Žilina – Zvolen 2:6 (kon.) | Nové Zámky – Nitra 1:3 (kon.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
1:3 (1:0, 0:2, 0:1) Stav série: 0:4
HK Nitra
Utorok 20.03.2018, 18:00 • Zimný štadión, Nové Zámky • Tipos Extraliga play-off • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:44
    Nitra dala gól!
    Je rozhodnuté! Nové zámky vsadili všetko na jednu kartu, ale po krátkom čase pri hre bez brankára inkasujú. TIBOR KUTÁLEK získal puk vo vlastnom obrannom pásme, prešiel s ním k červenej čiare a strelou švihom trafil opustenú domácu svätyňu. Asistencia: Jamie Milam.
     
    58:48
    Napätie sa stupňuje. Presne 72 sekúnd pred koncom sa do seba pustili Arturs Salija a Tomáš Mikúš. Obaja menovaní hráči dostávajú menší trest za hrubosť. Počet hráčov na ľade sa však nemení.
     
    57:24
    Pri avizovanom vylúčení Michala Nováka sa do samostatného nájazdu dostal Marek Slovák, no namieril len do betónov Samuela Baroša. Každopádne, hostia budú mať k dispozícii presilovú hru za sekanie domáceho obrancu.
     
    55:54
    Mitch Versteeg chyboval v rozohrávke a Kaspars Saulietis mal veľkú šancu na vyrovnanie. Švihom vystrelil spoza Jamieho Milama, ale trafil len hornú konštrukciu brány Nathana Lawsona.
     
    52:16
    Róberta Varga zahodil v dnešnom zápase už tretiu gólovú šancu. Teraz postupoval z ľavej strany sám na bránu súpera, ale strelou švihom trafil len pripraveného Nathana Lawsona.
     
    41:55
    Nathan Lawson teraz výrazne podržal svoj tím. Po bekhendovej strele Branislava Fábryho sa dostal k dorážke Róbert Varga, ale jeho pokus kanadský brankár vyrazil pravým betónom.
     
    37:26
    Nitra dala gól!
    Corgoni otáčajú vývoj zápasu na svoju stranu. Po strele Branislava Mezeia od modrej čiary sa trošku so šťastím dostal k puku MATEJ PAULOVIČ. Nitriansky kanonier využil nedôrazné bránenie Karela Plášila a z hranice bránkoviska usmernil puk do odkrytej brány. Asistencie: Branislav Mezei a Michal Krištof.
     
    33:22
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti ešte viac môžu ľutovať svoje premárnené gólové šance. V 34. minúte zápasu totiž prichádzajú o tesný náskok. Juraj Šiška prihrávkou od ľavého mantinelu našiel JUSTINA KOVACSA a ten z tesnej blízkosti prepasíroval puk za chrbát brankára Samuela Baroša. Asistencie: Juraj Šiška a Cody Bradley.
     
    32:17
    Tak toto je neuveriteľné! Domáci hokejisti nevyužili v druhej tretine už svoj tretí samostatný nájazd. Tentokrát sa dostal do veľkej šance Róbert Varga, no nedokázal ani len trafil bránu Nathana Lawsona.
     
    30:04
    Zápas sa prehupol do svojej druhej polovice. Tú Nitra odštartuje v početnej výhode, pretože Maris Jass trafil hokejkou do tváre Jamieho Milama. Dostáva iba menší trest, keďže krv sme na Američanovej tvári nevideli.
     
    28:34
    Vladimír Škoda je ďalším domácim hokejistom, ktorý odmietol poslať Nové Zámky do dvojgólového vedenia. Skúsený útočník, podobne ako Kaspars Saulietis pred pár sekundami, išiel sám na bránu, ale trestuhodne minul bránu.
     
    27:45
    Tesne po šancí domáceho hokejistu sa strhla menšia potyčka, po ktorej rozhodcovia udeľujú tresty. Napokon ide na lavicu hanby len Adam Zbořil, ktorý dostáva 10-minútový osobný trest za nešportové správanie.
     
