Boston – Columbus 4:5 (po pr.) | Buffalo – Nashville 0:4 (kon.) | Montreal – Florida 0:2 (kon.)
Minnesota – LA Kings 3:4 (po pr.) | Arizona – Calgary 5:2 (kon.)
koniec po predl.
Minnesota Wild
3:4 (0:1, 2:1, 1:1 - 0:1)
Los Angeles Kings
cz Utorok 20.03.2018, 01:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    LOS ANGELES KINGS

    Ještě to budou mít v boji o play-off hodně těžké. Situace v tabulce Pacifické divize je nadále vyrovnaná a Kings se pohybují na hranici postupu do vyřazovacích bojů, aktuálně mají na kontě 84 bodů. Podobně jsou na tom nejen rivalové Anaheim Ducks, ale také další mančafty Západní konference, jež zápolí o divoké karty. Například Colorado Avalanche nebo Dallas Stars. Rozhodovat teď může každé utkání a každý bod. Los Angeles si poslední dobou komplikuje situace, dva z předchozích tří duelů nezvládlo. Nejprve padlo 3:4 po nájezdech s Arizonou, naposledy nedalo ani branku New Jersey Devils na domácím ledě (0:3). Králové ke všemu čeká čtveřice venkovních duelů v řadě, z toho jeden veledůležitý v Coloradu. Zvládnou šampioni z let 2012 a 2014 bitvu o play-off?

    Kanadské bodování Los Angeles Kings vede nadále Slovinec Anže Kopitar (29+51, doplňují ho Drew Doughty (9+42), Dustin Brown (21+27) nebo Tyler Toffoli (23+19).
     
    MINNESOTA WILD

    Podobně jako Los Angeles, ani Divočáci nejsou úplně v klidu. Patří jim sice třetí příčka Centrální divize, jejich náskok na čtvrté Colorado Avalanche ani není velký. A je jisté, že v závěrečných dnech a týdnech základní části se rozjede nelítostná stíhací jízda. Minnesota si oddechla, když minule zvládla důležité a vyrovnané utkání na ledě Arizona Coyotes, které nakonec opanovala 3:1. Ještě předtím Wild porazili nováčka Vegas Golden Knights (4:2), na druhou stranu nezvládli klání s Coloradem (1:5). Minnesota sehraje na rozdíl od Kings příští tři duely doma, takže má možnost si vylepšit současné postavení v tabulce. Do St. Paul ovšem přijedou takové ryby, jako je Nashvill nebo Boston.

    Statistikám Minnesoty vévodí její nejlepší střelec Eric Staal (38+32), podobně dobře si vedou Mikael Granlund (19+39) nebo Jason Zucker (29+27).
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy utkaly na začátku prosince. Los Angeles Kings doma přivítali Minnesota Wild a zvítězili jasně 5:2.
     
    Československá stopa v utkání

    Ani v jednom z týmů nepůsobí žádný český nebo slovenský hokejista.
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Boje o play-off vrcholí a dnešní soupeři potřebují do tabulky body jako sůl. Proti sobě se postaví Minnesota Wild a Los Angeles Kings.
     
    Úvodní sestavy:

    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Suter, Dumba, Brodin, R. Murphy, Seeler, Prosser – Parise, M. Koivu, Mikael Granlund – Zucker, E. Staal, Niederreiter – Ennis, Cullen, Coyle – Winnik, J. Eriksson Ek, M. Foligno.

    Los Angeles Kings: Quick (J. Campbell) – Forbort, Doughty, Martinez, Phaneuf, Muzzin, Folin – Rieder, Kopitar, D. Brown – Pearson, J. Carter, Lewis – Clifford, Kempe, Toffoli – Andreoff, N. Thompson, T. Mitchell.

    Rozhodčí: Rooney, Watson – Berg, Amell.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začneme zhruba za deset minut.
     
    Už si jen poslechneme hymnu a budeme moci začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Jako první se kotouče na vhazování zmocnili hráči Los Angeles. První útočná formace hostů vyrazila zkusit štěstí dopředu, ale neuspěla.
     
    00:39
    Doughty ale musel dávat pozor i na zadní vrátka, protože domácí zahrozili protiútokem. Ale zatím se jim nedaří moc dobře dostávat přes modrou čáru.
     
    00:55
    Devan Dubnyk má první práci. Někdo v bílém dresu ho zkoušel překonat u levé tyče, ale gólman Minnesoty byl pozorný a neinkasuje.
     
