Lipt. Mikuláš – Skalica 4:2 (kon.) | Detva – Michalovce 4:2 (kon.)
koniec
HK 32 Liptovský Mikuláš
4:2 (0:0, 0:2, 4:0)
HK Skalica
Piatok 16.03.2018, 17:00 • Zimný štadión Liptovský Mikuláš • Tipos Extraliga (SR) • O udržanie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V prvom zápase play-out Tipsport Ligy sa Liptovský Mikuláš poriadne natrápil so Skalicou. Domáci boli počas celého duelu aktívnejší, ale zlyhávali v koncovke a po dvoch tretinách prehrávali 0:2, keď sa presadili Škápik a Jurák. V treťom dejstve to dlho nevyzeralo na obrat Liptákov, no ten prišiel v záverečnej desaťminútovke. Režírovali ho bratia Sukeľovci. Matúš a Jakub zhodne dvakrát skórovali a zabezpečili Liptákom dôležité tri body. (19:19:23)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:28
    Košarišťan zvolil riešenie na istotu, keď namiesto rozohrávky prikryl puk. Liptákov delia od víťazstva len sekundy.
     
    58:54
    Liptovský Mikuláš dal gól! Je rozhodnuté. Skaličanom nevyšla hra bez brankára. Nedokázali sa udržať v útočnom pásme a štvrtý raz inkasovali. Do prázdnej brány presne namieril JAKUB SUKEĽ. Asistencia: Martin Kriška.
     
    58:21
    Hosťujúci tréner využíva to, že jeho zverenci získali vhadzovanie v útočnom pásme. Zobral si oddychový čas a stiahol z hry brankára Petríka.
     
    58:21
    Za domácou bránou došlo k menšej výmene názorov medzi Uhríkom a Kučerom. Rozhodcovia rýchlo upokojili oboch hokejistov.
     
    58:00
    Do konca tretej tretiny zostávajú posledné dve minúty. Skaličania nahodili puk do útočného pásma, kde sa budú snažiť ohroziť Košarišťana.
     
    56:42
    Rudolf Huna mohol založiť rýchly protiútok dvoch proti jednému, ale v prieniku mu nechtiac zabránil čiarový rozhodca.
     
    56:15
    Skaličania dlho siahali na tri body, ale v priebehu necelých štyroch minút trikrát inkasovali a teraz musia bojovať aspoň o remízu.
     
    55:26
    Liptovský Mikuláš dal gól! Bratia Sukeľovci otáčajú vývoj stretnutia. Na konci peknej súrodeneckej kombinácie bol MATÚŠ SUKEĽ, ktorého presná strela švihom prešla popri Petríkovej vyrážačke až do brány. Asistencia: Jakub Sukeľ.
     
    54:46
    René Jarolín sa ocitol v nádejnej príležitosti. Z pravého krídla sa natlačil až pred bránu, jeho strelu však zlikvidoval Andrej Košarišťan.
     
    54:25
    Roman Petrík si netrúfol na riskantnú rozohrávku. Skalický gólman prikryl puk lapačkou a daroval Liptákom vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    53:28
    Liptovský Mikuláš dal gól! Je vyrovnané. Domáci sa trápili viac ako päťdesiat minút, ale teraz dvakrát po sebe skórovali. Strelu Matúša Sukeľa ešte zblokovala defenzíva hostí, no delovka JAKUBA SUKEĽA skončila v sieti. Asistencie: Matúš Sukeľ, Martin Kriška.
     
    53:15
    Skaličania zvolili jednoduché riešenie v defenzíve. Pod tlakom radšej vyhodili puk cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie.
     
    52:06
    Martin Gründling bude chýbať trénerovi Tomkovi v závere riadneho hracieho času. Domáci obranca dostal desaťminútový osobný trest za napádanie rozhodcov.
     
    51:38
    Liptovský Mikuláš dal gól! Domáci hokejisti napokon dotlačili puk do siete. Zdalo sa, že MATÚŠ SUKEĽ zahodil aj nemožné, no nevzdal sa a vďaka veľkej snahe nakoniec prekonal Romana Petríka. Skalický brankár robil, čo mohol. Asistencia: Jakub Sukeľ.
     
    50:50
    Hokejisti Liptovského Mikuláša stále márne hľadajú recept na skórovanie. Nedarí sa im v hre piatich proti piatim ani v presilovkách.
     
    50:10
    Liptáci rýchlo prišli o výhodu útočného pásma, pretože jeden z domácich hokejistov stál v bránkovisku. Bude sa vhadzovať v neutrálnej zóne.
     
    49:54
    Andrej Lištiak dorážal takmer z bránkoviska, ale nedokázal pretlačiť puk za Romana Petríka. Bolo to spôsobené aj tým, že ho fauloval Kristán Kučera.

    Tomáš Lengyel


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Skalica. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 52. Sukeľ (Sukeľ), 54. Sukeľ (Sukeľ, Kriška), 56. Sukeľ (Sukeľ), 59. Sukeľ (Kriška) – 30. Škápik (Kňazev), 38. Jurák (Schmidt)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Moravčík, Tabaček, Pacalaj, Kurali, Nádašdi, Bača, Nemec, Gründling – Nechaj, Langhammer, Huna – Žiak, Oško, Vybiral – Kriška, M. Sukeľ, J. Sukeľ – Lištiak, Uhrík, Laco.
    HK Skalica: Petrík – Škápik, Horváth, Sloboda, Mikéska, Janík, Straka, Čederle, Kukliš – Kučera, Vereš, Kňazev – Kotzman, Jarolín, Janáč – Jurák, Schmidt, Okoličány – Hluch, Dufek, Dmitrijev.

    Rozhodca: Snášel, Orolín – Jobbágy, Bogdaň.