    27:42
    Veľkou šancou teraz pohrdol domáci útočník Kaspars Saulietis. Lotyš dostal ideálnu prihrávku do jazdy od Eduarda Šimuna, smeroval sám na nitriansku svätyňu, ale trafil len hornú žrď brány Nathana Lawsona.
     
    25:38
    Obrovská šanca na strane Nitry. Tibor Kutálek prihrávkou spoza brány našiel v nebezpečnom priestore absolútne nestráženého Radoslava Macíka, no jeho pohotové zakončenie skončilo v lapačke Samuela Baroša.
     
    23:00
    Nové Zámky budú mať výhodu ďalšej presilovej hry. Na trestnú lavicu smeruje obranca Mitch Versteeg, ktorý sa previnil voči pravidlám držaním protihráča.
     
    20:00
    Prvá tretina sa síce skončila, no po záverečnej siréne vidíme gesto hlavného rozhodcu, po ktorom sa bude vylučovať. V úvode druhej časti si pôjde na dve minúty za hákovanie sadnúť na trestnú lavicu Judd Blackwater.
     
    16:13
    Hostia teraz chybovali v strednom pásme, a tak sa do prečíslenia dvoch proti jednému dostali Nové Zámky. Zodpovednosť na svoje plecia zobral Timotej Šille, ale v súboji s Nathanom Lawsonom neuspel.
     
    12:19
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci hokejisti sa prekvapujúco dostávajú do vedenia. Adam Zbořil sa pretlačil cez Miroslava Pupáka pri pravom mantineli. Následne si prešiel pred bránu, našiel osamoteného EDUARDA ŠIMUNA, no a ten už nemal problém usmerniť puk do odkrytej brány. Asistencie: Adam Zbořil a Kaspars Saulietis.
     
    07:43
    Hokejisti Nitry budú hrať v úvodnom dejstve už tretiu presilovú hru. Tentokrát smeruje na trestnú lavicu Kaspars Saulientis, ktorý dostáva menší trest za hákovanie.
     
    02:46
    Hostia budú hrať približne štvrťminútu presilovú hru o dvoch hráčov. Na tresnú lavicu odchádza aj center štvrtej formácie Štěpán Novotný, ktorý dostáva menší trest za hákovanie.
     
    01:01
    Hokejisti Nitry dostávajú výhodu presilovej hry. Róberta Lantošiho len za cenu podrazenia zastavil Adam Zbořil, a tak odchádza na trestnú lavicu. Určite bude dúfať, že si odsedí celých 120 sekúnd.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 13. Šimun (Zbořil, Saulietis) – 34. Kovacs (Šiška, Bradley), 38. Paulovič (Mezei, Krištof), 60. Kutálek (Milam)


    HC MIKRON Nové Zámky: Baroš (Romančík) – Husák, M. Novák, Plášil, Salija, Jass, Šimek, Trávniček, Rehák – Hřebejk, L. Jurík, Škoda – Saulietis, Šimun, Zbořil – Fábry, Šille, Varga – Dubec, Novotný, Lorraine.
    HK Nitra: Lawson (Foltán) – Mezei, Rais, J. Milam, Ordzovenský, Versteeg, T. Milam, Rýgl, Pupák – Mikúš, Krištof, Paulovič – Blackwater, Slovák, Lantoši – H. Ručkay, Kutálek, Macík – Šiška, Bradley, Kovacs.

    Rozhodca: Peter Stano, Miroslav Štefik – Lukáš Kacej, Šimon Synek – Jozef Vrábel
    Nové Zámky 0 4 Nitra
    #1 Štvrtok 15.03.2018 • 18:00
    Nitra - Nové Zámky 8:1
    #2 Piatok 16.03.2018 • 18:00
    Nitra - Nové Zámky 4:1
    #3 Pondelok 19.03.2018 • 18:00
    Nové Zámky - Nitra 4:5 koniec po predl.
    #4 Utorok 20.03.2018 • 18:00
    Nové Zámky - Nitra 1:3