    01:10
    Cullen hledal zpoza branky volného Coyleho. Druhý zmiňovaný hokejista Wild ale ve vyložené šanci minul, to ho pak mohlo hodně mrzet.
     
    01:43
    Domácí jsou zatím důraznější v soubojích u mantinelů a nese jim to ovoce. Díky tomu mohl například vystřelit z první na branku Eric Staal.
     
    02:15
    Už se hraje dlouho bez přerušení. Nate Thomspon prověřil pozornost Dubnyka, ale pouze střelou z dálky.
     
    02:36
    Minnesota se do stala do postavení mimo hru, následuje vhazování ve středním pásmu na modré čáře.
     
    02:44
    Dubnyk nic neriskoval, nahozený kotouč z dálky raději přidržel pod rukavicí a zařídil nové vhazování po své levé ruce.
     
    03:16
    Mikael Granlund to zkusil individuálně po pravé straně, ale spíše ještě potřeboval od někoho pomoci. Takhle o kotouč přišel, protože zůstal proti dvěma soupeřům.
     
    03:48
    Na druhé straně průnik Adriana Kempeho, ale také jeho šanci má gólman Divočáků v lapačce. A znovu přerušuje hru.
     
    04:05
    Pearson nahrával dlouhým pasem k pravému mantinelu na Cartera. Jenže zkušený útočník Los Angeles v klíčovém okamžiku minul kotouč a tím pádem se nedostal ke střele.
     
    04:35
    Stále se hraje ze strany na stranu, bez nějakého vytrvalejšího tlaku. Na opravdu velkou šanci ale pořád čekáme.
     
    05:02
    Jonathan Quick vyjel z branky a pomohl s rozehrávkou Folinovi, to ale nakonec ani nebylo potřeba.
     
    05:28
    Minnesota předvedla zajímavou kombinaci kolem hostující klece. Ale opět tomu chybělo lepší zakončení. Zucker poslal pokus zápěstím hodně vysoko nad horní tyčku.
     
    05:58
    Quick musel spěchat s rozehrávkou za brankou, protože za ním mířili dva soupeři. Americký gólman ve službách Kings to zvládl v pohodě.
     
    06:27
    Suterova pecka z pravého kruhu vystrašila Quicka. Kotouč se ještě odrazil někam před brankoviště a hostující gólman chvíli nevěděl, kde se nachází.
     
    07:08
    Hodně se hraje ve středním pásmu, které oba celky rychle přechází. Teď tu však máme komerční přestávku, pokračovat budeme za pár okamžiků.
     
    07:33
    Tanner Pearson pomáhal obráncům s komplikacemi za svou brankou. Kings teď měli štěstí, že nepustili soupeře k zakončení. Bude se vylučovat.
     
    07:56
    Ještě stále mají domácí hokejisté ponechanou výhodu.
     
    08:01
    Jako první si dnes přesilovku zahraje Minnesota. Hostující útočník Pearson dostává dvě minuty za nedovolené bránění brankáře. Tím pádem hned na začátku duelu posílá svůj tým do oslabení.
     
    08:36
    Nejdříve Kings vyhodili, pak se ale domácí vrátili do útočného pásma. Dumba dvakrát po sobě nebezpečně vypálil, ani jedna jeho pecka se neujala.
     
    09:06
    Zkoušel to z první i Mikko Koivu, ale také on byl hodně nepřesný.
     
    09:13
    Pokus Zacha Pariseho už vypadal mnohem lépe. Forvard Wild tlačil kotouč někam po ledě mezi betony Jonathana Quicka. Ale nepřekonal ho, brankář hostů byl pozorný.
     
    09:32
    Až nyní se hosté osvobozují, tohle pro ně bylo hodně náročné střídání a pobyt ve vlastním obranném pásmu.
     
    09:58
    Anže Kopitar vyhodil kotouč přes všechny čáry a tohle už bude pro jeho barvy dobré, Los Angeles první početní nevýhodu v zápase zvládne.
     
    10:28
    Tanner Pearson se hned z trestné lavice zapojil do hry a pomohl spoluhráčům tvořit šanci. Žádné zakončení na Devana Dubnyka ovšem nešlo.
     
    10:55
    I při hře pět na pět je ale Minnesota nebezpečnější. Quick musel likvidovat další dva pokusy, ty oba přišly od modré čáry.
     
    11:07
    Hra přerušena ve středním pásmu, tam se bude vhazovat hned po konci komerční přestávky.
     
