Súper je náročný, ale iné ako postup neberieme,“ povedal pre oficiálny web klubu útočník Marek Slovák.

    NOVÉ ZÁMKY

    Nové Zámky ratovali postup do play off v hodine dvanástej. V dramatickom súboji s Liptovským Mikulášom napokon boli úspešné, k čomu im pomohlo aj víťazstvo v poslednom kole práve na ľade Nitry 3:2. Zverenci Miroslava Macha v závere základnej časti poriadne zabrali, vyhrali tri zápasy v rade, a tak si sezónu predĺžia minimálne o štyri stretnutia. Vlani Novozámčania takisto obsadili ôsme miesto, no prekvapiť favorizovanú Banskú Bystricu sa im nepodarilo. Prehrali 1:4 na zápasy, pričom v troch dueloch vonku inkasovali až 21 gólov. Zeleno-bieli získali v tejto sezóne na ľade súperov iba 20 bodov, keď naplno bodovali len štyrikrát. Najproduktívnejším hráčom tímu je Adam Zbořil, najlepším strelcom zase 17-gólový Eduard Šimun. Novým Zámkom sa vôbec nedarilo pri hre v nerovnovážnom počte hráčov na ľade. Využili necelých 12% presilových hier a horšiu úspešnosť v oslabení mali len hokejisti Popradu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 5. Mezei (Mikúš, Rais), 7. Ručkay, 9. Paulovič (Mikúš), 14. Kovacs (Kutálek), 26. Krištof (Rýgl), 39. Ručkay (Ručkay, Kutálek), 49. Blackwater (Slovák, Lantoši), 59. Slovák (Lantoši) – 54. Varga (Šille, Salija)


    HK Nitra: Lawson (Foltán) – Mezei, Rais, J. Milam, Ordzovenský, Versteeg, T. Milam, Rýgl, Kovacs – Mikúš, Krištof, Paulovič – Blackwater, Slovák, Kutálek – Macík, J. Ručkay, H. Ručkay – Lantoši, Bradley, Csányi.
    HC MIKRON Nové Zámky: Baroš (Romančík) – Husák, M. Novák, Plášil, Hruška, Jass, Salija, Šimek, Trávniček – Hřebejk, L. Jurík, Škoda – Saulietis, Šimun, Zbořil – Fábry, Šille, Varga – Dubec, Novotný, Lorraine.

    Rozhodca: Miroslav Štefik, Peter Stano – Tomáš Gegáň, Martin Krajčík.
    Nitra 4 0 Nové Zámky
    #1 Štvrtok 15.03.2018 • 18:00
    Nitra - Nové Zámky 8:1
    #2 Piatok 16.03.2018 • 18:00
    Nitra - Nové Zámky 4:1
    #3 Pondelok 19.03.2018 • 18:00
    Nové Zámky - Nitra 4:5 koniec po predl.
    #4 Utorok 20.03.2018 • 18:00
    Nové Zámky - Nitra 1:3