    11:20
    Brodin udržel útočné pásmo pro svůj celek a Kings zase musel zabránit střelecké šanci soupeře. Potom se kalifornský tým po delší době dostal do útočného pásma.
     
    12:03
    Tyler Toffoli sice sotva dojel do útočného pásma, přesto vyzkoušel nahození na branku. Dubnyk se překvapit nenechal, moc dobře vystihl útočníkovy plány.
     
    12:40
    Kopitar nestihl zakončit, jelikož měl na zádech dva soupeře. Tak ještě kotouč potáhl za branku, aby jej odtud mohl rozehrávat k mantinelům.
     
    13:16
    Tobias Rieder jen nahodil o zadní mantinel tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění. Jeho formace byla na ledě hodně dlouho a potřebovala nutně vystřídat.
     
    13:45
    Staalova nečekaná střela z první z prostoru mezi kruhy. Quick ji očividně nečekal a jediné co stihl bylo, že se za ní ohlédl za branku.
     
    14:28
    Tohle vypadá na hodně rychle odehranou třetinu. Už se zase dlouho nepřerušuje, ale bohužel také dlouho čekáme na nové šance.
     
    14:42
    Nahození Clifforda má Dubnyk v pohodě ve své lapačce. Ještě v této třetině uvidíme jednu komerční pauzu, pak budeme sledovat zbytek úvodní dvacetiminutovky.
     
    14:58
    Adrian Kempe táhl puk kolem modré čáry a nakonec stihl vypustit střelu zápěstím. Ta nebyla moc přesná, orazítkovala pouze zadní mantinel.
     
    15:19
    Jonathan Quick si po delší odmlce sáhl na kotouč a přerušil hru, teď neměl moc důvod rozehrávat. Jeho spoluhráči navíc potřebovali vystřídat.
     
    15:45
    Rieder se odvážně vydal proti dvěma bránícím hokejistům Wild. Byl sice průbojný, ale ještě před zakončením o kotouč přeci jen přišel.
     
    16:18
    Drew Doughty a jeho dobrá obranná práce. Obránce Los Angeles překonal zajímavou kombinaci Minnesoty, která by brzy mohla skončit zajímavou peckou.
     
    16:48
    Ale už se zase hraje na druhé straně. Opravdu sledujeme hokej nahoru a dolů, dnes to bude velmi zajímavé měření sil.
     
    17:08
    Carterovu střelu z rohu vyrazil Dubnyk před sebe. A okamžitě poté vyrazil na druhou stranu Niederreiter. Také on byl zastaven brankářem soupeře.
     
    17:40
    Folin vyhodil dopředu a odjel vystřídat, čerstvé síly na led posílá také Minnesota. Rozhodně se v první třetině nehraje žádný obranný hokej.
     
    18:15
    Jake Muzzin hodně důrazný za brankou Kings, ale vše bylo podle pravidel v pořádku, soupeře v žádném případě nefauloval.
     
    18:38
    Čárový rozhodčí byl zasažený u mantinelu, nejspíš kotoučem. A tak se musela přerušit hra. Snad bude arbitr brzy v pořádku a nepůjde o nic vážného.
     
    18:47
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se dočkáme branky ještě v první třetině. Už to vypadalo, že se úvodní perioda dohraje v klidu a bez větších šancí. Jenže opak se stal pravdou. Hosté vyhráli vhazování ve středním pásmu a bez většího čekání vyrazili kupředu. Do dobré střelecké příležitosti se dostal útočník TANNER PEARSON. Ten poklekl na jedno koleno a z první poslal touš za záda Devana Dubnyka. Los Angeles tak má na hokejkách nečekané vedení a Wild musí dohánět. Asistence: Dustin Brown, Drew Doughty.
    18:47 Tanner PEARSON - 0:1
     
    19:45
    Zbytek první třetiny se dohrává hlavně ve středním pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Nic dalšího se v první třetině nestane. Oba celky měly hodně šancí, ale branka zatím padla jediná. Těsně před úvodní sirénou se prosadil útočník Kings Tanner Pearson. Ten tak otevřel skóre a bude na Minnesotě, aby se v prostřední dvacetiminutovce pokusila odpovědět. Oběma týmům jde o důležité body do tabulky.
     
    Střely na branku v první třetině

    Minnesota Wild: 9

    Los Angeles Kings: 9
     
    Za chvíli začne druhá třetina utkání. Dočkáme se v ní dalších branek?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Úvodní vhazování druhé třetiny se muselo opakovat, rozhodčí nebyl spokojen s přejezdem jednoho z hokejistů.
     
    20:15
    Quick musel hned dávat pozor, protože se proti němu zkusil prosadit Mikael Granlund. Finský útočník ale pokusem zápěstím o hodně minul horní tyčku.
     
    20:55
    Phaneuf s Martinezem si dali záležet s rozehrávkou. Pak kotouč skončil sražený v ochranné síti, takže rozhodčí stejně museli přerušit hru.
     
    21:18
    Eric Staal zakládal domácí útok. Brodin se dostal k jeho nahrávce, jenže pak mu kotouč ujel z hokejky. Ve druhé třetině čekáme na šanci na jedné nebo druhé straně.
     
    21:50
    Muzzin vypálil z dálky, ale někdo v zeleném trikotu jeho pokus zblokoval.
     
    22:10
    Jonathan Quick přidržel nahozený puk na branku u tyče. Pak za jeho brankou došlo k rozmíšce, ale nejednalo se o nic vážného, vylučovat se určitě nebude.
     
    22:27
    Coyle nahodil puk za branku, tam vyjel Quick rozehrávat. Docela riskoval, protože kolem hostující klece číhalo několik Divočáků.
     
    22:44
    To Devan Dubnyk na druhé straně hrací plochy nic riskovat nebude a raději zařídí nové vhazování před svými zraky. Je jasné, že další inkasovaná branka by Minnesotě moc nepomohla.
     
    23:11
    Suter hledal ze středního pásma najetého Pariseho. Sice ho našel, ale druhý jmenovaný hokejista Minnesoty to měl na dlouhou hokejku.
     
    23:29
    Los Angeles Kings si zahrají první přesilovku v zápase. Útočník domácích Zach Parise dostává od rozhodčích dvě minuty za vysoko hůl a bude doufat, že jeh spoluhráči oslabení ubrání.
     
    23:48
    Muzzin sice brzy po začátku přesilovky střílel. Problém byl, že trefil prvního bránícího hráče před sebou.
     
    24:06
    Mikael Granlund a Mikko Koivu měli šanci ve vlastním oslabení. Jonathan Quick měl co dělat, aby jejich pokusy zastavil levým betonem.
     
    24:30
    Minnesota výborně brání. V první minutě oslabení hosty k ničemu nepustila, naopak se sama dostala do střeleckých možností.
     
    24:47
    Charlie Coyle vypálil do pravého horního rohu, tam měl Quick připravenou lapačku. Takže další zákrok hostujícího brankáře při přesilovce Kings.
     
    25:16
    Poslední vteřiny z oslabení domácích, za chvíli bude Zach Parise zpátky na ledové ploše.
     
    25:37
    Domácí jsou kompletní, v oslabení nedovolili Los Angeles ani jednu střelu na branku. Kaliforňané mají rozhodně na čem pracovat.
     
    26:13
    Králové mají šanci na nápravu pokažené přesilovky. Ryan Suter totiž míří na trestnou lavici za držení. Uvidíme, zda se další početní výhodu povede hostům o něco lépe.
     
    26:21
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    A náprava se hostům podařila na jedničku. Zatímco v minulé přesilovce se Kings trápili a sotva poslali puk na branku, nyní udeřili během pár vteřin. Vyhráli vhazování v útočném pásmu a obránce Jake Muzzin bez otálení nahodil kotouč na Dubnyka. Ještě před zraky domácího gólmana pokus tečoval JEFF CARTER, který nedal maskovanému muži Minnesoty šanci. Teď bude muset domácí celek hodně zabrat. Asistence: Jake Muzzin, Drew Doughty.
    26:21 Jeff CARTER - 0:2
     
    27:25
    Hosty druhá trefa očividně nabudila a nyní jsou to oni, kdo je na ledě aktivnější. Ke střelám na branku to zatím nevede.
     
    27:58
    Muzzin a další jeho zajímavý průnik. Potom posunul na Pearsona, ten si ale nahrávky od svého spoluhráče všiml moc pozdě.
     
    28:14
    Puk je vytečovaný někde mezi diváky, vhazovat by se mělo ve středním pásmu.
     
    28:38
    Ale koušou také domácí. Zach Parise nadvakrát vypálil z pravé strany. Jenže Jonthan Quick oba jeho pokusy moc dobře viděl a vyrazil je před sebe.
     
    29:09
    Alec Martinez vyřešil problémovou situaci pro hosty, když vyhodil aspoň do středního pásma.
     
    29:30
    Rychlý protiútok Los Angeles, do kterého se pustil Andreoff. Proti Dubnykovi ale narazil, když se ho snažil překonat střelou mezi betony.
     
    30:08
    Hra přerušena, Quick má kotouč v lapačce a na řadě je komerční pauza. Za pár okamžiků ovšem budeme pokračovat.
     
    30:18
    Anže Kopitar pomohl obráncům s rozehrávkou, poradil si moc dobře. I díky tomu se pak hosté snadněji dostali do útočného pásma.
     
    31:06
    Tobias Rieder zavezl puk do útočného pásma. Předem ale tušil, že proti dvěma soupeřům nemůže uspět. Aspoň ale získal čas na vystřídání formací.
     
    31:33
    Eric Staal ztratil kotouč ve středním pásmu, což byla pro domácí škoda. Jinak by totiž mohl společně s ostatními vyrazit do přečíslení.
     
    32:08
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Domácí ale dlouho o dvě branky neprohrávali. Jejich první zásah zapisuje do statistik útočník ZACH PARISE, který se mimochodem od začátku prezentuje moc pohledným hokejem. A teď je po zásluze odměněn. Chybu udělal hlavně brankář Quick, který si povyjel daleko z branky a dal Parisemu hodně prostoru. Forvard Divočáků nabídkou nepohrdl, obkroužil útočné pásmo a poslal kotouč horní poloviny klece. Pohledná akce. Asistence: Nino Niederreiter, Ryan Murphy.
    32:08 Zach PARISE - 1:2
     
    33:13
    Devan Dubnyk má kotouč v rukavici. Bylo před ním hodně rušno, takže pro něj nemělo smysl rozehrávat.
     
    33:31
    Kings jsou ale nadále jistí při rozehrávce. I když pak chybovali ve středním pásmu, nedovolili domácím vytvořit rychlé přečíslení tři na dva.
     
    34:16
    Rieder ujížděl po pravé straně. Ještě hledal najetého Anžeho Kopitara, ale slovinský útočník byl dobře obsazený obranou Minnesoty.
     
    34:39
    Anže Kopitar v postavení mimo hru a my budeme v tomto dějství sledovat ještě jednu komerční přestávku.
     
    34:50
    Jake Muzzin pálil zpoza levého kruhu okamžitě po vhazování, Dubnyk si ale jeho pokus našel a zaklekl proti němu.
     
    35:04
    Eric Staal se pokusil o vyrovnání, ale jeho střela zápěstím z dálky se neschovala za žádného bránícího hráče. Jonathan Quick ji tím pádem v pohodě našel.
     
    35:27
    Clifford chtěl převzít nahrávku od Cartera, ale byl v souboji u pravého mantinelu moc pozdě. To pak usnadnilo práci hráčům Minnesoty.
     
    36:02
    Suterovo zajímavé nahození od modré čáry, pak ještě někdo v zeleném dresu čekal na dorážku. Los Angeles Kings dokonce pod tlakem vyhodili na icing.
     
    36:25
    Teď je to pro změnu Minnesota, kdo diktuje tempo v útočném pásmu. Niederreiter se chtěl nadvakrát prosadit, ale Quick i se štěstím udržel puk před brankovou čarou.
     
    36:41
    Bude se ale vylučovat. Menší trest za hrubost dostává Derek Forbort, stejně tak ale domácí Nino Niederreiter. Dnes tak poprvé uvidíme hru čtyři na čtyři.
     
    37:29
    Quick musel likvidovat další pokus, nyní z hokejky Zuckera. Minnesota je na konci prostředního dějství hodně nebezpečná.
     
    37:45
    A další velká šance domácích. Mikko Koivu na brankovišti sklepával puk do prázdné branky, ale ani on se neprosadil. Wild mají smůlu v zakončení.
     
    38:18
    Pearson dostal kotouč do středního pásma a Kings mohli vystřídat. Los Angeles se už určitě těší do kabiny, poslední minuty má velké potíže.
     
    38:29
    Po delší době si na kotouč sáhl také Devan Dubnyk. Ale neměl moc složitý zákrok, v klidu vytasil lapačku proti střele z dálky.
     
    39:04
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Nejspíš to byla jen otázka času. Los Angeles bylo posledních pět minut druhé třetiny pod vytrvalým tlakem a tady je výsledek. Tentokrát ale z nečekané akce. Produktivní domácí útočník ERIC STAAL dostal nahrávku z obranného pásma od spoluhráče. Skvěle ji našel a vydal se sám proti Jonathanu Quickovi. Načež kotouč ukázkově pověsil pod horní tyčku. Máme tedy rychle vyrovnáno a začínáme výsledkově znovu. Asistence: Ryan Suter, Matt Dumba.
    39:04 Eric STAAL - 2:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou hodně zajímavou druhou třetinu. Hosté nejprve odskočili do vedení o dvě branky. Ale pak přišla kanonáda Minnesoty. Snížil Zach Parise a na 2:2 z krásného úniku vyrovnával Eric Staal. Wild navíc začali být herně lepší. Rozhodně se do třetí části máme na co těšit.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Minnesota Wild: 20

    Los Angeles Kings: 17
     
    Za chvíli odstartuje třetí třetina duelu. Dočkáme se vítěze ještě v základní hrací době?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Sotva se začalo hrát, už je přerušená hra. Los Angeles Kings vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    40:28
    Dvojice útočníků Kings to zkoušela zakončením z dálky, ale neuspěla. Obě zakončení zachytila připravená obrana Minnesoty.
     
    41:08
    Už to zkoušela také Minnesota, jenže Brodin se proti dvěma hráčům soupeře v pravém útočném rohu neprosadil.
     
    41:35
    A znovu Brodin. Dvěma kličkami oklamal soupeře u levého mantinelu, pak hledal hokejku někoho v zeleném dresu, jenže nenašel.
     
    41:47
    Seelerovo nahození má Jonathan Quick v lapačce, za pár okamžiků se bude vhazovat před brankou Los Angeles.
     
    42:07
    Dumbova zajímavá pecka z dálky. Kdyby ji ale ještě někdo tečoval, nadělá hostujícímu brankáři daleko větší starosti.
     
    42:25
    Nick Foligno rozhodl minulý zápas proti Arizoně a teď měl na hokejce další branku. Těsně se mu nepovedlo trefit volnou mezírku u levé tyče.
     
    43:05
    Zatím to vypadá, že se ve třetí třetině bude čekat na jednu chybu, která rozhodne. Ani jedna strana se toho ale nebojí a oba celky směle útočí. Jako třeba nyní Carter.
     
    43:37
    Thompson a jeho aktivita za Dubnykovou klecí. Pak našel volného Jeffa Cartera, který ale nebyl v dobrém prostoru pro zakončení.
     
    44:03
    Drew Doughty uklidnil hru za svou klecí, aby mohl zbytek hostující formace vystřídat. Hraje se docela dlouho bez přerušení.
     
    44:38
    Také Wild si dávají záležet na rozehrávce ze svého pásma. Raději dvakrát vrátili kotouč zpátky za branku, než aby riskovali chybu na své modré čáře.
     
    45:02
    Dubnyk musel nejprve řešit Muzzinovo zakončení, pak ještě Brownovu dorážku. Kings by své vedení očividně rádi co nejdříve zpátky.
     
    45:35
    Kopitar v pravém rohu hledal někoho volného, nakonec našel na modré čáře Browna, který vystřelil bez přípravy. Minnesota je ráda za přerušenou hru, dostala se pod tlak.
     
    46:09
    Dion Phaneuf zkusil zajímavou individuální akci ze středního pásma až před brankoviště. Když pak chtěl ale zakončovat, vylámal si zuby na připravením Dubnykovi.
     
    46:45
    Na druhé straně zajímavě zahrozil Ennis. Los Angeles pak raději vyhodilo na zakázané uvolnění.
     
    47:06
    Minnesota sice dostala kotouč do útočného pásma, ale moc dlouho se tam neohřála. Murphy aspoň nahodil o zadní mantinel.
     
    47:27
    Teď už Coyleho pecka, Jonathan Quick ji zastavil. Na řadě je komerční přestávka, za pár okamžiků budeme pokračovat.
     
    47:45
    Drew Doughty zabránil nebezpečné střele soupeře od modré čáry. Měl štěstí, že pak už nikdo z Divočáků nečekal na dorážku.
     
    48:24
    Doughty teď pro změnu zavezl kotouč do útočného pásma. Tam se k němu ale nakonec dostali domácí, konkrétně Eric Staal.
     
    48:40
    Puk končí na hostující střídačce, vhazovat by se mělo ve středním pásmu.
     
    49:08
    Nahrávka na Winnika přes střední pásmo sice prošla, ale útočník čtvrté formace Wild na ni nedosáhl. Také proto se pak na puk skoro zadarmo dostal Toffoli.
     
    49:50
    Dubnyk vyjel za branku a zahrál si tam s pukem. Musel ale dávat velký pozor, protože kolem byla dvojice hladových hokejistů Los Angeles.
     
    50:06
    Prosser nahodil u úhlu na branku a gólman Kings pro jistotu přerušil hru. Vhazovat se bude u jeho klece, avšak až po komerční přestávce.
     
    50:20
    Doughtyho nahození zpracovala obrana Wild a hned vyrazila dopředu. Jenže Parisemu na modré čáře ujel kotouč z hokejky a bylo po šanci.
     
    50:48
    Tobias Rieder tečoval Doughtyho nahození. Případná branka by ale stejně neplatila, protože forvard Kings se provinil zásahem vysokou holí.
     
    51:20
    Kings se dostali do přečíslení čtyři na dva, ale Carter minul. Podobně dobrou šanci měl na druhé straně Coyle, i on mířil těsně vedle levé tyče.
     
    51:55
    Teď už i útočníci obou týmů pomáhají obráncům při hlídaní modré čáry. Je téměř jisté, že příští branka rozhodne o vítězi.
     
    52:16
    Hra přerušena, Minnesotě je odpískána přihrávka rukou.
     
    52:48
    Anže Kopitar prověřil Dubnykovu pozornost nahozením od modré čáry. Měl ale smůlu, protože kotouč šel úplně mimo branku.
     
    53:20
    Zatím to vypadá, že bychom se dnes mohli dočkat i prodloužení. Obě strany nyní střídají a čekají na tah soupeře.
     
    53:31
    Někdo vytečoval kotouč ze středního pásma do ochranné sítě. Vhazovat se bude blíže brance Jonathana Quicka.
     
    53:51
    Eric Staal si našel volný puk na pravém kruhu a bez váhání jej posílal na branku. Ani on se ale neprosadil, zastavil ho obránce Los Angeles.
     
    54:27
    Rychlá Dumbova rozehrávka přes střední pásmo, tu ovšem zastavil pohotový Brown.
     
    55:09
    Zucker se nestihl natáhnout po nahrávce od Seelera z obranné třetiny. Pak ale útočil Mikko Koivu, jehož zastavil na poslední chvíli hostující Doughty.
     
    55:26
    Je tu poslední komerční pauza. Tobias Rieder se dostal do postavení mimo hru, nemohl do útočného pásma a rozhodčí si toho moc dobře všimli.
     
    55:47
    Zach Parise projevil další zájem hrát s pukem. Když ale měl namířeno po pravém mantinelu do akce, odrazil se mu kotouč opět mimo hrací plochu.
     
    56:10
    Drew Doughty nevystřelil vůbec špatně z pravého kruhu. Jenže Dubnyk na střelu dobře viděl, takže neměl problém ji vyrazit do pravého rohu.
     
    56:46
    Halou to jen zahučelo. Charlie Coyle trefil z pravé strany horní tyčku a byl blízko důležitému gólu. Jonathan Quick si může oddechnout.
     
    57:02
    Hosté pro jistotu vyhazují na zakázané uvolnění, nic jiného jim ani nezbylo.
     
    57:29
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tohle je velká rána pro Los Angeles chvíli před koncem základní hrací doby. Hosté vedli o dvě branky, ale teď jsou to právě oni, kdo poprvé v zápase ztrácí. Před brankovištěm se dokázal šikovně uvolnit útočník Wild JOEL ERIKSSON EK, který udělal ještě jednu kličku navíc a po ledě překonal Jonathana Quicka. A hala podle očekávání explodovala. Los Angeles se bude muset hodně snažit, aby dosáhlo na vyrovnání. Asistence: Jason Zucker, Charlie Coyle.
    57:29 Joel Eriksson Ek - 3:2
     
    58:27
    Jonathan Quick opouští branku, hosté to zkoušejí se šesti hráči v útočném pásmu.
     
    58:42
    První střelu z dálky si Devan Dubnyk pohlídal, přestože před ním bylo pořádně rušno.
     
    58:42
    Los Angeles Kings si vybírají oddechový čas.
     
    58:53
    Dubnyk má kotouč opět v rukavici, tentokrát ho nahozením prozkoušel Jake Muzzin. Ale brankář Wild dnes vypadá výborně připravený.
     
    59:13
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Ne, tohle ještě není konec zápasu. Kings využili situace při hře bez brankáře a opět vyrovnávají skóre na kostce. Obránce Drew Doughty šikovně nahodil puk na branku. Ten nakonec zaplachtil do pravého horního rohu zařízení Minnesoty po teči DUSTINA BROWNA. Je dost možné, že toho Devan Dubnyk moc neviděl. A tak se zdá, že dnešní duel půjde do prodloužení. Asistence: Drew Doughty, Anže Kopitar.
    59:13 Dustin BROWN - 3:3
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Tři třetiny na určení vítěze nestačily, takže uvidíme prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    V prodloužení začali s kotoučem na hokejkách hráči Los Angeles. Zatím ale mají problém dostat se přes střední pásmo.
     
    60:35
    Už se po levé straně sám utrhl Dustin Brown. Nakonec ale musel brzdit, protože viděl, že nemá volný prostor k brance.
     
    61:15
    Minnesota se až nyní dostala na kotouč a hned to bylo zajímavé. Matt Dumba ujížděl sám, pak ale ztratil rychlost.
     
    61:31
    Tanner Pearson nahodil bekhendem na branku a Dubnyk mohl konečně přerušit hru.
     
    62:02
    Eric Staal převzal nahrávku od Granlunda a kroužil s kotoučem za brankou. Když chtěl ale zakončovat u tyče, moc se mu to nepovedlo.
     
    62:31
    Za Kings se zase neprosadil Adrian Kempe, jenž Dubnyka nepřekonal střelou po ledě.
     
    62:58
    Charlie Coyle to nemyslel špatně na modré čáře, ale Drew Doughty si ho moc dobře hlídal a nepustil ho do větší šance.
     
    63:25
    Také Zach Parise měl dobře najeto do útočného pásma, jenže proti němu stála bílá zeď v podobě dvou bránících hráčů Los Angeles.
     
    64:03
    Je tu poslední minuta prodloužení. Je tak dost možné, že uvidíme i samostatné nájezdy.
     
    64:26
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tak ne, samostatné nájezdy dnes v St. Paul k vidění nebudou. Rozhodl o tom půl minuty před koncem prodloužení hostující útočník JEFF CARTER, který tak vystřelil Kings bod navíc. Puk až před Dubnyka zavezl Adrian Kempe, pak ovšem nečekaně volil nahrávku na Cartera. Což se vyplatilo. Střelec rozhodujícího gólu poslal ránu do sítě o horní tyčku a ukončil zápas. Asistence: Adrian Kempe, Jonathan Quick.
    64:26 Jeff CARTER - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou zápas plný obratů. Los Angeles vedlo už 2:0, ale Minnesota ještě před koncem druhé třetiny skóre vyrovnala. A na sklonku posledního dějství se dokonce dostala do vedení. Když už to vypadalo, že je rozhodnuto, poslal duel do prodloužení Dustin Brown. A v něm bod navíc pro Krále vykřesal Jeff Carter. Pro hosty má tenhle bod cenu zlata, protože závod o play-off pokračuje ve velkém a rozhodovat mohou detaily. Sledovali jsme pohlednou útočnou podívanou. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Střely na branku v zápase

    Minnesota Wild: 27

    Los Angeles Kings: 30
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Tři hvězdy utkání

    Drew Doughty (LAK) (0+3)
    Jeff Carter (LAK) (2+0)
    Eric Staal (MNS) (1+0) (03:55:23)

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 33. Parise (Niederreiter, R. Murphy), 40. E. Staal (Suter, Dumba), 58. J. Eriksson Ek (Zucker, Coyle) – 19. Pearson (D. Brown, Doughty), 27. J. Carter (Muzzin, Doughty), 60. D. Brown (Doughty, Kopitar), 65. J. Carter (Kempe, Quick)


    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Suter, Dumba, Brodin, R. Murphy, Seeler, Prosser – Parise, M. Koivu (C), Mikael Granlund – Zucker, E. Staal, Niederreiter – Ennis, Cullen, Coyle – Winnik, J. Eriksson Ek, M. Foligno.
    Los Angeles Kings: Quick (J. Campbell) – Forbort, Doughty, Martinez, Phaneuf, Muzzin, Folin – Rieder, Kopitar (C), D. Brown – Pearson, J. Carter, Lewis – Clifford, Kempe, Toffoli – Andreoff, N. Thompson, T. Mitchell.

    Rozhodca: Rooney, Watson – Berg, Amell

    Diváci: 19 081